Quote Originally Posted by h0stile View Post
pe tableta si smartphone nu ai ce sa faci, insa pe un laptop ai posibilitatea sa NU instalezi driverul camerei sau sa ii dai disable.

Conform declaratiilor din februarie, 1 din 3 posesori de X360 are si Kinect. Ai spus bine ca pentru ei este mai important Kinect decat decat casca pentru mp, insa problema e ca pentru ceilalti 2 din 3 posesori de consola Microsoft, el nu e, ca daca era, toti posesorii de X360 aveau si Kinect pana acum. In plus de asta, as vrea sa vad mai multe jocuri bazate pe Kinect sau eventual integrarea lui in cele anuntate intr-o forma care sa ma determine sa nu imi para rau ca platesc cu 100EUR in plus.
Adevarat la partea cu webcam-ul integrat in laptop (desi, personal incadrez procedura in categoria celor cu cunostinte medii de operare, niciun integrator nu-ti pune un "on/ off" in Control Panel, trebuie sa deschizi Device Manger si sa dai disable din driver). Oricum, este operfect adevarat ca se poate dezactiva, I stand corrected . In ceea ce priveste Kinect-ul, este singura lor sansa sa aiba sprijin de la dezvoltatori si aplicatii de calitate. La primul Kinect, foarte putini s-au chinuit sa dezvolte ceva, majoritatea au asteptat o baza instalata care sa le permita o estimare generoasa a incasarilor. Acum, toate au Kinect asa cum au toate controller.

Cat despre CUM si CE a comunicat Microsoft, este evident ca aici este problema. Poate ca, pana la lansare, vom avea sansa sa vedem ceva functional pentru Kinect (2) care sa fie cu adevarat o evolutie (desi se va pune problema credibilitatii, daca ne uitam la ce prezentau in filmulete despre primul Kinect si aplicatiile pe care le-am vazut efectiv). Nici eu nu sunt fan kinect, desi am fost teribil de atras de idee la inceput. Insa cred in potential din doua motive:
a) exista macar un joc (Kinect Sports) care functioneaza intocmai cum au promovat ei. O fi discutabil jocul in sine sau diciplinele de acolo, insa ca viteza de raspuns si acuratete este genial. Am jucat ping-pong pana m-au usturat palmele (tot sangele fuge spre extremitati );
b) am vazut un cunoscut, grafician 3d si fost angajat Ubisoft, care facuse un motion capture mai mult decat decent folosind kinectul pus la pc (strict vis-a-vis de tehnologie).

Regula ar fi ca orice produs "alternativ" va ramane, in principiu, un produs "de nisa" in gaming, in principal vorbind despre periferice de jocuri, indiferent de cat de bine sunt realizate. Spre exemplu, am pe acasa vreo doua flight stick-uri pentru Xbox extrem de bine realizate, insa suportul pentru ele este minim (ceea ce le face sa fie extrem de acurate doar in jocurile ce permit ajustari suplimentare, in rest se comporta mediocru spre prost, chiar daca sunt suportate). Evident, nu este cazul PC-ului unde exista flexibilitate.