Single post: Xbox Smartglass vine odata cu Windows 8
-
Admin
Cred ca multi dau exemplul cu Apple pentru ca nah, ei sunt pe val acum. Poate la anul va fi Google... poate Microsoft. Poate Sony. Stii cum e, ne orientam si noi dupa ce merge bine.
Eu ma bucur ca macar s-au mai trezit un pic cei de la Microsoft. Bine, in mod normal nu ar fi trebuit sa se culce. Dar pe mine unul m-au dezolat, pentru ca eu am detinut vreo 3-4 Tablet PC-uri de la ei... si de fiecare data ma simteam de parca si-ar bate joc de mine (in sensul ca functiile de tablet erau niste chestii facute de mantuiala, sa fie acolo). N-am vazut pic de inovatie in ani de zile la Tablet PC-urile lor... si pana la urma au renuntat pur si simplu la a mai face ceva. Dupa care a venit Apple, si a schimbat totul.
Sincer eu ma asteptam ca Microsoft sa reactioneze imediat, sa ia masuri. De-abia dupa atatia ani vine cu ceva pt. tablets/touch. Si cand vine, o face cu grafica minimalista si incearca sa-mi scoata ochii cu faze de genul "Nu este Retina Display, dar este mai bun pentru ca noi avem ClearType". Deci la faza asta, au fost exact la acelasi nivel cu Nokia care in reclama aceea filmau cu o super camera profi, dar ne explicau ca asa filmeaza noul lor smartphone. E pe sistemul "sa-i prostim pe prosti".
ClearType-ul nu este nimic altceva decat echivalentul unui antialiasing pe text... pe care Apple il are de cand lumea si pamantul. Sorry, iar ajungem la Apple, dar ce sa le fac daca ei au facut asta? ClearType nu se face la Microsoft decat pe text, si in niciun caz nu substituie lipsa rezolutiei. Oricat ar incerca sa-mi explice mie (prostul) ca 1366 x 768 se vede la fel (si chiar mai bine au spus) ca si 2048 x 1536 (si la diagonala mai mare in primul caz), ca tot nu-i cred.
Vezi tu, pe mine cand ma minte unul in fata, mi-e greu sa-l mai cred spunand si alte lucruri care e posibil sa fie adevarate...
On-topic acum: da, e bine sa ai un ecosistem de la aceeasi corporatie. In cazul tau, Xbox 360 + PC cu Windows + Smartphone cu Windows Mobile. Eu unul insa, n-am simtit niciodata chestia asta de incompatibilitate... la mine in retea se pupa la fel de bine si Linux-ul, si Windows-ul, si Mac-ul. De console nu mai zic, ca lor le place de orice