Quote Originally Posted by Witchalok View Post
Nu am timp acum sa caut, asa ca intreb si eu aici, poate se pricepe careva sa-mi raspunda.
Care e faza cu "will be capable of displaying 4096 x 2160 resolution"?

Exista televizoare care sa aiba rezolutia asta? Cat de mare va trebui sa fie televizorul (ce diagonala in inchi) ca sa se vada diferenta intre 1080p si 2160p de la o distanta de 2-3 metri?
Si cand spune ca fi capable, inseamna ca vor aparea si jocuri care sa suporte rezolutia asta? Ca PS3 "poate" sa ruleze jocuri in 1080p dar le numeri pe degetele de la o mana (figurat vorbind binenteles).

Si cum ramane cu PC gaming-ul? Va fi lasat in urma masiv? Adica PC-ul meu pe care am dat cam acum jumatate de an 4000 de lei nu cred ca poate "duce" rezolutia asta. I5 cu un GTX 560 ti. Sau poate?
Exista monitoare care sa scoata aceasta rezolutie?

Stiu ca sunt intrebari la care pot afla usor raspunsul pe google, dar as vrea un raspuns mai "elaborat" care sa atinga toate aspectele astea.

Multumesc.

L.E.: am cautat un pic pe wikipedia (stiu ca nu e cea mai buna sursa) si imi spune ca 2160p e de fapt a resolution of 3840�2160 (16:9)"

Daca astia au 4096 x 2160 atunci care naiba e formatul imaginii?

Me confused
Degeaba e GPU-ul capabil de o rezolutie, problema este daca poate randa un joc complex in acea rezolutie, tine de puterea lui de calcul. Cum ramane cu PC-ul? Cum sa ramana cu PC-ul? Stii ce placa grafica se vehiculeaza a fi in PS3? Un Radeon 6670, intr-o solutie crossfire cu GPU-ul din A8 3850, care impreuna scot vreo 2400 de puncte in testul Performance al 3DMark 11. Placa ta video scoate 4311. Cum sa ramana cu PC-ul, Alan Wake a iesit pe PC din exclusivitate Xbox 360, Darkness 2 a iesit si pe PC [primul fiind exclusivitate console], EPIC lucreaza la o exclusivitate PC pe motor de Unreal 4. Cum ramane cu PC-ul? E bine mersi.

Problema mare este daca la lansare, Orbis nu va putea rula Battlefield 3 in DirectX11, 1080p si 60fps la detalii maxime. Atunci batalia e pierduta din start si multi vor fi dezamagiti.