Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 41 to 60 of 84

Thread: Apple lanseaza Noul iPad!

  1. #41 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eh, uite ca la mine in casa cel de-al doilea PC nu a mai fost pornit de 6 luni or so... si folosit cam de 5-6 ori in ultimii 2 ani (de cand cu primul iPad). Chiar nu inteleg de ce nu l-am vandut, dar probabil il voi tine ca "amintire"... Absolut toate task-urile pe care le facea pe PC-ul respectiv, Cris le face linistita pe iPad si iPod. Deci in cazul ei, tabletul chiar a inlocuit PC-ul. Ba mai mult, ma si bucur ca am scapat de tonele de probleme cu care ma asalta aproape zilnic... ba legate de BSOD's, ba ca se supraincalzea (este un case "minicube" de la LianLi), ba nu stiu ce update-uri aiurea, ba ca nu mai pleaca Windows-ul. Nu mai repet treaba cu licentele, ca n-are rost.

    Nu consider Apple sau Google ca fiind salvatorii lumii... dar ii consider niste game changers. In cazul meu m-au scapat de extra work, Cris se descurca cu ORICE program pe iPad... si pot spune ca de cand cu tablet-ul, il foloseste chiar mai mult decat folosea PC-ul inainte. Acum, nu zic ca e cazul tuturor, dar ma indoiesc profund ca Apple a vandut 65 milioane de iPad-uri care sunt folosite doar ca "alternative intre PDA/smartphone-uri si netbook-uri".

    paunstefan: ce inseamna "programe mai serioase" si de ce ar avea nevoie un home user de asa ceva? Intr-adevar, nu are Adobe Creative Suite, 3DS Max, nu are AutoCAD (desi exista un CAD viewer, asa cum exista .psd viewers)... dar oricum ea ca utilizator normal la cap, n-ar fi dat niciodata mii de euro pe asa ceva. Face absolut orice are nevoie cu iWork (Pages, Numbers & Keynote), are Photoshop si iPhoto (plus tone de alte aplicatii de grafica), foloseste zilnic Skype, Yahoo, Facebook... sunt 10 adrese de email setate cu Push, are iMovie in caz ca simte lipsa unui Premiere, browserul este de nota 10, are convertoare, editoare (chiar invata si testeaza html, php si mysql lately), ii vin toate revistele via Zinio, isi controleaza pana si receiver-ul si bluray-ul din casa, poate playa absolut orice film via WiFi, are GPS, offline maps si tone de guide-uri in caz ca are chef de plimbari... De jocuri nu mai vorbesc... Sunt hotarat sa-i iau si un Apple TV pentru a nu se mai chinui sa conecteze iPad-ul via HDMI, si in felul acesta isi va playa absolut orice doreste de pe iPad pe TV-ul de 50".

    Deci cine spune ca nu are tot ce-i trebuie pe iPad, ori exagereaza, ori lucreaza intr-un domeniu unde are nevoie de tool-uri specializate (si scumpe). Sau poate uraste touch screen-ul, si atunci este de inteles (desi poate sa-si ia linistit o tastatura pe bluetooth sau via docking - caz in care devine prea mult laptop pentru gusturile mele).

    Iar acum, ca trece la o rezolutie care bate pana si "amaratul" meu de 24"... incep eu sa devin gelos pe ea... si probabil iPad2-ul il voi lasa ei, voi vinde al doilea PC si incet incet sa incep si eu trecerea pe iPad (3).

