Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 74 1 2 3 11 51 ... LastLast
Results 1 to 20 of 1466

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1 SP
    Member Imperatore's Avatar

    Un TV nou pentru consola mea!

    Salutari la toata lumea !

    Detin un buget sa zicem pana in 3500 RON si as dori sa cumpar un Tv nou pentru viitoarea consola Ps4. Ca marime m-ar interesa doar 40`` si mi-ar placea sa fie un Tv cu `response time` cat mai mic , fara ghosting etc.(aici excludem plasma pt ca nu doresc sa achizitionez) .As aprecia foarte mult niste recomandari si sfaturi in acest cadru ! Multumesc !
    Attached Images Attached Images playstation_tv.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca vrei un TV cu timp de raspuns cat mai mic, nu-ti iei un TV ci un monitor. TV-uri cu timp de raspuns mic gasesti doar in gamele fie foarte scumpe (sau foarte proaste - pentru ca nu aplica filtre). Sau mergi pe un Samsung gen 40F6510 (sau 40F6400) si il treci in Game Mode si/sau PC Mode. Chiar si asa, probabil vei avea in jur de 40ms. De la Sony 40W905 are un timp de raspuns incredibil, insa iti depaseste cu mult bugetul (este in jur de 6000 RON).

  3. #3 SP
    Member Imperatore's Avatar
    Merci MonkY pentru informatii , o parte din ele stiam si eu insa ma gandeam ca pot gasi ceva decent in bugetul meu la capitolul Tv.Daca nu te deranjeaza, la capitolul monitor pt ps4 care ar fi o varianta optima ?! (LED Asus Gaming VG248QE 24 inch 1ms 3D black - Aici depinde, ma gandesc, si aspectul comportamentului monitorului in 60hz ; nu stiu sigur daca ps4 va putea scoate 120hz, detin un monitor de 120hz Benq si sincer nu mi-a placut cum se misca in 60hz cu Ps3-ul) din punctul tau de vedere.

  4. #4 SP
    Member Nestea's Avatar
    Monitor LED Samsung 400MX-3 40 inch 8ms Black

  5. #5 SP
    Member chesterb's Avatar
    Eu mi-am luat W650A de 42" de la Sony şi sunt foarte mulţumit de el. Am vrut ceva mare pentru camera mea de zi mare, dar cum a zis şi monky, un monitor e indicat dacă vrei timp de răspuns bun.

    Sfat de la mine: -uită-te la Philips şi Sony. Mie mi se pare că au cea mai bună imagine.

  6. #6 SP
    Junior Member boywnder's Avatar
    panasonic ideas for life

  7. #7 SP
    Junior Member Prowld's Avatar
    @Monky ce parere ai de un samsung UE40ES6100 pentru un PS3 , Xbox360 si un PS4?

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Prowld View Post
    @Monky ce parere ai de un samsung UE40ES6100 pentru un PS3 , Xbox360 si un PS4?
    Avand in vedere ca il gasesti pe la 2500 RON, eu cred ca e suficient de rapid in Game Mode (sau PC) pentru normal gaming. Vei avea dezactivate o groaza de functii in acest mod, dar eu zic ca pentru un 40" la pretul asta (si mai e si 3D), nu poti cere mai mult. Raman la ideea ca totusi pentru vreo 1000 RON mai putin te descurci cu un monitor de 24-27" la 120Hz si timp de 2-4ms (G2G). Depinde de distanta si de gusturi.

  9. #9 SP
    Senior Member sol1d's Avatar
    Am un LED Samsung F8000 (model de 46" inch, dar asta nu conteaza) si ma tot plangeam ca jocurile arata groaznic.
    Am incercat jdemii de setari de calibrat (de pe net, redenumit portul HDMI din Default in PC-obtii astfel input lag mai mic, un nou profil etc.-), mi-am schimbat pana si consola crezand ca poate e stricata sau ceva. La fel.
    Mi-am luat o plasma recent (un Panasonic VT60, dar nici asta nu prea conteaza, modelul fiind chiar mai ieftin decat Samsung-ul de mai sus). Nu se compara calitatea imaginii nici pe departe nici input lag-ul nici nimic.
    Prefer de 1000x ori mai mult plasma si renunt complet la ideea de LED pt. gaming.
    Singurul inconvenient la plasma este faptul ca primele 100 de ore trebuie sa-i faci ,,break-in" (slide-uri pe profilul de imagine Default de pe un usb non-stop timp de minim 100h), desi unii zic ca acest lucru este degeaba. Eu am preferat sa aleg calea mai sigura si sa-i fac astfel slide-uri. Aceste slide-uri se pot gasi pe diferite site-uri/forum-uri de specialitate.
    Asa ca din jucat pe display-gaming pt PC (BenQ XL2420T/XL2720T), LED (Samsung F8000) si plasma (Panasonic VT60) aleg plasma fara sa clipesc.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    sol1d: din pacate VT60 are problemele sale (multe). Poate tu ai fost mai norocos... dar sa vezi cand dai de burn-in si ti se spune la garantie ca "asta este tehnologia... nu este un defect si nu este acoperit de garantie". Plus consumul (de 2-3 ori mai mare). Plus zgomotul (in unele cazuri... se pare ca este la "noroc"). Plus brightness-ul si reflexia. Anyway, nu degeaba a renuntat Panasonic la plasme...

    Iar F8000 am eu acum, si jocurile arata IMPECABIL. Negrul se apropie de VT60, consumul este de 3 ori mai mic, stiu ca-l pot lasa oricat vreau pe imagini statice... Singurul downside este unghiul de vizualizare, care este muuult mai slab.

  11. #11 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Hopa, ce discutati voi p'acilea!
    MonkY, burnin, burnin dar chiar asa sa stea treaba la VT60 ?! Problema asta e intalnita la toate plasmele. Si tu sti asta.
    Cica plasma F8500 de la Samsung a reusit performante peste Panasonic la chestia asta cu burnin.
    Si mai umbla vorba prin targ (vezi diverse review-uri) ca se aseamana cu oledul (pastrand proportiile) la calitate datorita contrastului si luminozitati crescute...si profunzimi negrului.

    In fine...da i-a spune-mi matale cum sta LED-ul tau cu backlight bleeding-ul.

    PS. Asta cu consumul si zgomotul nu o comentez ca-i penibila, iarta-ma.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    MonkY, burnin, burnin dar chiar asa sa stea treaba la VT60 ?! Problema asta e intalnita la toate plasmele. Si tu sti asta.
    Nu. Incorect. Eu am avut ultimele 5 TV-uri plasme Panasonic. Si culmea este ca la fiecare generatie mai noua s-a agravat problema. Din cate am inteles s-a intamplat acest lucru deoarece au fost obligati sa renunte la plumb si alte elemente considerate ca fiind toxice (si pentru care trebuiau sa plateasca taxe imense). Deci nu... nu toate fac la fel. Daca la ultimul TV dupa 20-30 minute deja se imprima si dura o ora pana se ducea... la modelul anterior puteai sa stai 4-5 ore fara probleme. Primul are vreo 7-8 ani si nici in ziua de azi nu stie ce-i aia burnin.
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    Cica plasma F8500 de la Samsung a reusit performante peste Panasonic la chestia asta cu burnin.
    O fi reusit... nu zic nu. Sa fie sanatosi! Eu l-am testat si nu m-a convins.
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    Si mai umbla vorba prin targ (vezi diverse review-uri) ca se aseamana cu oledul (pastrand proportiile) la calitate datorita contrastului si luminozitati crescute...si profunzimi negrului.
    Umbla... dar are picioare scurte
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    In fine...da i-a spune-mi matale cum sta LED-ul tau cu backlight bleeding-ul.
    La 55HX955 backlight bleeding-ul era aproape zero. Negrul era perfect... dar din pacate, mi-a venit TV-ul intepat (tampitii au dat cu surubelnita in ecran - si cu tot Gorilla Glass-ul lor, au reusit sa-l "rezolve"). 55W905A era varza... avea niste "burti" de nu-mi venea sa cred. Si cred ca din cauza nebuniei de Triluminous nici nu am reusit sa-l calibrez corect. A zburat si ala... si i-a luat locul 55F8000-ul, care are 0 bleeding (daca nu luam in calcul marginile de 1mm or so unde se "reflecta din margini").
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    PS. Asta cu consumul si zgomotul nu o comentez ca-i penibila, iarta-ma.
    Sa vezi ce penibil o sa ti se para tie zgomotul cand o sa trebuiasca sa schimbi 2 monstrii d-astia la service din cauza "buzz"-ului. Un anumit procent are problema asta... si e al dracu' de enervanta. Daca tie ti se pare penibil sa auzi un bazait in continuu la un model de top, atunci sa fii sanatos! Eu nu accept asa ceva!

    Cat despre consum, poate pare penibil pentru unii... dar de la o vreme am devenit mai green, and i like it... Din pacate insa la mine TV-ul merge cam 20 de ore din 24 (cateodata chiar non-stop)... La un consum mediu de 400W (deh, plasma de 55"), asta inseamna aprox. 8kW/h pe zi... deci cam 3000kW/h pe an. La 0.4 RON/kWh = 1200 RON doar pentru consumul TV-ului (si nu luam in calcul 3D-ul cand sare contoarul in aer)! Un 55F8000 consuma cam de 4 ori mai putin (90W in 2D, calibrat cum imi place mie). Dar sa zicem 100W. 300 RON la curent pentru TV, fata de 1200 RON, pentru mine conteaza. Stiu ca poate unii vor spune "la model de top, tu te mai uiti la consum?" Well... nu-mi place sa arunc cu banii atunci cand pot sa-i economisesc, sau sa-i cheltui pe altceva (PS4?).

    Anyway, in final fiecare isi cumpara ce-i place... Nici F8000 nu e perfect, asa cum nici VT60 nu este. Pentru mine niciun TV existent pe piata nu este perfect. Cine indrazneste sa-mi demonstreze contrariul, ii dau TV-ul meu cadou... Check in here, it helps: http://www.consolegames.ro/forum/f32...i-proiectoare/.

  13. #13 SP
    Banned cryyo's Avatar
    400W mediu la unul de 55' ??? cine a facut masuratorile astea ?
    sunt ocupat acu, revin pe topicul asta ca sunt interesat.

  14. #14 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Salut. Tot pentru Ps4 caut și eu un televizor nou. M-am oprit la modelul acesta http://www.domo.ro/Televizoare_&_Hom...llHD_58L7365DG

    Nu prea am găsit teste cu el pe net așa că vă întreb și pe voi ce părere aveți.

    Mulțumesc frumos.

  15. #15 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Cauta modelul pe avsforums, acolo tot timpul am gasit cele mai pertinente pareri si cele mai bune sfaturi. Imposibil sa nu gasesti.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    bubli: fugi sa-l vezi "la lucru". Si eu pusesem ochii pe un Toshiba (55VL963G) si dupa ce l-am testat, am plecat "plangand". Artefacte, bleeding, noise aiurea chiar si de pe un BluRay player... Nu stiu modelul cautat de tine, dar nu te lua dupa reviews pe internet. Mergi si testeaza-l la "fata locului". Inarmeaza-te si cu imaginile de test pe care le-am urcat pe threadul indicat mai sus... si cu o tona de rabdare...

    cryyo: masuratorile au fost facute de... aparatul de masura. Stai linistit, nu mai sari asa in sus... ca nu sunt genul sa scot cifre din burta. Un 55VT65 (de exemplu) nu degeaba are clasa de eficienta C (in timp ce un 55F8000 are A+). Mai exact, pana si Panasonic spune clar: "On mode Average Power Consumption - 238 W; Rated Power Consumption - 460 W" (si asta la ultima generatie, la care au reusit sa mai scada consumul). Ce nu specifica ei ca acel "average" la ei inseamna Eco Mode On, Brightness si contrast mult sub limitele acceptate de unul ca mine... Imagineaza-ti ca la modelul anterior mai adaugi aproximativ 100W, minus Eco Mode, Brightness si Contrast marite... si iti ies cei 400W de care te-ai speriat...

