Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 61 of 74 FirstFirst ... 11 51 59 60 61 62 63 71 ... LastLast
Results 1,201 to 1,220 of 1469

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1201 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Pretul ii super bun. Cine il ia nu o sa regrete.

  2. #1202 SP
    Member flaviud's Avatar
    Salutare, am si eu o mica nedumerire si am zis ca poate ma lumineaza si pe mine cineva cu un sfat. Recent mi-am luat un nou tv, un Sony 55X93J, model 2021 pentru a inlocui vechiul tv. Modelul vechi era tot Sony, model 49XD8077 tot lcd 4k, luat acum 5 ani jumate. Problema mea este ca nu mi se pare asa mare diferenta la imagine intre ele, cel nou se vede un pic mai clar, culorile mai intense dar parca la cata valva a facut lumea cu hdmi 2.1 si gaming la 120hz nu mi se pare nimic wow. Mentionez ca am verificat portul hdmi pe care-l folosesc, setarile sunt facute ok si il folosesc in majoritatea timpului cu un Ps5. Multumesc anticipat

  3. #1203 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Nu am avut niciodata Sony tv , dar in primul rand trebuie sa joci un joc compatibil cu 120hz. Daca nu esti un impatimit al shooterelor sau jocurilor arcade, acele 120hz nu le vei sesiza, cel mult 60hz care sunt deja o diferenta destul de maricica intre 60 si 30. Apoi calitatea imaginii si a culorilor : este diferita de la un tv la altul, dar momentan regele calitatii imaginii inca este OLED. Eu am observat cel mai mare salt doar cand mi-am luat OLED....am avut lcd si plasma inainte.
    Pe langa toate astea, intervine subiectivitatea fiecarui individ....soo pick your poison. Cand vine vorba de tv-uri, eu recomand sa il vezi in realitate, daca se poate sa il vezi la un prieten e si mai bine.

  4. #1204 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Nu stiu ce diferenta la imagine te asteptai sa vezi, ai luat tot un LCD doar ca model mai nou. HDMI 2.1 nu aduce imbunatatiri la calitatea imaginii, adica nu mai ai screen tearing cu VRR, Freesync, Gsync dar in rest nu trebuia sa astepti imbunatatire a imaginii pe HDMI 2.1
    Iar 4K la 120hz nu ai sa vezi pe generatia asta de console doar in jocuri slabute!

    Diferenta la calitate ai fi vazut cu siguranta daca treceai de pe LCD pe OLED, parca vad ca ai dat pe acel LCD circa 4000 ron? Cu 4050 ron a fost la reducere la Altex LG B1 de 55", vedeai acel negru pur si contrastul, vedeai un joc sau un film in HDR10 sau Dolby Vision fara acel blooming enervant de pe LCD-uri......cu siguranta erai mai satisfacut.

  5. #1205 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Daca ne uitam la o comparatie a acestor 2 TV-uri, vom vedea ca asta nou are panel VA - deci negrul va fi mai negru si vei avea un contrast mai bun (din pacate cu viewing angles mai slab), dar si faptul ca acum ai local dimming deci este asemanator OLED-ului, doar ca acele zone de local dimming sunt multe si mici, dar tot nu se compara cu per pixel dimming. Este next best thing pana la OLED. Cam astea sunt lucrurile pe care le vei observa la ochi.

    Vad plusuri si pe partea de sunet, dar si faptul ca acum ai Android 10.

    Trecand de la un TV mai mic la unul mai mare, ca diagonala, dar ambele in 4K, cel vechi avea densitate mai mare de pixeli, iar acum e posibil sa observi cu usurinta pixelii si sa ti se para totul putin mai pixelat.

    Este clar un upgrade, dar nu atat de sesizabil ca daca ai trece la un OLED de la un LCD.

  6. #1206 SP
    Member flaviud's Avatar
    Imaginea per total mi se pare mai ok, doar ca poate aveam asteptari mai mari. Am vazut ca toata lumea recomanda oled, numai ca diferenta de pret intre ele e destul de mare, asta l-am prins la 3000 si un oled sub 4500 nu prea am vazut. Multumesc oricum pentru răspunsuri

  7. #1207 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Ti-am zis pret mai sus, 4050 a fost B1 de 55" iar seria A1 de 55" daca tin bine minte a fost la 3500 ron dar nu as recomanda seria A fiindca nu e asa luminos si in HDR se vede lucrul asta. Deci gasesti si OLED-uri la preturi mai mici decat ai precizat tu dar trebuie sa stai cu ochii pe ele sa prinzi o reducere. La 4500 luai seria C care are si el un procesor mai bun si este putin mai luminos ca si B-ul. Eu am B9, is super multumit de el, poate cand apar panourile noi EX sau televizoare cu panou QD OLED voi face un upgrade.

  8. #1208 SP
    Member flaviud's Avatar
    Am vazut ca seria A nu e chiar ok...Si zici tu ca ar fi o diferenta vizibila daca trec la oled? Cred ca o sa iau unul, macar sa fac un test langa fostul tv, am vazut ca toata lumea lauda oled-urile, macar sa-mi fac o idee...

  9. #1209 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Seria A nici macar nu are panou pe 60hz si HDMI 2.1, l-am adus aminte doar din cauza pretului, A-ul are si model de 48"si cine chiar isi doreste un OLED mai budget friendly găsește.

    Probabil vei vedea diferența daca treci la un OLED, scapi de blooming, ai negru cum trebuie sa fie, contrastul bun. Cred ca un PS5 ar merita un OLED
    Acum aproape doi ani am trecut de pe un LCD 1080p fără HDR la OLED, la mine diferența si impactul a fost urias avand un TV de generație mai veche dar este si acuma ca bag un film in Dolby Vision si zic wow, fain se vede!
    Am făcut trecerea tarziu fiindcă acu cativa ani mi-am luat un Samsung KS9002 de 48" 4K si am fost foarte dezamăgit, am dat pe el 4000 de lei la reducere si panoul era cu clouding, bleeding si blooming ingrozitor chiar si in SDR, nici nu puteam sa ma uit la ceva film fără să îmi vină să-l arunc pe geam, i-am dat retur a doua zi!!
    Atunci am zis că dacă un LCD de 48" la pret de 4000 de lei arată așa am zis ca voi face upgrade cand vor ajunge OLED-urile la preturi mai accesibile. Cand am luat LG-ul B9 de 55" l-am prins la reducere la 4399 de pe la 5500 ron așa ca am mers pe seria B, seria C nu a avut discount asa mare si diferența de preț era peste 1000 ron ca altfel aș fi luat C-ul!
    Acum gasesti de la LG seria C când este redus la 4500, eu zic ca merită sa incerci unul și dacă consideri ca nu merită un OLED ceva bănișori in plus ii dai retur!

    Daca iti iei unul la incercat mai posteaza aici, dupa circa o zi de uz ii bine să-i faci ceva teste de uniformitatea la ecran, nu-s nici OLED-urile lipsite de probleme si unele vin din fabrica cu vertical banding, dirty screen effect....

  10. #1210 SP
    Senior Member LucKos's Avatar
    Cum au zis și colegii: Oled sau restul. In 2020 am făcut trecerea de la un LCD 4k Samsung de 3 ani la un LG Oled 55BX (prins cu 4000 de black friday la emag) si într-adevăr zici că mi-a dat lumină. Adică schimbarea a fost vizibilă dpdv picture quality. Ca să faci comparație poți încerca content 4k dolby atmos pe Netflix sau HBO max și o să vezi diferența. Seria B e ce trebuie (entry level), dacă ai bani Seria C sau G - the ****.

    Am văzut și CX sau C1 de 55' la 4500-4800, dar trebuie să stai geană pe emag sau altex/mg când au oferte.

    Sent from my KB2000 using Tapatalk

  11. #1211 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Ce cultiști suntem cu OLED-urile.
    Nici eu nu m-aș mai uita la alt ecran. De când mi-am luat LG-ul am fost o singură dată la cinema și am regretat că mi-am stricat experiența filmului cu imaginea aia îngrozitoare. Are într-adevăr și OLED-ul o problema mare, dar prefer sa il păzesc de burn in in fiecare zi decât să mă mai uit la un LCD.

  12. #1212 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Inainte sa-l iau imi faceam si eu griji de burn in dar dupa aia am zis ca o viata am si daca ma bucura ceva de ce sa nu-mi fac placerile, nu duc cu mine banii pe lumea aialalta. Eu unul nici nu-mi dadacesc TV-ul, nu-l pazesc de burn in, rulez pe el la luminozitate maxima continut HDR si Dolby Vision cam 70% din uz. Intr-adevar nu joc cu lunile acelasi joc cu HUD static zi de zi ore in sir, bag un joc cateva ore pe zi pana il termin, cateva zile sau saptamani, in rest filme/seriale de pe Netflix si alte surse de calitate. La cablu TV eu nu mai mai pot uita, unele emisiuni is de ras!

    De abia astept sa iasa Sony cu noul OLED cu ecran de la Samsung QD OLED si alte televizoare cu noua tehnologie OLED de la Samsung, cica ar avea in fereastra de 10% 1000 de niti, vom vedea la testele calibratorilor. Is curios si de noile panouri EX de la LG.

  13. #1213 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Daca ne uitam la o comparatie a acestor 2 TV-uri, vom vedea ca asta nou are panel VA - deci negrul va fi mai negru si vei avea un contrast mai bun (din pacate cu viewing angles mai slab), dar si faptul ca acum ai local dimming deci este asemanator OLED-ului, doar ca acele zone de local dimming sunt multe si mici, dar tot nu se compara cu per pixel dimming. Este next best thing pana la OLED. Cam astea sunt lucrurile pe care le vei observa la ochi.

    Conform specificatiilor asa este insa in practica unele lucruril stau putin diferit pentru cei care vor sa se bucure de experienta HDMI 2.1 120hz VRR.

    In continutul de gaming vechi va functiona ok insa local dimming-ul va fi dezactivat complet cand se activeaza 4k120 VRR ( vedeti sectiunea local dimming game mode https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x95j ). La PS5 nu este cazul inca fiindca nu are VRR.

    Legat de ceea ce spunea colegul cu 120fps, este mai mult o chestiune de feeling iar o data ce te obiesnuiesti cu ea, vei simti un downgrade semnificativ cand te vei intoarce la 60fps.

    La 120fps vei avea si un timp de reactie mai bun decat la 60fps, asta pe langa fluiditatea specifica.

    Cand mai vine cate un prieten pe la mine si este curios de diferente, cel mai bun exemplu il gasesc in Call of Duty MW insa merge cu oricare alt joc care are suport pentru 120fps. Misca camera cu aceeasi viteza in ambele moduri grafice si uita-te la un detaliu din vecinatatea ta, o arma de pe perete, un butoi, un perete, etc. In modul cu 120fps vei vedea foarte bine aceste detalii in timpul miscarii insa in 60fps nu, vei simti nevoia sa te opresti din miscare pentru a le observa mai bine.


    Jucam Warzone de pe doua console diferite, PS4 Pro 60fps si de pe XSX 120fps. De pe Xbox jucam cu prieteni de pe platforme diferite iar de pe PS4 in modul solo pentru a fi in lobby-uri fara cheateri. Din punct de vedere al felului in care jucam, pe PS4 60fps aveam impresia ca sunt legat de picioare si joc ca un rinocer iar de pe Xbox 120fps parca zburam in miscari, me deplasam ca pestele.

  14. #1214 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Phillips nu mai e ce a fost, TP Vision folosesc acum numele de Phillips dar uite ca se poate sa prinzi si OLED de 55" la 3500 ron:
    https://altex.ro/televizor-oled-smar.../UHD55OLED705/

    Sau ala de 65" la 4500: https://altex.ro/televizor-oled-smar.../UHD65OLED705/

  15. #1215 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    65" la banii aia e pomană. A găsit cineva vreun review pertinent pentru 705? Mă gândesc de ceva timp sa iau un tv mai mare.

  16. #1216 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Nu m-am uitat la review-uri dar incearca pe youtube.

  17. #1217 SP
    Member mladin86's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    65" la banii aia e pomană. A găsit cineva vreun review pertinent pentru 705? Mă gândesc de ceva timp sa iau un tv mai mare.
    Pretul e f bun . Cat de rau poate sa fie Philips ?
    De ex eu am luat LG anu trecut de 65” la 6.000 lei , CX cred.. dar la urmatorul nu m as mai zgarci si as merge pe Sony sau Panasonic.

  18. #1218 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    L-am comandat, o sa revin cu pareri cand ajunge. Il pun langa LG si fac comparatie directa, daca e bun il pastrez si dau LG-ul.

  19. #1219 SP
    Senior Member LucKos's Avatar
    Din ce am găsit pe net Phillips-ul nu are hdmi 2.1

    Sent from my KB2000 using Tapatalk

  20. #1220 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    LG-urile totusi is televizoare bune! Panasonic se zice ca out of the box ar avea cele mai apropriate culori de cele de referinta dar pe partea de mart is varza, totusi ce un media player extern se rezolva si aia dar varful de gama de la Panasonic totusi are o diferenta mare de pret fata de LG. Iei un LG, il calibrezi si esti fericit!
    De Sony is curios ca vor pune panouri QD OLED de la Samsung pe OLED-urile lor de varf, cica ar fi mai bune la luminozitate si la culori ca cele fabricate de LG Displays.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 61 of 74 FirstFirst ... 11 51 59 60 61 62 63 71 ... LastLast

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts