Single post: Despre pre-orders si cum afecteaza gaming-ul
-
VIP Member

Originally Posted by
kobayashi
Nu cred in fraza asta sub nici o forma, nu am vazut niciodata ca pretul unui joc sa creasca la lansare, si daca ar creste oricum asta nu ar tb sa fie niciodata un motiv de preorder, ba dinpotriva as considera acest lucru o batjocura la adresa cumparatorului care vezi doamne nu a vrut sa puna banul inainte de lansare.
Nu se plateste precomanda, deci nu pui niciun ban inainte. (ma refer strict la noi). Am o parere total diferita insa referitor la "batjocura". Pur si simplu uneori se ofera posibilitatea celor care fac precomanda initial, la inceput, sa ia la un pret mai bun. Se premiaza in acest fel faptul ca se urmareste site-ul, ca se doreste sa se cumpere de la noi. La lansare, revine la pretul normal...
Mai exista si posibilitatea ca daca se da precomanda cu 6-12 luni inainte sa varieze atat de mult cursul valutar incat un joc se poate scumpi cu 30%... Daca se face precomanda initial, te aperi de acest risc valutar... Si oricum, precomanda nu costa nimic si o poti anula oricand.
Pe alte site-uri, daca se precomanda in moneda straina... asta e, riscul ramane la cel care precomanda.
La asta m-am referit, sper ca m-am facut inteles. Multumesc.
---------- Post added 15-02-2013 at 05:25 PM ----------

Originally Posted by
Enthroll
Asta sincer mi se pare doar o strategie de a avea cat mai multi bani in ziua lansarii. Sunt exceptii unde merita o harta "premium" cum spune Tudoran (o am si eu btw), aici e ceva real, o pui pe perete, arata fain, e la accelasi pret, chiar e un bonus. Dar o arma care e verde sau aurie? Cat de mult schimba experienta jocului? Nici misiuni in plus nu mi se par ca se justifica (majoritatea apar ca DLC dupa o vreme oricum). Sau o harta MP pe care o ai in ziua lansarii si joci singur pe ea ca prietenii tai inca nu o au.
So uneori da, merita dar tot e o strategie de a acumula vanzari si statistici pentru shareholders. Unele sunt mai smart ca altele, that's it.
..
Da, sunt componente DLC oferite gratuit si valoroase ca si continut care apoi se vand separat (si se cumpara foarte bine) cu 10 EUR/echivalent puncte Live. Aici este un avantaj la precomanda.
Sunt si altele care poate nu sunt atat de atragatoare, dar tot aduce in atentie jocul, face ideea de precomanda mai atragatoare.