Nu cred ca este o "reteta" la produsul x se pun y picaturi. Este in functie de cat de mult s-a golit cartusul. Eu am pus si ~25 de picaturi la trabuc dar au fost si cazuri in care am dat de cartuse care nu au curs si s-au uscat la suprafata si am pus doar 5-6 picaturi. In general eu recomand sa se puna atat cat absoarbe materialul absorbant dar sa nu balteasca (sa nu fie lichid la suprafata). Daca ati pus un pic mai mult, la sfarsit, cand stergeti cartusul se pune usor servetelul pe suprafata cartusului si se absoarbe surplusul.
Apropos de numar de picaturi - am facut niste teste si am ajuns la concluzia ca pentru lichidul pe care il am 1ml ~= 30 picaturi (depinde cel mai mult de densitatea/vascozitatea lichidului si mai putin de forma/dimensiunea picuratorului) . Ar fi bine ca fiecare sa faca astfel de teste astfel incat va sti si cata nicotina abureste zilnic , cat lichid este echivalent la 1-2 tigari (si asta este subiectiv deoarece unii trag foarte tare si cu mult fum, altii mai usor si mai rar, etc. dar va sti ca echivalentul "lui" de o tigara este x picaturi), etc. Se poate masura foarte usor cu o seringa din care se scoate pistonul si se picura pe partea deschisa pana se ajunge la nivelul 1ml (partea din fata unde se monteaza acul se tine astupata cu degetul). Dupa asta se introduce pistonul si se toarna la loc lichidul in sticla.