Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Mic generator care poate aprinde un bec 15 W 230 V

  1. #1 SP
    Junior Member sciencetoolbar's Avatar

    Mic generator care poate aprinde un bec 15 W 230 V

    mic generator electric homemade ( small generator 7) care poate aprinde un bec de 15 W 230 V. Materiale folosite pentru constructie sfera neodym 26 mm, motor electric de la o surubelnita electrica, baterie 3,7 V 2000 mAH, 3 bobine - motor electric tocator de hartie mic.


    Pentru intrebari referitoare la constructie nu ezitati sa ne contactati.
    st

  2. #2 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Deci: ai folosit un acumulator care invarte un motor electric care invarte un generator care aprinde un bec. Banuiesc ca montajul este in momentul de fata pentru teste, urmaresti ca intr-un final sa actionezi in alt mod generatorul (eolian, apa curgatoare)?
    Sau vrei sa punctezi faptul ca folosind un acumulator de 3.7v ai putut aprinde un bec de 230v? Banuiesc ca sunt montaje electrice ce pot face asta fara a folosii elemente in miscare.
    Incerc sa aflu contextul, de asta intreb.
    Oricum destul de interesant generatorul cu magnet sferic, n-am mai vazut, nici nu stiam ca merge.

  3. #3 SP
    Junior Member sciencetoolbar's Avatar
    Generatorul este homemade are scop educational nu ne-am propus sa construim unul industrial diferenta fata de un dinam clasic este folosirea unei sfere si prinderea intre polii magnetici ai acesteia (folosim sfere cu 2 poli magnetici cele care se afla pe piata), cautam sa il imbunatatim dar sa pastram scopul educational...daca prinderea sferei pe suportul metalic nu este intre poli devine un dinam clasic. Ne-am propus ceva simplu ce poate fi reprodus cu usurinta. Se pot folosi sfere de diferite dimensiuni, diferite motoare electrice curent continuu, diferiti acumulatori. Cautam aplicatii mai mult in zona campului magnetic generat de sfera neodym la Hrpm's
    multumim st

  4. #4 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Deci sa inteleg ca in functie de orientarea sferei, generatorul scoate mai mult sau mai putin de 230v? La ce RPM scoate tensiunea respectiva in montajul de mai sus?

  5. #5 SP
    Junior Member sciencetoolbar's Avatar
    da, este in functie de orientarea sferei a fost mai greu sa gasim sistemul oala de prindere deoarece un metal tinde sa se "lipeasca " de un magnet pe polul N sau pe polul S prinderea intre poli este dificila daca intervin si rotati mari. Valorile obtinute cu tahometrul sunt aprox 3252 rpm pentru sfera neodym 12.7 mm small generator 3 aprox 220 v. Pentru small generator 7 suntem inca in teste.....
    multumim st

    ---------- Post added 07-05-2017 at 10:56 ----------


    2 bobine 40 ohmi, sfera neodym 26 mm 2 poli, baterie 3.7 V 2000 mAh, motor electric surubelnita electrica, bec 11 W 230 V
    st

  6. #6 SP
    Junior Member sciencetoolbar's Avatar
    am reusit sa punem toate filmele in acelasi loc Generators – Small simple homemade electric generators vom incerca sa folosim mai multi poli magnetici pentru a obtine aceleasi rezultate la turatii mici, asa vom elimona zgomotul si vibratiile. Cautam si alte aplicatii ale fluxului magnetic generat de o sfera in miscare

    St
    Attached Images Attached Images small-generator-details.jpg

  7. #7 SP
    Junior Member sciencetoolbar's Avatar
    Am coonectat la motorul de 3 V ( curent continuu ) al generatorului un PWM controller.
    Rotor : sfera magnetica 13 mm
    Stator : bobina fara miez
    Rezultate :

    st

  8. #8 SP
    Junior Member MariusStraus's Avatar
    Proiectul tău de generator electric homemade pare interesant și inovator! Utilizarea unei sfere neodym, a unui motor electric de la o surubelnită electrică și a unei baterii de 3,7 V de 2000 mAh demonstrează creativitatea ta. Cu aceste componente, ai reușit să construiești un mic generator capabil să aprindă un bec de 15 W la 230 V. Felicitări pentru realizarea acestui proiect și pentru explorarea domeniului generării de energie electrică într-un mod inovativ! Dupa acelsai principiu lucreaza si generatoare industriale.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Care ma poate ajuta By alex98 in forum Jocuri PC
    Replies: 1 Last Post: 28-11-2014, 02:19
  2. Replies: 15 Last Post: 03-04-2012, 15:18

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts