Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 11 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 215

Thread: Threadul maniacilor de cafea, espresso, cappuccino, ceai

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Threadul maniacilor de cafea, espresso, cappuccino, ceai

    Hmm, cum de nu avem un asemenea thread dedicat? Mai ales ca ne putem lega de http://www.consolegames.ro/forum/f66...ancam-sanatos/ si http://www.consolegames.ro/forum/f66...kes-cocktails/ pentru a ajunge la concluzia ca decat sa ne "sinucidem" cu buna stiinta consumand bauturi din comert pline de chimicale, E-uri si alte nebunii... mai bine trecem la un alt nivel (asa cum e in tarile civilizate de mult timp). So, let's start replacing that Coca Cola! Daca in celalalt thread vorbeam de alternativa cu smoothies, shakes & natural cocktails, acum trecem si la ceaiuri, cafele si alte nebunii. Naturale!

    Personal recunosc ca nu sunt un expert nici in ceaiuri nici in cafele... Insa de cand am renuntat la Coca Cola (consumam peste 4L pe zi), am simtit nevoia de a inlocui cu altceva. Pe cand un milkshake sau un ice tea e foarte bun vara, in anotimpuri mai reci (ca acum), o cafea, un ceai fierbinte, un cappuccino e mana cereasca.

    Initial aveam si eu un coffee maker "traditional"... insa am ajuns la concluzia ca nu face o cafea prea buna, ca e foarte messy, mult de "munca". Cel putin pentru mine. De ceva ani cochetam cu ideea de a achizitiona un aparat cu capsule (asa cum am intalnit la multe firme serioase)... insa pana acum ceva ani capsulele fie se distribuiau doar cu circuit inchis (si erai fortat sa cumperi un nr. mare de capsule lunar), fie aparatele erau extraordinar de scumpe. Not anymore.

    Prin urmare, am pornit pe drumul (clasic pentru mine) de a studia piata... de a intreba in stanga si in dreapta, de a chestiona "cafegii" inraiti despre marci, nume, espressoare, producatori, distribuitori, etc... Am trecut astfel in revista toate marcile precum Lavazza, Dolce Gusto, Senseo, Tassimo... cu producatori ca Philips, Krups, Bosch, DeLonghi, Turmix, Siemens... Mai greu a fost cu marcile de cafea, unde stim bine ca e nebunie maxima (cred ca sunt cateva mii de feluri de cafea).

    Am zis ca iti trebuie o viata de om ca sa devii expert in toate, asa ca am incercat sa ma limitez la ceea ce vreau eu. Si am pus frumusel pe hartie, si mi-am dorit un aparat si capsule care sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    • sa fie extrem de usor de folosit - chiar si cineva care nu a folosit aparatul in 30 de secunde sa il poata folosi
    • sa fie extrem de igienic - capsule sigilate, cu expiration date, pe care sa nu stau sa le "manevrez" eu (mai ales cand am de lucru printre calculatoare si-mi doresc rapid ceva de baut)
    • sa fie foarte usor de curatat - sa nu stau ca dupa fiecare cafea/ceai sa ma apuc sa spal n vase si accesorii
    • sa fie rapid - daca vreau cafea adusa lent, imi fac la ibric sau merg la "restaurant". De preferat sub un minut - time is money!
    • sa fie automat - sa nu ma apuc eu sa invat ca o anumita cafea are nevoie de 90 grade, 3 bari si sa stau sa o pazesc sa nu fie prea tare sau prea usoara
    • sa-mi dea acces la cele mai mari branduri de cafea - e simplu cand ai "boabele" tale, mai greu cu capsule, fiecare fiind "exclusivist" pe bucata sa
    • sa stie ca in afara de cafea sa-mi prepare si ceaiuri (si calde si reci - i love icea tea in the summer)
    • sa stie sa prepare si cappuccino, lapte, espresso, ciocolata calda
    • sa fie de marca, astfel incat sa nu ma trezesc ca nu mai gasesc capsule pe nicaieri
    • sa iasa un pret bun per capsula
    Well... cam multe conditii, nu-i asa? Si eu am crezut ca vreau prea multe, si ca ar trebui sa ma limitez. Mai ales dupa ce am inceput sa le tai din lista rand pe rand. Ba erau prea scumpe, ba nu stiau decat cafea... ba aveau o varietate prea mica de capsule... Intr-un final, am ramas cu o singura solutie: Bosch Tassimo. Un sistem care chiar raspunde la toate intrebarile de sus. O sa incerc sa-i fac o mica descriere.

    Pe scurt, e un sistem care foloseste capsule denumite "T DISC", capsulate. Care pe langa faptul ca sunt sigilate, cu expiration date, au un mare atuu. Au un cod de bare pe care aparatul Tassimo stie sa le citeasca si sa pregateasca temperatura, presiunea si dozajul. Practic pasii pentru a prepara ceva cu Tassimo ii poate invata o babuta de 80 de ani in 2 minute.

    T Disk-urile respective contin cantitatea necesara de cafea, lapte, etc... pentru a creea exact portia dorita. La multe aparate erau probleme ca fie nu stiau sa faca decat cafea "scurta", fie doar 2 tipuri... fie trebuia sa stai "manual" sa-ti dozezi cafeaua. Aici e simplu: fiecare capsula are dozajul pentru portia aferenta. De exp. un espresso tare este de 40-100ml, o cafea de la 100 la XL de 200, un ceai de la 100 la 200, un cappuccino pana la 240... Totul este dozat perfect. But don't worry, in caz ca vreti sa faceti cafeaua mai slaba, ceaiul mai "lung"... Tassimo e pregatit si pentru asta. La prepararea fiecarei portii, la sfarsitul operatiunii complet automatizate, poti sa-i spui robotelului sa mai continue. Oricat de mult vrei, la apasarea unui buton. Easy as that.

    Un alt motiv pentru care am ales Tassimo este varietatea mare de marci pe care le putem gasi (mai greu in Romania, dar, ne descurcam). Pe langa renumitele produse Starbucks, gasim si Suchard, Milka, Jacobs, Kenco, Carte Noire, Cote D'Or, Maestro Lorenzo, Twinings, Maxwell House, Gevalia, Kenya... Si se pare ca cei de la Tassimo lucreaza ca in fiecare sezon sa introduca noi produse (si eventual sa renunte la cele care nu sunt cerute). Imi place si faptul ca fata de alti producatori de capsule, Tassimo foloseste lapte degresat si nu lapte praf cu tone de chimicale. Aveti aici si aici toata gama de capsule Tassimo. Din pacate in Europa se gasesc cam 2 feluri de Starbucks, pe cand in US sunt peste 10...

    Trecand la pret, pentru ceea ce ofera, eu zic ca este un pret medium. Lavazza avea cel mai bun pret, undeva in jur de 1.2 - 1.4 RON / capsula, insa preturi mari la aparate, iar capsulele nu existau si in variante XL. Nespresso iesea la cel mai mare pret, intre 2.8 si 3.4 RON / capsula si nu stia de ceaiuri si alte alea. Tassimo iese intre 1.6 - 1.8 RON / capsula. Sa dai 2 RON pe un Starbucks care in oras este 10 RON... e ceva. Si iti sta la dispozitie 24/7.

    Eu inca nu am degustat toata gama... voi reveni dupa ce o voi face. Cert este faptul ca pot spune clar: am baut cea mai buna ciocolata calda (cea de la Suchard) facuta de mine insumi! Ceaiul e foarte ok, foarte puternic... iar cafelele de-abia le-am inceput. Eu le beau cu lapte... iese o nebunie. Atat ca mod de prezentare, cat si ca gust. Si bineinteles, in loc de zahar, folosim fructoza (din fructe, nu prostiile din "comert" care sunt din cereale).

    Aaah, am uitat sa vorbesc si de pretul aparatului. Eu am mers pe T65 (pt. ca vroiam ceva negru cu argintiu, iar T40 nu mai exista pe stoc in acea culoare). T65 fata de T40 are in plus 4 chestii: 1) filtru incorporat (in cazul in care doriti sa folositi apa de la chiuveta) 2) are ecran LCD in care sunteti indrumati de toate cele 3) este luminat (in cazul in care vreti sa faceti cafea pe intuneric) 4) are o culoare mai speciala (antracit). T40 este in jur de 600 RON, ceea ce mi se pare exceptional (cam aceleasi functii la un Lavazza sar de 1400 RON). Cel mai ieftin aparat cu capsule (care nu se compara cu Tassimo) este in jur de 350 RON, este manual, este mai lent (Tassimo neavand nevoie de timp pentru a incalzi recipientul cu apa, sistemul sau folosind un circuit cu incalzire instantanee) si in niciun caz nu ofera aceeasi varietate. T65 este in jur de 800 RON, garantie 2 ani.

    In speranta ca v-am fost de ajutor, multumesc pentru atentie si va astept cu intrebari/recomandari/idei. Ca de obicei, nu cred ca este nevoie sa va reamintesc ca nu sunt platit pentru reclama, nu am nicio legatura cu Bosch, Tassimo sau vreuna din firmele mentionate mai sus. Sunt un simplu consumator care a reusit sa-si gaseasca ce si-a dorit. In timp vom vedea cum este si cu fiabilitatea. Sa aveti pofta!

    Aveti mai multe informatii aici: Why Choose TASSIMO System ?
    Eu l-am achizitionat de aici: Espressoare Bosch Tassimo -- Tassimo si capsule de aici: Capsule cafea Tassimo -- Tassimo
    Attached Images Attached Images t40.jpg t65.jpg t40-1.jpg t40-2.jpg t40-3.jpg t40-4.jpg t65-1.jpg capsule-1.jpg capsule-3.jpg capsule-4.jpg capsule-5.jpg capsule-2.jpg

  2. #2 SP
    Member iUser's Avatar
    Eu am un Tchibo Cafissimo:
    Este cumparat din Austria, l-am prins la o super oferta ~75-80 Euro cu 2 cutii (10 + 10) cu capsule si un suport rotativ pt. capsule.
    Attached Images Attached Images machine.jpg

  3. #3 SP
    Senior Member HoTSaucE's Avatar
    Foarte tare!Ma bate si pe mine si taica-meu asa ceva.Sunt mai bune decat cele de la Nescafe Dolce Gusto?Saptamana asta am mai lucrat pe la Selgros(practica), dar nu aveau decat DeLoghi si nu era ceea ce cautam eu.Caut sa fie usor de intretinut, simplu si capsula sa fie cat mai ieftina.Sunt mai incepator in aparatele de felul asta(pana acum am avut doar ibricul langa care trebuia sa stau dimineata multa vreme pana sa fie gata cafeaua).O capsula este pentru o cana/portie, nu?

  4. #4 SP
    Member iUser's Avatar
    Pai , la noi acel Tchibo costa 419RON , iar capsulele 15RON (10buc.) , o capsula este pentu o cana , este foarte usor de intretinut , in pachet primesti si un DVD cu retete si instructiuni.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    HoTSaucE: cele de la Dolce Gusto sunt manuale 100%. Si nu au nici pe departe sortimentele pe care le are Tassimo. In minus, nu au ceai (desi parca vazusem ca pe afara au scos si un ceai). Pretul e cam la fel (si au si modele mai mici) iar designul e mai haios. Din pacate gustul lasa mult de dorit... poate si datorita faptului ca iti dozezi tu manual fiecare portie. Pentru mine a fost un NU clar, pentru ca nu aveam chef sa stau langa aparat pana se incalzeste apa, sa trag de maneta, dupa care sa trag inapoi de maneta cand cred ca e gata. Iesi insa un pic mai ieftin la capsule (intre 1.35 - 1.5 RON / buc).

    Pe langa faptul ca e manual, are un gust ciudat, nu exista varietate, de unde am luat eu espressorul la Dolce Gusto era conditie ca pentru fiecare cutie de capsule sa achizitionezi minim 3 cutii. Ceea ce e aberant (eu dorind sa testez din toate, ca dupa aceea sa ma decid ce imi cumpar "en-gros"). Mai mult, are un pic cam mic recipientul de apa (0.6 si 1.3L, fata de Tassimo cu 1.8 si 2.0L). Nu are coduri de bare si nici nu exista varianta cu filtrare de apa. In rest, e un Krups totusi... pacat de gust insa. Ah, si la ei laptele este praf... (si la propriu si la figurat)

    Attached Images Attached Images dolce_gusto_krups_1.jpg dolce_gusto_krups_2.jpg dolce_gusto_krups_3.jpg dolce_gusto_krups_4.jpg dolce_gusto_krups_5.jpg

  6. #6 SP
    Senior Member HoTSaucE's Avatar
    Am inteles!O sa incerc sa ma orientez catre Tassimo daca il voi gasi pe piata noastra.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by HoTSaucE View Post
    Am inteles!O sa incerc sa ma orientez catre Tassimo daca il voi gasi pe piata noastra.
    Il gasesti, stai linistit (ca tot din Romania l-am luat si eu). PM if you don't

    P.S. Tocmai am baut unul din cele mai bune Latte Macchiato ever. De la Jacobs, pt. Tassimo. Lovely, cu spuma si toate cele. Iese pretul un pic mai maricel (pt. ca un pachet de 16 capsule contine 8 de lapte si 8 de espresso)... insa merita fiecare banut.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cafea + Ciocolata calda + Lapte = O combinatie pe care am vrut de multicel sa o incerc = Demential = Breakfast for Champions
    Attached Images Attached Images img_9675.jpg

  9. #9 SP
    Member Ares's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Cafea + Ciocolata calda + Lapte = O combinatie pe care am vrut de multicel sa o incerc = Demential = Breakfast for Champions
    si langa un pepsi rece

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Ares View Post
    si langa un pepsi rece
    Adaugam si o shaworma si ar fi Instant Kill

  11. #11 SP
    Member Ares's Avatar
    nu stiu cum intra atata cofeina , eu unul asa muri sa bag atat

    cele bune....

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Ares View Post
    nu stiu cum intra atata cofeina , eu unul asa muri sa bag atat

    cele bune....
    Pai... unde este multa? Acea combinatie este Cafe au Chocolat (Jacobs Espresso si Suchard Cacao) + Lapte. Practic cafeaua este una "mica" de 40ml or so. In rest, ciocolata calda si lapte. So, it's really "light". And very, veeery tasty

  13. #13 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Imi zici si mie de unde l-ai luat? Am gasit modelul T40 pe un site, cu 629 RON, dar vad ca nu au toata gama de capsule pe care ai pus-o tu in poze. Vreau sa-l fac cadou cuiva, si ma interesa o varietate cat mai mare de capsule

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Razorel View Post
    Imi zici si mie de unde l-ai luat? Am gasit modelul T40 pe un site, cu 629 RON, dar vad ca nu au toata gama de capsule pe care ai pus-o tu in poze. Vreau sa-l fac cadou cuiva, si ma interesa o varietate cat mai mare de capsule
    Eu l-am luat de aici: Espressoare Bosch Tassimo -- Tassimo
    Si cam astea ar fi capsulele: Capsule cafea Tassimo -- Tassimo
    Am inteles ca vor aduce pe saptamana viitoare mai multe tipuri

  15. #15 SP
    Junior Member sergiutz11's Avatar
    As vrea sa ii fac cadou mamei mele o mica prostie de facut cafea,ceai,etc.Ea e maniaca si pe mine nu ma pasioneaza chestile acestea.Ce model imi recomandati.Pretul nu conteaza,trebuie sa fie bun atat.

  16. #16 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu l-am luat de aici: Espressoare Bosch Tassimo -- Tassimo
    Si cam astea ar fi capsulele: Capsule cafea Tassimo -- Tassimo
    Am inteles ca vor aduce pe saptamana viitoare mai multe tipuri
    Da, acolo l-am gasit si eu Capsulele le-ai luat tot de acolo? Ca parca nu vad sa abia toate tipurile pe care le ai tu in poze.

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    sergiutz11: eu iti recomand Tassimo T40. Ca pret este super ok, si ai si o groaza de culori din care sa alegi. Daca vrei si LCD, lumina, filtru de apa, mergi pe T65. Daca vrei ceva care sa iasa mai cheap (dar la noi nu gasesti ceaiuri), mergi pe Aparat de cafea Krups Dolce Gusto Piccolo KP1009 antracit

    ---------- Post added 06-03-2011 at 04:23 PM ----------

    Quote Originally Posted by Razorel View Post
    Da, acolo l-am gasit si eu Capsulele le-ai luat tot de acolo? Ca parca nu vad sa abia toate tipurile pe care le ai tu in poze.
    Site-ul cateodata nu e prea bine actualizat... De exp. modelul meu de T65 nici nu-l aveau trecut pana nu i-am sunat eu. Dupa aceea, a aparut instant pe site. Dar totusi, eu am luat fix ce era pe site la capsule... Daca arunci o privire aici (la ei pe site) si vezi aici si ce am cumparat eu, vei realiza ca e vorba de 10 tipuri. 10 au pe site, 10 am luat. Chiar daca pe site scriau ca nu sunt pe stoc

  18. #18 SP
    Junior Member sergiutz11's Avatar
    Mersi mult.O sa ma hotarasc.

  19. #19 SP
    Member Snake's Avatar
    Super! De mult cautam si eu asa ceva. Thanks guys! Saptamana viitoare strang si eu banuti pentru un T40 sau T65 si o caruta de capsule. Astept cu nerabdare Starbucks-urile!

  20. #20 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Vad ca este modelul T65 cu 561 de RON pe Amazon.uk (115 lire cu transport inclus vad). Imi face cu ochiul, dar cu garantia cum este? N-am mai luat nimic de la ei, si daca e sa aiba probleme cu el, probabil tot eu va trebui sa-l trimit.
    MonkY, tu de ce ai luat de la noi? In special pentru garantie?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 11 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Threadul pasionatilor de fotografie By MonkY in forum Foto & Video
    Replies: 81 Last Post: 01-10-2021, 23:37
  2. Threadul pasionatilor de video/film By tudyniuz in forum Foto & Video
    Replies: 14 Last Post: 22-09-2019, 20:00
  3. Replies: 9 Last Post: 01-05-2013, 01:06
  4. Threadul unde filozofam/ discutam By trickz in forum Offtopic
    Replies: 1 Last Post: 25-12-2009, 18:22

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts