Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 51 of 74 FirstFirst ... 41 49 50 51 52 53 61 ... LastLast
Results 1,001 to 1,020 of 1469

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1001 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Voi ce televizor aveti / doriti sa achizionati care sa suporte 4k@120hz ?

    Am testat la un prieten un LG B9 care se vedea superb insa nu este foarte clara treaba cu el legata de noua generatie. Desi are HDMI 2.1 am tot citit ca nu ar suporta semnal 4k HDR 120hz. LG nu a precizat nimic oficial legat de compatibilitatea cu noua generatie.

    Cel la care ma gandesc cel mai intens este Sony XH90, varianta de 55'' sau 65'', depinde la ce pret vor fi de BF. Va fi compatibil complet cu noua generatie, are o imagine foarte buna cu o retroiluminare peste medie insa sunt sigur ca nu va fi ca OLED. Sony 55XH90 este acum 4500lei la altex cu codul de voucher electro10. Desi este un pret bun probabil de BF va fi mai scazut.

    Voi la ce modele va ganditi?
    Attached Images Attached Images electro.jpg

  2. #1002 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu as vrea un OLED in cativa ani, dar momentan nu ma agit. Oricum, jocuri 4k care sa mearga cu 120fpsnu vor exista prea curand, cu cateva exceptii indie, deci consider ca nu merita investitia pentru asa ceva.

  3. #1003 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Generația asta jocurile vor fi 4K 60fps in cel mai bun caz. Oricum B9 are hdmi 2.1, nu cred că e nevoie să iasă LG in fața și să spună explicit că merge cu XSX. Eu vreau un oled la un preț decent, și voi aștepta oricat e nevoie. Nu mă grăbesc nici cu consola, probabil mai trec 2 ani până să se fi lansat un număr considerabil de jocuri bune.

  4. #1004 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Generația asta jocurile vor fi 4K 60fps in cel mai bun caz. Oricum B9 are hdmi 2.1, nu cred că e nevoie să iasă LG in fața și să spună explicit că merge cu XSX. Eu vreau un oled la un preț decent, și voi aștepta oricat e nevoie. Nu mă grăbesc nici cu consola, probabil mai trec 2 ani până să se fi lansat un număr considerabil de jocuri bune.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b9-oled LG B9
    https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled LG CX


    Uita-te la sectiunile Supported Resoutions, Input Lag, Variable Refresh Rate .

    Niciun site care se ocupa de recenzii nu a reusit sa ruleze continut 4K HDR @ 120hz pe LG B9, doar pana la 1440p .Degeaba are HDMI 2.1 daca din soft are blocate aceste optiune de afisaj. La LG CX ruleaza totul la cele mai inalte standarde.


    @razvanrazy: 4k Nativ HDR @ 120fps probabil nu vor fi prea curand insa cu siguranta vor fi cateva zeci in viitorul apropiat care vor fi 1080p@120fps sau 1440p@120fps. Vreau sa experimentez 120fps si daca tot fac pasul, macar sa fie ceva care sa suporte si 4K-ul la fps-ul acela.

  5. #1005 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Eu am luat de curand un LG CX de 65", cu 8100 de la emag, sa inlocuiesc un B6 tot de 65". L-am luat sa ma asigur ca imi acopera cam toate standardele pt noua consola.
    Am observat ca sunt destule magazine unde il gasesti de ceva vreme la 8999 sau chiar ceva mai putin. Chiar la emag mai baga din cand in cand o zi cu 10% reducere la TV LG. Poate de BF sa fie mai ieftin, vom vedea.
    De B9, nu stiu exact daca suporta 4k 120f, desi ar trebui ca are panou 4K de 120 si HDMI 2.1. Cei de la rtings cred ca doar n-au testat acest aspect.
    Ca minusuri la B9 fata de CX ar fi ca nu prea e bine calibrat din fabrica, support mai slab pe partea de VRR si GSync, iar procesorul este din generatia 2018.
    Am mai auzit parere de la posesor de B9 ca nu conteaza ca CX are un procesor mai buna, ca oricum are toate procesarile de imagine pe off, dar procesorul nu numai de asta se ocupa. Se ocupa si cu un upscaling mai bun, viteza de deschidere aplicatii etc.

