Cleaned up a little. Va rog, fara injurii sau atacuri la persoana, pentru ca nu e cazul. Chiar vreau sa vad opinia fiecaruia, nu scandal.

Sunt totusi un pic trist pentru rodarkone... il stiam altfel. El considera consola ca fiind orice jucarie care e capabila sa afiseze 2 pixeli alergandu-l pe al treilea, iar acum vad ca aduce argumente gen "resurse limitate" unor jucarii cu quad core si specificatii mai tari decat poate jumatate din colectia lui de console la un loc (ma refer la oldies). Ma depaseste cum ceva retro are suficiente resurse pentru a fi numita consola, dar un smartphone cu zeci de mii de jocuri in spate e considerata "junk" si nu se apropie de "jocurile serioase".

Eu am mai dat odata lista lui Snake... si o postez si aici. Sunt titluri de pe iOS (sorry, nu mai dau bani si pentru jocuri de Android, dar sunt sigur ca exista omonime la majoritatea si acolo) pe care eu le consider ca fiind console titles. Chiar daca sunt arcade, chiar daca sunt mai taiate sau optimizate pentru touchscreen. Si acestea sunt doar cele care mi-au venit mie in acel moment... sunt sigur ca exista si altele (poate chiar mai bune). Boom-ul de-abia acum incepe si developerii de titluri mari au inteles asta. Ca dovada Baldurs Gate Enhanced care nu iese decat pe PC si pe iPad. Coincidenta?!? Ma indoiesc. Anyway, mai jos lista recomandata unui consolist (si nu cred ca sunt porcarii, ca altfel nu le luam in calcul):

Galaxy on Fire 2, Civilization Revolution, GTA3, GTA Chinatown Wars, Dead Space, Starfront Collision, N.O.V.A 2, Need For Speed, Real Racing 2 HD, Infinity Blade 2, Fifa 12, Monkey Island, Order & Chaos Online, Dungeon Hunter 2 HD, Eternal Legacy, Prince of Persia, Backstab, Command & Conquer Red Alert, Resident Evil 4, Rage HD, Splinter Cell Conviction, Mass Effect Infiltrator, Asphalt 6 Adrenaline, SoulCalibur, Modern Combat 3: Fallen Nation, Gangstar Rio, Tiger Woods PGA Tour 12, PES 2011, Shift 2 Unleashed, Broken Sword The Smoking Mirror, Reckless Racing 2, NBA2K12, Death Rally, Monopoly, Shadow Era, Shadowgun, Final Fantasy Tactics, Sonic CD, Batman Arkham City Lockdown, 9mm, Megaman X, Assassin's Creed Altair Chronicles, The Bard's Tale, Dark Meadow, Final Fantasy III, Lara Croft and the Guardian of Light, Real Tennis, Kinectimals, Rock Band Reloaded, EPOCH, Chaos Rings 2, Sam & Max, Ultimate Mortal Kombat 3, SimCity Deluxe, Sid Meier's Pirates, Mirror's Edge, Starbase Orion, Monkey Island, Worms 2 Armageddon, Great Little War, 3D Pool Master Pro, Where is my water?, Angry Birds, Plants vs Zombies, Osmos, World of Goo, Anomaly Warzone, Cut the Rope, Pinball Arcade, Labyrinth, Machinarium, Sentinel 3, Luxor, Zuma Revenge, Fieldrunners, Epic War TD, Multiponk, Scrabble, Sky Gamblers: Air Supremacy, Hunters, NBA Jam, Call of Duty: Black Ops Zombies, Sid Meier's Pirates, Sonic The Hedgehog 4