RaverX, daca e sa o luam dupa ce zici tu, nici consolele nu sunt console, nu? Pentru ca au in spate un OS (drivere, kernel, etc.). Majoritatea au si Skype, Facebook, etc... deci sunt PC-uri? N-as crede!

La urma urmei, atat consolele cat si tabletele si smartphone-urile, sunt niste PC-uri customizate. Dar sunt customizate pentru a fi usor de folosit, mai usor de implementant, si nu sunt fragmentate (asa cum este PC-ul). Mai exact... un joc conceput pentru un iPad, va rula la fel pe orice iPad, va fi extrem de simplu de instalat (just one click). Pe cand pe PC-ul meu, acelasi joc va rula la un anumit framerate, cu anumite probleme, va avea nevoie de un anumit OS, de anumite drivere, librarii, etc... cu care trebuie sa ma descurc. La tine pe PC va rula la un alt framerate, alte drivere, and so on. Sau poate la mine pe PC nu va rula, in timp ce pe PC-ul tau va rula cu brio.

La urma urmei, cu ce se deosebeste o consola Nintendo DS de un iPhone? Doar prin faptul ca nu are modul GSM... si libraria de jocuri. Si butoanele, care sunt mai mult sau mai putin necesare (vezi Kinect, Wiimote). Also, Wii U-ul acela ce este? E o tableta care are si butoane. Si totusi... e consola!

Eu zic sa nu ne incurcam in definitii si sa incercam sa vedem in ansamblu. O consola intra in categoria "start & play", un PC intra in categoria "install, tweak, fix, update, pray then start & play".