    Hai sa mai dau niste numere, ca asa poate unii dintre voi vor intelege mai usor cat de masiva e treaba asta "post-PC". Iar numerele le voi da doar de la Apple... mai adaugati acolo si pe cele de la Google, si sper ca veti vedea imaginea de ansamblu mai clar:
    • S-au vandut 172 milioane de device-uri "post-PC" numai in 2011 (iPad, iPod si iPhone) si 315 milioane in total (in ultimii 3 ani)
    • Dintre acestea, 62 de milioane de device-uri "post-PC" s-au vandut doar in ultimul trimestru din 2011 (ca sa va faceti o idee de cat a crescut cererea)
    • 25 de miliarde de aplicatii downloadate via AppStore!
    • Aproximativ 600.000 de aplicatii via AppStore (inclusiv jocurile)
    • 100 de milioane de useri iCloud
    • peste 100 de tablete (concurente) lansate doar in 2011
    Toate acestea sunt cifre pe care daca cineva le ignora, ori e hater ori nu a folosit niciodata mai mult de 10 minute un iPad. Ca sa nu mai vorbim ca niciunul dintre noi nu a vazut cum arata cu adevarat 2048 x 1536! Daca este cineva impotriva unei astfel de grozavii, atunci... no comment! Haters gonna hate anyway!
    Attached Images Attached Images apple-ipad-event-2012_024.jpg

  2. #42 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    MonkY, parerea mea e ca te obosesti degeaba. Sunt cateva persoane care pur si simplu nu sunt "atinsi" de aceste lucruri si prefera old school PC. Ei pierd, in timp ce noi ne bucuram de aceste bijuterii

  3. #43 SP
    Member solaru's Avatar
    haide man... nu te supara asa tare!
    nu cred ca contesta cineva calitatea sau cat de supercool e iPadul sau iPhone-ul (de la 4 incolo...). Imi dau seama cat de masiva e schimbarea si cat de rapid se petrece, poate mai bine decat multi de pe aici, iar asta e un lucru care ma bucura dar ma si sperie deopotriva...pentru ca daca nu se va ridica un concurent care sa-i tina piept la Apple, va deveni (oricum e aproape) cam ce era MS prin anii 90... un "monstru" la propriu si la figurat... si nu cred ca isi (mai) doreste nimeni asa ceva... eu sigur nu.

    iar din moment ce imi doresc si eu una (la fel si sotia, la fel si fiu-meu)... nu cred ca sunt hater! asta daca mai vreau sa am zile bune in casa...

  4. #44 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy: Eh, eu obosesc mai greu
    Si sincer nu incerc decat sa explic o situatie de fapt. Nu trebuie sa conving pe nimeni, mai ales daca cifrele nu o fac.
    Tin minte ca atunci cand a aparut iPod-ul spunea lume aca mi-am luat "de fitze". La iPad, mi se spunea "ai tu si cu premierul Boc". La iPhone nu mai zic... Dar si-au facut treaba cu brio si si-au meritat fiecare banut dat.

    Oricum, personal cred ca incet incet cei de la Apple vor sa ajunga sa contopeasca iOS-ul cu Mac OS-ul... asa cum si Microsoft isi doreste Windows 8 sa fie atat tablet cat si desktop (cu diferenta ca la Microsoft preturile sunt asa cum sunt, nu au un AppStore serios, nu au device-uri comparabile... si mai rau, Windows 8 pt. tablets va rula cod ARM in timp ce varianta de desktop va rula cod x86, therefore 2 produse ce nu se vor unifica niciodata).

    Vom trai si vom vedea!

  5. #45 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Sunt perfect de acord cu tine in legatura cu contopitul sistemelor de operare OS. Cel putin se vede clar in clip-ul de prezentare pentru OS X Mountain Lion ca vor sa implementeze cat mai mult din iOS.

  6. #46 SP
    Member solaru's Avatar
    De contopit si-ar dori si Ms sa contopeasca toate SO intr-unul singur... doar ca nu-si permit sa taie macaroana asa brusc asa cum a facut-o Apple la OSX. De unificat se vor unifica, dar nu la versiunea 8, sper sa nu astepte pana la windows X (WTF... suna aiurea)...dar fara indoiala incolo se indreapta toata lumea...oricum...cert este ca vom trai niste ani cel putin interesanti din punctul asta de vedere...

