Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Unravel

 1. #1 SP
  Member eneea's Avatar

  User Review: Unravel

  Pentru mine Unravel a fost o calatorie emotionanta pe alea amintirilor. Jocul este un puzzle platformer 2D in care il controlezi pe Yarny, un ghem de ata cu abilitati de Spiderman.

  Story
  Povestea ne este narata cu ajutorul lui Yarny care se teleporteaza in anumite poze inramante si aduna amintiri si diferite „collectibles” care apoi se transforma ca prin magie in poze intr-un album. Pe mine partea cu pozele m-a atins la corazon, tata a fost fotograf si in copilarie aveam acasa si un laborator de developat poze. Era o adevarata placere sa ma inchid cu tata in „camera obscura” si sa transformam rolele de film in teancuri de imagini alb-negru.

  Dupa fiecare stagiu suntem teleportati in hub-ul jocului si abia asteptam sa deschid albumul si sa vad povestea stagiului spusa prin intermediul imaginilor colectionate. Am tot auzit fotografi povestind ca cea mai horror chestie e sa stea toata lumea teapana si sa zambeasca in toate forografiile, toti fotografii cauta instantanee si jocul fix asta ofera, bucati statice taiate din viata reala a personajelor, de multe ori incadrarea nu e perfecta, de multe ori as fii vrut sa vad mai mult, dar tocmai aceste goluri pe care a trebuit sa le umplu prin propia imaginatie sporit valoarea imaginilor. Stiu ca la unele poze am si ras, de exemplu arata un bocanc ratacit si apoi intr-o alta poza apare si cel care a pierdut bocancul, cu piciorul bagat intr-o punga ce tinea loc de papuc.

  As putea sa va spun mai multe la capitolul story, jocul e plin de metafore, fr rxrmplu varsta ne este prezentata inclusiv prin anotimpurile nivelelor, prin trecerea de la primavara, la vara, toamna si apoi...nu va spun, va las sa descoperiti.

  Gameplay
  Yarny are niste abilitati interesante, poate sa-si arunce si sa se prinda cu un fir de ata de diferite puncte de sprijin si apoi ca un veritabil Spiderman sa penduleze de la un punct de sprijin la altul...defapt ata e principala modalitate prin care se rezolva puzzle-urile, atlfel ata legata de doua puncte devine trambulina, sau creaza diferite poduri si multe multe altele. Puzzle-urile nu pot spune ca au un nivel ridicat de dificultate, le-as putea compara cu ceea ce a oferit Limbo, alta minunatenie de puzzle/platformer.

  Ata din care este format Yarny este limitata, astfel personajul se destrama cu cat se departeaza mai mult de checkpoint si mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu la doi pasi de urmatorul checkpoint (unde Yarny s-ar fi reintregit) si sa nu mai pot inainta ca am ramas fara fire...apoi a trebuit sa-mi regandesc strategia de rezovlare a puzzle-urilor si sa desfac nodurile lasate in urma.

  La partea de gameplay am de acordat si cateva bile negre, sunt momente can personajul este destul de greu de controlat, iar unele portiuni de platforming devin frustrante pentru ca Yarny pur si simplu refuza sa-si agate firul de urmatorul punct de sprijin sau salturi care par sigure devin tot mai complicate. Din fericire jocul abunda in autosave-uri si nu a trebuit sa fac mult backtracking.

  Grafica si Sunet
  Unravel este un adevarat spectacol de culoare, imaginile de fundal sunt viu colorate si in general totul este realizate atat de bine ca de multe ori l-am oprit pe Yarny in loc si pur si simplu am admirat peisajul.

  Sunetul contribuie si el din plin la crearea atmosferei jocului si transpune perfect trairile interioare ale personajului.

  Concluzie
  Pe mine jocul a reusit sa ma transpuna in lumea magica si plina de culoare a lui Yarny, m-a facut sa zambesc, m-a facut sa-mi para rau de personaj mai ales cand il vedeam ca se zgribuleste in furtuna, sau zapada.

  Il recomand tuturor celor care au apreciat jocuri precum Limbo, Rayman, Braid si chiar Mario.


  Story: 9
  Gameplay: 8
  Grafica si Sunet: 8,5
  Nota finala: 8,5

  Nota personala: 9
  Attached Images Attached Images unravel-cover.jpg unravel-2.png unravel-4.png unravel-6.png unravel-7.png unravel-9.png unravel-11.png unravel-14.png unravel-15.png unravel-19.png unravel-20.png unravel-21.png unravel-8.png unravel-12.png

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Unravel By tudyniuz in forum Console Club
  Replies: 29 Last Post: 27-04-2017, 13:49
 2. Unravel 2 By Dant3 in forum Console Club
  Replies: 1 Last Post: 18-05-2016, 16:55
 3. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
 4. User Review: Flower By h0stile in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 8 Last Post: 19-02-2009, 20:59
 5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts