Da, atunci a fost tare, cand am invatat toate operele alea, si a picat la prima vedere.
Printable View
Da, atunci a fost tare, cand am invatat toate operele alea, si a picat la prima vedere.
ce teapa am luat atunci. Stiu ca deaia am luat numa 9 la romana sau ceva de genu. Nu stiu cat timp am invatat toate operele literare si unele le "mancam pe paine". Si cand am vazut la capacitate ce ne-a dat: BOOM! Zici ca am primit o palma peste fata :|.
Si acuma stiu textele cam 90%. Asa am memorat unele parti: cu cuvinte complicate, citate din opera, pareri ale criticilor etc. Da numa astea epice si comedia le stiu asa de bine. Acuma as primii a 2a palma daca o sa primim un text liric sau Iona :-SS. Da nu va temeti, garantez eu ca o sa primim ceva EPIC! Epic my friends :>. Eu pun banii pe Otilia sau :-? Morometii. Btw ii ceva an aniversar 2011? ca poate ar fi un indiciu la ce primim :)). cine stie...120 de ani de cand s-a nascut X. I`m just sayin. Better be safe than sorry.
sunt 120 de ani de cand s-a nascut Ion Pilat. Eu deja am vazut in alti ani ce se scria pe forumuri 15 mii de pareri cu ce o sa pice si vrajeli, de aceea nu cred in nicio speculatie.
si 50 de ani de cand a murit Barbu, ma rog porcarii
aia cu Pilat nu o sa fie pentru ca fix opera lui a fost scoasa :)). Poate asa s-au sarbatorit 120 de ani de cand s-a nascut :))
:| nu mai este traditionalismul? :|
nup. dintre operele lirice mai avem: Eminescu (romantism), Bacovia (simbolism), Arghezi (modernism), Blaga(expresionism), Barbu (neomodernism parca) si Nichita Stanescu (sau asta era neomodernism...mi prea somn sa imi mai aduc aminte). Astea is singurele opere lirice de invatat pt BAC.
SI postmodernism-ul. Uitati-va in programa xD.
LE:
http://stirileprotv.ro/stiri/social/...n-romania.html
Cat de idiot poti sa fii, sa iesi din examen si sa te lauzi ca ai copiat? Si ne mai miram de ce avem camere de filmat in clase si jandarm/politist comunitar, la usa. :|
Nu e vorba de picat.Toata lumea il ia.Ideea e cu ce nota il treci,pentru ca valoreaza 50% din media de admitere la liceu.
Din ce mi-am calcuat nota o sa varieze undeva la 9.70-9.90
Acum sa vedem cum o sa fie apreciate demonstratiile si compunerile de catre corectori.
care ii aia?:">.
Cat despre video ce sa zic? ma dispera ca sunt copchii retardati care se dau mari la tv ce bine s-a corectat and s%#@. Aia destepti si de nu copiau dar ar fi facut-o altii tot nu ar fi zis ca sa nu ii dea de gol pe ceilalti. Kids these days :|.
Da cum de proprii profesori au fost supraveghetori? asa ii si la BAC? eu stiam ca vin un grup de profesori din alt oras sau judet care vor fi si supraveghetorisi corectori.
Off Tudorane :)), dar eu mi-am batut gura degeaba aproape o pagina intreaga cu " Poemul Chiuvetei" ? :)) Eu asta am ales-o, ma rog, meditatorul, cred ca mai sunt si altele, nu ca cred, stiu sigur ca mai sunt si altele, dar sunt de n ori mai retardate.
La testele nationale supraveghetorii sunt profesorii din scoala respectiva, la bacalaureat, din pacate, nu. Din cate am inteles vin alti profesorii din alte licee, de obicei se afla cu o zi inainte cine si unde se duce.
Pot sa spun ca nu am nici cea mai mica grija in privinta bacalaureatului. Am facut ieri varianta pentru olimpici, la matematica, si mi-au iesit 80~ de puncte....I'm goooood B-). Varianta pe care o sa o avem la proba de matematica cica o sa fie MAI USOARA( !!!!!!) decat cea a olimpicilor.
Mai usor de atat nu exista, defapt exista dar se numeste M2, eu zic ca o sa fie mai grea la noi, la olimpici se presupune ca au dat mai devreme si nu au avut timp sa se pregateasca, daca am o colega olimpica la TIR (true story) ce ii da mai greu la matematica?
eu zic ca ar trebui sa fie mai usor la noi decat la olimpici. oricum pentru ei nu conteaza o luna in plus sau in minus... din moment ce au ajuns la nationala la ei bacu la mate is mai usoare decat au fost compentetele astea la romana :)).
Eu sincer cred ca trebuie sa imi cumpar scutec pentru adulti :-SS(am auzit ca is foarte comozi, nu de alta %%). La asta de la olimpici am facut de 8 parca. Da am facut alte variante din anii trecuti si la unele am luat niste note :o :o. Uitati-va la variante de M1 din toamna 2010. Ai de capul meu :o. Legi de compozitie, o derivata de doamne feri, si matricea a fost destul de grea. Acolo in orice caz daca nu ai luat bacu in Iunie, atunci nu o sa il iei nici in August :)).
Alte variante in schimb au fost extrem de usoare...da chestia asta variaza foarte tare. Asa o sa fie la mine: daca la sb 1 primim matrice si sistem atunci o sa fie ok...daca inlocuiesc una din alea cu o lege de compozitie atunci o sa fiu mort. Same goes si la pb1 sb 3 (daca primim un sir mai greu in locul unei functii care trebe derivate). La sb 1 singurele chestii care nu le mai stiu is vectorii aia :-L. Grrrrr. Las ca ii bine ca azi am meditatii si poate ma mai lamuresc si eu cu vectorii si sirurile. Da in orice caz am niste emotii la mate. La fizica si romana chiar nu am nici o treaba... acolo sper la cel putin 9,50 respectiv 9.
P.s. @andreicristian9, nu ti-ai batut batut gura degeaba da avand in vedere cat mi de incarcat capul, abia imi aduc aminte ce am povestit ieri sau alaltaieri cu lumea :))
aia pe forumul softpedia zic toti ca e in programa si povestirea in rama (hanul ancutei) eu imi bag **** in fiecare zi ba apare ceva, ba se scoate ceva
poate s-au bagat poate nu:p. Eu totusi am o gandire optimista si zic ca sigur nu o sa ne pice fix singura opera care nu am invatat-o :)).
@tray se cere ceva scris de M.Sadoveanu, ori Hanul Ancutei, ori Baltagul, tu poti sa-ti alegi ce vrei dintre ele.
La mate a fost simplu.
Baremul: http://www.mediasinfo.ro/wp-content/...a_barem_08.pdf
La punctul c de la exercitiul 2 Subiectul 3, in barem e o rezolvara foarte ciuadata. Dar tot 110,08 da deci am facut bine.
Salut baieti dupa parerea mea la partea a 3 cred ca vom avea Morometii cu siguranta sau O scrisoare pierduta.
Si din cate se vede se pare ca bac-ul de anul asta o sa fie ceva mai usor!
ce te face sa crezi ca o sa pice una dintre opere respective si ce te face sa crezi ca bacul de anu asta o sa fie mai usor? Varianta de la olimpici? sau ai si alte surse :D.
Daca ar fi sa ne uitam la varianta de la olimpici atunci matematica o sa fie usoara da fizica o sa fie extrem de grea :D. Si ma indoiesc ca au vreo relevanta...
Din ce am vazut la competente anul trecut a fost destul de greu,din cate am auzit!
Asta e parerea mea sustinuta de profa de romana,si privista cu un anumit scepticism de catre profa de mate.
Bacul il poti lua lejer cu 6 din spusele anumitor profesori..dar sa vedem a zis orbul!:-/
asa zice si diriga mea, ca de cand s-au scos variantele nu mai ii bacu asa usor. Da variantele s-au scos abea anu trecut si numa cei cu 1 an mai mari au dat bacu. Deci nu poti sa generalizezi de la atat :)). Da sa speram ca ii asa.