    P.S. Eu folosesc un Oregon Scientific ESM80 pentru masurarea consumului. Pana acum nu a mintit

    ---------- Post added 30-09-2013 at 21:15 ----------

    P.P.S. Babulu: In afara de ce a recomandat colegul Rasko (avsforums.com) nu uita sa arunci o privire si pe avforums.com.

  17. #17 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Ok mersi o sa ma uit si acolo.

    Rasko e zapacit dar il intelegem nu e problema

  18. #18 SP
    Member Imperatore's Avatar
    imi puteti explica va rog si mie ce inseamna mai exact vertical banding / DSE ? ...nu sunt sigur ca am inteles correct termenii ~

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Banding-ul si in special vertical banding-ul este doar o forma a DSE-ului (DSE = Dirty Screen Effect). Pe scurt, DSE-ul este un mod in care percepi uniformitatea data de sursa de lumina (LED, lampa, etc.) pe suprafata panoului. Asa cum ii spune si numele, din cauza ca nu este totul perfect identic si uniform (fie din cauza sursei de lumina, fie a modului in care a fost lipit panoul sau filtrul anti-reflexie, fie din constructia panoului, etc.), iti da impresia ca este ecranul "murdar".

    Sunt diverse moduri in care poti observa DSE: bleeding, clouding, flashlighting, spotlighting, banding, etc. Atasez 3 exemple, ca sa-ti dai seama mai exact despre ce vorbesc. Restul, le gasesti aici (si cu imaginile necesare pentru test): http://www.consolegames.ro/forum/f32...i-proiectoare/.
    Attached Images Attached Images banding.jpg bleeding.jpg clouding.jpg

  20. #20 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Tot recent mi-am luat si eu un samsung F6500, am sa-i fac o recenzie pe scurt.

    La filme HD nu am nimic de reprosat, canalele digitale HD se vad si ele ok. Backlight bleeding are putin in 2-a colturi dar nu este vizibil doar noaptea cu becul stins si doar atunci cand nu este imagine afisata pe ecran.
    Sincer sa fiu eu chiar sunt obisnuit sa ma uit la filme sau sa ma joc cu becul aprins noaptea asa ca asta nu ma deranjeaza, de fapt nu m-ar deranja nici daca as fi unul ce nu suporta sa fie lumina in camera cand sta la tv, repet ca nu este sesizabil acel bleeding doar cand ecranul e total black si chiar si atunci de abia se observa.

    Timpul de rapsuns este bun, eu nu observ lag desii nu-l pun in game mode, probabil ce-i foarte meticulosi pot vedea ceva dar ma indoiesc.

    In anumite locuri din jocuri(mai intunecate) m-i se pare putin inchise la culoare imaginile, asta probabil ca nu sunt obisnuit cu deep black-ul care il poate afisa un astfel de tv, eu avand inainte de F6500 tot LCD dar de generatie veche.

    O problema ce ar fi este cand optiunea motion plus e pornita, la imagini rapide tv-ul afiseaza destul de nasol imaginile in miscare rapida, asta se intampla in sepcial in jocuri dar si in unele filmari de ale mele unde misc camera rapid sau unde mi-a fost montata camera video pe masina in miscare, se intampla mai putin in filme dar si acolo am observat lucrul asta.

    Pentru mine nici asta nu e deranjant fiindca optiunea imi este off tot timpul. Atat doar ca ma gandeam ca motion plus ajuta tv-ul sa afiseze mai bine imagini in miscare rapida, nu sa le faca mai proaste. Poate e o problema din soft? Am sa-i fac un update si retestam apoi.

    3D-ul in jocuri este si el fenomenal, tot asta pot zice si in filme daca sunt facute bine.

    Oricum eu unul sunt foarte multumit de el, putine probleme probabil veti gasii la orice model de la orice brand, asta este, asteptam OLED

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 74 1 2 3 11 51 ... LastLast

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts