In Romania, la ora actuala, nu exista legislatie privind obligativitatea garantiei comerciale. Altex da 1 an garantie la PS3, deoarece atat este garantia oferita de Sony la nivel International.

Este obligatorie doar garantia de conformitate (pentru care nu e obligatoriu emiterea unui certificat de garantie), care este de 2 ani, si nu se refera la defectiunile produselor (a se citi legea 449/2003 cu completarile si modificariloe ulterioare). Mai precis, legea 449/2003 abroga un HG privind acele garantii obligatorii de 2 ani pe care le stiti voi. Aceasta lege a aparut in 2003 cu aplicabilitate din 2007.

---------- Post added 05-05-2013 at 07:58 AM ----------

Quote Originally Posted by Caponescu View Post
Fa un drum pana la un Altex si vezi cum sta treaba, eventual rezerva consola online la un magazin din localitate si cand te duci sa o ridici vezi daca este 2 ani garantia, daca este doar un an suna de fata cu ei (preferabil sa fie si un manager zonal de fata) la OPC-ul de la tine din localitate si expui problema, vezi apoi ce se intampla.
Se va intampla exact: nimic. Cititi legislatia romaneasca inainte sa faceti afirmatii neadevarate pe forum. Vedeti ca Altex ofera si extragarantie.

---------- Post added 05-05-2013 at 08:02 AM ----------

Quote Originally Posted by Drag05azs View Post
Treaba cu garantia 1 an e relativa. Ultima consola am cumparat-o de la Domo si pana nu am sunat la Sony Center sa ii demonstrez omului ca se ofera 2 ani nu au crezut/nu au vrut sa creada. In final am primit 2 ani garantie.
Asa ca du-te la Altex , da-le cu legea in cap , suna la service de fata cu ei si daca vor sa vanda iti va oferi 2 ani garantie.
Care e legea aia cu 2 ani obligatorii? Daca te uiti pe site-ul Domo la console PS3 se specifica clar ca se ofera garantie de 24 luni.