Cum moderatorii au venit cu propunerea, userul obisnuit are si el dreptul la opinie ca unii abereaza ca alti spun adevarul fiecare cu cat il duce neuronul.
Acum ce nu inteleg eu este agresivitatea asta din partea staff-ului. De 5 posturi incoa se ajunge la concluzia ca e bine ca pleaca lumea ca asta si vrem. Pana la urma tot tipic romanesc e totul.. "nu iti convine pleaca" (dar sa ti-o spuna asa in fata ca asa se face in Romania ca sunt altii fraieri sa iti ia locul.
Pentru cei care spun ca bazarul nu este ceva obligatoriu mai au de invatat. Bazarul e ca tigarile la magazin...nu aduc profit aduc clienti.
Pana acum se vorbea altfel pe forumul asta cum s-a ajuns la bani s-a terminat totul.
Sunt curios care vine primul acum sa zica " Nu iti convine pleaca".
Parerea mea e mare suma pe 1 an
Trebuie taxa de stiky gen pentru cei care vand cu gramezile (mai mare decat ce de user obisnuit.)
In rest sunt de acord cu taxa daca vinzi cat timp cei care cumpara pot da PM vedea posturi, posta in threadul unde cumpara
Bai Monky, nu e corect!!!
Eu am la vanzare un joc de un an, si inca nu l-am vandut! Acum ce fac, ma mut pe mercador, pt ca nu vreau sa dau 20 de euro pe an?? Mai ales ca eu intru aici doar sa imi vand jocurile, cu restul nu contribui, doar citesc informatiile foarte utile ale celor carora scriu pe diferite topicuri, si stau in umbra si rad in barba ca pot sa fac asta...
Acum serios, parerea mea este ca atitudinea este buna. Si sustin si inscrierea sa se taxeze cu 1 euro. Imi e ciuda ca sunt o groaza de useri care au pus O GROAZA DE INFORMATII despre console, old gen, current gen, next gen, au raspuns la intrebari stupide OVER AND OVER, puse de pusti corditi, si vine un neica nimeni si citeste toate aceste informatii si devine expert in console, stie exact de pe ce siteuri sa cumpere din afara, ia coduri moca de xbox live sau mai stiu eu ce alte coduri( fara sa postele ca le-a folosit), ia tips despre cum sa devina mai bun la FIFA, afla daca merita sa cumpere o consola/joc, care sunt argumentele pro si contra, ce jocuri mai trebuie sa iasa etc etc etc etc...si nici macar nu este inscris. Imi e tare ciuda de asta, mai ales cand intru pe forumul "sora", iar sectiunea de console este la fel de moarta cum a fost de cand a plecat Monky, Greyhound si altii de acolo. Si cand mai posteaza cineva acolo, ori intreaba de modare, ori povesteste intr-o romana mai stricata ca Bianca Dragusanu ce ii place lui la Pese3.
Eu voi dona sapt asta, si cand voi mai primi bani si sapt viitoare, nici nu vreau sa devin user premium, cu nume verde sau mai stiu eu ce, vreau doar sa mai pot sa ma cert cu Tray pe threadul de "fotbal", sa mai discut despre achievementuri pe aria de xbox, sa ma mai cert cu Rasko si Q despre cainii comunitari, sa mai rad de fanboy Sony cand isi rup camasa de pe ei ca firma japoneza e cea mai tare din univers, si le da de mancare copiilor ( aici nu dau nume, se stiu ei care sunt, iar daca nu, cu atat mai bine).
Inuhanyou: man, noi nu am vrut niciodata sa ne batem cu okazii.ro sau computergames.ro, pentru ca noi nu alergam dupa bani (asa cum insinuezi mai sus). Noi am vrut un site pt. o comunitate unde sa discutam despre console, hifi, jocuri, pasiunile noastre, etc. Si site-ul a ajuns poate mai mare decat ne doream, cu costuri pe care nu le putem suporta tot noi din buzunarul propriu. Daca te uiti atent, probabil in jur de 500.000 de posturi (aproape jumatate) sunt pe aria de Bazar. Asta inseamna ca jumatate din trafic il fac cei care vand/cumpara. Noi n-am impus niciodata taxe sau alte nebunii celor care vand pe Bazar, dar in schimb platim pentru traficul facut de ei. Nici acum nu le impunem... exista alternativa de a lua Premium gratuit.
Deci dupa cum vezi, nu e totul despre bani. Insa iti spun eu, ca romanul nostru, in loc sa faca ceva pt. comunitate (ceva concret, gen sa faca un review - sau sa doneze banii de un pachet de tigari), mai bine se bate cu pumnul in piept si ne explica ce frumos e in alta parte si ce rai suntem noi. Calatorie sprancenata... userul acela inseamna ca nu face parte din aceasta comunitate si nu are niciun interes de a face ceva pt. comunitate.
Si nu inteleg de ce atat de multe discutii, de parca am dezbate cine stie ce filozofii. E simplu: cine vrea, doneaza, liciteaza, scrie un articol. Cine nu, poate folosi in continuare aria de Bazar doar pt. read. Poate foarte frumos sa contacteze un cumparator sau vanzator via PM. E chiar atat de grav? Daca da, atunci are alternative pe n site-uri din .ro. Nu e sfarsitul lumii.
