Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 37 of 58 FirstFirst ... 27 35 36 37 38 39 47 ... LastLast
Results 721 to 740 of 1149

Thread: Clubul Apple Mac & macOS

  1. #721 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eee, eu as vrea ceva de min 1TB, ca atat am si pe Mac. Sa vad ce prind si ce bani o sa am.

  2. #722 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Pana acum, imi place foarte mult Yosemite. Desi eram mort dupa toata nebunia aia metalica raspandita prin tot sistemul (asa cum eram si la iOS), parca acum imi place mai mult noul design. Intr-adevar, poate e de vina si faptul ca a fost prea "brutala" trecerea de la 6 la 7 si ma asteptam la asta si la OS X, dar Yosemite e conceptul flat facut ca lumea. Nu suspin dupa Mavericks. Fie a invatat Ive din greseli, fie a nimerit-o, ideea e ca imi place. Ca stabilitate, nu e nimic in neregula. Astept sa imi ajunga iPhone-ul zilele astea ca sa vad cum functioneaza Continuity - partea de care sunt cel mai interesat.

  3. #723 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mi-am pus si eu Yosemite acum. Merge putin mai greu momentan, dar poate si pentru ca-si face 1000 de updates. Sa vad dupa aia ce si cum.

    Momentan sunt suparat ca nu a scos Yahoo o versiune compatibila pentru mess si eu folosesc foarte mult acest mijloc de comunicare. Sper sa rezolve problema cat mai repede...

  4. #724 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Cine isi ia unul?


  5. #725 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    ^ Trefla?

  6. #726 SP
    Member dtancu's Avatar
    Eu nu. Il am pe cel precedent si in afara de ecran nu vad absolut nimic interesant. Iar ecranul, doar pt fotografie merita, restul nu vad utilitatea in afara de exotismul de a avea un display 5K.

  7. #727 SP
    Member Hansel31's Avatar
    am pus si eu aseara Yosemite si vreau sa zic ca trecerea este destul de mare, mi se parea mai frumos efectul 3d de pe vechiul osx ma refer la doc.. plus ca la rezolutia care o are imacul 2560x1440 nu mi se pare asa finisat yosemite pe cat ar trebuii, zici ca am revenit la vechiul doc de pe primul mac pana si iconitele duc lipsa de detaliu si au ales ceva simplu colorat, eu cred ca revin la maveriks (old school). Cat despre noul imac..ecran superb 5K , noile placi de grafica .. designul nu aduce nimic nou, cum a zis si dtancu avand modelul precedent nu cred ca o sa fac saltul doar pentru ecran , poate mai tarziu. As tine Yosemite stric pentru functia de cuntinuitate si abilitatea de a raspunde la apeluri direct de pe imac

  8. #728 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Astia nu sunt sanatosi. Deja au facut teardown la noul iMac cu Retina 5K: https://www.ifixit.com/Teardown/iMac...Teardown/30260.


  9. #729 SP
    Member dtancu's Avatar
    Noile placi grafice ar fi OK daca ar trebui sa lucreze cu ecranul vechi. Insa pe un display 5K, good luck cu Radeon Mobile.
    Asta va fi de-altfel si marea problema pt câțiva ani, diferența între ce poate ecranul ăla si ce oferă placa grafica.

  10. #730 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    La asta ma gandesc si eu, momentan si pentru 4k sunt probleme in a obtine FPS-uri satisfacatoare in jocuri chiar si cu doua trei placi foarte puternice puse in crossfire/sli.

  11. #731 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    iMac 5K nu e facut pentru gaming.
    Placa video e suficienta.

    Poti face si gaming pe ea la rezolutie mai mica si nu te va incurca cu nimic (daca asta iti doresti neaparat).

  12. #732 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Stiu ca nu e pentru gaming .. dar imi spuneam si eu parerea legat de placa video pentru rezolutia respectiva

  13. #733 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Jocuri gen Civilization , Left 4 Dead , LoL , Portal ( sau alte jocuri de la valve pe source engine ) ar trebuii sa mearga ok la rezolutia aia.

  14. #734 SP
    Member dtancu's Avatar
    Ce pot eu sa va spun e ca ceva gen WoW pe 27 non-retina late 2013, cu placa BTO de 4 GB in rezolutie nativa si setari ultra, sacadeaza. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar merge ceva facut in ultimii doi ani in 5K, poa' sa fie si mama lui Radeon, nu va merge in rezolutie nativa in veci.
    Mai departe, sa zicem ca il joci 1080p. Daca e windowed, fereastra aia va fi cam un sfert din ecran; daca e fullscreen, va interpola la 5K si se va vedea ca la un miop ce vede in ceata
    Gamingul e exclus la o calitate acceptabila pe asa ceva, fie el in rezolutie nativa sau nu.
    Dar problema e alta: lasa gaming-ul, hai sa discutam de video. Redare video? Idem, 1080p va fi o fereastra minuscula pe ecran. Interpolare fullscreen? Sa fim seriosi.
    Editare video? Ce sa editezi la 5K?

