Single post: Clubul PlayStation 4
-
14-03-2013 01:35 #1203 SP
Senior Member

Originally Posted by
MSlv
jocurile PC au fost intotdeauna (mult) mai ieftine fata de variantele pentru console
Interesante generalizarile astea. Uite, iti dau numai doua exemple:
Call of Duty 6 Modern Warfare 2 PC | ALTEX
Call of Duty 6 Modern Warfare 2 PS3 | ALTEX
Wolfenstein PC | ALTEX
Wolfenstein PS3 | ALTEX
Da, stiu, sunt jocuri vechi deja, dar sunt destule care sunt mai scumpe (si nu mult mai ieftine) pe PC fata de console. Iar la alea SH e de multe ori si mai mare diferenta si tot asa (pe PC sunt mai scumpe).

Originally Posted by
MSlv
Daca mai pui la socoteala si obisnuinta gamerilor legata de jocurile pe calculator...
Iar generalizezi aiurea, iar iti dau niste exemple:
-o foarte mare parte din posesorii de PS2 o au modata (oare de ce?)
-XBOX 360-urile modate LT, JTAG si RGH sunt in numar destul de mare si alea se si cauta, daca vrei sa vinzi o consola modata se uita multi la tine ca la un OZN
Legat de ultimul aspect, am vandut mai demult un XBOX 360 phat si am specificat ca nu e modat. M-a contactat cineva si m-a intrebat foarte mirat: pai daca nu e modat cum merg jocurile pe el?
Asa ca hai s-o lasam mai lejer cu generalizarile si cu acuzele, stiu ca suntem pe consolegames, dar ma deranjeaza cand se fac acuze nefondate si generalizari stupide.
Si acum strict ontopic: ma astept ca pretul jocurilor PS4 sa nu fie deloc mare, probabil undeva intre 50-70 dolari/joc (depinde de joc) imediat dupa lansare si apoi in scadere. Observati tendinta preturilor la jocurile PS3, de exemplu Tomb Raider (joc excelent) costa in Romania sub 200 lei, in urma cu cativa ani cam orice joc nou de PS3 il gaseai doar la 300+ lei.
La asta a contribuit un pic poate si faptul ca discurile BluRay sunt mai ieftine, dar cel mai important e ca sunt din ce in ce mai multi jucatori, consolele sunt tot mai accesibile si se vand in numar mare. Se cumpara multe console si jocuri, deci se pot si da cu un profit mai mic/joc.
Daca e sa fac o comparatie pe termen mai lung: cine are o anumita varsta stie cat costa o consola sau un PC bun in anii 90 si cat costa un joc original (daca aveai norocul sa-l si gasesti). Chiar si in 2003 (cand am inceput sa lucrez) era inca "nasoala" situatia, stiu ca aveam un salariu de 420 lei, iar un PS2 costa in magazin cam peste 1300 lei, deci aveam nevoie de 3 salarii ca sa cumpar o consola, iar la jocuri era si mai grava situatia.
Azi un PS3 in magazin e cam 1.000 lei si se poate cumpara lejer din mai putin de un salariu (presupunem ca nu lucrezi in ceva oras mic ca si "necalificat"). Un joc nou e sub 200 lei (sigilat in magazin), daca ai un pic de rabdare il cumperi dupa doar 2-3 luni SH sub 100 lei. Deci tendinta e clara...