Single post: Clubul PlayStation 3
-
05-05-2013 07:51 #19675 SP
Banned
In Romania, la ora actuala, nu exista legislatie privind obligativitatea garantiei comerciale. Altex da 1 an garantie la PS3, deoarece atat este garantia oferita de Sony la nivel International.
Este obligatorie doar garantia de conformitate (pentru care nu e obligatoriu emiterea unui certificat de garantie), care este de 2 ani, si nu se refera la defectiunile produselor (a se citi legea 449/2003 cu completarile si modificariloe ulterioare). Mai precis, legea 449/2003 abroga un HG privind acele garantii obligatorii de 2 ani pe care le stiti voi. Aceasta lege a aparut in 2003 cu aplicabilitate din 2007.
---------- Post added 05-05-2013 at 07:58 AM ----------

Originally Posted by
Caponescu
Fa un drum pana la un Altex si vezi cum sta treaba, eventual rezerva consola online la un magazin din localitate si cand te duci sa o ridici vezi daca este 2 ani garantia, daca este doar un an suna de fata cu ei (preferabil sa fie si un manager zonal de fata) la OPC-ul de la tine din localitate si expui problema, vezi apoi ce se intampla.
Se va intampla exact: nimic. Cititi legislatia romaneasca inainte sa faceti afirmatii neadevarate pe forum. Vedeti ca Altex ofera si extragarantie.
---------- Post added 05-05-2013 at 08:02 AM ----------

Originally Posted by
Drag05azs
Treaba cu garantia 1 an e relativa. Ultima consola am cumparat-o de la Domo si pana nu am sunat la Sony Center sa ii demonstrez omului ca se ofera 2 ani nu au crezut/nu au vrut sa creada. In final am primit 2 ani garantie.
Asa ca du-te la Altex , da-le cu legea in cap , suna la service de fata cu ei si daca vor sa vanda iti va oferi 2 ani garantie.
Care e legea aia cu 2 ani obligatorii? Daca te uiti pe site-ul Domo la console PS3 se specifica clar ca se ofera garantie de 24 luni.