Wow, deci ori au facut precomanda prea multi, ori au avut stoc prea mic? Eu l-am luat pe cel albastru si aparent am avut noroc si am prins primul stoc, dar am si dat comanda la 14:57
Printable View
Eu anul trec la eMag am patit situatia din attach.
Trebuie sa fac cumva sa imi ajunga 17pro-ul pana la inceputul lui octombrie, dupa voi fi plecat o perioada lunga. Daca vad ca incepe MG sa livreze comenzile, imi fac la ei si imi anulez la eMag, problema este ca deja am platit-o cu cardul de firma si nu vreau sa fie complicat in contabilitate.
Cel putin din impactul avut in online, ma asteptam ca tractiunea publicului la 17pro sa fie mult redusa fata de anul trecut.
Vad ca in cazul variantei Air pe Emag este in stoc cu livrare pe maine....
Eu am mers pe 17 Pro Max Albastru, 1TB. La Altex daca ma uit la asa ceva:
17 Pro Max 512GB din 07.10.2025
17 Pro Max 1TB din 17.10.2025
17 Pro Max 256GB din 21.10.2025
Singurul care apare mai rapid la livrare este 17 Pro Max Orange 2TB (jeez, nu prea s-a batut lumea pe el): 30.09.2025. :evil:
Am inceput din ce in ce mai mult sa lucrez pe iPhone si iPad, si pe toate le am de 512... sunt foarte la limita. Acum am vreo 400GB ocupati. M-am gandit ca in ritmul asta, cei 512 n-or sa mai ajunga. Probabil ca daca m-as chinui, as rezista si cu 512. Dar, am ales sa nu ma chinui. Stiu, diferenta de pret e maricica, dar la naiba, o viata am!
Also, o sa va spun un mic hint, despre care nu am inteles de ce nu se vorbeste: din mai toate testele mele, variantele de 1TB au dat mai bine in teste decat cele de 512. Probabil pentru ca nvm-ul e mai rapid la 1TB. Posibil ca anul acesta diferenta mare sa fie la 2TB, dar pe acela sorry... chiar nu mi-l permit.
Si la iPad, daca vor face ca la Pro-ul de anul trecut, tot pe 1TB voi merge. Acolo a fost si mai mare diferenta. Nu doar ca e mai rapid nvm-ul, dar varianta cu 1TB avea dublu memoria (16GB RAM) vs variantele de 512 si 256 care aveau doar 8GB RAM.
Si pentru ca m-ati prins in toane bune (ca n-am iFon nou), va mai dau inca un hint, mai ales pentru cei care au firma (sau pot apela la cineva cu firma), sau pt. cei care se intreaba "de unde naiba are MonkY atatia bani de-si ia anual ultimul iFon?". Well, e simplu, in mici pasi:Si in felul acesta, diferenta pt. upgrade devine infima, nu vindeti rinichii (asa cum aud anual). Normal ca nu se aplica daca nu aveti firma sau nu puteti deduce cumva TVA-ul... nu se aplica daca aveti vreun iPhone de acum 4-5 ani, pe care luati prea putini bani (mai bine il pastrati). Sau daca arata jalnic, cu baterie sub 80% health... Eu am decis sa merg pe varianta aceasta, si nu imi pare rau.
- Intai de toate, va planificati de la inceputul anului, sa puneti niste bani intr-un cont dedicat pt. chestii d-astea.
- Daca aveti firma si sunteti platitor de TVA, din start deduceti 22% din pretul final (dar atentie, veti avea doar 1 an garantie).
- Vindeti actualul model (care in cazul meu pot spune ca arata 9.8/10 si are battery health 98%) si va recuperati cam 40-50% pe el.
P.S. O sa fiu sincer cu voi. Daca ar trebui sa dau anual pretul full pe un asemenea telefon si nu as putea sa-mi deduc nimicm, sa mai recuperez din bani pe telefonul anterior, sunt sigur ca nu mi-as putea permite asta. Asa ca probabil fie as face upgrade la 2-3, poate chiar 4 ani, fie m-as orienta spre ceva mai spre bugetul meu. Sau m-as uita pe Flip pentru ceva oferte bune, cu garantie. Really, chiar nu merita sa iti vinzi rinichii pt. asa ceva...
Pai si pe firma cum il vinzi anual? Ca daca il vinzi tre sa dai factura si apoi pierzi impozitul iar daca nu-l vinzi ramane in gestiune pana se poate casa (3 sau 5 ani). Ori daca e vreo firma mica si apare cate un ifon nou in fiecare an, nejustificat, la primul control ti le da jos si platesti tva pt toate.
E ok ca si sfat, dar trebuie avut un pic grija. Si asa e greu lumea sa inteleaga ca banii firmei nu sunt ai proprietarului, daca mai au impresia ca pot cumpara orice oricat cu reducere de 21% o sa aiba o surpriza mare la urmatorul control.
Fie il vinzi la un pret mic (s-a devalorizat, totusi), fie s-a stricat. Ca nu tin iFoanele mult, sunt proaste. Sau daca iti este frica, tine-l pe perioada in care iti scazi tu mijloacele fixe.
Atunci apelezi si tu la firma unde lucrezi, sau la o firma mai mare, unde nu doar ca nu se justifica, dar se cumpara sute de telefoane anual.
E cam greu sa zici in ziua de azi ca un telefon este "nejustificat", cand e instrumentul de baza in aproape orice business. Altii isi baga toate mizeriile pe cheltuiala... cred ca telefonul ar fi cea mai mica problema. Also, ANAF nu e in stare sa prinda cea mai mare firma fake din Romania (cu sediul intr-o toaleta publica), si se ia de tine pt. un telefon? Sa mai vorbim de cele 13.000 de firme in acelasi apartament? I mean, e un produs care te ajuta sa produci bani la firma, nu ceva irelevant pt. un business. Si daca tot are doar un an garantie (dezavantajul firmei), scapi si tu de el, ca doar nu tii in firma produse fara garantie, nu? ;)
Clar trebuie avut grija, dar zic sa nici nu exageram, ca la urma urmei e un produs deductibil de TVA, nu e cine stie ce minune.
