Nu stiu de ce toata lumea disconsidera atat de mult un router... Un router prost se va bloca de cate ori are chef. La un router prost vei avea probleme cu reteaua, apar pachete pierdute, una doua trebuie resetat... deconectari de pe wifi, interferente, semnal prost, protectie de 2 lei, viteza mica pe wan/lan/wifi, etc.

Din punctul meu de vedere, un router este fix inima unei retele. Telefon, calculator, consola, tablet, tv... orice are nevoie de net si retea depinde de eficienta cu care un router poate lucra. Daca e unul slab va avea si un QoS pe masura... daca e unul lent, sa nu va asteptati vreodata sa downloadati cu aceeasi viteza cu care downloadati direct prin placa de retea. Also, unul de 2 lei (cum sunt multe din cele de la Romtelecom) isi va pierde setarile de cate ori are chef... Nu mai vorbim de firewall sau chestii mai avansate (gen VPN).

Prin urmare, sper ca nu veti face greseala de a lua routere de 50 RON si de a plati cate 100 RON pe interventia unui specialist care sa incerce sa faca din praf - bici