Single post: Clubul Apple TV & tvOS

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Lightbulb Clubul Apple TV & tvOS

    Well, am zis sa pornesc un nou thread, in special pentru a-i ajuta pe cei care vor sa faca streaming/mirroring de pe orice device cu iOS, dar nu vor (sau nu-si permit) sa cumpere un AppleTV. Pentru cei care nu stiu, eu unul mi-am achizitionat un AppleTV tocmai pentru a face mirroring pe TV. E alta viata cand esti cu prietenii si vrei sa le arati pictures, movies, games... si nu ai la indemana decat un iPhone. Te conectezi la un AppleTV si gata, afisezi pe un 50" fara probleme.

    Acum, un AppleTV este 99 USD (si ceva mai mult pe la noi), iar alternative nu prea exista. Sau nu prea existau, pana acum. Cand chiar si pentru Windows, a aparut o aplicatie denumita AirServer, care preia functia de AirPlay de pe un AppleTV. Cu alte cuvinte, puteti sa va jucati inclusiv pe monitorul PC-ului sau laptop-ului de pe smartphone sau tableta.

    Aplicatia o gasiti aici: AirServer - The game console for Mac/PC has arrived si aveti un trial de 7 zile. Daca va place, costa 14.99 USD pentru 5 PC-uri. Ceea ce e excelent, avand in vedere ca nu exista alte device-uri capabile de AirPlay. Sau in fine, exista, dar eventual doar pentru audio... si in niciun caz mirroring.

    Partea frumoasa la AirServer este ca puteti parola, puteti face post-processing la imagine (pe Windows momentan doar brightness / contrast / sharpness / hue), puteti sa mergeti in full screen sau windowed... si mai frumos este ca puteti conecta multiple device-uri cu iOS. Cu alte cuvinte, puteti conecta 2 iPhone-uri la acelasi TV de 60" (de exemplu) si va puteti juca "multiplayer".

    Acum, sa nu uitam ca un AppleTV nu este doar un device cu AirPlay si atat. Insa pentru cei care vor strict aceasta functie, suna mult mai bine 14.99 USD decat 99 USD, nu?

    Eu l-am testat, si la mine in retea e "lag free". Parca se vede un picut mai bine pe AppleTV, dar poate tine de faptul ca PC-ul pe care l-am testat nu e nici el "the best" (e un htpc care cred ca are 5 ani or so). Am testat in 1080P 2 jocuri, si am observat ca sta la 50FPS...

    Ce nu am testat, si ar fi superb sa functioneze... ar fi inregistrarea via AirServer. Daca v-a mers, postati aici va rog.

    In caz ca aveti intrebari, va loviti de probleme, let me know. Bafta!

    Attached Images Attached Images airplay.jpg