  7. #47 SP
    Member Mythul's Avatar
    Ipadu e doar la inceput, probabil peste 3-5 ani va putea substitui complet pc-ul. Ce ii lipseste momentan e soft mai profesionist. Cum ar fi sa programezi aplicatii pt ipad direct prin...ipad sau webdesign sau autocad.
    Si ii mai lipseste o metoda f usoara de a citi usb uri sau hdd externe pt un transfer rapid de fisiere. Sa bagi usb ul cu poze si sa ti apara direct in iphoto. Legi ipadul la un monitor bagi o tastatura si ai un sistem desktop complet, pe langa tableta.
    Time will tell

  8. #48 SP
    Banned isis's Avatar
    Man, folosesc produse Apple, detin un iPod, un iPhone si un iPad. Eu consider ca pentru mine [doar din perspectiva unui home user] iPAD-ul nu imi poate inlocui laptopul, pur si simplu ma simt mai confortabil pe laptop decat pe iPAD. Pe mine personal ma oboseste sa scriu 3-4 ore pe messenger pe ecranul touch [si sunt adeptul ecranelor touch pentru smartphone, imi plac la nebunie] dar e obositor sa tastez pe ele cu orele, foarte obositor. But that's just me. Si imi e mult mai lejer sa citesc pe un display de 15.6" decat pe 10".

    Iar cat despre BSOD, nu mai tin minte cand am vazut ultimul [pe laptop / pc-ul de acasa sau cel de la servici]... Se vede clar ca iti doresti cu ardoare sa inlocuiesti PC-ul nu doar ca platforma de gaming ci si ca statie home user, si devii usor, fara sa iti dai seama, un mic hater impotriva PC-urilor. And haters gonna hate anyway.

  9. #49 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Man, folosesc produse Apple, detin un iPod, un iPhone si un iPad. Eu consider ca pentru mine [doar din perspectiva unui home user] iPAD-ul nu imi poate inlocui laptopul, pur si simplu ma simt mai confortabil pe laptop decat pe iPAD. Pe mine personal ma oboseste sa scriu 3-4 ore pe messenger pe ecranul touch [si sunt adeptul ecranelor touch pentru smartphone, imi plac la nebunie] dar e obositor sa tastez pe ele cu orele, foarte obositor. But that's just me.
    Presupun ca nu-ti dai seama cat exagerezi: nu te opreste nimeni sa-ti iei o tastatura (fie wireless, fie docking, fie notebook case - si atunci scrii exact ca pe un laptop).
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Iar cat despre BSOD, nu mai tin minte cand am vazut ultimul [pe laptop / pc-ul de acasa sau cel de la servici]... Se vede clar ca iti doresti cu ardoare sa inlocuiesti PC-ul nu doar ca platforma de gaming ci si ca statie home user, si devii usor, fara sa iti dai seama, un mic hater impotriva PC-urilor.
    Poate tu nu ai mai vazut... dar eu lucrand in domeniu vad zeci/sute pe saptamana. Asta in timp ce iPad-urile nu s-au blocat nici macar o singura data in cei 2 ani de folosinta. Acum, nu stiu de unde ai inteles tu ca sunt un mic hater impotriva PC-urilor (iPad-ul fiind si el la urma urmei tot un PC, doar ca e portabil si e touch-screen). Spre deosebire de altii insa, eu prefer sa nu am privire de cal si sa accept ca exista si alternative.
    Quote Originally Posted by isis View Post
    And haters gonna hate anyway.
    True that!

  10. #50 SP
    Banned sssorin's Avatar
    hehe ...daca esti gamer ...si vrei sa joci Battlefield 3,sau 1 mmorpg cu ipadul nu prea ai ce sa faci....e bun sa surfezi pe net , sau sa mergi la plaje sa vezi 1 film ... asta e rolul lui nu comparati dacia logan cu ferrari

  11. #51 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Din punctul meu de vedere este bine sa ai si un PC, si un telefon, si un laptop, si o tableta, si o camera foto, s.a.m.d. Pentru ca fiecare isi face cel mai bine treaba pentru ce a fost creata. Nu zic ca MonkY nu are dreptate. Poti inlocui foarte usor una cu alta, atata timp cat esti home user si nu o arzi hardcore in software sau gaming (Atunci nu mai poti inlocui PC-ul cu tabletul). Daca esti hardcore atunci nu poti inlocui nici pc-ul cu laptopul ca sunt laptopuri care nu fac fata anumitor jocuri sau software (fie laptopurile alienware mx18 sau predator sau ce or mai fi). Din punctul meu de vedere si cred ca si MonkY este de accord cu mine PC-ul ramane numarul 1 pentru hardcore users. Dar daca esti un home usor finut si faci gaming pe console atunci chiar nu ai nevoie de pc sau laptop. Tableta face tot ce ai nevoie ba chiar mai mult spala si vasele si face si cartofi prajiti. Eu am fost dezamagit cand a aparut din cauza aspectului dupa cum am zis, dar abia astept sa-mi iau una pentru display, procesor si ram.
    Nu are rost sa va contraziceti pentru ca mereu vor exista pro si contra in orice. Si nimic, chiar nici cel mai bun argument din lume nu v-a schimba parerea unei parti. Cine vrea sa ramane PC style sa ramana, cine vrea sa inlocuiasca pc-ul sa faca asa.

  12. #52 SP
    Banned sssorin's Avatar
    nu este obligatoriu sa fii harcore gamer...dar jocurile care sint pe tableta ...sa plimbi degetul pe sticla ...sa nu simti tu mouse sau controler in mana...tableta la ora actuala este 1 smartphone cu ecran mai mare si cam atat,fillme, poze,3d ..prefer sa le vad pe plasma de 106...da e faina tableta cind pleci cu trenul sau la 1 drum mai lung in rest e inutila ...cel putin pentru mine,dar o sa o cumpar ..se apropie concediu...si am ramas fara reviste la wc ..e fain sa citeste ceva de dimineata

  13. #53 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sssorin View Post
    hehe ...daca esti gamer ...si vrei sa joci Battlefield 3,sau 1 mmorpg cu ipadul nu prea ai ce sa faci....e bun sa surfezi pe net , sau sa mergi la plaje sa vezi 1 film ... asta e rolul lui nu comparati dacia logan cu ferrari
    Nu am comparat Dacia Logan cu Ferrari dar tu compari clar mere cu pere. Daca vreau sa joc Battlefield 3 am consola (de-aia suntem pe consolegames.ro si nu computergames.ro). Probabil Battlefield 4 o sa-l joc pe iPad 4, cine stie... o sa ma gandesc cand o sa merg la "plaje".

    P.S. Si cand spui Ferrari presupun ca te referi la iPad 3, nu? Pentru ca ma indoiesc ca ai o consola/pc pe care sa poti juca ceva in 2048 x 1536.

    P.P.S. Laurentiu, nu stiu sigur (ca n-am mai studiat de mult Alienware - in special de cand au inceput cu preturi de peste 100 milioane), dar exista oare vreun notebook Alienware care are o rezolutie pe masura? Chiar eram curios...

  14. #54 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Nu la asta m-am referit. Singura problema de care ma lovesc eu atunci cand fac ceva la extrem este racirea (de aici si am zis ca oricat de puternic este mx18 care l-am testat grav in ultima vreme nu face fata si se incinge la un moment dat incat am impresia ca daca nu-l sting se duce dracu, sa nu mai zic cum se vede vizibil cum scad frameurile cu trecerea timpului si cu incingerea componentelor (este si normal fara un cooler pe masura). Si la nimic nu este la fel de buna ca la un PC. Al meu are 5 ventilatoare in el acum, din toate partiile. Daca dispuneam de timp si multi bani il facel direct pe racire lichida.
    Sunt de acord cu tine in legatura cu rezolutia, este the best la ora actuala, dar pentru hardcore altceva nu mai poti da exemplu pe tableta. Eu pe pc mi-am pus ieri revodrive hybrid cu 1tb din care 100gb cache. Pai nu cred ca exista laptop sau alt device sa ruzele sa viteza asta ceva. In fine nu are rost sa dam exemple de componente acum. Ai dreptate este genial display-ul, sunt fan apple si am si iphone si macboob pro, la munca am i27. Dar nu poti sa faci hardcore gaming sau software pe tableta.

    L.E: Iti dai seama ca mi-as dori din suflet sa inlocuisca o tableta un pc. Sa o contectez la 2 controlere wireles la un tv via airplay si gata gaming si ce vreau la extrem. Nu zic ca in viitor nu vei putea face asta. Dar atat timp cat este atat de subtire nu prea vad cum ii vor face racire sa suporte lucruri foarte puternice.

  15. #55 SP
    Banned sssorin's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu am comparat Dacia Logan cu Ferrari dar tu compari clar mere cu pere. Daca vreau sa joc Battlefield 3 am consola (de-aia suntem pe consolegames.ro si nu computergames.ro). Probabil Battlefield 4 o sa-l joc pe iPad 4, cine stie... o sa ma gandesc cand o sa merg la "plaje".

    P.S. Si cand spui Ferrari presupun ca te referi la iPad 3, nu? Pentru ca ma indoiesc ca ai o consola/pc pe care sa poti juca ceva in 2048 x 1536.

    P.P.S. Laurentiu, nu stiu sigur (ca n-am mai studiat de mult Alienware - in special de cand au inceput cu preturi de peste 100 milioane), dar exista oare vreun notebook Alienware care are o rezolutie pe masura? Chiar eram curios...

    am incercat si eu Battlefield 3 pe consola si ma cam dor ochii prefer sa il joc pe pc detalii blana , cind o sa joci tu bat4 pe ipad...ala nu sa mai fie ipad ci laptop ..si prefer filmele in 1080p la plasma de 106 vs 10cm la 2048 x 1536

    ps:tableta este si va ramane sub pc.....altfel nu ar mai fi tableta....probabil asta nu o inteleg multi...nu poti sa montezi motor de ferrari pe caroserie de dacie...ca nu tine

  16. #56 SP
    Member Snake's Avatar
    Cred ca in comparatiile date de voi se uita faptul ca iPad-ul are totusi doar 2 ani de viata pe cand totusi PC-urile au zeci de ani de evolutie. Normal ca nu au avut suficient timp developerii sa scoata ceva hardcore. La urma urmei, un joc bun are nevoie de ani de development pentru o platforma. Si cum o platforma cu o astfel de rezolutie nici nu exista inca (la urma urmei nici nu s-a lansat oficial), comparatiile nu-si au rostul.

    Cu toate ca este insa o platforma atat de noua, are in spate numele Apple si se vede. Cifrele indicate de voi spun totul si imi place ideea de a nu da mai mult de 15 USD pe un joc (in timp ce pe console preturile sunt cel putin de 3 ori mai mari). Nu uitati ca au sarit in barca developeri precum Square Enix, Capcom, EA, Gameloft, etc. De acolo vom astepta titluri mari. Pe mine de exemplu m-a frapat faptul ca pentru o platforma atat de noua cei de la Gameloft au lansat instant un MMORPG (si deja sunt cateva zeci) care chiar daca nu ajunge la nivelul lui World of Warcraft, pentru mobile e de nota 10. Mai ales in timpul avut la dispozitie. Din pacate daca va uitati la console, MMORPG-urile se pot numara pe degete.

    Intre timp eu cred ca ne putem bucura atat de PC-uri, console, tablete, smartphone-uri, atata timp cat avem bugetul necesar. Dar repet, imi place ceea ce vad de la Apple si Google pentru ca vin cu preturi de nota 10, cu noi OS-uri gratuite, in timp ce Microsoft mai are un pic si cere bani si pe aerul expirat in jurul unui PC.

    Parerea mea!

  17. #57 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sssorin View Post
    am incercat si eu Battlefield 3 pe consola si ma cam dor ochii prefer sa il joc pe pc detalii blana
    In cazul asta cred ca ai cam gresit forumul
    Quote Originally Posted by sssorin View Post
    cind o sa joci tu bat4 pe ipad...ala nu sa mai fie ipad ci laptop
    Pot sa pariez ca daca voi juca vreodata Battlefield 4, 5, 6 pe un iPad, tot tableta se va numi
    Quote Originally Posted by sssorin View Post
    si prefer filmele in 1080p la plasma de 106 vs 10cm la 2048 x 1536
    Cu un pic de matematica vei afla ca de la o distanta de 20cm la un 10" in 2048 x 1536 vei vedea mai multe detalii decat de la 42" in 1920 x 1080 de la 3m. Dar oricum esti hater... si nu vad legatura. Faptul ca am iPad nu ma opreste sa ma uit la TV-ul de 55" sau la proiectorul de peste 100".
    Quote Originally Posted by sssorin View Post
    ps:tableta este si va ramane sub pc.....altfel nu ar mai fi tableta....probabil asta nu o inteleg multi...nu poti sa montezi motor de ferrari pe caroserie de dacie...ca nu tine
    Asa au ras multi si de iPhone si iPod si si-au cam muscat limba. La fel si cu MacBook-urile si iPad-ul. Uite ca pe caroseria aia de Dacie (ca tot iti place comparatia), ai niste specificatii pe care Ferrari-ul tau de-acasa nu le are. Te simti mai bine acum?

  18. #58 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Atat tot preaslaviti rezolutia aia, bat-o cucu s-o bata. Nici nu stiu sa existe filme sa mearga la rezolutia aia. Toate sunt 1080p. De unde iau eu filme la marimea aia? Cine are filme luate de pe iTunes si trece la iPad 3 ce face? Se uita la ele stretched out? Sau le mai cumpara odata la rezolutia noua?

    Acum fara suparare,MonkY, tu vad ca esti mare fan al rezolutiei, pe mine nu ma incalzeste rezolutia aia cu nimic. Imi ajungea si 720p pe o tableta. Preferam retina display cu doar 720p si o baterie de 20 de ore. Aia ma facea sa sar in sus. Asa am rezolutie mai mare decat casa si nu am ce face cu ea. Pe un ecran de doar 10 inch te multumeste 720p in absolut orice joc. In fine, poate sunt eu impotriva trend-ului si nu imi dau seama...

  19. #59 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: nici nu trebuie sa-ti placa. Nu toti sunt maniaci in ceea ce priveste calitatea unui text de exp. Exista alternative cu Android care sunt 720p. Si cred ca Asus Transformer Prime tine peste 20 de ore cu dockingul aferent. Deci ai de unde alege

  20. #60 SP
    Member Snake's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Atat tot preaslaviti rezolutia aia, bat-o cucu s-o bata. Nici nu stiu sa existe filme sa mearga la rezolutia aia. Toate sunt 1080p. De unde iau eu filme la marimea aia? Cine are filme luate de pe iTunes si trece la iPad 3 ce face? Se uita la ele stretched out? Sau le mai cumpara odata la rezolutia noua?

    Acum fara suparare,MonkY, tu vad ca esti mare fan al rezolutiei, pe mine nu ma incalzeste rezolutia aia cu nimic. Imi ajungea si 720p pe o tableta. Preferam retina display cu doar 720p si o baterie de 20 de ore. Aia ma facea sa sar in sus. Asa am rezolutie mai mare decat casa si nu am ce face cu ea. Pe un ecran de doar 10 inch te multumeste 720p in absolut orice joc. In fine, poate sunt eu impotriva trend-ului si nu imi dau seama...
    Pai inseamna ca tu vrei ceva mai slab. Ia-ti un Asus Transformers (Prime parca-i zice). Dar nu va fi Apple.

    ---------- Post added 14-03-2012 at 04:18 PM ----------

    Ah, deja postase MonkY (hehe, great minds think alike). Scuze, se poate sterge!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 25 Last Post: 14-03-2015, 16:01
  2. Replies: 15 Last Post: 22-10-2014, 10:01
  3. Apple lanseaza noul iOS 7.1 By MonkY in forum Tech News
    Replies: 21 Last Post: 22-03-2014, 02:25
  4. Replies: 0 Last Post: 22-03-2012, 14:06

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts