Este region free? Ca ma bate gandul sa-mi iau din US..
Este region free? Ca ma bate gandul sa-mi iau din US..
yup, region free;
dar cred ca o sa fie ca la PS3: pt DLC din Europe trebuie ca jocul sa fie din Europe.
The sales tracking data, which came from Media Create, shows the progression of PS Vita sales over the past five weeks as listed below:
Week 1: 324,859
Week 2: 72,479
Week 3: 42,648
Week 4: 42,915
Week 5: 18,361
Nu suna bine... deloc...
Eu i-as mai da ceva timp. In vest cred ca o sa se vanda bine.
Nu prea poate sa concureze in Japan fara un Monster Hunter.
De-aia il bate si PSP-ul.
Punct ochit, punct lovit! Vanzarile la Vita o sa zboare la cer odata cu lansarea unui nou Monster Hunter (fie el din serie principala sau spin off). Sony si cu Capcom ar fi trebuit sa munceasca mai greu si sa il fi lansat in primele saptamani ale Vita-ului. De asemenea sa se gandeasca sa lanseze si niste bundle-uri cu limited edition consoles si alea alea. Japonia e innebunita dupa seria asta!
Nu cred ca Monster hunter e singura problema aici ci mai degraba pretul piperat. Sa fim obiectivi acum, ps vita + ceva accesorii standard + 2-3 jocuri = 2000 lei pt o consola ce are baterie 3 ore. La asa un pret niciodata nu va un mass succes. Si se vede asta in japonia. Poate la multi ne-ar placea sa-l avem dar cand esti pus in situatia de a cheltui atatia bani pt o consola plus ceva jocuri de care ,mai ales noi astia mai in varsta ne saturam relativ repede / ports nu prea se merita. sunt atatea alte gadgeturi pe piata la preturi mult mai bune.
+ ca nu e posibil ca un singur joc 3rd party sa decida soarta unei console. japonezii nu sunt prosti si au vazut ca din cele 40+ launch titles majoritatea sunt remake-uri / ports probabil 1-2 fiind originale. Uncharted sau altele nu pot fi numite "originale" (ca gamedesign).
adevarul e ca e scump,un ps3 costa 1000 lei nou,vita e 1149 wifi+card(in jur de 130 un card de 8gb)+ 2-3 jocuri(pe putin 200 de lei) iesi la 1500 lei,care e un pret cam mare,pretul lui ar trebuii sa fie in jur de 200 euro,nu 250 cu cat se vinde acum.
Dar,sa luam in considerare urmatoarele,sunt sigur ca unii dintre noi isi cumpara gadgeturi scumpe de care probabil nu au neaparata nevoie(tablete scumpe-care nu pot sa inlocuiasca functionalitatea unui laptop si sunt bune doar la browsing casual si cv joculete/telefoane scumpe-seria gsII,iPhone pe care le folosim pentru email/browsing lejer/joculete...), preturile lor sunt mult mai mari decat psv(tableta/smartphone bun-peste 1500 lei second hand desigur),nimeni nu comenteaza ca pretul este mare,ca profitul este enorm,nu se ingrijoreaza lumea ca nu o sa se cumpere si o sa fie un fail...
Vreau sa subliniez urmtoarele:si eu as vrea ca ps vita sa fie mai ieftin,ma doare putin sa dau 1500 lei pe el impreuna cu accesoriile si jocurile,dar e interesant ca nu m-a durut mana sa cumpar o tableta/telefon,de peste(sau in jur de) 2000 de lei(in numeroase randuri) si sa consider ca e un pret corect pentru un asemenea produs,sa nu ma plang ca pretul e prea mare,desi pentru aceste produse exista alternative mai ieftine care in definitiv fac acelasi lucru,dar un alt produs ca si psv momentan nu exista pe piata,si sarim toti pe el ca e prea scump,ca poate o sa fie un fail din cauza pretului,desii eu unul consider jocurile pentru el sunt foarte entertaining si sigur ma vor tine ore bune in fata acestei mici console.
Eu is de acord cu tine, PSVita e prea scump si poti lua un PS3 de banii astia (diferenta dintre grafica si putere este fenomenala mai ales nr de jocuri disponibile).La momentul actual pe PSVita nu ma intriga decat MH Portable 3rd care e acelasi ca pe PSP si Wipeout.Nu vad dc sa dau 1500 lei pt 2 jocuri,mai ales ca nu prea gasesc pe nimeni la mn in oras care sa se joace pe console(abia sunt 4-5 care au PSP si nici nu-l baga in seama).Vreau sa mentionez si faptul ca in Romania nu prea poti face nimic cu o astfel de consola(nu gasesti wifi pe toate strazile ca in afara,nimeni nu vinde jocuri pt ca toti le pirateaza) si din ce am vazut pe net nu o sa mearga youtube si celelalte pagini web merg in reluare,nus fan al jocurilor prin camera sau touch,deci chiar nu-i vad rostul.Daca o sa apara un slim pe viitor care sa aiba cv dotari mai bune sau macar sa il tina bateria mai mult, atunci poate o sa-mi achizitionez unul.Pana atunci Dissidia 012 si MHFU.
Eu nu inteleg de ce se compara Vita cu PS3.
Apropo, am vazut ieri un pusti jucandu-se pe PS3 intr-un autobuz, nu ii statea deloc bine cu el in brate :))
Probabil a citit pe aici ca este mai bine sa cumpere PS3.
Asta cu pustiul jucandu-se pe PS3 intr-un autobuz imi aduce aminte de unul dus cu capul care facea poze cu iPad-ul la o intalnire. Nu numai ca radeau toti de el, dar cred ca nu aflase inca ce oribilitate de senzor are camera de pe el :)).
Btw, si la Vita de ce Dzeu au pus crappy cams cei de la Sony... avand in vedere ca totusi pentru Apple au fost in stare sa livreze un senzor bun (vezi iPhone 4S)? Eu inteleg ca multi nu apreciaza ideea de strutzo-camila, insa eu merg pe principiul ca daca tot ai facut o treaba, fa-o macar bine! Mai ales in perioada asta in care pana si un amarat de telefon de 30 dolari vine cu camera de 5-8 Megapixeli :(
Cum adica se juca cu PS3ul in autobuz?
Mi se pare mie sau jocul asta e chiar genial?
http://www.gametrailers.com/video/gravity-kicking-gravity-rush/726161
Nu l-am jucat pe PS3/360 dar pare sa fie identic pe Vita.
http://www.gametrailers.com/video/ps-vita-rayman-origins/726173
Si cred ca o sa cumpar jocul asta a 3-a oara :)) ; PvZ FTW!
http://www.gametrailers.com/video/ps-vita-plants-vs/726151
Uite asa bine. Ce, PS3 nu este consola portabila? Daca este comparat cu Vita si unii sfatuiec cum "mai bine cumperi PS3", normal ca acel copil nu a stiu despre ce este vorba si a crezut ca PS3 este portabila. Acum se chinuie cu ea :D
Cu privire la pret, mie mi se pare rezonabil. Nu cred ca raporteaza cineva preturile la salariile din Ro. In Japonia de ex, pretul este accesibil majoritatii gamerilor. In Ro nu este accesibil majoritatii. Problema este cat se poate de simpla, nu pretul este mare, ci piata nu-si permite produsul. In plus este tehnologie noua. Pretul va mai scade, mai ales in eventualitatea unor vanzari slabe.
Pretul consolei mi se pare decent.
Cardurile costa prea mult si sunt necesare.
Dar raportul calitate/pret al jocurilor este foarte bun, mai ales daca le iei direct de pe PSN.
The PlayStation Vita continues to decline in sales since launching in Japan last December.
Media Create, a Japanese retail tracker, released its weekly sales figures today. According to the report, PlayStation Vita sold 15,219 units for the week (Jan 16 - Jan 22), down from 18,361 the week prior.
Through January, the Vita has sold 76,495 units in Japan, and in its lifetime sold 516,481 to date. PlayStation Vita software also did not chart in the weekly top 20, but that will likely change next week with the release of Tales of Innocence R.
Sessler's Soapbox: Here Comes the Vita in High Definition
Interesting rant ;)) .
Salut baieti, primul post (nu aruncati cu pietre) :)
Am facut ieri precomanda la PS Vita, intr-un magazin autohton. Am comandat si Uncharted Golden Abyss si Wipeout 2048, in ziua lansarii imi iau si Little Deviants de pe PSN (cu cei 5 EUR reducere din precomanda + diferenta).
Can't wait!
sa nu uiti de card de memorie,fara el nu o sa poti sa te joci,de unde ai comandat uncharted si wipeout ca eu nu am gasit la noi?