De acord. Tineti minte ca si tipul de munitie folosita afecteaza wear-ul armelor, de exemplu munitia anti-armor sau munitia flat accelereaza mult stricatul armelor.
De acord. Tineti minte ca si tipul de munitie folosita afecteaza wear-ul armelor, de exemplu munitia anti-armor sau munitia flat accelereaza mult stricatul armelor.
Am terminat jocul acum pe XSX, am vazut doar unul din cele 4 finaluri, dar cu siguranta le termin si pe celelalte 3 saptamana asta.
Pentru mine, care sunt pasionat de tot ce inseamna Chernobyl si Pripyat, jocul asta este o calatorie in timp si spatiu. Ma plimb de 2 zile prin Pripyat si cred cam pierdut 15 ore identificand landmarks. Dupa incheierea conflictului, va urma si calatoria in sine pe care o planific de mult.
Intorcandu-ma la joc, toata experienta a fost atat de imersiva incat am dat ignore la toate problemele intalnite. Jocul este acum infinit mai bug free si mai stabil decat versiunea initiala de reviews. Insa, este atat de bun pe partea de poveste, level design, level art, realismul si pasiunea cu care a fost reprodus fiecare metru patrat din Pripyat sunt pur si simplu mindblowing si este pacat sa nu se bucure toata lumea de asta.
Pentru mine personal, este cel mai bun joc de foarte multa vreme incoace, fara indoiala my top game pentru anul 2024 si nu numai.
#Pripyat landmarks#
Am si eu o groaza de gloante la stash pt arme pe care nu pre-am le-am folosit, pentru AK-uri, Viper 5, Uzi. Pentru shotgun-uri tot a trebuit sa cumpar, iar pt Mark 1 EMR si M701 Super cred ca am inca vreo 10 gloante iar de cumparat is scumpe tare la 100 de cupane bucata, chiar si cele de shotgun is al naibii de scumpe, 90 de cupoane parca.
Au inceput sa mai iasa din reviews ale oamenilor care au asteptat primele patch-uri si s-a facut mov (75+) din nou! Ma bucur atat de mult ca a trecut de la albastru (Fair) la mov (Strong), de parca am lucrat eu la joc! Consider ca asa cum Cyberpunk a primit un 'get out of jail free' card si s-au refacut multe dintre reviews, merita si jocul asta acelasi tratament, in special de la viermii care l-au notat cu 4 si 5 si au tras media in jos!
Oricum tot mediocru rămâne și după patch-uri.Printre altele chiar puteau face ceva anomalii pe care sa trebuiască sa le descoperi si care sa te transporte dintr-un punct in altul pe hartă.
Din lipsă de cupoane cu care să-mi repar armele am fost nevoit sa port cu mine un costum bun găsit pe undeva si să-l duc până la un settlement că să-l vând, costumul a fost greu de am ajuns sa car peste 70kg, deci am cam mers la pas până la cel mai apropiat settlement, lucru boring și enervant.
Am si trimis email la link-ul lăsat de tine @Xander, link unde poti sa le scri despre bug-uri si probleme, le-am scris legat de problema de pe PC cu scăderea de FPS-uri pana devine jocul de nejucat din cauza ca se umple VRAM-ul dacă ai frame generation activat. Mi-au zis sa limitez nucleele procesorului la 54X de la 55X din BIOS, pai să-și repare ei jocul, ce ma pune pe mine să-mi ciuntesc procesorul in BIOS, chiar merita review-uri proaste de la "viermii" de pe net.
Tot ma mai sparg de ras si de A.I la inamici, nici nu m-am mai atins de joc de cateva zile, consum numa curent degeaba, loool. Am ajuns pana la misiunea unde esti trimis in Red Forest pt prima oara, sper ca apoi sa ajung rapid in Pripyat sa vad si partea aia a jocului si sa nu mai aud de el
Tie ti se pare mediocru pentru ca n-ai facut click cu el, dar e total ok, nu trebuie sa fie pentru toata lumea la fel.
Mie mi se pare cel mai bun joc pe care l-am jucat in ultimii 10 ani, ascuns din pacate sub o haina plina de buguri, care de la patch la patch se cern.
Am terminat azi si al 4-lea ending, de departe si cel mai heartbreaking, nici macar nu mai pot sa bootez alt joc momentan, atat de mare este sentimentul de rewarding pe care mi l-a dat jocul asta. Mare pacat ca n-au gestionat cum trebuie dpdv tehnic astia de la GSC lansarea, este un guivaer livrat intr-o cutie rupta, care se pare ca a contat totusi pentru multa lume.
Astea is vorbe foarte mari, esti sigur? In ultimii 10 ani cred ca am jucat zeci de jocuri mult mult mai bune, dar dacă cu tine a rezonat asa puternic ma bucur, adică e un lucru mare sa poti zice de un joc că te-a făcut așa fericit, nu-mi închipui ce ai fi zis dacă jocul ar fi fost fără probleme, gândit putin altfel legat de costuri/cupoane si fast travel, lucrați mai frumos inamicii si mutanții plus schimbat felul cum simți cand tragi in cineva, simti nimica.
Ce-mi place totuși este ca au implementat corect HDR, ma și miră lucrul asta, plus se vede ca au lucrat cum trebuie si la arme, arată bine si is finisate frumos,,puteau face la fel si cu mutanți. Grafica nu-i rea, imi plac furtunile alea de se face totul verzui parca, fulgerele alea pe langa tine, ba am pățit chiar sa ma trăsnească si pe mine, faine si emisiile de se face cerul roșu. Am mai dat si de un pod si mă uit de pe el jos la apă, vad ceva vietăți acvatice și broaște supte in sus din apa si plutind in sus si in jos prin aer de la ceva anomalie de deasupra, podul e aproape de Rostok dacă vreți să-l vizitați.
Si ca am adus aminte de Rostok, știți bula aia enormă de acolo, anomalia aia? Este o misiune unde trebuie sa vorbesti cu Richter in barul din Rostok si cand am terminat de vorbit cu el am ajuns sa ies din bar nu pe unde am intrat ci jos prin spate, o usa ce dadea aproape sub bula aia enormă, am ieșit si am fost supt de catre bulă, am călătorit prin wormhole și scuipat undeva pe hartă. Puteau face anomalii de alea, bule din alea in multe locuri pe hartă si sa poți sa călătorești intre ele.
Xander ziceai că îți plac reflexiile, eu trebuie sa spun si aici contrariul, puteau băga putin ray tracing, nu-i prea bine implementat software Lumen-ul folosit pt reflexii, se putea cu mult mai bine orin software Lumen, alte jocuri facute in Unreal Engine 5 il folosesc mult mai bine!
Momentan asta simt, dar tinand cont ca am o pasiune aparte pentru “zona” (psihopat?) cu mult inainte sa apara serialul sau Stalker, cred ca nu sunt cea mai buna persoana cu care sa se discute obiectiv si riguros despre minusurile jocului.. pentru mine nu e joc, e o experienta, putea sa aiba si pistoale cu apa!
Cum sa ma intereseze cupoanele sau X,Y bugs cand pot sa vad orasul abandonat si apusul de soare de la ultimul etaj al hotelului Polisya…
Eu am petrecut 2 ore facand poze in zona caruselului pe un time span de 24 de ore din joc, ca sa vad roata si masinile in toate momentele zilei si iluminarile posibile, sa vad cum rasare soarele in sala de sport (au recreat pana si parchetul distrus si portile de handbal cu dungi alb/rosii FFS!), deci n-o sa ma lovesc de un hitbox sau de un AI implementat prost
Le iert orice pentru pasiunea pe care au pus-o in fiecare obiect din jocul asta! Don’t mind me!![]()
Voi patiti bug-ul ala in care va pune random arma in mana?
Azi l-am patit de 3 ori la rand, ma plimbam prin padure si deodata m-am trezit ca fac swap la un sniper rifle bolt action, uit cum ii zice, ala verde. Il arunc pe jos ca n-aveam loc si de el (arma pe care o aveam initial mi-a pus-o in inventory) si dupa nici 2min m-am trezit cu inca unul. L-am aruncat si pe asta, mai merg 10 pasi si bang, imi pune un shotgun acumatoate pe "galben" la durabilitate. Am mai patit de vreo 3-4 ori dar niciodata asa una dupa alta.
E ceva bug nou de la ultimul update? Ca nu am patit niciodata, dar nici nu am apucat sa joc prea mult pe acest ultim update.
Am patit si eu de forte multe ori, numa ma trezesc cu arme in mana si in inventory de nici nu stiu de ce am ajuns asa greu dintr-o data, le dau discard pe loc. De la red forest in colo am si pimit bani mai multi pe misiunile principale si in unele locuri si gloantele is mai ieftine, sau poate s-au ieftinit peste tot, acuma am vreo 50.000 de cupoane si totul imi e reparat, poate mai pot face cate un upgrade la costum si unele arme.
Eu la misiunea Escape from Sircaa imi disparea bara de sus care iti arata pe unde sa o iei catre obiective bara de health si cea de stamina. Posibil sa fie de la locatie care era cam solicitanta pt xbox fiindca mai primeam niste freeze-uri cateodata. In rest totul ok; ca si o chestie enerventa, backpack-ul, imediat devine heavy, si nu car dupa mine alte arme in afara de cele main.... ma rupe painea si vodka![]()
Cautati artefacte si o sa rezolvati problema cu greutatea - am zis si eu mai sus cateva si cel putin Weird Water e usor de gasit.
Si da, am intalnit si eu bug-u cand nu arata busola si restul UI-ului pe ecran - eu sesizasem pentru ca nu mai vedeam stamina bar - dar la mine nu si-a revenit de la sine ci am bagat un load last save.
Cat de bug-ul cu armele, chiar nu am patit-o niciodata pe Xbox. Si nah...nu m-ar deranja prea tare, pentru ca le-as vinde imediat![]()
Am gasit eu un artefact cu medium weight si medium rad doar ca e glitched si nu ma radiaza![]()
Esti sigur ca e glitched artefactul? Sunt mai multe metode sa eviți radiațiile unui artefact, prima ar fi sa ai alt artefact cu protectie contra radiaților care sa contracareze efectul altui artefact, mai se pot face upgrade la costume, pui lead container pe ele, am un Seva I Suit upgraded aproape la maxim, am pe el container de plumb si slotul unde pui artefactul nu mai are efect de iradiere. Slotul apare verde in partea de jos daca ai lead container.
Ce nu știu este de ce nu pot sa upgradez si al doilea container desi am blueprint, probabil un bug!? Costumul asta poate fi upgraded sa și poti cara mai mult cu tine, am acum limita de 88kg si ma descurc mai bine. Parca acum mai spre sfârșit a devenit mai okay jocul, adica de la primele misiuni din Red Woods in colo parca am primit mai mulți bani pe misiunile principale, am strâns circa 100K cupoane si pe langa reparații aproape toate le-am investit in costum.
Arme acum am doar trei cu mine, pentru close combat folosesc shotgun-ul RAM-2 care mi se pare super bun cu 14 cartușe in el si rate o fire bun, pentru distante medii am assault rifle-ul Kharod echipat cu luneta aia de culoare bej si mai am atasat si un under barrel grenade launcher, pentru distanțe mai mari dar merge si pe distanțe medii am o arma numita Whip, nu mai stiu cum am pus mâna pe ea si cred ca e un SVU MK3 sub alta denumire ca multe alte arme mai unice putin, mi se pare foarte bună, ii culca repede pe zonali, lool. Ah da, am încă si pistolul Skif`s gun, cu ala am rămas, i-am pus un amortizor mai la început si mai mult il folosesc pe șobolani.
Am gasit o armă numita Glutton, are un încărcător de 500 de gloanțe, haha, am bagat-o la stash dar nu era rau sa o am cu mine cand am dat de pseudo-giant, am gasit acum si Gause Gun, doar ca imi cer astia 80K sa o repare, nu mai am bani!
Eu am gasit artefact cu strong radiation protection, ala contracarează radiațiile la un artefact ce iradiaza tot strong sau mai multe care iradiază weak,. Sau fac upgrade la un costum daca ai blueprint.
Acuma am ajuns la intrare in Pripyat, l-am oprit ca am poerdut timp ca nu am stiut cum sa intru in zona Jupiter, am dat scanerul ala modificat la care ai doua opțiuni, sa îl folosești tu într-un tunel plin de anomalii si sa dezactivezi cu el anomaliile sau sa il dai șefului din statia Yaniv, i l-am dat lui ala si mia dat permisiune libera de mers in Pripyat dar de prostănac ce is nu am stiut ca trebuie doar sa ies pe usa din spate in Yaniv station, am pierdut timp in stanga si dreapta pe lângă vagoanele alea deraiate pana am văzut ca nu am de fapt cum sa trec, am dat de podul mortii unde te iradiaza instant s pa pa.
Oi juca maine prin Pripyat, probabil e cea mai faină zonă.
V-am mai zis ca am trimis mesaj la link-ul lasat de @Xander pentru a raporta bug-uri, le-am scris de problema mea de pe PC de care am amintit si aici(VRAM Overload pana scadea FPS-urile de la 100 la 20)
Dau un quote la ce mi-au scris astia de la tech support GSC, al 2-lea mail primit de la ei
Our next patch contains a lot of performance upgrades and I hope it will be helpful too. Issue with Vram usage is also one of those problems the team is aware and checking to see the reason and permanent fixes for.
Bine ca lucreaz la optimizare!
Bookmarks