Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 27 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 17 ... LastLast
Results 121 to 140 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

  1. #121 SP
    Member okayo's Avatar
    Ai dreptate. Cred ca o sa-l fac cadou cuiva. L-am scos si l-am pus separat cu niste plante.
    Nuuu, melc am vrut mai mult ca sa rezolv probleme cu mizeria. Dupa ce am citit despre asta ziceau persoane ca manaca excremente, murdarii, mancare irosita, plante moarte, etc. Cand colo el e un killer cu infatisare placuta. Chiar nu vreau melci.
    By the way, am luat ieri o cana Brita sa mai alternez apa de baut ca eram fixat pe pet-uri de faceam colectie in casa. Acum fac combinatii, sper s anu ma imbat cand amestec apele :-). De curiozitate am facut un test de apa cu unul din betisoarele de la JBL. Apa aproape ideala.

  2. #122 SP
    Member okayo's Avatar
    A propos daca vrea careva melcul asta (pomacea) sa zica. Il dau pe o guppie sau chiar si pe ochi frumosi desi m-a costat o avere (7ROn la Hornbach :-) ). In afara de aceasta afacere ma gandeam sa iti propun sa mai adaugi ceva la ghidul tau. In mod sigur iti cunosti pestii, ii poti descrie. Poti spune mai multe despre ei decat ca au nu stiu cat lungime si ce mananca. Ii poti descrie in sensul ca le place sa se joace, in ce fel, cum interactioneaza cu ceilalti si tot asa. Eu pana sa citesc ghidul tau cred ca eram paralel cu aceasta latura a pestilor. In fond sunt fiinte se ataseaza de confratilor. In momentul in care ii iei din pet-shop ei sufera o trauma... o dezradacinare, plus trauma transportului sau a adaptarii la un loc nou. E foarte util sa poti pune aceste aspecte ca un capitol de final... Multi (ma includ) nu constientizeaza aspectele astea si vad mai mult partea amuzanta/distractiva a acvaristicii. Nu toti comunica cu pestii dincolo de geamul care ne desparte.

  3. #123 SP
    Admin MonkY's Avatar
    okayo: stiu la ce te referi, insa pentru a posta o analiza serioasa a comportamentului pestilor e nevoie de timp. Mult timp si resurse. Asta deoarce comportamentul pestilor din acvariul meu va diferi de pestii din aceiasi specie in alt acvariu... de multe ori diferentele sunt extreme. Daca mai luam in calcul si personalitatea fiecarui individ in parte, ajungem la atat de multe variabile, inca nu cred ca e suficienta o viata de om ca sa poti descrie 20-30 specii de pesti. Sa nu uitam ca exista oameni care studiaza de zeci de ani o anumita specie si inca nu i-au descoperit toate secretele...

    Cu toate acestea, pe threadul proiectului meu (Aquamonk) incerc sa fac update-uri referitoare la comportament, la schimbarile ce intervin. De fapt, chiar acum vroiam sa fac un mic update referitor la introducerea unor specii tinere in acvariu. Parca e totul "revitalizat". Mai multe detalii aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...iect-aquamonk/

  4. #124 SP
    Member okayo's Avatar
    By the way... intamplare. Acum seara ma duc cu lanterana sa arunc un ochi la pesti... sa ma asigur ca dorm si nu dau petrecere. Hoplo disparut complet...ma uit dupa plante, caut...NIMIC. Asta cand vede lumina se mai sperie si tresalta. Auzeam splashuri de apa dar nimic. Ma gandesc ca a sarit in filtru (ciudat, dar e posibil). Dau jos capacul si in ceata aia cu lanterna in mana arunc un ochi. Evident "micutul" era acolo. Cred ca m-am chinuit 15min sa-l scot din cauza constructiei filtrului care permitea sa treaca dintr-un compartiment intr-altul. Cu greu am reusit sa-l fac sa sara inapoi. Cred ca o sa fie precaut data viitoare cu tumbele.

    UN ANUNT: vreau sa donez un melc Pomacea cat mai repede unui nou proprietar. E frumos, e voinic, merge, sare, cade...doar ca roade la plante. Vreau sa-l las in viata. L-as duce inapoi la Hornbach dar mai bine il dau altcuiva. Daca stii pe cineva poate ma anunti. Am vorbit la Pepika (destul de deschis tipul).

  5. #125 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca un hoplo a reusit sa intre in filtru... ce sa mai zic cand vei avea pui, ancistrusi, etc... Dovada ca filtrul nu e destul de gandit. Dar lasa ca treci tu la ceva mai serios Cu pomaceea, chiar nu stiu pe nimeni sa vrea. Nu te mai chinui, du-l la petshop si lasa-l acolo... la cei care te-au ajutat... sa manance si ei o ciorba

  6. #126 SP
    Member okayo's Avatar
    Ei bine hoplo ala care a ajuns in filtru se pare ca s-a lovit pentru ca intr-o seara am observat o contuzie pe una din parti si una din aripioare usor rupta. La doua zile a murit. Am rams surprins insa sa vad seara cand am ajuns acasa ca pe el s-a format un fel de ciuperca, usor poroasa, alburie. L-am scos urgent si am facut un schimb mic de apa. Azi insa dupa ce am dat de mancare la micuti am observat ca unul din scalari, un pui nu prea a venit la papat rmanand in spate undeva. Cu un pat de plastic cu care mai curat prin acvariu l-am pus in miscare si am observat o chestie ciudata crescuta pe una din laterale care m-a speriat tare. O pata vizibila, poroasa, alburie, mare crescuta din senin pe laterala sarmanului. L-am scos si pus intr-un vas separat cu apa din acvariu si in principiu in afara de albastru de metil nu stiu la ce sa apelez... asta pentru ca am auzit ca asta e dezinfectant. Poate imi dai un sfat ca's cam ingrijorat. Citesac acum sa vad care e problema si ce boala este.

  7. #127 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate incepi sa vezi efectele ciclarii cu pesti... insa ma tem ca ai luat si o ciuperca ceva. Nu mai folosi nimic pana nu stii exact ce este.. altfel il chinui degeaba (poate fi de origine bacteriana, parazit, ciuperca, virus). Incearca sa pui o poza, pentru ca fara sa vezi, e dificil sa stii ce este. Iti recomand sa dai un telefon si la reef.ro (George) si la Daniel (pepika) pentru ca ei s-au intalnit cu mai multe situatii de genul. Eu am mers pe cealalta solutie: sa previn in loc sa repar.

    Din ce ai descris tu pare a fi fungus (ciuperca) si sunt solutii destul de eficiente impotriva lor (inclusiv albastrul de metil, insa in cantitatile prescrise). Sau itch (incearca pestii sa se scarpine de obiecte in acvariu ?). Insa intreaba si un specialist in boli (ceea ce eu recunosc ca nu sunt) pentru a fi sigur.

  8. #128 SP
    Member okayo's Avatar
    Da am adedus si eu ca este vorba de o ciuperca citind AICI. E important pentru cine se loveste de astfel de probleme sa stie unde sa apeleze. Pentru moment am pus putina sare in cantintati mici si in acvariu si in blul cu pestele bolnav. Diseara incerc cu albastru de metil in special pe cel bolnav. Iar in acvariu am sa fac o curatare mai profunda a pietrisului si o sa ma uit la filtre daca nu s-au imbacsit complet. Deja incep sa vad ce inseamna un acvariu care nu a fost conceput cum trebuie. Un acvariu de capacitate mica... A propos de asta, nu am mai intrat sa-ti zic insa de fiecare data cand mai ajung pe la hornbach vad oamenii, neinitiati...cumpara in draci pesti, se plang vanzatorului ca le-au murit, tot cumpara si apoi ii zic ca au acvarii de 20l-30l. Era o persoana care a luat dintr-un foc 25 de pesti... La toti am vrut sa le zic sa caute un ghid pe internet, Goagal...ca asa ajung la forumul tau. Macar sa citeasca inainte, sa se puna la punct. Eram la un pucnt de a face asta cu fiecare insa m-am simtit jenant ca trebuie eu sa ii fac sa inteleaga. Din pacate pestii sunt cei pe care se fac experientele.

    ---------- Post added 27-04-2010 at 12:13 PM ----------

    Revin... Am gasit AICI
    Poza este sugestiva. Se pare ca asta e boala/parazitul: Fungus (Saprolegnia)

  9. #129 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca problema este cu Fungus, atunci sper sa rezolvi cu asta: Medicament JBL Fungol 100 ml pentru 400 l si Medicament JBL Ektol Cristal 60 g. Stai linistit, "curatarea profunda a pietrisului" nu are aproape nici-un efect la asa ceva. Vorbim de spori aici, chestii microscopice... unde nu te pot ajuta decat medicamente si/sau un UV. Ai mare grija cu medicamentele insa. Pe langa faptul ca nu ai voie sa folosesti carbon activ cand faci medicamentatie, ai MARI sanse sa deciclezi iarasi acvariul. Citeste cu atentie recomandarile si stai cu ochii pe teste in perioada de tratament. Sper ca ai pregatite bacterii de data asta. Bafta !

    ---------- Post added 27-04-2010 at 01:51 PM ----------

    Apropos, ca nu am mentionat, de ce merg atat de mult pe principiul de a preveni si a nu repara dupa. In primul rand, pentru ca pana acum medicamentele incercate (in mare parte pe ramirezi) nu au functionat. In al doilea rand, la un acvariu plantat medicamentele sunt o solutie cu dus si intors. Ceea ce poate afecta o alga, o bacterie, de obicei afecteaza si plantele (mai mult sau mai putin). Dar cel mai important... e ca la un acvariu mare si super plantat, a prinde un peste este CRIMA. De exp. daca Doamne Fereste mi s-ar imbolnavi un botia kubotai, nu as putea decat sa-i doresc succes. Pentru ca nu l-as putea prinde niciodata, decat daca as scoate TOT din acvariu. Ar fi in stare sa se ingroape si in nisip ca sa nu fie prinsi. Asta pe langa faptul ca ei nu au viteza... ei de fapt se teleporteaza. Fac odata "tzuuust" si gata. Au disparut. Ia si prinde-i sa le dai medicamente

  10. #130 SP
    Member okayo's Avatar
    Stiu monky. Se pare ca un acvariu cum ai tu, mare si apa schimbata prin picurare, un filtru ca lumea nu da atatea batai de cap cat unul de abia se mai pot misca pestii astia. Eu acum invat. tu insa ai ceva timp in spate. Stii care-i problema in fapt. Acvaristica este si asta o arta. O poti citi, o poti aproxima insa "know-how-ul" il deduci furand/vazand sau in timp incarcand. Pana nu ajungi sa simti ce se intampla in patratica asta de sticla dureaza. Nu vorbesc de nou-veniti care in mare parte habar nu au ca dincolo de sticla e o alta fiinta care in momentul cand el se uita la el e posibil sa se lupte pentru viata si de aia e asa agitat (si nu vioi). Ei mentinerea acestui microclimat in parametrii optimi (ca cel din natura) pentru mine inca e o problema... Si asta rezulta in mare parte din dimensiunea acvariului... Daca as sfatui pe cineva ceva ar fi sa nu ia acvariu mic...pentru ca inevitabil va vrea pestii multi/frumosi/colorati.

    ---------- Post added 28-04-2010 at 12:31 AM ----------

    Pentru cei care cauta sa deduca cu ce fel de boala se lupta pesti lor iata un tabel frumos facut care iti poate da niste indicii. Aquatic Fanatic - Health and diseases

    ---------- Post added 28-04-2010 at 12:33 AM ----------

    Am uitat sa adaug ca din pacate pepika nu a vut pe stoc acel fungol si am ajuns sa iau disperat o solutie de la Sera (Sera Mycopur). Am pus deja. Sper sa vad rezultate.

    ---------- Post added 28-04-2010 at 12:39 AM ----------

    Si inca un ultim sfat de pe un site pentru un acvariu fara bloi si pesti cu probleme:

    To reduce the risk of disease, be sure to do the following:
    Clean the filter on a regular basis
    Don’t over feed your fish
    Keep the chemical levels stabilized
    Maintain a steady water temperature
    Don’t overcrowd your tank

  11. #131 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Te pot ajuta si acestea:

    Freshwater Fish Disease
    Tropical Fish Centre - Fish Diseases
    Aquatics Online UK - Fish Diseases Guide

    Bafta cu tratamentul. Sa ne spui daca a dat rezultate.

    ---------- Post added 28-04-2010 at 12:57 AM ----------

    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Am uitat sa adaug ca din pacate pepika nu a vut pe stoc acel fungol si am ajuns sa iau disperat o solutie de la Sera (Sera Mycopur). Am pus deja. Sper sa vad rezultate.
    Presupun ca nu ai citit manualul la achizitionare... pentru ca acolo se recomanda sa-l folosesti impreuna cu Ectopur (asa cum JBL recomanda Ektol Crystal odata cu Fungol-ul).
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Si inca un ultim sfat de pe un site pentru un acvariu fara bloi si pesti cu probleme:

    To reduce the risk of disease, be sure to do the following:
    (!) Clean the filter on a regular basis
    Don�t over feed your fish
    (!) Keep the chemical levels stabilized
    Maintain a steady water temperature
    (!) Don�t overcrowd your tank
    Ti-am marcat punctele pe care nu le-ai respectat la inceput. Ca sa vezi de ce ai ajuns la boli si decese. Dar stii cum este, asa invatam...

  12. #132 SP
    Member okayo's Avatar
    Deocamdata nu am vazut nici un efect notabil pe pestele afectat. Este a doua zi de dozaj.
    Eu ma asteptam sa existe un efect dupa ce dai atatia bani pe un medicament... Filtrul de curatat l-am curatat saptamanal (cu delicatete), mizeria din acvariu am aspirat-o la fel iar zilnic am colectat-o si trimis-o catre filtru, cand si cand am mai dat mai mult de mancare la pesti (pentru ca aveam impresia ca unii dintre ei nu ajung sa manance nimic), chimicalele s-au stabilizata in timp, temperatura apei a ramas neschimbata... greseala a fost ca am mai luat pesti insa 2-3. Oricum altii nu mai iau pana nu iau acvariul cel mare.

  13. #133 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Presupun ca-l tii separat intr-un borcan ceva... Aproape sigur bacteria/ciuperca respectiva exista si in acvariul comunitar, asa ca mai bine ii faci tratamentul acolo... Asa risca sa moara de stress, si sa o iei de la capat cu urmatorul peste.

    Filtrul curatat saptamanal mi se pare mult prea des... si nu stiu cat de delicat trebuie sa fii ca sa nu omori culturile de bacterii. N-am vazut niciun test in privinta asta, altfel ti-as spune.

    Nu mai trimite mizeria spre filtru... pt. ca nu este cosul de gunoi. Trage-o cand faci schimb de apa, atat. Sau cand iti vei cumpara un gravel cleaner de la Eheim...

  14. #134 SP
    Member okayo's Avatar
    Pai asta e o problema de-a mea, daca nu o trimit spre filtru inseamna ca zilnic ar trebui sa aspir fundul acvariului ca e plin de rahatei. Eu fac asta zilnic si chiar candva ti-am pus intrebarea daca bacteriile astea actioneaza dizolvand pur si simplu rahateii care stau pe fundul acvariului sau actioneaza doar asupra substantelor nevizibile emanate de excremente. Daca as lasa excrementele pe jos cred ca ar fi dezastru intr-o saptamna. Se pare ca gresesc insa alfel chiar cred ca ar creste ciuperci in apa aia.
    Am sa vad cu pestele, deocamdata e singurul afectat in mod vizibil. ceilalti nu dau semne reale. M-am gandit ca prin stramutare lui poate tin sub control raspandirea fungusului. Oricum din ace am vazut solutia de la Sera nu a avut nici un rezultat. ba din contra i-a crescut si mai tare excrescenta aia. In rest a colorat apa ca acum e verde. Cred ca acelasi lucru obtineam si cu verde de malachit si probabil era mai eficient (probabil). dar am zis sa merg pe o solutie care sa dea rezultate rapid.

  15. #135 SP
    Admin MonkY's Avatar
    De obicei cele care dau rezultate "rapid" cum vrei tu sunt cele care ii omoara. Foarte rapid. Si scapi de orice fungus cu ele, garantat... Serios acum, e ca si cand ai vrea sa-i vindeci de cancer in 2 zile...

    In alta ordine de idei, nu stiu cum se procedeaza la produsul achizitionat de tine de la Sera, dar avand in vedere ca nu ai facut conform manualului (care recomanda si folosirea lui Ectopur pe Mycopur)... presupun ca mai curand o sa moara asfixiat decat vindecat. Ectopur din cate stiu genereaza producerea de oxigen. Iar pompa de aer ma indoiesc ca ai in recipientul in care il tii in carantina. De aceea iti si recomandasem sa faci tratamentul in acvariu, pentru ca acolo macar e oxigenata apa (sper).

    Referitor la excremente... da ! Ti-am mai zis, acestea se dizolva... insa nu-ti imagina ca acum sunt si intr-o ora au disparut. Din pacate aici intervine iarasi numarul pestilor si marimea acvariului si a filtrului... Probabil ca produc mai mult decat pot face culturile de bacterii existente. Un alt dezavantaj este pietrisul, care la tine daca nu ma insel este quartz. In quartz nu prea se formeaza cine stie ce culturi de bacterii (fata de cel vulcanic) prin urmare, e ceva normal... Sper ca la urmatorul acvariu sa mergi pe un pietris de culoare inchisa, vulcanic. Repet, eu n-am mai sifonat substratul de vreo 3 luni... si nu vezi urma de excremente. Si da, deja si acvariul meu e suprapopulat... din pacate. Insa ce sa le fac, daca au papica buna, au pe unde sa se lafaie... trag pui. E la moda

  16. #136 SP
    Member okayo's Avatar
    Eu te-am intrebat in mai multe randuri dar sincer nu am inteles ca se dizolva motiv pentru care cand faceam minima curatenie le indreptam spre filtru... gandind ca acolo e concentratia cea mai mare de bacterii, si deci si locul excrementelor. Am inteles, am sa le las pe pozitie iar in masura in care se aglomereaza procedez la o curatare a substratului.
    In mod sigur am sa iau pietris vulcanic next time doar ca nu stiu daca pentru acvariul viitor la dimensiunea de 126l sunt de ajuns 2 pungi?
    Cat despre peste s-a dus si chiar ma revolta un pic ideea pentru ca am luat un medicament care a costat cat 5 pesti d�stia si care trebuia sa dea rezultate el insine fara ca sa fiu nevoit sa mai iau un altul. Pentru ce sa fiu constrans sa mai iau inca unul, de ce nu este acel medicament all in one"pentru problema respectiva. E un pic frustrant sa vezi ca aceste companii incearca sa-ti bage pe gat toata farmacia. Oricum pestele a murit, o data pentru ca era pui si doi pentru ca fungusul s-a extins destul de mult incat i-a ajuns si la piele. Tratamentul nu a avut nici un efect si sunt nemultumit de asta. Oricum e treaba mea si din esecuri se invata si la urmatorul acvariu am sa fiu mai prevazator si mult mai ponderat in a da de mancare si a suprapopula (desi asta e tentatia cea mai mare).
    Dupa atatea povesti realizez ca acvariul asta asa cum a fost conceput el, dimesniunea lui si capacitatea de filtrare este adecvat doar pentru pesti de talie mica: guppy, neoni, xipho, etc. Eu deja am 3 scalari de marime medie.

  17. #137 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai linistit okayo, la un acvariu de apa dulce, cea mai mica investitie este in pesti. Si aici poti sa faci in 2 moduri. Fie sa nu-ti pese de ei (ma indoiesc ca vei alege calea asta) si daca se intampla ceva, sa faci ca altii si sa zici "nu-i bai, ca iau repede altii", fie sa iti pese, a ajungi sa le dai nume, sa ajungi sa le observi fiecare etapa din micuta lor viata... caz in care vei ajunge sa investesti enorm in tehnica pentru a le realiza coltisorul lor de rai. Eu in pesti nu cred ca am investit mai mult de 4-500 de RON, insa cu siguranta in acvariu si echipamente am sarit de mult de 10.000 RON. Si daca la noi crezi ca e usor, sa vezi la marin ce investitii faci... de zici ca nu e adevarat. Acolo insa sunt mult mai scumpi si pestii, deci putem spune ca se pastreaza proportia.

    Cu medicamentele acum... singurul sfat pe care ti-l pot recomanda este sa urmezi EXACT ceea ce scrie in modul de utilizare. Ceea ce vezi tu acolo este urmarea a zeci de ani de studii si teste. Ori daca tu nu ai facut ca in manual, nu poti da vina pe produs ca nu a functionat. Si oricum, au si medicamentele astea limitele lor. Nici-unul nu este prea puternic, pentru ca in cazul asta ai scapa repede de fungus sau ce boala ai, dar ai omora si pestele. Eu de-a lungul timpului am testat pe ramirezi (cei mai sensibili) diverse medicamente si nu a mers nimic... Nu mai am decat o pereche acum, care vad ca rezista eroic... Insa nu mai imi fac mari sperante, pentru ca stiu ca medicamentele nu ma ajuta daca apar problemele lor specifice. Si e destul de dureros sa-i vezi cum se chinuie, si sa astepti sa moara, sau sa speri intr-o revenire spectaculoasa. Tot ce le pot face, este sa le ofer conditii ideale. Mai mult, nu se poate.

    Cu pietrisul vulcanic, spune-mi la ce te-ai decis, ca sa vedem cu ce il combini (asta daca vrei sa ai si plante). Pentru ca primul strat trebuie sa fie cel cu ingrasaminte pt. plante, peste care pui pietrisul vulcanic. Aproape fiecare firma are propria sa linie, si e de preferat sa nu le amesteci. Oricum iti recomand sa iei extra, pentru ca nu se stie niciodata cand mai ai nevoie. Sau vorbesti cu vanzatorul, si daca iti ramane o punga in plus, o dai inapoi. E oricum groaznic sa te trezesti ca-ti mai trebuia extra... mai bine sa-ti ramana. Mai ales ca acesta se mai si "taseaza" si s-ar putea sa fii nevoit sa completezi.

  18. #138 SP
    Member okayo's Avatar
    Am vazut in ghidul tau ca recomanzi un pietris vulcanic de la Hobby (daca am retinut bine). 2kg~18RON.
    La ala ma gandeam si am vazut pe site la Pepika.
    Ce ma intriga la faza cu medicamentul este ca cumperi un medicament pentru o problema si in prospect citesti ca mai ai nevoie de unul. E o chestie ciudata.

  19. #139 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Am vazut in ghidul tau ca recomanzi un pietris vulcanic de la Hobby (daca am retinut bine). 2kg~18RON.
    La ala ma gandeam si am vazut pe site la Pepika.
    Eu asta am luat, pentru ca in acea perioada nu gaseam Volcanit (de la AquaMedic), pe care il vroiam. Poti vedea aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...tml#post121013 si aici http://www.consolegames.ro/forum/f63...te/#post247734 cum arata comparativ.
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Ce ma intriga la faza cu medicamentul este ca cumperi un medicament pentru o problema si in prospect citesti ca mai ai nevoie de unul. E o chestie ciudata.
    Ei recomanda pe cel de-al doilea pentru a imbunatati respiratia pestelui in recipientul de carantina. Daca ai vazut ca cel de-al doilea se ocupa de acest lucru, ce ai facut pentru a-l inlocui ? Ai pus pompa de aer (care este de baza atunci cand faci carantina, in special intr-un acvariu unde nu sunt plante sau filtrare bio) ? Sau aveai un filtru ? Ti-am zis, respecta indicatiile din manual, daca vrei sa functioneze. Sau crezi ca ei au scris "Aerate well!" cu semn de exclamare degeaba ?

  20. #140 SP
    Junior Member budu's Avatar

    salut

    salut am dat din intamplare de forumul vostru si am si eu o intrebare: am 2 acvarii unul de 240l si unu de 160l iar in cel mare am avut carasi dar de ceva timp am niste paduchi de iaz cica numai crap koi ii fac si nu mai reusesc sa scap de ei.Ultima varianta am mutat carasi in ala mic si ciclidele in ala mare si nu stiu daca am facut bine nu stiu daca paduchi imi va afecta ciclidele

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 27 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 17 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts