Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Nintendo - in sfarsit a avut un an bun!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Nintendo - in sfarsit a avut un an bun!

    Nintendo si-a anuntat rezultatele financiare pe anul 2014 si in sfarsit numerele arata mai bine decat ne-am obisnuit in ultima vreme. De fapt, 2014 a fost primul an profitabil dupa o lunga perioada de cadere (daca nu ma insel din 2012), in special datorita vanzarilor la jocurilor exclusive. Desi Wii U a ramas in urma (fata de prima generatie de Wii), acesta a inceput sa prinda un pic de curaj odata cu lansarea titlurilor precum Mario Kart 8 (4.77 milioane de unitati vandute) si Super Smash Bros (3.39 milioane de unitati vandute).

    Mai adaugam peste toate cele si noile Amiibo precum si "noile" console 3DS, si avem in sfarsit o formula mai buna, care se pare ca aduce si profit. Puteti vizualiza toate cifrele in documentul oficial: Nintendo 2014 Financial Report. Nu pot decat sa le urez "la mai mare!" si sper ca o a treia generatie Wii sa vina cat mai repede si sa salveze situatia!
    Attached Images Attached Images pikmin_nintendo.jpg

  2. #2 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Whoot Whoot, now make Pokemon rpg on WiiU.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu astept noul Xenoblade si Monster Hunter 4 de Wii U. Si Wii Tri sau whatever will be called...

  4. #4 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Wii THEM probabil ))

  5. #5 SP
    Member Snake's Avatar
    Nintendo trebuie sa vina repede cu o consola super smechera si daca vine cu 50% din exclusivitatile de pana acum, castiga orice razboi! Nu uitati ca Wii U a pierdut doar pentru ca third party developers au renuntat la a mai scoate jocuri pentru Wii U.

  6. #6 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Nintendo mereu a avut un an bun numa nu stiti voi (nu stim noi)

  7. #7 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Nintendo trebuie sa vina repede cu o consola super smechera si daca vine cu 50% din exclusivitatile de pana acum, castiga orice razboi! Nu uitati ca Wii U a pierdut doar pentru ca third party developers au renuntat la a mai scoate jocuri pentru Wii U.
    Wii U a pierdut pentru ca a facut ca third party developers sa renunte la a mai scoate jocuri.

    “So, these larger studios had a choice. Would they develop a port of an existing game to a console with limited capabilities and limited market penetration? Or put their teams to work on developing new features and concepts for the “real” next-gen consoles that were going to be launched that year? When you look at it this way, the choice isn’t that hard.”
    Marturia provine de aici, un interview deosebit de interesant care, ca si in cazul inceputului XOne, demonstreaza cum aroganta prosteasca a producatorilor mari le distruge afacerea: The Secret Developers: Wii U - the inside story • Eurogamer.net

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Vezi tu Espiritus, acolo a fost o mica aiureala din partea developerilor. Multi au spus ca opresc developmentul pentru ca numarul consolelor Wii U vandute e prea mic (spuneau asta cand erau 3-4 milioane deja pe piata). Aceiasi developeri nu i-am vazut spunand ca nu mai scot nimic pt. PS4 sau Xbox One, cand acestea de-abia se vandusera in 2 milioane de exemplare. Ca sa nu mai vorbim ca e normal sa nu se vanda o consola daca tu ca developer nu impingi/ajuti acea consola cu titluri noi (asa cum au facut-o cu PS4 si Xbox One).

    Acum, cand sunt aproape 10 milioane de console Wii U vandute, aproape niciun third party developer nu are nimic major in lucru pt. Wii U. Si cu toate acestea, Nintendo are cele mai multe exclusivitati... a reusit sa faca fata cu brio. Personal cred ca daca faceau acelasi lucru cu Xbox One sau PS4, acum aveam cate... maxim 5-6 titluri exclusive pe el... probabil s-ar fi vandut chiar mai slab decat Wii U-ul.

    Prin urmare, e de laudat ce a reusit Nintendo... dar sper ca la urmatoarea consola sa nu mai se intample la fel.

  9. #9 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai cand nimeni nu face jocuri pentru Nintendo decat Nintendo, normal ca are cele mai multe exclusivitati. Pacat ca sunt toate aceasi treaba de 10 ani incoace. Nimic nou.

    Sa uite de WiiU si sa vina cu o consola noua, una cu adevarat next gen care sa aibe si titluri thrid party, dar si exlusivitati. Aia e o consola adevarata. Marea majoritate a gamerilor au o singura consola. Ca gamer vrei sa ai cat mai multe jocuri pe consola aia, sa joci ce joaca toti prietenii tai. Cu WiiU nu poti face asta, aici s-au impuscat ei in picior. Cu cat vin mai repede cu o consola noua cu atat trec peste problemele actuale.

  10. #10 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Articolul pe care l-am scris e exact despre un developer care a fost tratat cu nesimtire de catre Nintendo, ca si cum firma i-ar face lui un beneficiu ca ii permite sa programeze pe consola lor, si nu invers.
    Mai mult, nu s-a intrebat nimeni de ce developerii au renuntat la Wii U? Daca s-ar fi vandut atat de bine jocurile pe U, nu cred ca cineva ar fi fost atat de prost incat sa nu se oboseasca sa porteze un joc deja facut pentru un profit mai mare. Nu au facut-o tocmai pentru ca fie nu merita efortul, fie consola nu e capabila sa duca la fel de mult ca platforma pe care a fost programat initial.
    E incredibil, intr-adevar, ca Nintendo a reusit sa traiasca doar din exclusive, dar eu ca gamer, inainte sa ma uit la ce e admirabil si ce nu, ma uit la jocurile pe care le am la dispozitie, iar din privinta asta Wii U nu poate fi altceva decat consola secundara.

  11. #11 SP
    Member Kratos's Avatar
    Atata timp cat marele target vor fi pustanii, Nintendo o va duce bine! Asa ca nu va faceti griji pentru ei. Mai scot un 0DS si se umplu iar de bani.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Kratos, stii cum e asta? Cam aceeasi chestie care se intampla ani de zile la Panasonic. Au vandut produsul lor principal (TV-urile) in pierdere... dar au trait (si chiar scos profit) datorita vanzarilor la baterii. Asa si cu Nintendo... ii curge sange la aproape tot ce tine de Wii U, insa scoate bani cu DS, cu jocurile si mai nou cu Amiibo.

  13. #13 SP
    Senior Member solecon's Avatar
    Adevaratul motiv pentru care Nintendo nu pierde bani:


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 31-12-2014, 15:00
  2. Ati avut probleme cu PSP-ul pana acum? By Sc0rp10 in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 76 Last Post: 10-04-2014, 18:43
  3. Wii U mai ieftin si bun venit Nintendo 2DS! By paul in forum Console News
    Replies: 15 Last Post: 17-11-2013, 00:31
  4. Ce probleme ai avut cu consola? By MonkY in forum Polls
    Replies: 47 Last Post: 26-08-2011, 09:00
  5. EA recunoaste ca nu au avut HIT-uri in 2008 By eXist in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 27-02-2009, 23:24

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts