Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 180 of 185 FirstFirst ... 80 130 170 178 179 180 181 182 ... LastLast
Results 3,581 to 3,600 of 3688

Thread: Clubul iPhone & iOS

  1. #3581 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai stai putin ca interpretezi ce am zis. Am zis ca folosesc ei nume pompoase care nu au nicio valoarea, doar suna fancy. Nobody cares ce denumire stiintifica sau fancy au dat ei unui strat anti zgarieturi. Dar nah, suna fancy si iau ochii lumii.
    Da, de la iPhone 11, telefoanele sunt mult mai greu de zgariat/spart iar asta e foarte bine.
    Dar surgical grade stainless steel?!?! Wtf? ce inseamna asta de fapt? Nu este tot un metal taiat/frezat cu un laser sau alte echipamente ca sa aibe forma aia? Cu ce e diferit de aluminiu care era identic facut pe iPhone 4? De ce as vrea sa-mi schimb telefonul pentru asta sau de ce m-as lauda vreodata ca telefonul meu are surgical grade stainless steel chasis?

    Referitor la HDR, noi aici discutam despre jocuri care suporta, scos pe TV care suporta. Vrei sa-mi zici tu ca tot ce filmezi, te uiti doar pe telefon, iPad sau pe TV cu HDR? Nu vezi nimic pe telefon non HDR (si nimeni din cei carora le trimitu) sau laptop/monitor non HDR? Nici macar ce postezi pe facebook care e tot non HDR?

    Cat de huse sau folii, never pe nimic. Skin pe spate pentru aderenta e tot ce pot pune pe un telefon. Iar camera bump e camera bump - e horror.
    Dar nah, ne-am obisnuit cu ele.

  2. #3582 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Clubul iPhone & iOS

    @Monky, ultima conferinta pe care am vazut-o, a fost cea de prezentare a Iphone 4. Atunci nu era nevoie de prostelile astea de marketing de care sunt satul.

    Atunci, chiar se inova(RIP Steve).

    Sunt detinator de Iphone inca de pe vremea Iphone 3 si am ramas consecvent. Daca tie ti se pare totul atat de “wow” la noul Iphone, foarte bine. Permite-mi totusi, sa am si eu opinia mea.

    Cat despre “de ce-mi mai iau?”, cred ca am raspuns in postarea initiala.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #3583 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @razvanrazy: Man, daca nu stii tu ce inseamna "surgical stainless steel" nu inseamna ca suna mai fancy. Si nu, nu e denumire stiintifica, este un otel inoxidabil mult mai bun. Si nu, nu este acelasi tip, si nu, nu se compara cu aluminiul (wth?).

    Nu conteaza pe ce ma uit eu (desi am HDR atat pe telefon, cat si pe tableta, cat si pe PC), ci conteaza ca am filmat intr-un format care contine extra informatie, si care poate peste ceva ani va fi atat de comun incat pana si pe Facebook-ul despre care vorbeai va fi activat. Mi se pare aiurea sa ma plang ca mi se ofera ceva extra... Dar, vorba ta, ne-am obisnuit...

    Cu camera bump nu mai zic nimic. Good luck finding a huge sensor + big lense camera pe un smartphone care sa nu aibe ditamai bump-urile. Pe mine mai mult ma deranjeaza ca nu au schimbat pozitionare, ceva... asa parca nici nu-mi dau seama daca e 12 Pro Max sau 13 Pro Max. Dar nu-i nimic, ca-l intoarcem pe fata, vedem smaller FaceID area, si ne prindem imediat.

    @JohnnyUSA: man, sunt fan Steve Jobs. Dar hai sa fim seriosi: atunci orice iesea legat de iPhone era inovatie. Acum e doar evolutie, rar mai vezi inovatie la cineva. Si iti recomand sa revezi conferintele lor, sa vezi ca aceleasi cuvinte pompoase si chestii de marketing baga si Steve Jobs. La naiba, asa fac de cand au lansat primul Mac... dar asta deja e stilul lor caracteristic, nu s-a schimbat acum 2 zile.

  4. #3584 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Man, daca nu stii tu ce inseamna "surgical stainless steel" nu inseamna ca suna mai fancy. Si nu, nu e denumire stiintifica, este un otel inoxidabil mult mai bun. Si nu, nu este acelasi tip, si nu, nu se compara cu aluminiul (wth?).
    Ma refeream la procesul de fabricatie, nu la materialul in sine
    Materialul de la 13 e acelasi de la iPhone X incoace, dar hai sa-l zica la fiecare conferinta...
    Apple says there is a deeper strengthening layer in the glass that makes it the “most durable in a smartphone.” Thanks to this new design, the iPhone X is sealed for water and dust resistance. It's made from surgical-grade, stainless steel

  5. #3585 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    @Monky, perfect de acord. Steve folosea “cuvinte pompoase” dar, aveau valoare din punctul meu de vedere tocmai datorita faptului ca vorbim de inovatii.

    Sunt de acord cu evolutia, este normala. Pe mine ma deranjeaza exagerarile.

    Cel mai mult mi-as fi dorit o baterie MULT mai buna. Sa ma tina telefonul macar doua zile la modul la care-l frec eu. Stiu ca mai am de visat pe aspectul asta, sunt cam dezamagit, recunosc.

    Acum, neavand vreodata un MAdatorita dimensiunilor, desi si eu sunt destul de maricel la 1.91 cu niste “manute” pe masura). Concret, la un nivel de utilizare obisnuit, la cat timp il pui la incarcat?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #3586 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu ma mai bag in discutii despre Steve Jobs, pentru ca desi sunt fan, trebuie sa recunosc a Apple o duce mult mai bine acum decat pe vremea lui. Marketing, skills, tech, etc... totul a dus la un business colosal. Ai sa vezi ce prost o sa le mearga vanzarile acum cu noua serie... cred ca or sa moara de foame din lipsa inovatiilor.

    Si eu eram speriat de telefoanele mari. Dupa care am trecut la cele de 7", si nu ma mai pot intoarce la cele mici. Prea putina informatie pe ecran... Singurul downside e ca nu il poti purta la pantaloni scurti (fara curea), ca iti cad de pe tine. Si sa nu uitam ca 13 Pro Max e si mai greu decat 12 Pro Max (deh, bigger battery)...

    Concret, eu il incarc la 2 zile. Cu screen-time de 8-10 ore (depinde de zi). Uite si un screenshot cu ultimele 24h. Mai am 66% baterie...
    Attached Images Attached Images img_4775.png

  7. #3587 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si pentru ca un simplu screenshot cu battery usage nu e suficient, sa explic si cum il tin eu, si cum il folosesc.

    First, luminozitatea la mine nu sta niciodata sub 60%. Bluetooth on (n device-uri conectate), WiFi Always On (pe WiFi 6), WiFi Calling On, background refresh on (am multe aplicatii legate de smart home care sunt consumatoare, chiar si in background), location on, etc. Singurul lucru (pe care nu-l suport) care e pe Off e True Tone-ul. 90% din usage sunt chestii de business si social media: Mail, Excel, Facebook, Skype, Whatsapp, and lots of Photos & Photos editing. Ma joc rar spre deloc pe iPhone (love the gaming on iPad though)... iar cine spune ca se joaca (pe orice telefon) si ii tine 2 zile bateria cu gaming, MINTE. Sau pana mea, se joaca chestii cu bilute, joc de browser sau mai stiu eu ce. Cred ca nu exista smartphone capabil sa duca mai mult de 5-6 ore de gaming serios. Mai ales acum ca vorbim de refresh de 120Hz, rezolutie serioasa, higher brightness.

    Anyway, ideea e ca nu-l menajez, dar nici nu fac editare video pe el, sau sa-l pun sa randeze ceva cu orele. Am zile in care 90% din baterie a consumat-o aplicatia Phone, dar va imaginati ca in acele zile nu de baterie imi pasa mie, cat de urechea mea (si nu stiu de ce tot refuz sa folosesc bluetooth headsets). Iar ca incarcare, eu nu folosesc aproape niciodata wireless charging-ul (mi se pare ca se incalzeste extra complet aiurea), si mi-am facut ca obicei sa nu-l las sa scada sub 15-20%. Am dezactivat smart charging-ul (asa ca incarc pana la 100%). Iar in principiu, 20-100% dureaza cam o ora, o ora si ceva. 0 to 100% dureaza cam 90 min. Hope it helps.

  8. #3588 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Heh, ei au zis ca notch-ul va fi cu 20% mai mic, dar au uitat sa specifice faptul ca va fi un pic mai inalt. Nu cu mult, dar totusi...

    Daca nici acum nu baga battery percentage in partea de sus, ii bat!
    Attached Images Attached Images iphone-13-vs-iphone-12-notch-comparsion-zooomed.jpg

  9. #3589 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai nu baga.
    No battery percentage in the status bar

    Eu tot astept sa "imprumute" de la android iconitiele de la notificari.
    La cat de inalt este notch-ul, ar putea baga deasupra retelei cateva iconite mici, simple, ca sa stii ce notificari ai.

  10. #3590 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Incerc sa-mi dau seama daca traim intr-o realitate paralela.

    Apple TV+ -> Namibia, Ghana, Gambia, Cape Verde, Uganda, Moldova, Belarus, Tajikistan, Turkmenistan.
    https://support.apple.com/en-us/HT204411

    Pe langa Romania, lipsesc inca Islanda, Croatia si Serbia.
    Aici nu mai este vorba nici de market, nici de puterea de cumparare, nici de legi nici de nimic, e vorba doar de nemernicie.

  11. #3591 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @razvanrazy: Never say never!

    Xander RO: Eu n-as zice de nemernicie, as zice ca la noi i-a omorat birocratia si spaguta. Sunt sigur ca n-au platit "la cine trebuie", therefore si-au bagat picioarele. E cam ca la Microsoft Romania, cu aproape zero interes. Uite Sony a platit unde a trebuit (si pe cine a trebuit) si s-a rezolvat.

  12. #3592 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Monky, as fi crezut in asta daca nu vedeam tari in colaps economic si social precum Tajikistan sau Venezuela avand acest serviciu.

    Nu o fi Romania top notch in Europa dar la orice ora din zi si din noapte imi pariez viata ca atat coruptia cat si birocratia si tot ecosistemul social si economic din acele tari sunt la ani lumina in evul mediu fata de Romania.
    Unele dintre aceste tari sunt atat de inchise si de primitive/stricte incat nici viza turistica nu iei, nu intra si nu iese nimic, dar for whatever f* reason, au Apple TV+.

    In Turkmenistan totul este atat de inchis si de strict incat nici musca nu intra fara 7 stampile si 25 de vize (vorbesc dintr-o experienta personala esuata, duca-se invartindu-se).
    Cine se uita la Apple TV+ in tara aia care se apropie de Coreea de Nord ca strictete? Si pe ce anume?

    Aici este problema, ca sunt tari din lumea a 3-a spre a 4-a (daca exista asa ceva) in care aproape intregul sistem social este in colaps dar care din considerente inexplicabile au, iar noi, Croatia sau Islanda, inca nu avem (pentru ca sunt sigur ca one way or another vin si aici prin 2022/23 odata cu Disney+).

  13. #3593 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Sa inteleg ca noi facem parte din lumea a 2-a? Daca nu, mea culpa


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  14. #3594 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Din multe puncte de vedere, da.
    Eu cred ca de multe ori nu realizam cate lucruri bune si moderne avem si noi in Romania si cat de bine este aici fata de o gramada de tari din Asia Centrala, Africa, America centrala, America de sud, Caucaz, former USSR (toate + pachetul de tari cu '-Stan'), etc..

    Vorbesc din experienta proprie, am petrecut suficient timp in Europa Centrala (Cehia, ocazional Slovacia, in total 6 ani) astfel incat sa am timp sa interactionez cu sistemul lor social, economic, sanitar, etc.. si sa imi dau seama ca de multe ori ne place sa ne scufundam in clisee de genul 'doar la noi'.
    Credeti-ma pe cuvant cand va spun ca asa ne vad si ei pe noi, cum ii vedem noi pe ei. Ei nu ne cunosc problemele interne si manelariile, asa cum nici noi nu le cunoastem pe ale lor. Si credeti-ma ca sunt... wow... chiar sunt.

    Nu e nimic 'doar la noi', multe tari din asa zisa lumea a 2-a (Cehia, Slovacia, Polonia, Slovenia, etc) ca si GDP/PPP/whatever au problemele lor si nu sunt cu mult inaintea noastra.
    Asa ne place noua sa ne victimizam si sa spunem ca nu se poate (nu arat spre tine Johnny, vorbesc la modul general cum spune romanul de rand 'doar la noi').
    Ba de multe ori se poate si in Romania, eu venind acasa an de an de-a lungul a 6 ani am vazut mereu upgrades si lucruri bune care s-au intamplat in Romania.

    Tu (sau eu) ca si turist in Praga vezi doar acea parte minunata a orasului 'de aur', asa cum si colegul meu Ivan cand a venit in RO a vazut Sibiu, Brasov si centrul Bucurestiului + Pipera towers unde e mai curat si mai frumos.
    Concluzia lui Ivan? - > 'WOW'
    Daca-l duceam pe Ivan unde am locuit eu in Damaroaia sau in Baicului? Atunci el ar fi stiut ceea ce stiu si eu personal despre cartierul Žižkov din Praga de care nici un turist nu are habar (been there, got out alive, never again).
    La noi in Titan este Sydney..

    Ca avem problemele noastre da, le avem si vom muri cu ele, dar primul pas spre a iesi din groapa asta a neputintei si a resemnarii este sa incepem sa vedem si lucrurile bune si sa tintim spre ceva palpabil.
    Spre exemplu, mereu am spus ca mi-as dori ca Romania sa ajunga egala Poloniei, sau a Cehiei, pentru moment, one step at a time. Degeaba ne comparam mereu cu Germania sau UK sau mai stiu eu, cu cat suntem mai realisti si tindem catre un obiectiv palpabil cu atat progresul va fi mai vizibil..

    Scuze pentru off-topic. Daca am deranjat ii putem ruga pe colegi sa mute discutia ca pe multa lume poate nu intereseaza jurnalele mele din fosta Cehoslovacie.

  15. #3595 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Clubul iPhone & iOS

    Foarte buna postarea. Interesant…

    Mai deunazi vorbeam cu un prieten turc si-mi povestea niste chestii de pe acolo care pur si simplu m-au frapat.

    Concluzia a fost ca noi o ducem mult mai bine decat ei. De aceea, nu consider SF ceea ce ai scris mai sus desi, recunosc, atat povestea ta cat si a turcului, ma cam bulverseaza.

    Ce-i drept, nu vedeam Romania la nivelul Nepalului, dar nici in lumea a 2-a.

    Totusi, pentru o comparatie corecta si concreta, ar trebui totul pus pe hartie la liniuta. Doar asa ne vom face o idee cat de cat apropiata de realitate.

    Dar nu asta-i subiectul topicului


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #3596 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bine, eu nici nu inteleg de ce va agitati... nu v-ati obisnuit de atatia ani cu conturi de US? Eu n-am mai renuntat la contul de US nici macar dupa ce a pornit PlayStation Romania.

    Vrei AppleTV+? Faci cont de US... merge fara issues. Nici macar VPN nu-ti trebuie. Ba mai mult, am cumparat un iPad in Romania, si m-am trezit cu un an gratuit de AppleTV+ pe US.

    Ca si in cazul PlayStation, desi am cont si de Ro, n-am mai intrat pe el de ani buni. Sunt tone de aplicatii care nu exista pe store-ul romanesc. Nu mai vorbim de preturi, care sunt mai mari. Da, e mai complicat pt. ca trebuie sa cumpar gift card-uri. Dar, daca vanezi un pic, iarasi mai salvezi niste bani. Gen, gasesti gift card de 100$ cu 90$.

    So, am numai castiguri ca sunt pe US. Asa ca nu am de ce sa ma plang ca nu stiu ce servicii nu sunt si la noi... Si sincer, ne cam meritam soarta. Pandemia asta m-a ajutat sa vad ca suntem mult mai jos chiar decat unele tari bananiere. Degeaba suntem mai avansati "tehnologic" sau avem noi masini super scumpe. In spate tot niste tarani sunt, sau unii care de-abia acum ies din evul mediu. Sorry, but it is what it is.

    Now back to iOS si iPhone. Care a facut sau face pre-order? Eu sper sa reusesc maine din Germania (la ei de pe 17.09 incepe)... Si uite iar revenim la Romania. Pai trebuie sa fiu nebun sa mai comand ca anul trecut de la noi... unde eMag, Vodafone & Co. au livrat produsele chiar si DUPA 3 LUNI!!!

  17. #3597 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Clubul iPhone & iOS

    Eu astept in Romania preorder, vad la Quickmobile ceva, dar inca nu-i activ butonul.

    Cat te duce cu preorder din Germania? Am in plan Iphone 13 Pro MAX, 256.

    Daca-i vorba de 3 luni, nu tin atat de mult 70 milioane blocati pe la ei, mai bine-i mai rulez eu cu altele.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. #3598 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Man, nu v-ati plictisit de tepele de la Quickmobile? Vedeti ca ei de obicei aduc versiuni de China... de service/garantie nici nu mai vorbim. Cauta si tu despre ei. Sau in fine, poate voi sunteti mai norocosi.

    Cum cat ma aduce cu preorder din Germania? Fix cat e la ei pe site 1599 EUR (varianta de 512GB), plus transport. Acolo cu transportul o sa vad... ori o sa fie vreo 50-100 EUR la DHL, ceva, ori daca am vreun amic care ajunge pe-acolo, ma costa o sticla de vin bun.

    Poate totusi anul acesta vor sta mai bine la stocuri. Desi sincer ma indoiesc...

  19. #3599 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Mda, dupa postarea ta, am citit si eu niste impresii despre QM si m-a luat capul.

    Momentan, astia sunt singurii la care poti face precomanda. Am renuntat, mai asteptam.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  20. #3600 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si intre timp am aflat si ce capacitate exactă au bateriile. De la 3687mAh la 4373mAh mi se pare un salt imens (pentru 13 Pro Max). Ma asteptam sincer sa vad vreo 200-300mAh upgrade, dar asa vorbim de aproape 700mAh (686 to be more exact). Nice, acum se vede de unde a aparut greutatea extra. La celelalte nu ma pronunt, pentru ca nu ma intereseaza decat "lopata" cea mai mare.
    Attached Images Attached Images iphone-13_specs.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 180 of 185 FirstFirst ... 80 130 170 178 179 180 181 182 ... LastLast

Similar Threads

  1. iPhone 6S & iPhone 6S Plus By MonkY in forum Apple
    Replies: 280 Last Post: 06-11-2016, 15:30
  2. Replies: 96 Last Post: 13-10-2014, 18:58
  3. Replies: 97 Last Post: 04-10-2013, 12:12
  4. Update iPhone iOS By freddie91 in forum Software
    Replies: 6 Last Post: 11-02-2013, 13:35
  5. Replies: 4 Last Post: 28-09-2012, 22:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts