Review: No Man’s Sky – PS4
Printable View
Review-ul ala n-are nicio treaba cu realitatea pentru ca azi au bagat un update (si au dat wipe la servere) care schimba complet jocul:
Update 1.03 | No Man's Sky
Urmatorul update o sa introduca base building si posibilitatea de a avea space ships din alea imense :D
Din păcate are, poate eu cumpăr jocul si stau intr-un loc unde nu am conexiune la internet ;)
Cand mi-am cumparat consola nu am primit doar carcasa spunandu-mi-se sa astept cateva zile pana ajung si restul componentelor. Nici nu as fi fost de acord cu asa ceva, iar aceeasi pretentie o am si de la un joc. Mai nou rasplata pe care o primesti cand cumperi un joc la pretul de lansare e experienta incompleta si multe glitchuri, iar cei care il iau la jumatate de pe OLX dupa cateva luni se bucura de el asa cum trebuia sa fie de la inceput. Uneori ma intreb daca developerii chiar imi vor banii. :))
Nu vreau sa fiu rautacios... dar in ziua de azi daca nu ai net, chiar nu merita cumparata nicio consola "next-gen". Fara update-uri (la jocuri si firmware), consolele astea de ultima generatie sunt dezastru! Sau si mai rau, sa ai net si sa mearga prost... dupa ce vezi ca stai 20 de ore sa downloadezi un joc, mai ca-ti vine sa te apuci de piratat (or else)!
In alta ordine de idei, are cineva jocul? Merita hype-ul?
Trist, un joc indie care se vinde cu 60€, de fapt jumătate de joc, dacă nu ai net
Cate jocuri au dayone patch? Ca sa fie mai simplu cate nu au?
Motivul este foarte simplu, nu e vorba de lene sau lipsa de respect fata de clienti, dar pentru a lansa jocul la timp, deja a fost amanat o data, dev prefera sa inceapa productia la jocul gold si in timpul asta sa finiseze ultimele detalii si sa lanseze un update in prima zi.
Pai daca nu ai net de ce naiba iti iei no man sky? Joc care se bazeaza fix pe net... sa inteleg ca se prefera ca jocul sa fie amanat inca 2-3 luni pentru a nu avea un banal day one patch?
Nu il cumpar pentru ca nu am timp deocamdata, DAR este singuru joc cu o idee originala, care iese din tipar si promite foarte mult, de aceea si hypeul si considerand echipa mica care a lucrat la acest joc, eu zic sa le dam un "break", important e sa avem un produs cat mai bun chiar daca acest lucru inseamna imbunatatiri pe parcusul jocului.
Exact ca si in cazul rocket league unde au avut probleme imense la lansare din cauza numarului mare de jucatori si incet-incet a devenit un joc din ce in ce mai bun. NMS este fix tipul de joc love it or hate it, nu cred ca exista cale de mijloc, insa apreciez originalitatea proiectului si faptul ca un studio indie, sa le zicem, si-a propus lucruri atat de marete :)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ce bine era pe vremea aia cand nu existau patchuri si daca jocul era buguit asa ramane pe vecie...oh wait.
Pretul intradevar e mare , undeva pe la 30-40$ ar fi ok dar cred ca au fost fortati de Sony sa il mareasca la 60$.
Comparația cu RL nu își are rostul, ala a venit gratis iar prețul pentru cei care nu l-au luat cu PS Plus a fost de vreo 3 ori mai mic. Aici nu e vorba de un simplu patch, schimbă jocul complet. O sa va placă, seamănă cu o căsnicie :))
In felul asta, de ce se mai cuprindem si elemente de multiplayer in review-urile jocurilor, ca poate unii n-au internet. Review-urile se fac pentru marea majoritate, iar in cazul asta, marea majoritate va experiementa jocul cu tot cu acel update. Acum nu-i condamn pe cei care au scos un review mai devreme, doar ca n-ar trebui luat in seama in totalitate. E clar ca developerii vor ca jucatorii sa vada pentru prima oara versiunea cu patch, asa ca mi s-ar fi parut de bun simt sa stai frumos si sa scoti un review bazat pe o versiune pe care o joaca 90% din jucatori, nu 10%.
Iti garantez eu ca n-au scos review-ul ala pentru ca vor ei sa respecte gamerii si sa le dea sansa sa vada adevaratul joc, ci pentru bani, pentru views, pentru ca vor sa fie primii. Graba asta se vede si in faptul ca cel ce a scris recenzia s-a grabit prin joc, n-a spus nimic in-depth, nici macar nu a suflat o vorba despre space combat de exemplu, e scris la modul superficial. Da, nu e chiar ok sa faci un patch de genul asta day-one care contine o gramada de content, dar eu zic mersi ca se face, pe altii i-ar durea in fund. Iar embargo-ul se stia care e, stiam eu si nu stiau ei, hai da-o-ncolo.
Man, nu sunt avocatul nimănui, nici nu am nimic cu oamenii ăștia care au făcut acest joc. Am spus doar atât, 60 de euro e o suma cam mare pentru un joc indie, indiferent de simpatiile unora. De-abia aștept să văd cât vand în prima lună, eu le doresc succes, sincer! M-au întrebat prietenii dacă merită bănuții, merită, 30$ dpmdv bineînțeles.
PS: Eu nu am înghițit Minecraft, nu va luați după mine :))
PPS: Recenzia aia măcar nu este plătită, așa proastă cum e :)
DriveClub, dezastru la inceput, capodopera la final. Eu nu sunt inca convins daca asta merita cumparat cu sau fara patch
Why 'Day-One Patches' Are So Common
Quote:
One could argue that developers then, should make certain that a game is perfect when they submit it to disc, which is not an invalid stance. It’s just an impractical stance. If you’ve got months to improve upon a game that went through cert, do you think you would leave those months? Do you think audiences would appreciate a developer just kind of doing nothing for three months? Can you imagine the Kickstarter outrage if a developer, three months from launch, posted ‘we’re done, it’s good, we’re not touching it again until you get to play in three months’? Anybody arguing that a game should be done when it goes ‘gold’ is living in the 90s.
Când mă gândesc cât scandal au făcut unii când MS a venit cu ideea "Always On", acum vin cu faza asta, nu mai trăim în anii '90. Pai atunci hai sa ne jucam in "Nor" sa omorâm si jocurile retail, în felul asta luam o consola acum și nu o mai schimbăm din 3 în 3 ani.
LE: Am mai spus-o si ma repet, nu e un patch simplu, nu repară un bug, un quest mort, face si asta dar aduce alte lucruri importante, e foarte bine ca nu il lasa asa, dar ce ar trebui sa fac, sa aprind lumânări si sa mulțumesc pentru normalitate? Pai nu am plătit pentru el? Wake up!
Eu nu inteleg care e problema. Oamenii mai aveau 2 luni la dispozitie dupa ce jocul de pe disc a fost gata, iar in alea 2 luni au muncit cat au putut in continuare, iar munca aia e transpusa intr-un patch. Uita-te la Diablo 3 cat de mult se schimba cu fiecare patch aparut, ce mi-e ca scot un patch la 2 luni de la lansare, ce mi-e ca-l scot in prima zi (ba chiar the sooner the better). Si Witcher a avut day-one patch. Tocmai din cauza acelei ferestre de cand jocul e trimis la certificare -> gold pana cand se lanseaza. Nu e ca si cum jocul este broken in stadiul pre-patch. Daca veneau cu contentul asta peste 3 luni, nu mai comenta nimeni.
Eu nu înțeleg ce nu înțelegi? Chiar am explicat destul de simplu. Am înțeles, avem păreri diferite, stiu ca aștepți jocul cu sufletul la gură, sper sa nu te vad dezumflat cum te-am văzut după Division :)) Eu nu mai comentez, apoi mă faceți hater.
Eu zic totusi ca in industria asta care se duce naibii si ea (ca cea a filmului) trebuie sa privim si partea buna la astfel de jocuri, si anume ca iese din tipare, are o idee originala, face ceva neobisnuit si ce nu s-a mai incercat pana acum. Ca nu e pentru toata lumea e clar, si am zis-o deja in urma cu cateva pagini ca e love it or hate it, dar cred ca e un joc important tocmai prin cea ce reprezinta. Daca reuseste sa fie un joc bun, chiar va fi de bagat in seama ca exista oameni care inca mai au curajul sa incerce.
Cat despre day one patch, always on si alte cele, sunt lucruri care s-au mai discutat si in alte topicuri si care ne fac sa ne cam indepartam de subiect inutil. Cand sunt atatea de povestit despre ce face jocul asta, e pacat sa ne legam de "nimicuri" de genul asta.
Eu abia astept review-urile, si ma refer la cele serioase pe care le stim cu totii si pe care le citim/vizionam de ani buni. Pana atunci prefer sa nu bag in seama aceste mici scapari precum acel review de pe pagina asta a topicului.
Conteaza compania sau produsul final? Daca un joc e bun, merita $60, indiferent de cine l-a facut. Vezi trailer promitator pentru Lost Soul Aside.
Bineinteles ca exista si reversul medaliei, iar un joc ca Fifa 2026 Brazil Edition nu merita $60 chiar daca e facut de o companie cunoscuta. Ce nu inteleg eu e de ce blamezi jocul fara sa il fi jucat macar. Da-i o sansa, eu ma voi bucura de o gura de originalitate chiar daca No Man's Sky va fi sub asteptari.
Dar haideti sa fim realisti, pentru cati dintre noi chiar mai conteaza daca un astfel se joc se vinde cu $60, cu $40 sau cu $70? Cine nu are destui bani il poate lua de pe bazar si il poate vinde dupa, practic se joaca aproape gratis, iar cine are destui bani de obicei nu prea are timp. Pentru a doua categorie conteaza mai mult calitatea jocului, pentru ca nu au timp sa joace tot ce apare, nu raportul pret-calitate.