    Repet, in afara de editare/vizualizare foto, nu vad nici o utilizare care sa justifice acel ecran.

  15. #735 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu ai dreptate deloc.

    Vei avea o scalare cum este si acum pe modelele cu retina. Nu stiu daca le-ai folosit sau nu, dar ai un slider de unde poti seta ce doresti. Poti avea monitorul in 1080p dar pastrand un ppi ridicat.

    Uite un screenshot de la mine:
    Attached Images Attached Images screen-shot-2014-10-18-22.50.45.png

  16. #736 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Jocurile care suporta "high dpi" pe macbook se vad lacrima fara pic de blur la 1400x900 , nu stiu exact cum dar nu conteaza ( la 1600x900 de exemplu se vede oribil ) , teoretic randeaza la 1400x900 si OS-ul se ocupa sa faca scaling x2 deci mai putin "stresant" pentru placa video.
    AnandTech | How the Retina Display MacBook Pro Handles Scaling

    Banuiesc ca ceva de genul o sa fie si la iMac , cel putin in OS X , slabe sanse in bootcamp. M290X o sa trebuiasca sa duca jocurile la 1400p.
    Attached Images Attached Images l4d.png

  17. #737 SP
    Member dtancu's Avatar
    To keep it simple: va trebui sa interpoleze pe un ecran retina o rezoluție mai scăzută. O putem numi scaling, cum vreți, realitatea e ca nr de pixeli fizici e dat iar rezoluția dorita se interpolează pe ei folosind un anumit algoritm. Anumite rezoluții si rapoarte ecran sunt mai ușor de interpolat si rezultatul e mai bun, cum explica si Anand mai sus, dar tot interpolare e. Cat de bine o va face, rămâne de văzut.

  18. #738 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Va face totul minunat de bine, ramane doar sa iti cumperi tu PC-ul de care ai nevoie pentru gaming si editare 5k.

  19. #739 SP
    Member dtancu's Avatar

    Clubul Mac OS

    Atunci rămâne întrebarea: dacă gaming si editare video nu, care e domeniul in care acel display 5K își arată valoarea? Editarea foto. Atât.
    Sigur, Yosemite va arata mai bine, dar astea sunt mărunțișuri raportate la prețul acelui ecran.

    Probabil in câțiva ani hardware-ul va prinde din urma necesitățile ecranului, rămâne de văzut cât de repede va fi disponibil si content-ul de afișat in 5K.

    Dealtfel Apple a învățat lecția foarte bine de la retina MBP. Exista acum un singur model de iMac retina, restul liniei e păstrată non-retina. In timp, va evolua.

  20. #740 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Cine a zis ca editare video nu? Ai enorm de mult spatiu de lucru, iar in asa ceva iti spun sigur ca e ce iti doresti mereu cel mai mult. Ca sa nu mai vorbim de acel ppi fabulos pentru un monitor. Repet, tu cred ca inca nu ai inteles ce inseamna scalarea din OS X din moment ce spui asta.

    Cat despre gaming, comparativ cu Windows pe OSX e o gluma, dar cine si-a luat vreun Mac pentru gaming si l-a luat din motive gresite.

    Iar pretul, cum e mare? Modul in care apple a prezentat situatia mi s-a parut pe cat de funny, pe atat de adevarata. Un monitor 4K cum trebuie e in jur de 2000-3000$. Iar ei iti ofera un monitor 5K la banii aia, si pe langa asta, iti mai dau si un PC cadou, totul intr-un pachet mai frumos decat iti ofera orice competitor. Tot nu iti pot intelege parerea.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 37 of 58 FirstFirst ... 27 35 36 37 38 39 47 ... LastLast

Similar Threads

  1. Clubul Apple TV & tvOS By MonkY in forum Apple
    Replies: 49 Last Post: 26-10-2023, 12:30
  2. Clubul Apple Watch & watchOS By MonkY in forum Apple
    Replies: 172 Last Post: 14-09-2023, 21:06
  3. Vând Apple iPad Silver de 16Gb + husă Apple (poză reală) By forum157 in forum Notebooks & Tablets
    Replies: 1 Last Post: 23-05-2018, 16:03
  4. Replies: 25 Last Post: 14-03-2015, 16:01
  5. Replies: 95 Last Post: 11-11-2012, 13:03

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts