Miscarile de genul asta ma imping din ce in ce mai mult catre PC si extraordinarul Steam. Iar daca or sa inceapa si pe Steam magariile atunci avem miile de site-uri de torrente la dipsozitie. Daca ei sunt nesimtiti, nesimtit o sa fiu si eu.
Miscarile de genul asta ma imping din ce in ce mai mult catre PC si extraordinarul Steam. Iar daca or sa inceapa si pe Steam magariile atunci avem miile de site-uri de torrente la dipsozitie. Daca ei sunt nesimtiti, nesimtit o sa fiu si eu.
Mi se pare ca lumea a furat startul cu treaba asta.Detaliile nu sunt batute in cuie,poate nu e dracu asa negru.Pass-ul pentru un joc poate costa 5 euro,sa zicem,nu pretul intreg .Mai ales pentru jocurile mai vechi ,vor fi sub 10 euro,altfel isi bat cuie in talpa oamenii.
Deasemenea,banuiesc ca majoritatea pass-urilor vor fi pentru exclusivitatile Sony, adica 10-15 jocuri pe an.
Oricum,toata treaba asta se indreapta spre eliminarea mediului fizic,digital download e de viitor.De ex. inFamous 2 a fost lansat concomitent pe disc si pe PSN.
De regretat e faptul ca ei urmaresc sa isi creasca profiturile , si nu sa scada pretul jocurilor.In mod normal,prin download nu mai platesti carcasa+carticica/hartii promotionale,dar jocul la download e poate mai scump decat cel fizic/din magazin ,unde poate mai dai de o reducere ceva.
Mi se pare penibil ca un joc in format digital sa aiba acelasi pret ca unul la carcasa si de aceea nu suport steamul,au preturi foarte mari iar la jocurile bune rar se fac reduceri.
Ok se va trece la format digital foarte bine dar nu 50 dolari/euro jocul ci 30 si inca un lucru de obiectat la cei de la steam la ei nu exista conversie 50$=50E
Un articol interesant,deacord 100% cu ce scrie acolo, give it a read:
The 6 Most Ominous Trends in Video Games | Cracked.com
Genial articolul ! si partea cu mw3 si bf3 a fost criminala :))
SystemLink PlayStation | Sony's PSN Pass will not support rental gamesQuote:
PSN Pass, since its half-hearted reveal, has had nothing but bad press. And we're about to add to that, as Sony's new online scheme sets sights on something very close to our hearts; gaming rentals.
Intotdeauna am cel putin o sursa. In cazul de fata, poti folosi oricand vgchartz: Software Totals, Best Selling Video Games, Game Sales, Million Sellers, Top Selling - VGChartz
Urat ce se intampla.
Eu cred ca daca o sa le iasa magaria(sa genereze profit si sa nu le sara toti in cap) e doar un pas pana la a pune un astfel de PASS si pentru Singleplayer.
Ii cred in stare de asa ceva,pentru ca nu ii intereseaza de tarile mici,noi nici macar nu avem acces la Store,iar in tarile bogate toti isi permit sa dea 40-50 euro pe un joc in fiecare luna.
Parca vad ca pe viitor majoritatea se vor orienta catre PC si piraterie si isi vor tine consolele doar pentru anumite exclusivitati foarte bune.
N-am inteles nimic din ce ai vrut sa zici acolo. Pe Steam ai cumparat un joc si gata, nu-l poti revinde (doar daca nu vinzi tot contul cu jocuri...si asta e cam greu). Asa ca nu vad legatura intre steam si pass psn (care iti da voie in continuare sa vinzi jocurile retail, doar ca multiplayer-ul trebuie platit, daca nu vrei multiplayer n-ai treaba).
Sunt 100% de acord cu tine. Inteleg ca platesc jocul si nu discul, dar efectiv nu se compara o cheie digitala cu un joc retail. Jocul sta bine in dulap si ai garantia ca il vei putea instala si peste 15 ani. De la steam nu stii la ce sa te astepti, acum totul e minunat, dar e un serviciu digital. Poate peste 2 ani il sparg niste "hackeri" si te trezesti ca nu mai poti descarca niciun joc.
Poate peste 10 ani jocurile de azi o sa fie considerate prea vechi pt a mai fi tinute pe server. Si te prinde nostalgia sa joci un tomb raider underworld si o sa vezi ca nu-l poti descarca. Si mai grav o sa fie ca poate nu-l mai gasesti nici sa-l cumperi de altundeva. Pe cand jocul retail te asteapta cuminte in dulap :)
Plus ca poti oricand sa schimbi un joc cu altul sau chiar sa-l vinzi. Poti face asta cu o joc Steam (odata ce l-ai activat) ?
Un lucru nu inteleg, parca toata agitatia de fata se crease deoarece Pass-ul acesta se va aplica INCLUSIV campaniilor SP...
Daca vorbim strict de multiplayer, faca-se voia lor, pentru ca pentru mine MP conteaza prea putin (cred ca doar KZ2 si putin Black OPS am jucat online), in rest Story mode and that's it...
Deci, ma lamureste si pe mine cineva despre ce vorbim, punctual aici? Unii useri (din cate am inteles si Monky) mentioneaza clar ca e vorba si de SP, pe cand altii se leaga doar de MP.
So, ce se intampla doctore? :-/
Dar cand platiti 15$ lunar pe un serviciu ce ar trebui sa fie gratuit, nu e furt din partea Microsoft ?
mariushcrm: ideea era ca s-ar cere bani pentru orice activare de joc, indiferent daca vorbim de SP sau MP (si nu ma refer strict la PSN Pass). Si am si explicat ca tendinta este sa se mearga pe sistemul de pe iOS, unde iei jocul "Full" gratuit, dar nu ai n chestii disponibile decat dupa ce platesti o suma de... adica exact o activare :)
theste99: habar n-am despre ce vorbesti (si am un feeling ca nici tu), dar presupun ca te referi la Xbox Live. Unde subscriptia (pt. 12 luni) costa in general cam 15 RON (nu USD) pe luna. Eu mi-am luat cu 7 RON pe luna... No offense, dar daca tu consideri furt plata unui serviciu premium (care inca n-a fost spart, nu mi s-au furat datele, functioneaza perfect), atunci ai o problema. Macar cei de la Microsoft (a nu se intelege ca sunt marele lor fan) au avut bunul simt sa spuna de la inceput ce/cat costa... nu au venit cu un Xbox Live + doar pentru cei care-si permit. Nu au schimbat regulile jocului "din mers" cum a facut-o Sony. Ori de la 7 RON pe luna, pana la 10 EUR pentru activarea unui SINGUR joc, eu zic ca e cale lunga...
da..insa este foarte posibil sa fie ca la FIFA 11....activezi codul pe contul de UK(US) insa practic il activezi pentru intreaga consola si-l poti folosi si pe contul de RO..
pai sigur..daca adoptam atitudinea asta in curand vom avea si PSN Pass pentru single-player..cu cat li se permite mai mult producatoriilor cu atat va fi mai rau...este exact echivalentul parerii pe care o au unii cu "telefoanele ascultate"..."Pai ce ..sa-mi asculte telefonul..am eu ceva de ascuns ?"
da..am inteles acest lucru din primul post...
Activarea unui joc DOAR in cazul in care il cumperi SECOND HAND. Nu te pune sa dai 10 euro daca cumperi jocu nou. Si din cate am inteles asta se aplica doar in cazul in care vrei sa joci online ( Ca la MK asta nou, si cam toate EA)
Theste99, XBL Gold ajunge la cam 5$ / luna, nu 15. Si imi convine sa platesc, atata timp cat serviciul functioneaza ireprosabil (fara lag ca la unele jocuri de PSN si fara hacking prin care cade serviciul o luna intreaga si iti mai obtin hackerii si detaliile cardului).
Cat despre pass-ul asta, inteleg ca e exact ce fac si EA Games acum. Probabil o sa scada preturile pe piata SH la jocurile cu multiplayer bun, iar de asta o sa fie afectati cei care vor sa le vanda. Pentru cei care cumpara poate o sa ramana lucrurile la fel, o sa cumpere jocul mai ieftin, iar restul de bani o sa-i dea pe pass.
Oricum nu cred ca e un efort prea mare sa cumparati noi macar jocurile de multiplayer, gen BF, COD, FIFA, etc..
Si care ar fi regulile pe care le-a schimbat Sony din mers introducand PlayStation Plus? Te-a pus sa platesti pentru ceva ce inainte era gratuit? PSN+ este un serviciu complet optional care iti ofera discounturi la jocuri, DLC-uri, teme etc. si prin care inchiriezi anumite jocuri pe durata abonamentului. Cat despre Microsoft, era si normal sa aiba bunul simt sa anunte de la inceput pentru ca altfel ar fi fost ilegal sa-si vanda consola fara sa precizeze ca ai nevoie de un abonament pentru a avea acces la anumite functii ale acesteia.
Iar in ceea ce priveste PSN Pass, pe mine unul nu ma afecteaza foarte mult deoarece majoritatea jocurilor pe care le cumpar le iau sigilate. Singura mea ingrijorare este in legatura cu functionalitatea acestui Pass pe conturile de Romania. Si daca cei de la Sony tot se iau dupa EA ar fi bine sa adopte si acel trial de 2 zile care iti permite sa-ti faci o idee despre multiplayer si daca vrei sa folosesti Pass-ul sau sa vinzi jocul mai departe.
Motiv de bucurie pentru cei care joaca doar singleplayer sau sunt colectionari. :)
Dar da, ceea ce spui tu este un dezavantaj si iti asumi riscul de a vinde jocul la un pret mult mai mic in momentul in care introduci acel cod. De aceea spuneam ca ar fi bun acel trial pentru a te ajuta sa te hotarasti daca vrei sa investesti un numar de ore in modul multiplayer al jocului respectiv; poate asa vom fi ceva mai selectivi in privinta jocurilor pe care le achizitionam.
Cat despre cazul meu personal, nu o sa fie nici asta o problema pentru ca in general nu vand jocurile, mai ales cele exclusive. :)