Single post: Tabletele si smartphone-urile pot fi considerate console?

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Tabletele si smartphone-urile pot fi considerate console?

    Well guys, a venit vremea sa aflam parerea tuturor referitor la includerea smartphone-urilor si tabletelor in categoria consolelor. La prima vedere poate parea un pic bizara o astfel de idee, dar daca stam si ne gandim la definitia consolei si modul de "lucru", o tableta cu iOS sau Android indeplineste aceleasi conditii precum o consola.

    Conform definitiei pe Wikipedia, "A video game console is an interactive entertainment computer or customized computer system that produces a video display signal which can be used with a display device (a television, monitor, etc.) to display a video game. The term "video game console" is used to distinguish a machine designed for people to buy and use primarily for playing video games on a TV". Ori in zilele noastre mai toate smartphone-urile si tabletele stiu sa afiseze pe un TV via HDMI, WiFi, AirPlay & Co.

    De asemenea, daca ne gandim ca o consola trebuie sa fie simpla de folosit, fara a fi necesara instalarea de drivere, fara a avea nevoie de antivirusi, firewall and so on. Trebuie sa fie capabil oricine de la 5 ani in sus sa poata porni un joc, fara a se intreba ce driver mai nou ii trebuie, fara a avea nevoie de cine stie ce DirectX, OpenGL sau alte nebunii. Adica exact modul in care oricine isi poate instala un joc pe un tablet, smartphone sau consola.

    In plus, din ce in ce mai multe jocuri sunt lansate multiplatform, atat pe console cat si pe tablets si smartphones. Mai adaugam faptul ca si consolele incep sa detina features disponibile pana acum doar pe tablete si smartphone-uri (audio, video, tv streaming, social media, etc.) si deja bariera dintre cele 2 categorii devine si mai subtire.

    Daca luam in considerare si recentele lansate tablete si smartphone-uri (cu quad core si nebunii care deja depasesc multe console si PC-uri, plus gamepad-uri fizice - via bluetooth sau direct incorporate), plus parerile developerilor de la Ubisoft, EA, Capcom & Co. (ce au trecut deja noul iPad in categoria console), nu putem sa ignoram tocmai noi situatia.

    Prin urmare, ce crezi despre acest lucru?
    Attached Images Attached Images moga_controller.jpg