Eu zic ca ar trebui inchis topicul si sterse toate mesajele. Unele lucruri spuse pe aici nu fac cinste nimănui. Verzii isi fac prea mare importanta si ii fac pe restul sa se simtă ca ultimii oameni ca nu donează.
Hai sa fim oameni. Se baga taxa ... Ok, e decizia proprietarului. Cui nu ii convine, posteaza anunturi in alta parte. Ok si asta. Dar nici sa se zică ca mai bine rămânem noi ăstia 50 de oameni care am donat, ca restul nu contează si sunt "romani", "calici", "nepasatori", etc. Pai asa cu 50 de oameni faci grup de facebook si închizi taraba si gata. Atitudinea ar trebui sa fie de a atrage oamenii, nu de a ii respinge. Atentie cand scrieti pe forum, de aia care posteaza pe bazar...va referiti la foarte multi si nu toti sunt bisnitari. Multi sunt copii, studenti, părinti, oameni cu facultate... Exprimati-va altfel, ca sa nu se simtă toti niste "canalii".
Asa am zis si eu. La ce salariu are Dj Mo pe-aici nu cred ca e nevoie... Eu castig peste 1000 EUR pe luna din forum, deci imi permit. GreyhounD e un nabab... OEE si tudyniuz sunt copiii de bani gata. gvingi cred ca joaca la 6 din 49, dar cred ca face de fapt afaceri underground... Andrew parca se ocupa de trafic de organe. Graft vinde logo-uri si grafica en-gros... Donely e in top 300 cei mai bogati oameni din Romania... La ce organizatie avem aici... banii din donatii sunt asa, de un suc. De fapt vom avea o intalnire in weekendul acesta (sau urmatorul) si vroiam sa doneze lumea ca sa mergem sa bem si sa "mananca si gura noastra" ceva.
* ce am scris mai sus e doar un pamflet![]()
Imi pare rau ca site-ul nu se poate autofinanta si mi se pare aiurea sa vine lumea cu bani de acasa...de donat am mai donat cand am putut si o sa mai donez.
Din comentariile citite cel mai tare m-a deranjat ca multi vad CG doar ca un loc de facut bisnita. eu chiar am intalnit oameni super ok pe forum si am legat prietenii.
Eu sunt de acord ca pe aria de publicitate sa poata posta doar userii premium, iar cui nu-i convine poate sa plece, comunitatea nu are nevoie de bisnitari
Deja o dati offtopic rau de tot...ideea principala e ca site-ul are nevoie de NOI. Momentam am donat 5 euro si sa vad pe-acasa poate bag ceva jocuri la licitatie.
Monky exista vreo statistica cu numarul de oameni activi? adica useri care au postat in ultimele 2-3 luni?
Thread cleaned. eneea eu am statistici in admin referitor la numarul de posturi pe zi, numarul de useri inregistrati pe zi, numarul de noi threaduri pe zi... Userii activi ii poti vedea si in pagina de forum (in partea de jos) unde iti spune:
Total members that have visited the forum today: 647
Total members that have posted on the forum today: 73
Se mai pot vedea ce fac userii online din modulul de Online Users de pe homepage. Daca dai click pe ... more te va duce intr-o pagina ce iti arata ce face fiecare user (pe ce pagina se afla).
Voi face niste screenshot-uri la statisticile oferite... in caz ca te ajuta cu ceva.
Adica sutn peste 800 de vizitatori unici pe zi?!?!? nu-mi vine sa cred.
pai daca astia ar dona 5 euro pe an, nu pe luna, PE AN...pai deja ati avea bani de hosting si voi de-o bere.
haideti consolistitlor uniti-va...n ucred ca nu aveti vreun prieten cu paypal. Eu sunt dispus sa platesc pentru astia din cluj daca-mi dau banii cash inainte
Multa lume inca pare sa nu inteleaga ca nimeni nu e obligat sa plateasca ceva decat daca vor sa vanda ceva.
Daca vrei sa cumperi cauti frumos cu functia de search ceea ce te intereseaza si dai un PM la cel care vinde.
Cine vrea sa vanda mi se pare firesc sa plateasca putin pentru ca pana la urma el obtine niste bani cu ajutorul acestui forum.
Tocmai citeam pe topicul legat de precomenzi la PS4 cum o persoana spunea ca i se pare ok un pret de 2800 RON pentru un PS4.
Culmea e ca la multi li se pare normal sa plateasca in plus 300,400.500,1000 RON doar pentru ca nu mai au rabdare o luna dar cand vine vorba sa doneze ceva bani deja nu mai e ok.
Multa lume si-a cumparat consola next-gen la un pret mai mare decat cel oficial.
Daca am sta sa adunam acea diferenta de 300-400 RON (chiar mai mare in unele cazuri) inmultita cu numarul de persoane care si-au achizitionat console next-gen sunt convins ca s-ar fi strans suma necesara fara niciun fel de problema, poate si pentru 2 ani, nu doar pentru unul.
Poate ar fi o idee, in loc sa dam cu 300-400 RON in plus pt next-gen mai bine sa asteptam pana apare oficial si jumatate din acea diferenta (150-200 RON) sa o donam.
Bookmarks