Cu asta ma omoara si contabilul meu, de fiecare data cand ma prinde. Doar ca ii scapa din vedere ca firma fara mine ar fi egal cu zero. Firma produce ceva doar pt. ca lucrez eu, altfel ar aduce zero impozite si taxe la stat. Si sa nu uitam ca traim in tara unde din Ianuarie, dupa calculele mele, se vor duce la stat undeva cam 60% din ce produc eu.
Pai atunci man, e simplu: sa-si cumpere omul telefonul "la negru" - sau si mai simplu, de la tonele de firme neplatitoare de TVA din Romania (firmele acelea gen "telefonulmeu.ro" & Co.). Sau din China, ca iti pune chinezul valoare de 20$ pe colet si aia e. Si uite asa statul nu mai pupa nimic...
Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva artificiilor fiscale, fac si eu multe. Doar ca daca le faci trebuie sa le faci asumat si cu oarecare bagare de seama.
Cat despre banii tai vs banii firmei, da stiu, e frustrant mai ales daca esti si singurul angajat. Am invatat si eu asta the hard way.
In fine, destul off topic. Am vrut doar sa pun un * la sfatul tau.
Sorry, pentru sfaturi despre cum sa-ti iei asemenea telefon anual fara sa simti vreo durere, cred ca trebuie apelat la altcineva. I'm too low level. Eu atat am putut. :wall:
In alta ordine de idei, cred ca asta a fost cea mai haotica livrare de iPhone-uri in Romania. Deci noi astia cu precomenzi nu am primit nimic (sau o parte din noi). In timp ce altii vad ca pun poze cu telefoane luate direct din magazin din Altex, luate din magazin din Flanco. iStyle, care a dat fail an de an, de data asta a livrat printre primii. Cei de la Altex iar au livrat. Emag: nimic (sau aproape nimic).
Intre timp, niste drop tests, teardowns and stuff:
https://youtu.be/ZBwEjKosM0E
https://youtu.be/5KJopx13g58
https://youtu.be/oof5z3BNTdY
https://youtu.be/IYtDS27znnM
https://youtu.be/uQHID_kjVSM
---------- Post added 20-09-2025 at 16:02 ----------
https://youtu.be/sQ56ve39l2I
https://youtu.be/9CggZxyWl-g
Salutare, cineva cu pre comanda la emag si a primit sau nu ? EU zic ca am dat comanda in timp util pentru a primi in primul stock dar se pare ca nu... Plasata pe: 12 septembrie 2025, 14:59 ?
Si cei de la emag au zis ca nu stiu nimic cand mai vin stock uri sau daca au livrat ceva....
Din pacate anul acesta eMag ne-au cam pacalit... Eu astept pana Luni, dupa care anulez comanda la ei. Am mai si platit in avans. Iar suportul lor e aproape zero, nu stiu nimic.
In alta ordine de idei, atasez o imagine, ca sa va faceti o idee despre ce inseamna Air-ul. Aveti in imagine placa de baza de la iPhone Air (top) vs 17 Pro (bottom).
In alta ordine de idei, sunt lichidari de stoc la husele PeakDesign pentru modelele de iPhone SE, 13,14,15 la F64. Preturi incepand de la 50lei pentru SE si 110lei pentru 13+. Pretul lor in mod normal este in jur de 370lei.
Au SlimLink - o montura mecanica, pe langa cea magnetica, cu care poti conecta o gama larga de accesorii la ele. Materialele sunt premium. Este o buna varianta pentru cei care merg cu motocicleta.
Legat de eMag, este cineva de pe forum care a primit telefonul? Sau macar caruia i s-a schimbat statusul comenzii.
Nimic la mine. Le-am dat un email, in care le-am cerut sa imi dea un raspuns concret azi, daca nu anulez si n-or sa mai pupe alte precomenzi de la mine. Statusul la mine apare in continuare "Plata acceptata". :wall:
Intre timp, Jerry:
https://youtu.be/KrOBzFwVzwA
Tocmai am fost sunat de la Mediagalaxy fiindca am facut si acolo o precomanda cu ordin de plata pe care nu am achitat-o inca.
17Pro 256gb Deep Blue ajunge la ei in depozit pe 30septembrie si va fi livrat pe 1-2 oct, m-a asigurat ca au stoc suficient. Legat de varianta silver ( cea pe care am precomandat-o la eMag ), mi-a spus ca numarul de precomenzi pentru aceasta varianta este unul ridicat si nu imi poate da o estimare pentru livrare, insa probabil dupa 20oct daca fac acum comanda.
I-am spus ca ma gandesc pana la ora 14 si il anunt atunci, daca imi placea culoarea asta, nici nu era loc de stat la decizitii, insa prefer silver-ul.
Sper, sper, sa nu fie acest caz si la eMag, sa fie livrate produsele catre ei pe 30sep si dupa sa fie livrate.
Ce inseamna sa lucrezi la emag, Sambata un prieten avea deja noul Pro :))
Pro max sau pro ? ca pro max a aparut pe site la 14:59:30
Salut ! M-am trezit si eu ca vreau noul pro max. L-am vazut la Istyle si am ramas cu gandul la el. Mai bine nu mai intram. 14 pro max-ul meu il voi da nevesti-mii, asa cum am obisnuit-o si imi iau eu altul. La ce data de livrare sa ma astept de la emag? Sfarsit de octombrie ?