Single post: Zvon: la PS4 vor conta functiile mai mult decat hardware-ul

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Zvon: la PS4 vor conta functiile mai mult decat hardware-ul

    Sunt ferm convins ca asteptati si voi ca si mine data de 20 Februarie 2013, momentul in care aproape sigur va fi dezvaluita noua consola de la Sony. pana atunci insa, zvonurile si declaratiile se tin lant, iar noi din pacate incercam sa le filtram si sa le postam pe cele care pot contine macar un dram de adevar. In acesta stire, vom cita un "unnamed SCE official", care contrar asteptarilor, ne spune ca la PlayStation 4 vor conta mai mult functiile de "home entertainment" mai mult decat hardware-ul next-gen. Mai mult, ni se spune ca PS4 va incerca sa devina "never center-ul" atunci cand vine vorba de conectare cu toate device-urile din casa, sau cele mobile, precum si functii de sharing si inregistrare video.

    Poate parea un pic bizar ca noua consola sa nu se bazeze pe un hardware atat de puternic (va reamintesc de procesorul cu 8 core-uri), insa totodata ma simt bine cand vad ca si de la Sony vine confirmarea pentru una din "profetiile" mele. Si anume, multi au inteles ca o consola next-gen va trebui sa concureze cu multitudinea de gadget-uri, playere dedicate, smartphone-uri si tablete de pe piata. Stiu, si mie mi-ar place sa ramana totul "old-school" si consola sa nu stie sa faca decat un singur lucru, si pe acela sa-l faca super bine: gaming si-atat! Insa nu trebuie sa uitam ca PS2-ul a avut si atat de mare succes pentru ca la un moment dat s-a vandut ca fiind "cel mai ieftin dvd player". La fel, sa nu uitam ca PS3-ul a avut mai mare succes decat Xbox 360-ul pentru ca s-a vandut la fel ca fiind "cel mai ieftin bluray player". Prin urmare, Sony va merge probabil pe aceeasi idee, sa ofere ceva mai mult decat "concurenta". Sau poate, cine stie, marea diferenta o va face serviciul Gaikai ce tocmai a fost achizitionat de Sony (pentru suma de 380 de milioane de dolari).

    Mbon, mai departe trecem la un alt zvon legat de PS4: de data aceasta, zvonul vine de la VGLeaks, si ne da un mic hint legat de noul PlayStation Eye. Se pare ca acesta va fi de tip "Dual Camera", si ca este o evolutie evidenta a EyeToy-ului existent. Conform informatiei, Dual Camera va avea doua camere cu un unghi de vizualizare extrem de wide, si o rezolutie 720P. Totodata, aceasta va detine si "4 microphone array" ce vor lucra la 48Khz... Daca ma intrebati pe mine, Sony vrea sa lanseze un nou Kinect... Sa vedem daca va fi pe masura asteptarilor. Pentru asta, ramane sa asteptam data de 20 Februarie, insa eu zic sa nu va grabiti prea tare, intrucat atunci in cel mai fericit caz va fi doar anuntul. Consola propriu zisa se preconizeaza sa apara pe piata cel mai devreme la sfarsitul anului 2013... deci mai e de asteptat.

    Later edit: ca sa nu mai pornesc un thread nou, mai adaug ultimul zvon (postat pe Gamespot, preluat de pe TheVerge) referitor la PS4: se pare ca aceasta va costa doar 40,000 YEN (adica 428$). Daca imi amintesc bine, PS3-ul s-a lansat la un pret de aproximativ 60,000 YEN (adica 599$). Suna al naibii de bine. Sper sa fie si adevarat!
    Attached Images Attached Images ps4_render.jpg