Originally Posted by
trickz
District 9 este un film care a ajuns cunoscut datorita controverselor, nu neaparat calitatii lui.
Ce mi'a placut la el:
- primul film pe care il vad in care oamenii se comporta ca niste cretini cu extraterestrii, nu invers. nu zic ca e un lucru bun, doar ideea m'a amuzat.
- efectele vizuale.
Ce nu mi'a placut:
- story cliseu: tipul tocilar, de birou, ajunge in situatie badass. nu zic mai mult sa nu fie spoilere.
- felul de filmare: s-a vrut sa para un documentar amator. Nici in documentarele in care alearga astia prin paduri nu am vazut astfel de filmari haotice.
- finalul. sec rau de tot. pur si simplu te face sa te gandesti ca suntem blestemati.
- constructia personajelor: majoritatea aveau un joc actoricesc... ieftin. Doar personajul principal parea sa fie un cretin total, cum ii cerea rolul.
- felul in care sunt considerati si concretizati extraterestrii.
- senzatia de mass world creata doar fugar, prin secvente cu populatie masiva sau alte chestii de genul. Multimea respectiva era pur si simplu.. de decor, sa para, nu ma facea cu nimic sa simt cu adevarat senzatia de aglomeratie.
- cel ami mare minus: acest film nu mi-a transmis absolut nici un mesaj. Nimic. nici de bine, nici de rau... ABSOLUT NIMIC. Am ramas dupa el la fel de impresionat cum am ramas dupa Postal.. and that was a ****ty movie.