re: Ce fel de tara este Romania?
http://realitatea.mobi/1002167
Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo, a declarat, miercuri, că a fost �nştiinţată de către Ministerul Finanţelor Publice că sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 nu mai pot fi acordate după patru ani, pe motiv că s-au prescris!
"Am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor aşa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul şi pentru a plăti sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Beijiing, dar am primit un răspuns prin care eram �nştiinţaţi că aceste sume nu mai pot fi acordate după patru ani. S-au prescris. Mai mult de at�t nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, după ce �n 2010 am făcut efortul de a plăti 400.000 de lei. Premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a achita aceste datorii către sportivi, dar suplimentarea bugetului trebuia făcută de către Ministerul de Finanţe. El a fost bine intenţionat, a fost de bună credinţă, dar am ajuns �n această situaţie. Noi am făcut tot ce e omenesc posibil, şi e păcat că s-a ajuns aici", a declarat Elisabeta Lipă.
La mijlocul lunii iulie, atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing, şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, �n care �l roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă, medaliată cu aur la Beijing, a primit doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i �ncaseze de la club.
Răspunz�nd acestei solicitări, premierul Victor Ponta a promis, �n cadrul unei �nt�lniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educaţiei şi cu reprezentanţi ai federaţiilor sportive, că Guvernul va plăti premiile restante sportivilor dinamovişti medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijng, din 2008.
Şeful Guvernului a cerut atunci o solicitare scrisă �n acest sens: "Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de r�sul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o h�rtie pe care să mi-o transmiteţi!".
+niste "unguiente"
Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2
Fost, văzut, dezamăgit, votat, plecat, nu mai vreau sa dezvolt ca iau ban :p
Ce fel de tara este Romania ?
Quote:
Originally Posted by
MonkY
De data asta am votat ca primarul. Pt. ca oricum nu mai conteaza... :-&
Pai daca nu conteaza de ce ai mai fost la vot? Sa sustii pe cineva care din punctul tau de vedere nu conteaza? I don"t ge it!
Sent from my iPhone using Tapatalk