Bun, probabil iau ban dupa postul asta dar continui.
In primul rand Universitatea Politehnica din Bucuresti este o mare mizerie. Foarte mare. Profesori slab pregatiti, asistenti universitari FOARTE slab pregatiti, sali de clasa daramate, distruse intr-o stare deplorabila, studenti deprimati, fara chef, fortati sa invete mii de lucruri inutile in plus doar pentru ca acei profersori slabi pregatiti sa nu isi piarda slujbele pe care le practica de zeci de ani predand aceeasi materie penibila. In 2 ani de politehnica nu am invatat nimic. Tot felul de ecuatii diferentiale, integrale triple pe suprafata, numere imaginare, bosoni einstein, mecanici cuantice, etc. si nimic din ce as dori sa invat. Suntem foarte departe de vest in primul rand datorita educatiei, practic dupa terminarea facultatii stii din toate cate putin si nimic din ce ar trebui sa stii/ai vrea sa stii, astfel ca trebuie sa inveti singur pe langa cele 10 ore pe care le faci intr-o zi la facultate + temele aferente ca deh studentii tre sa invete nu au alta treaba... Asa ca ajungi ca dupa ore intregi de prosteala plictisitoare sa vrei sa ajungi acasa ca sa mai prinzi putin din standardul web 2.0, din ultimele tendinte pentru headere, din ultimul game editor, etc. Intr-un final 4 ani din viata sunt pierduti si ajungi sa te angajezi la unul dintre acei "manageri" de care vorbeati mai devreme, care de obicei sunt pusi pe pile, incapabili de a face ceva si de obicei foarte dezagreabili.
Acum ca am terminat cu revolta fata de frumoasa facultate, despre industria de jocuri in Romania, pot spune ca nu cred ca va avea succes la noi pentru ca sunt putini oameni interesati de asa ceva fata de marea masa de oameni, iar banii care s-ar scoate nu s-ar face asa usor ca in alte domenii(din nou motivul tunului de care bine ati vorbit mai devreme). In America de exemplu aproape toata lumea are o consola, fie pentru un joc , doua, fie pentru media, insa la noi avand in vedere caracterul "manelistic" al majoritatii cetatenilor consolele nu sunt ceva cu care sa te dai mare, asa ca in general nu se cumpara. Daca ar exista console Prada probabil intr-o ora s-ar vinde toate. Cam aceeasi problema o au toti fanii diverselor industrii, miscari, "mode" din strainatate, problema de care ma lovesc aproape zilnic. Ce vreau sa spun: Industria Hip-Hop: putini artisti, putin interes, putina mediatizare, astfel ca majoritatea celor care asculta sunt nemultumiti de gradul de dezvoltare al acestei industrii in Romania, avand cam aceleasi doleante pe care le avem si noi aici despre industria consolelor... Desigur in acelasi timp Salam castiga 10 000 de euro intr-o ora... Asa ca am ajuns sa ascult radiouri de hip-hop din Trinidad-Tobago(nu e gluma, e real 4elementsradio.com), unde industria hip-hop e mai dezvoltata ca la noi. Sportul: Antrenorii buni din Romania au plecat in strainatate, iar de bazele sportive s-a ales praful => merg 16 km pana la primul teren de baschet in aer liber unde pot juca cu prietenii iar echipa de baschet de Divizia A, participanta in cupe europene, Dinamo Bucuresti, joaca in sala Antilopa la un pas de iesirea din Bucuresti. As putea sa continui in acest ritm cu multe alte exemple insa sunt off-topic si nu isi au rostul aici.
Ca sa raspund si la prima intrebare, jocurile sunt o mare pasiune pentru mine si ma bucur ca am avut norocul sa pun mana pe un calculator inca de la 2-3 ani(mai mult ma uitam la ce imi arata tatal meu

), astfel ca am apucat sa joc practic toate jocurile bune care au aparut pe pc, trecand mai nou pe console, mai ales datorita faptului ca nu am fondurile necesare sa upgradez calculatorul pentru fiecare "Crysis" care apare. Nu sunt dependent deoarece am mai multe pasiuni si incerc sa le imbin pe toate.
In concluzie in Romania nu cred ca avem potentialul de a ajunge undeva cu aceasta industrie (sau cu altele daca este sa fim sinceri), cel putin in viitorul apropiat. Poate doar daca se va schimba mentalitatea generala a cetatenilor vom avea o sansa...
Bookmarks