Nu, nu sunt compatibile.
Printable View
Daca dura sau joye consumau mult lichid trebuie sa recunosc ca dse901 inghit dublu lichid, umplu de jos in sus si se evapora incredibil de repede... Ma mir, totul este etans...
Dar scoate mult fum si mai dens, nu?
Pai de aceea se si consuma lichidul. Iti dai seama cat "consuma" 801 care scoate mai mult fum :evil::naughty: Cine vrea mult fum sa se si astepte la consum mai mare de lichid...
Atentie, insa: are cupa de sub rezistenta mai mare si pana se umple, mai ales la inceput, "consuma" mai mult decat in mod normal (isi face rodajul :)), dar daca pui prea mult lichid in continuare incepe sa curga spre baterie. O sa-ti dai seama si o sa tunezi cantitatile :yes:
Salut,
Rog pe cei care folosesc sau au folosit mini dse-901 sa-mi spuna cam cat e-lichid (cu aproximatie) le trebuie intr-o luna de zile pentru o utilizare in conditii optime a acestei e-tigari. Precizez ca fumam 1 pachet de tigari pe zi (analoage), iar acum de cand am acest dse-901 nou, am folosit cam 10ml. in 4 zile (cam mult,cred) si am risipit doar cateva picaturi. Este drept ca pufai destul de mult (atat cat sa-mi acopar nevoia de tigara) si completez lichidul din cartuse de fiecare data cand dau semne de uscare. Nu ma plang de cantitatea de lichid pe care o consuma fiindca si cantitatea de vapori este destul de mare iar aroma este satisfacatoare. Ma intereseaza ce cantitate de e-lichid utilizati (cei cu mini dse-901) pentru ca sa stiu ce stocuri e-lichd sa-mi fac din timp. Va mutumesc anticipat pentru raspuns.
30 ml la 2 saptamani, atat consum eu cu RN4081 meu. Cam 5 zile ma tine 1 portie de 10ml. Asta o am la purtator si pufai la greu. cel putin 4 baterii pe zi
Fara sa compar ET-urile intre ele, fiecare cu consitenta, autonomia si consumul lor, eu zic ca 2 ml/zi merge sigur la un fost fumator de 1Pachet/ zi. Bineinteles, la inceput risipim si pufaim mai des pt ca.... Asta e, cand ai o tigara care nu se mai termina :D, nu mai sti de HO
Poti ajunge si la 5ml pe zi. Din cauza asta nu ma plimb cu ET la mine :).
Am fumat 1-1,5 pachete pe zi timp de 20 ani si acum am ET de 4 luni. Nu am probleme dar primul lucru care il fac seara cand ajung acasa este sa pufai 10 minute. 801 "inghite" mai mult dar nu este atat de fierbinte ca 901 si 510. Per total cred ca toate consuma cam la fel. Totul depinde cati vapori vrei sa consumi. De asemenea nu trebuie pus prea mult lichid caci atunci ajunge in gura sau curge in baterie.
Se poate intampla sa consumi mai mult daca nu esti satisfacut de vapori atunci cand bateria incepe sa slabeasca. Din acest motiv nu ma mai bizui pe bateriile originale.
Eu atat consum in mod normal, cu tot cu ce risipesc. Sunt zile in care consum si 5ml, daca am prea mult timp liber. Eu zic ca-i normal, intrucat lichidul consumat este direct proportional cu satisfactia pe care o ai la inhalare (tarie, aroma, cantitate de vapori).
LE: am uitat sa precizez ca nu folosesc dse901
Este o "chestie" dse901 asta... Am suflat mai devreme "invers" cartusul iar acum a fost rindul atomizorului inainte de folosire. L-am suflat (stiu ca nu prea e loc) dinspre partea bateriei (bineinteles desurubate) si s-a prelins afara prin orificiul de aerare o gramada de lichid, tigarea trecuse azi prin gurile multora cu care m-am intilnit pe parcursul zilei si era atomizorul plin. Practic am repetat faza descrisa mai sus cu servetelul de hirtie. Suflati tot timpul dinspre partea bateriei in jos, niciodata invers !!! Ok, a iesit. In acest fel a ramas si filamentul "uns" adica amorsat (cel mai potrivit cuvint citit undeva mai devreme aici, pe forum) dar curat. Am lasat atomizorul intors pe o hirtie timp de citeva secunde sa absoarba si ce era pe camasa metalica interioara. Am umplut cartusul si am taiat cu o foarfeca din coltzurile exterioare ale "filtrului". Sau materialului absorbant, cum doriti Dvs. Cred ca mai mult de zece picaturi nu am pus. Am reusit dupa aceasta "purificare" totala sa scot 46-50 de fumuri BUNE, lungi de un metru, in stilul meu de aburitor. Intre al 46-lea si al 50-lea fum incepuse deja sa-i revina gustul de "gol" si m-am oprit. Sa recuratz. Hei, aceste 46 de fumuri au avut intradevar GUST. Este foarte important sa curatati asa deoarece in "camera secreta" a atomizorului se ascunde o cantitate importanta de lichid care va poate colora absorbantul sau, dupa cum zicea Lucian, va poate inunda bateria... Acum voi curata si Joye-leul dar vad ca nu iese nimic din atomizor... Revin, de ajuns pentru azi.
In privinta pozitiei de repaos a tigarii, daca e cu ledul in jos poate intra lichid in baterie, daca e tinuta cu mustiucul in jos se va scurge si va colora cu lichid maro/roscat absorbantul iar filamentul se va usca. Cel mai bine desurubati bateria de atomizor si transportati agregatele intr-un port-tigaret.
Sunt curios daca iese (mult?) din Joye. Din cate am citit din forum-uri acesta ar fi avantajul Joye. Nu poate fi inecat cu lichid.
Din acest punct de vedere cel mai "gurmand" este 801. Intra pe putin 4-5 picaturi in atomizor. Si daca s-a inecat, nu mai esti multumit de aburi. Si ai tendinta sa adaugi lichid, dar mai rau faci.
Ce fac eu:
1. le las in repaus. Am mai multe atomizoare si le rotesc la cateva zile. Lichid curge singur (si se pierde :)).
2. suflu in ele sau chiar le spal sau curat cu jet aburi de la expresor. Putin brutal si riscul de a le strica e mai mare dar iese mai bine lichidul maroniu. N-am avut inca probleme sa se strice la curatare.
3. Alimentam la 2 baterii de 3V (adica 6-7 volti). Abur la greu si se ineca mai rar dar durata de viata scadea considerabil. + alte dezavantaje legate de baterii (explodeaza la un moment dat :().
Din cate am citit eu pe afara, JOYE sunt fabrica parte din JANTY sau care produc cu licentiere pentru JANTY, iar produsele lor sunt oarecum clone sau daca nu clone, oricum variante simplificate ale produselor JANTY, mai ieftine si oarecum "de duzina" deci banuiesc ca e greu de presupus ca au si unele avanataje... :(
Nu au acumulatorul automat cu canale pentru aer si nici cu fiabilitatea stau mai prost...
Sau gresesc eu?
Iese fum mult doar cu rezervorul rotund si o baterie manuala cu buton. In genul celei de mai sus dse801. Dar la gust are un minus. Poate depinde si de atomizor, se simte divers, citeodata nu are gust chiar deloc. Cu mustiuc de dse901 ai dozata cantitatea de fum si gustul e perfect. Daca adaugi si baterie automata (cu led) ai o tigara de dama perfecta. Cartusele rotunde nu le mai folosesc, parerea mea este ca scot aburi prea "fortzat"... In rest este o tigara gen "maraton" la scos fumuri si placuta la atingere, usoara si te poti juca toata ziua cu dinsa, citeodata uit sa o mai las din palme si sa o pun pe masa... Am varianta alba cu mustiuc negru. Ambele variante (automat sau manual) sint la fel de bune, uneori si calitatea vatei absorbante din mustiuc conteaza. Alte pareri !? Cine mai are joye sau dura-c ?
Ti se intampla asta, pt ca nu folosesti baterii cu protectie
Protectia asta e defapt o rezistenta incorporata in baterie, care nu permite "stoarcerea" bateriei si fixeaza un mod de consum intre niste limite de voltaj, atat la incarcare cat si la descarcare
ex:
- Low voltage cut off: 2.75V
- Over charge voltage cut off: 4.2V
Uite aici: DealExtreme: $5.64 TrustFire Protected 3.7V 900mAh 14500 Lithium Battery (2-Pack), cine aveti cont Paypal, poate sa comande, transportul e free
Eu am sa-mi comand, am vazut ca-s foarte folosite de cei ce-si fac baterii artizanale. Spre asa ceva am sa ma orientez si eu
Tot de aici va puteti comanda si o lanterna de sacrificiu pt confectionarea artizanala a ET-ului precum si incarcotor de baterii ;)
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.904
Pachet complet:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2978
Wow, misto lanterne. Deja ma "trece" un gind sa iau citeva seturi en-gros mai ieftin de la chineji... Aia "camouflage" e tare marfa. Sa vorbesc eventual cu producatorul sa le personalizeze in prealabil precum pixurile, sepcile, umbrelele sau alte obiecte-cadou de birotica apoi sa le comercializez... :D
Ce parere aveti de tigara facuta dintr-o lanterna?! cred ca merita incercata ideea..
Mda, am pus demult ochii pe tipul ala de artizanal, Nu stiu de unde am putea face rost de-o lanterna asemanatoare
ii zice screwdriver sau SD si se comercializeaza la 99 lire sterline :-&
ecigscrewdriver.com
Deja tipul a trecut la productie de serie. E cea mai votata tigara elecronica, bineinteles, doar partea cu baterie
Nu exista tigara care nu poata fi "inecata" cu lichid. Cel mult, prin forme/design/constructie poate fi obtinut un atomizor la care lichidul ajunge mai greu la acumulator dar de curs tot va curge, daca nu in acumulator, atunci pe langa... Cea mai bine protejata de pana acum mi s-a parut Janty KissBox cu modulul de actionare manuala care nu permite sa treaca lichidul spre baterie. Dar si la acest model daca torni mult lichid, acesta va curge de la imbinarea cu modulul de comanda. Chiar si modelele de Joye si Dura c cu actionare manuala prin buton au gauri in acumulator in zona de imbinare si deci lichidul poate ajunge in acumulator. Nu mai vorbesc de cele automate la care aceasta gaura este facuta sa se poata face depresiunea care da drumul la curent cand tragem "fumul" si deci o cale directa a lichidului spre acumulator si conectorul de acolo.
Stiu ca LiIon explodeaza daca nu este protejat. La supra-incarcare, supra-curent si supra-descarcare.
Din pacate in Romania nu prea gasesti acumulatori. Tot ce am putut gasi au fost CR2 neprotejati pe care ii foloseam in serie.
Dupa 6 atomizoare arse :( (in special 901) si 3 baterii explodate (super naspa fumul si praful care iti ajunge in ochi si nas), am decis sa opresc experimentul.
Acum folosesc 18650 cu protectii (le gasesti pe DX). O baterie ma tine 3-4 zile.
Totul arata foarte artizanal si nu se compara cu SD dar este suficient pt mine.
Cand o sa am timp, o sa ma ocup si de design.
---------- Post added at 04:03 PM ---------- Previous post was at 04:00 PM ----------
Inecat pt mine inseamna o cantitate mare de lichid IN atomizor. Rezistenta nu face fata pt a-l incalzi si nu genereaza vapori desi simti ca se incalzeste atomizor.
Am Joy doar de saptamana trecute. Pana acum sunt foarte multumit. Din aceasi clasa cu 901 si nu am avut probleme (inca ?) cu inecatul.
DX???
Catitatea de lichid care se scurge din cartus in atomizor depinde de:
- vascozitatea lichidului (nu inseamna ca un lichid mai vascos este neaparat si mai bun);
- forma constructiva si pozitia "plasei" de scurgere din atomizor (cea de deasupra rezistentei si care este singura in contact cu materialul absorbant din cartus - la asta inca nu i-am gasit inca un nume consacrat :))
- forma si marimea cartusului (a rezervorului de lichid propriu-zis)
- compozitia si forma firelor materialului absorbant din cartus si cat de presate sunt si in general "calitatea" materialului
- modul in care este tinuta tigara
- La cat timp/cand se reumple cartusul
Cantitatea de lichid care se poate scurge pe afara din atomizor depinde de cele mai de sus si:
- forma constructiva a atomizorului (forma platanului rezistentei, a canalelor de aer - la 901 este in lateral fata de toate celelalte care sunt spre baterie)
- Pentru fiecare tip de tigara in context cu un anumit tip de lichid trebuie sa "testam" si sa vedem cum combinam acesti factori pentru a imbina utilul, multul cu placutul (si sanatosul :)))