Pe amazon ieseai mai ieftin ! Cu livrare acasa !
Printable View
Pe amazon ieseai mai ieftin ! Cu livrare acasa !
Pai vezi,nu te increde in romani :))
Ince ceva,avand in vedere ca nu am implinit varsta de 18 ani (sunt adolescent),sa zicem,din cate am citit,ca nu e chiar bine sa bei cafea de la varsta asta...am zis sa trec pe cea decofeinizata,ce ziceti ?
EDIT: Am citit ceva articole pe internet,si se pare ca, cafeaua decofeinizata este din contra mai rea decat cea normala.Ori ma las ori beau in continuare o cafea la 1-2 zile .
Sa-l duci tu la garantie pe amazon :))
Serios acum... home appliances nu merita luate de afara decat daca sunt la jumatate de pret. Cand pica jucaria... parca nu-ti vine sa stai cu saptamanile sa o astepti. Plus ca te costa transportul cat jumatate din pretul jucariei. Asa ca, mai bine din Romanica noastra draga... pica, dai o fuga si-l schimbi :)
---------- Post added 15-03-2011 at 10:13 PM ----------
klausn: depinde de fiecare... Vezi cum stai cu tensiunea... poate-ti face bine, poate-ti face rau. Unii spun ca se simt super invigorati dupa o cafea, altii fix invers. Eu fac parte din categoria "inversa"... in sensul ca pot sa beau o cafea si ma culc linistit dupa. Ceilalti spun ca dupa o cafea tare nu dorm toata noaptea... Ce pot spune ca prefer la orice ora o cafea buna cu lapte decat o Coca Cola... In plus, trebuie sa recunosc ca mi-a reglat si programul de somn, si nu mai am nici probleme de digestie...
Cat despre decofeinizata... ce sa-ti spun? Prefer ceva natural... pe care eventual sa-l lungesc cu mult lapte :)
Ai dreaptate,am un pic de probleme cu tensiunea,insa nu simt nimic ''rau'' cand beau cafea.Imi place la nebunie,si nu sunt dependent.Cat despre ''nu ma culc daca beau cafea'',din contra,pot sa beau 5 ca tot ma culc,parca mai bine ca si cand nu beau :)).
Si mie imi place enorm o cana de cafea dimineata.O prefer cu lapte, dar am probleme cu acest aliment, daca ma intelegeti.:)
Exista alte solutii similare pentru asa ceva?
Ceaiul negru :)
La mine, cafeaua e un desert, nu are functie de revigorare. Cu tensiunea nu am probleme..inca. Si beau de la 18 ani. La prima cafea tremuram.
Adevaratul espresso l-am savurat in Italia. De atunci.....m-am indragostit. Orice am incercat in tara asta...nu se compara...dar ne adaptam.
E mai sanatoasa fructoza decat zaharul? Nu se obtine artificial?
Am mai citit si eu despre fructoza,cica nu este benefica organismului,uite,un articol aici FRUCTOZA nu este benefica organismului
klausn: nu trebuie ca orice citesti sa iei de bun. De exp. articolul respectiv se bazeaza pe cartea lui Emil Radulescu - Alimentatia Inteligenta. Recunosc ca doar am rasfoit-o si am vazut multe chestii invechite (desi cartea este din 2003)... Omul spune ca "fara paine nu se poate"... lauda cartoful... zaharul, etc... Adica FIX OPUSUL a ceea ce vei gasi aici: http://www.consolegames.ro/forum/f67...ancam-sanatos/.
Acum, referitor la fructoza... tu ce preferi, sa folosesti zahar cu IG 70, indulcitori cu tot felul de chimicale... sau fructoza (care este 100% naturala) si care are IG 19? In plus mai are un mare avantaj: cantitatea de fructoza necesara pentru indulcire este de 2-3 ori mai mica fata de zahar. Probabil ca da, fructoza nu este buna atunci cand o folosesti in cantitati industriale... ceea ce trebuie sa fii nebun sa faci... Orice fel de zahar consumat in cantitati mari e nesanatos.