  6. #1006 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Teo View Post
    4k Nativ HDR @ 120fps probabil nu vor fi prea curand insa cu siguranta vor fi cateva zeci in viitorul apropiat care vor fi 1080p@120fps sau 1440p@120fps. Vreau sa experimentez 120fps si daca tot fac pasul, macar sa fie ceva care sa suporte si 4K-ul la fps-ul acela.
    Stai ca nu cred ca am inteles. Vrei sa spui ca un TV (il luam pe al meu ca exemplu, XE90) care nu poate afisa 4K la 120fps, nu poate afisa 120fps nici la 1080p sau 1440p?

    LE: m-am lamurit de pe rtings

  7. #1007 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    @keanustar, de la mine ai auzit de procesor probabil, normal ca contează doar ca nu se justifica diferența de 3000 de ron care de fapt era vreo 4000 de ron cand am luat eu B9 de 55" la 4399 ron! Webos merge brici deci stai liniștit ca aplicațiile se deschid la fel de repede ca si pe CX si merg foarte bine.
    Upscaling da, daca te uiti la filme in 1080p conteaza procesorul dar eu 70% l-am folosit cu continut 4K Dolby Vision sau HDR 10, SDR tot 4K. Urmăresc cateva seriale in 1080p si e ok si asa, am vazut si C9 si CX, cel din urmă se descurca ok la upscalat si din 720p dar eu mai jos de 1080p nu am fost nevoit sa cobor, la posturi TV nu ma uit de loc!
    In game mod multe lucruri ce face procesorul de imagine sunt oprite pt un lag mic si ma gandesc ca nu mai e nevoie de upscaling celor ce se gândesc la un TV pt noua generatie de console ca totul va fi 4K!

    Da, CX este mai bun si nu contest dar merita diferența aia mare de bani? Pentru mine nu, cine se scaldă in bani sau ii face mai usor probabil merită!
    Ai dreptate legat de calibrare, am simtit si eu ca ar avea nevoie de o calibrare profesională dar eu am facut tot felul de teste si comparații, cine vine la mine și-l vede zice că-i perfect. Eu cu albul am probleme, white balance pe medium e cam rece iar daca urci ia warm2 ai alte usoare nuanțe, parca nu e alb curat nicicând dar repet, trebuie sa fi asa mai pretentios si cu puține fixuri sa observi. Eu in mare parte sunt mulțumit de el, la banii aia la cat l-am prins nu puteam lua nimic mai bun, multe lcd-uri is mai scumpe! Felicitari pt CX, stiu ca e misto, un minus as zice ca are, gama 2020 nu mai suporta track-uri audio DTS! Mai auzeam ca multe vin cu panouri cu dirty screen effect si banding, al tau cum e pe 10% grey? Al meu l-am nimerit bine, nimic banding vertical si nici DSE,foarte curat panou am nimerit!

    @Teo, din cate stiu eu cei de la rtings cand au facut recenzia nu aveau cum sa testeze 4K la 120hz, nu aveau cu ce testa de aia scrie acolo ce scrie, asa tin minte ca au si zis pe YouTube lucrul asta, poate la alt televizor sau poate chiar la B9.
    LG aveau ceva probleme la 120hz cu noile placi video nvidia si gsync parca dar din cate stiu s-au rezolvat cu update de firmware. Daca vrei amanunte caută despre subiect pe YouTube pe canal la Vincent Teoh / HDTVTest
    Nu vad de ce sa nu suporte B9 4K la 120hz, are 4 porturi HDMI 2.1, are panou pe 120hz asa ca.... Daca va mai fi de BF la pretul la care l-am luat(sau mai mic) ti l-as recomanda, scapi de blooming-ul lcd-urilor si eventual clouding!
    Atâta numa ca probabil jocuri in 120 fps vor fi foarte putine, un Tetris si alte jocuri slăbuțe dar oricum merita un TV nou 4K Dolby Vision/HDR si numdoar numa pt gaming. Eu dupa ce termin de renovat camera voi construi si un sistem Dolby Atmos / DTS X 5.1.2, am deja receiver capabil, e foarte misto experiența daca ai difuzoare in/pe tavan pt Atmos!

  8. #1008 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Si eu am avut emotii inainte sa soseasca pe partea de banding si dirty screen, ca tot se mai plangeau oamenii pe avsforum, dar, din fericire, pana acum panoul se prezinta impecabil. Sper sa nu dezvolte pe viitor. Si vechiul B6 s-a tinut destul se bine pana in ziua de azi.

    Partea cu lipsa DTS nu prea m-a deranjat deoarece pentru filme/seriale, care nu sunt pe aplicatiile de streaming (unde avem Dolby/Dolby Atmos numai), folosesc Nvidia Shield cu Kodi conectat direct la un AVR care stie cam toate formatele.

    Ramane de vazut ce tip de sunet ne vor da noile console la jocuri. Cel putin pe PS4 puteai selecta intre DTS sau DD. Daca ne vor da ceva mai mult, probabil ne vor da Dolby Atmos in defavoarea DTS:X.

  9. #1009 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Ah ok, daca ai media player nu ai treaba cu DTSul, cred ca si fără AVR ți-ar fi mers, Kodi parca stie sa faca transcoding daca TV nu e capabil de ceva codec audio! Fain ca l-ai prins cu panou uniform! Ce AVR ai, ai sistem Atmos sau 5.1? Ce boxe folosesti?

  10. #1010 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    De ce spuneti ca in 120fps vor fi joculete de genul tetris si indie?

    Call of Duty: Black Ops Cold War, Dirt 5, Devil May Cry 5, Gears 5, Halo Infinite, Ori and the Will, Rainbow Siege, etc. Cu exceptia Halo, toate vor fi disponibile din Noiembrie. Asta este doar inceputul, sigur va fi un trend ascendent iar astea sunt jocuri serioase, nicidecum Tetris sau Indie.


    Legat de B9, imi place la nebunie cum se vede, imi doresc sa poata reda 4k@120hz. El ar trebui sa fie capabil insa nu cumva LG sa il tina sub lacat pentru a vinde generatia noua.

    @Srachi: Cand si de la ce magazin l-ai luat cu 4400lei? Imi amintesc ca la BF 2019 a fost 5500lei. Posibil sa nu fie asa, nu este o amintire clara.

  11. #1011 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Teo View Post
    De ce spuneti ca in 120fps vor fi joculete de genul tetris si indie?

    Call of Duty: Black Ops Cold War, Dirt 5, Devil May Cry 5, Gears 5, Halo Infinite, Ori and the Will, Rainbow Siege, etc. Cu exceptia Halo, toate vor fi disponibile din Noiembrie....
    Care din astea va rula la 4k cu 120fps? Din ce stiu eh, niciunu.

  12. #1012 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    4k Nativ HDR @ 120fps probabil nu vor fi prea curand insa cu siguranta vor fi cateva zeci in viitorul apropiat care vor fi 1080p@120fps sau 1440p@120fps. Vreau sa experimentez 120fps, chiar daca este la 1080p sau 1440p, si daca tot fac pasul, macar sa fie ceva care sa suporte si 4K-HDR @120hz pentru a fi future proof.

  13. #1013 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    @Teo, l-am comandat pe 22 iulie de la eMag, a fost 20% off pt clienți Genius, am platit 4399 ron psi cred ca 33 ron transportul. Nu fac parte din orase unde clienți Genius au transport gratuit dar am Genius pt reduceri de genul, stai ca fac un screenshot. Is curios daca de BF va scadea la prețul care l-am platit eu, miram-as, vad acum e 5999 si cand am prins eu reducerea initial pretul era de 5499.

    Acum ca au aparut placile video cu HDMI 2.1 Nvidia probabil cineva la testat in 120fps, întreabă pe forumuri! LG nu e Sony, daca au zis ca are HDMI 2.1 are toate capabilitatile, si din cate stiu B9/C9 are HDMI 2.1 full bandwidth 48gbps iar BX si CX au limitari la 40gbs, bine oricum ajunge 40gbs pt ce poate televizorul, mai mult deja ar fi nevoie pt 8K așa că tot una e ca ai full bandwidth sau 40gbps. De Sony se vorbea ca si XG95 si XH95 au cipset pt HDMI 2.1 doar ca nu au vrut ei să-i dea drumu și l-au limitat la 2.0, asa citisem pe forumuri si daca e adevarat is niste ***** ei, anu asta le apare consola si ei au un model de LCD cu 2.1 Probabil vor sa vanda la anul tlevizoare cu 2.1 dar corect ar fo fost sa aibe si varful de gama XH95
    Attached Images Attached Images img_20201014_183301.jpg

  14. #1014 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Quote Originally Posted by Srachi View Post
    Ah ok, daca ai media player nu ai treaba cu DTSul, cred ca si fără AVR ți-ar fi mers, Kodi parca stie sa faca transcoding daca TV nu e capabil de ceva codec audio! Fain ca l-ai prins cu panou uniform! Ce AVR ai, ai sistem Atmos sau 5.1? Ce boxe folosesti?
    E un sistem 5.1.2 cu AVR de la Onkyo HT-S7805 luat in 2017. Nu este cel mai cel, dar a fost ok pret/calitate la vremea lui, cand nu gaseai prea multe bunde-uri care sa redea Atmos sau DTS:X. Nici nu aveam cunostintele necesare la vremea respectiva sa imi creez un sistem pt Atmos. Reda cam orice format, are passthrough si pentru Dolby Vision. Nu are HDMI 2.1, asa ca PS5 va merge direct in TV.
    Daca ar fi sa il schimb pe acesta, cred ca as opta pt un soundbar gen LG SN11RG sau Samsung HW-950T. Alegerea as face-o mai mult pentru ca as scapa de niste fire de prin casa plus de AVR-ul masiv. Pentru asta oricum voi mai astepta cel putin o generatie de soundbar-uri, deoarece niciunul nu este mega stralucit si parca nici cu HDMI 2.1.

  15. #1015 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Eu am un AVR Denon X2600H, HDMI 2.1 la Denon nu au doar pe modele ce au apărut anul asta in vara. Eu acum renovez o camera si am sa trag fire pe sub podele si orin pereti, imi face un prieten canaluri in beton asa ca o sa scap de majoritatea firelor vizibile, si mie imi dau greata cablatura multă! Poate fac si mobila noua la comanda sa intre canalul central si receiverul sub televizor frumos aranjate sa nu supere la ochi. De soundbaruri nu stiu ce sa zic, poate modelul nou de la LG ce lai mentionat sa dea ceva impresie de atmos, parca are si din satelitii spate upfiring speakers numa ca costa aproape cat un sistem dedicat.

  16. #1016 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Pentru cine e interesat, LG 65CX poate fi luat de la Altex cu 7920 cu un cod de 10% extra reducere. Cod electronice10

  17. #1017 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Quote Originally Posted by keanustar View Post
    Pentru cine e interesat, LG 65CX poate fi luat de la Altex cu 7920 cu un cod de 10% extra reducere. Cod electronice10
    Cat de curand ! Astept urmatoarea reducere la Emag sau poate chiar de BF! A fost acum 2 sapt in jur de 6500ron versiunea de 55" dar nu aveam toti banii ! Can't wait !
    Attached Images Attached Images a82ca789-fab3-4815-88af-aeb3dce00aae.jpeg

  18. #1018 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    La 6500 de lei mi se pare mult prea scumpa versiunea de 55", cand poti lua 65" pentru 1500 de lei in plus. Anul trecut 65B9 s-a vandut tot cu 8000 de lei, iar 55B9 cu 4500. Nu vad niciun motiv pentru care CX sa nu urmeze acelasi raport dimensiune pret, cu fratele mai mic la aproape jumatate.

  19. #1019 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Stiu ce zici si zici bine ! Si eu m-am gandit la versiunea de 65 “ dar spatiul e mic si n-am unde sa ma mai duc in spate! Tv-ul va fi doar pt personal use (No wife\kid ) nu le pun lor OLED de 8000 ron sa il rupa pe 90days Fiance\ Netflix ! Au unul 108cm ieftineala ...asa ca ? raman la 55”

  20. #1020 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    65” sa fie ! (7900ron Emag)
    Attached Images Attached Images e2776445-90ff-4c8e-a42e-f41f766d4c76.jpeg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 51 of 74 FirstFirst ... 41 49 50 51 52 53 61 ... LastLast

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts