Baschetul, un sport civilizat
Nu stiu de ce, dar mie baschetul mi se pare cel mai civilizat sport, asta fiind, cand vorbim de un sport in care se depune efort fizic si exista contact intre jucatorii sportului. Daca il practici cu niste prieteni care stiu sa joace, vei avea parte de faulturi usoare. Fata de fotbal, practicat de toti taranii care intra si iti rup picioarele, baschetul este un joc mai calm. Binenteles ca tarani ca in fotbal exista si in baschet, dar cand intra astia pe teren, deja nu mai e baschet. Mi s-a intamplat de multe ori sa joc impotriva unor astfel de oameni, care nu stiu decat sa ia mingea si sa castige, nestiind farmecul unui joc. Devin enervanti, te accidenteaza si iti pierzi cheful de joaca. Situatia se schimba cand ai cu cine, la capitolul freestyle sau SCHEME, FENTE , baschetul stand cel mai bine. Poti face multe cu o minge si doua maini si mai putine cu o minge si doua picioare.
Daca joci baschet trebuie sa stii sa acorzi fault si sa nu te oftici ca la fotbal. Practicat de jucatori cu experienta, baschetul este foarte tare, iar pentru taranii carora nu le vor convine ca te-au impins putin si tu ai cerut fault fiindca nu ai putut sa dai la cos, sa plece la fotbalul lor de maidan.
N-am nimic cu fotbalul, am jucat si fotbal (cand eram mai mic), numai ca a devenit un sport jucat de multi fara creier. ( si nu numai jucat , uitati-vala meciul cu dinamo)