Alimentatie Inteligenta - Emil Radulescu
Monky, si fructoza tu de exemplu de unde cumperi?
Si e un inlocuitor "perfect" al zaharului? In sensul ca daca fac un cheesecake si in reteta spune sa pun zahar, pot sa pun fructoza fara sa-mi dea rateu prajitura? Sau interactioneaza altfel cu restul alimentelor?
Chiar...unde gasesc fructoza?
klausn: Gasesti fructoza si in magazinele naturiste de pe la noi (eu am vazut si in piata). Mai au si unele supermarketuri... n-am idee insa care sunt mai ok si care nu. Eu imi iau de pe site-ul lui Montignac. De obicei e un pic mai scumpa decat zaharul.
Witchalok: avand in vedere ca noi am facut totul in ultimii ani numai cu fructoza si au iesit toate, cred ca se poate inlocui perfect. Mai ales ca e si simplu de masurat cantitatea (la jumatate). Atentie insa... ca si zaharul (sau poate chiar mai mult, datorita faptului ca e mai dulce) trebuie consumat cu moderatie!
Uite-l si pe al meu este luat din Austria .... si am si eu o intrebare se potrivesc si alte capsule la el inafara de cele de la tchibo ?
Am si eu ca al tau huber,tot din Austria l-am luat. Se mai potrivesc cele Punto It si E'Caffe.
Am descoperit de curand ceaiul verde. Trebuia sa il incerc inca din sesiune. Am baut o cana de ceai verde la ora 20:00. Acum e 4:14 si nu imi e deloc somn. Nu credeam in efectele ceaiului verde. Asta pana azi:crazy:
Eu stiam ca ceaiul verde e laxativ-digestiv-detoxifiant. Ceaiul negru e "anti-somn". Oricum, daca esti multumit de efecte, e tot ce conteaza
Ceaiul verde are o multime de proprietati. Am cunoscut doar partea de "anti-somn". Ceai negru nu am incercat inca..
Salut Monky, cand ai deschis topicul asta m-ai facut atat de curios legat de aparatul asta incat atunci cand s-a putut gasi si la carrefour eram pe punctul de a-l cumpara. A functionat de minune advertorialul tau. Noroc ca nevasta-mea a zis "STOP joc" caci ea cel putin stie despre ce e vorba cand subiectul e CAFEAU. Si evident simplu mi-a dat-o peste nas: pretul exorbitant al capsulelor. Intre timp am mai lasat ideea fixa din cap pana cand un vecin si-a luat un aparat Saeco care face treaba cu cafea macinata. Am reinceput research-ul si am dat peste pagina de mai jos. Argumentele mi s-au parut foarte pertinente si de bun simt. TU cum vezi lucrurile?
Nescafe Dolce Gusto - sau cum sa tragi ceasca de espresso in teapa!
okayo: din pacate, traim in Romania... pretul capsulelor este foarte decent in afara, motiv pentru care eu mi-am cumparat capsulele de pe ebay.de (mi-am mai facut plinul si cand am fost prin Germania). Partea frumoasa a fost ca mi-am luat cam 500 de capsule cu doar 19 EUR transportul (si am facut 50/50 cu Webpredator, ca si-a luat si el acelasi aparat).
Cat despre alternativa la aparat... din pacate nu am gasit nimic pana acum care sa raspunda la toate cerintele mele. Dar, e bine sa existe alternative :)
Am inteles... de fapt datele problemei sunt explicate chiar in primul tau post. Simplu, apesi pe un buton, iata cafeaua.
Eu citind acea pagina si apoi un forum intreg legat de expresso am realizat ca adevarata cafea nu se afla intr-o capsula chiar si buna la gust (am incercat mai multe cafele d'astea si de la Tassimo si de la Dolce gusto si nu am ramas super impresionat) ci intr-o reteta simpla: cafea proaspata, rasnita, expressor. Poate studiezi mai in amanunt problema... pentru ca merita diferenta. Ti-am atasat un mic filmulet (tutorial)
http://www.youtube.com/watch?v=WE-Kw1p8m-g