Single post: Preturi pentru jocuri retro - sky is the limit ?
-
Mad Collector
szabi - daca am lua rationamentul tau ca si corect ar insemna ca in Romania un Ferrari sa coste cat un Logan - ca sa ni-l permitem ca suntem saraci. Sau pretul benzinei sa fie de 5-10 ori mai mic deoarece asta este puterea de cumparare comparativ cu occidentul.
(evident exagerez dar sper sa intelegi logica)
Logica ta trebuia sa sune cam asa: "In Romania sunt slabe sperante sa ofere cineva atat pe el" - ceea ce este aproape corect (vezi solecon care i-a oferit la un moment dat 400).
Cat despre terranigma -> am oferit un pachet de mai multe jocuri la 650 ron - (total 14 jocuri - si nu sunt jocuri groaznice de 20-30 ron bucata ci jocuri care chiar merita pentru cine are SNES)
- totul a fost gandit prin prisma scopului (stiu ca in Romania e cam greu sa faci lucruri caritabile) mai ales ca eu nu beneficiez de bani, am zis-o chiar pe thread.
Scopul jocului meu era sa il dau la schimb (trade bite) pentru un joc la fel de schimb - Earhbound, Hagane, Dracula x (Vampire Kiss), Megaman X2 sau X3.
Oricum conteaza mai putin - ideea e alta, daca jocul era scos pe okazii la 10 lei cu buy it now de 400 - sunt convins ca ar fi fost vandut la o suma MULT mai mica (probabil 150 - 250 max) cam asta e piata din Romania. Eu personal n-am auzit sa se ofere sume exorbitante pe jocuri vechi (cred ca eu n-am oferit niciodata mai mult de 100 ron, e posibil sa ma insel si sa existe exceptia, insa .. sunt aproape sigur ca majoritatea le-am luat sub 100 ron) deci as putea sa spun ca limita mea superioara e 100 
later edit: cele mai scumpe pe care le pot enumera sunt Breath of Fire / Act Raiser (SENS) si Phantasy Star (MD) - 100 - 150 ron (pe bucata) - urmate de Alien Soldier si Castlevania Generations (sub 100 ron) undeva la 70-90 RON (atentie acestea 5 jocuri sunt cele pe care am platit eu cel mai mult nu cele considerate cu valoare de piata mare). In rest totul este chiar sub 80 RON (deci limita mea pentru retro este undeva sub 80 RON
- as spune sub 20 EU/20 Lire pentru a fi mai usor de tinut minte).