Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 21 of 50 FirstFirst ... 11 19 20 21 22 23 31 ... LastLast
Results 401 to 420 of 996

Thread: iPad 3 & iPad 4 - The New iPad

1. #401 SP
    Member Pancu's Avatar
    ipad 3 supporta filme mkv full hd cu sunet dts?

2. #402 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bon... revin cu mici impresii (desi sunt suparat rau de faptul ca practic acesta nu este iPad-ul meu - va trebui sa-l schimb datorita acelui defect). Defectul este ceva ce nu am mai vazut pana acum la un iPad. Mai exact, la unghiuri intre 60 si 80 de grade, se pot vedea foarte clar 4 led-uri de backlight, in partea de sus. La uz normal (ca nu prea stam sa citim la 75-80 de grade) nu se vad. But they are there! In rest, totul e brici. Backlight bleedingul este cel mai mic observat pana acum la un iPad (don't worry, e valabil la orice tablet care nu e OLED), culorile super ok.

Sa nu va asteptati sa vin doar cu cele bune... Old MonkY o sa le spuna as usual, verde in fata. Si m-am gandit sa nu fac un review de la cap la coada, ci sa "raportez" as we go. Motiv pentru care, va rog sa aruncati aici orice intrebare aveti, si eu voi incerca sa raspund. Doar sa tineti cont ca nu mai am la indemana decat iPad 3 64GB 4G si iPad 2 64GB 3G...

Cum am mai spus, pentru cineva care a avut deja un iPad2, diferentele "in mana" nu se simt. Am lucrat la fel de comod si nu am simtit niciodata ca va trebui sa ma obisnuiesc cu ceva diferit (legat de greutate, marime). Cu ce a trebuit insa sa ma acomodez... este rezolutia. Cum sa zic, dupa cateva sesiuni de 2048 x 1536 pe 9.7", dupa ce treci la 1920 x 1600 pe 24", incepi sa te enervezi. Adicatalea, vezi cat de urat e textul pe monitorul PC-ului. Si te gandesti ca nu ai ce face

Serios, chestia cu rezolutia mare e criminala. De la faptul ca ajungi sa cauti ca disperatul niste wallpapers, niste imagini de test care sa fie native in 2048 x 1536, pana la faptul ca-ti sare in ochi orice e low res. De exp. atunci cand te apuci sa-ti citesti "ziarele" de dimineata. Folosind aplicatii gen Pulse, iti sar imediat in ochi imaginile low res (deh, web sized pics), in special pe langa textul care pare a fi un print de la cea mai buna imprimanta laser vazuta vreodata. Poate parea ca exagerez, dar eu pana acum nu am vazut ceva sa bata calitatea (iPhone 4 nu se pune, are ecranul prea mic) in care este afisat textul.

Un alt exemplu. Intri pe iMDB si totul arata a high quality magazine, cu exceptia thumbnail-ului de la trailer/film. Ca si cum toate ar fi in rezolutii imense iar thumbnailul ar fi un amarat de 320 x 240 cu artefacte datorate compresiei prea mari. A nu se intelege gresit: nu sunt afisate prost. Ci pur si simplu dupa cateva ore incepi sa devii mofturos la rezolutie. Sunt 100% convins ca odata cu Noul iPad o sa inceapa sa creasca cererea de filmulete si imagini FullHD si peste. Chiar ma distram, desi iPad-ul de-abia a fost lansat, deja consuma 10% din bandwith-ul Statelor Unite ale Americii.

Sa trecem la partea de "cum se misca". Well, totul este exact la fel de smooth ca si pe iPad2. Am facut comparatii intre cele doua (momentan fara benchmark-uri serioase, ci doar "la ochi", asezate side-by-side) si practic noul iPad nu ramane in urma la nimic, chiar daca aplicatia in cazul sau este afisata in Retina mode. La Zinio am observat ca incarca un pic mai greu, dar cred ca tine de optimizarea aplicatiei. Cert este ca dupa ce incarca, nu te mai poti uita la o revista pe iPad2. Comparativ, la aproape orice articol dintr-un magazine via Zinio trebuia sa fac zoom pentru a citi fara probleme. La iPad3 (sorry, ma enerveaza sa scriu mereu Noul), nevoia aceea dispare aproape complet. Aceeasi chestie pe care am avut-o si la iPhone 4 de fapt...

Referitor la ecran... cum spuneam, la alb mie mi s-a parut ceva mai "warm", astfel incat daca pe iPad2 mergeam cu brightness la 50%, la iPad3 a trebuit sa urc pe la 60-65% pentru ca albul acela sa fie mai "cold" (sau mai deschis). S-ar putea sa fie chestie de gust (sau sa fie o problema datorata acelor 4 led-uri aiurea). Oricum culorile sunt clar mai saturate, si nu in sensul rau al cuvantului. Pur si simplu daca pui aceeasi nuanta de albastru pe ambele, pe iPad3 albastrul e mai intens, mai real. La fel si pentru rosu si verde (dar la albastru se observa cel mai mult).

Si cu acestea, inchei primul "keynote" pentru ca merg sa mai ma "joc". Intre timp shoot your questions.

---------- Post added 24-03-2012 at 10:44 AM ----------

Pancu: atata timp cat iPad 2 suporta mkv-uri full hd cu dts, de ce n-ar suporta 3-ul? Iti trebuie doar un player adecvat. In cazul lui iPad2 recomandam XBMC. La iPad3, ramane de vazut (pana acum nu am vazut niciun player care sa fie optimizat Retina).

3. #403 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dupa cum se poate vedea, am avut dreptate. Am prins "la ochi" ceea ce au observat in teste de colorimetru (damn, i feel like a geek): Apple’s new iPad boasts better colors – how did they do it? | dot color
    Attached Images Attached Images blue-ipad-3-color-spectrum-charts.png white-ipad-3-color-spectrum-charts.png ipad-2-vs-ipad-3-blue-color.jpg

4. #404 SP
    Member Mythul's Avatar
    Pana la urma care e adevarul cu incalzirea? Daca ii scazi brightness-ul se raceste si e ca ipad 2 sau ramane warm orice ai face, indiferent de aplicatia rulata?

5. #405 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Mythul View Post
    Pana la urma care e adevarul cu incalzirea? Daca ii scazi brightness-ul se raceste si e ca ipad 2 sau ramane warm orice ai face, indiferent de aplicatia rulata?
    Avand in vedere ca incalzirea are loc doar in partea din stanga jos, ma indoiesc profund sa aiba legatura brightness-ul mare. Probabil ca brightness-ul mai mare ar "ajuta" cu un grad-doua in plus (e normal), dar eu cred ca de incalzire este responsabil A5X-ul cu al sau Quad Core GPU. Repet, eu pana acum nu am vazut (de fapt senzorul de temperatura infrarosu) temperaturi mai mari de 35.5 grade celsius (la cateva ore de gaming in timp ce faceam instalari). Tinand cont de temperatura ambianta (24 grade celsius in camera), e posibil ca la vara, fara AC, sa se duca mai sus. Aici ar trebui sa se tina cont ca Apple spune clar "Operating temperature: 32� to 95� F (0� to 35� C) - Nonoperating temperature: -4� to 113� F (-20� to 45� C)". Cu alte cuvinte, ei nu mai garanteaza functionarea unui iPad atunci cand il folositi intr-un ambient de 35 grade celsius. La fel cum au garantat si pentru iPad 2 si iPad 1. Cu toate acestea, eu le-am folosit si in timpul verii fara probleme. Sa vedem daca acelasi va fi cazul cu iPad3-ul.

Actually... maine voi face un test (azi nu pot, am de sarbatorit fratele - btw, La Multi Ani si lui Graft!), si ma gandesc sa dau drumul la AC si aeroterma astfel incat sa duc temperatura din camera la 35 grade... timp in care sa incerc o sesiune de gaming.

Intre timp am facut si un test cu cele 3 iPad case-uri pe care le am (si 2 "huse" - mini gentute). Din cele 3 case-uri, 2 sunt compatibile 100%, al treilea fiind de tipul "ultraslim" nu se potriveste (e posibil sa mearga daca-l fortez, dar am zis ca nu e cazul). Ambele huse de transport sunt ok.

Referitor la baterie... pana acum se descarca exact in acelasi ritm cu iPad 2-ul. Chiar am facut un test side by side in timp ce rulau un demo, si am consumat 5% pe ambele. Sa nu uitam ca totusi iPad 3-ul afiseaza in rezolutie de 4x mai mare... ceea ce inseamna ca eficienta e mult mai ok pe noul iPad.

P.S. Nu incetez sa ma minunez la icons... O sa vedeti cand il luati... Pur si simplu un amarat de icon pe desktop arata de parca ar fi o mica opera de arta. La urma urmei, icons-urile acelea minuscule au de fapt 512 x 512 px

P.P.S. Mythul, nu e adevarat ca e warm indiferent ce ai face. Asta cu un brightness pe la 60%. A sta cu el la 100% ar insemna sa-mi dau singur foc la ochi (e prea mare luminozitatea). Si-asa dupa ceva ore de stat pe iPad la 60%, cand merg la PC trebuie sa stau 2-3 minute sa ma obisnuiesc cu monitorul...

6. #406 SP
    Member Snake's Avatar
    Eu nu am mai apucat pe stoc modelul dorit. Nu ma agit insa, mai ales ca vad ceva probleme (MonkY, sa ne tii la curent cu problema de la al tau) si in plus apar preturi mai mici.

7. #407 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mda... vad ca sunteti cativa care ati cumparat de la eMag... dar niciunul din voi nu a folosit bannerul (de fapt bannerele eMag, ca sunt 2) de pe CG. O fi oare atat de greu?!? Well, Thanks anyway! Am un feeling ca in ritmul acesta, pana la sfarsitul anului vom inchide site-ul, sau vom fi nevoiti ca altii sa facem advertoriale prin care sa ridicam in slavi un produs sau altul, indiferent cat de bun sau de prost ar fi... C'est la vie!

8. #408 SP
    Junior Member Amsterdam's Avatar
    Am si eu nevoie de o parere va rog. Sa imi cumpar Ipad 2 de 32gb sau Ipad 3 de 16gb? Ambele se incardreaza in acelasi pret iar eu nu sunt dispus sa dai mai mult de 2200 de lei pe un ipad.

9. #409 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Daca nu-ti este util 3g-ul, iti recomand ipad 3, modelul wifi de 16 gb la 2199.

10. #410 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Amsterdam, depinde foarte mult cat de mult iti doresti Retina Display. Dupa care, depinde cat de mult spatiu ai nevoie. Sau daca vrei 1GB RAM. Sau Bluetooth 4.0. Sau daca vrei Jailbreak. Sau ceva care se incalzeste mai putin, se incarca mai rapid. Ca opinie personala, eu mi-as lua iPad 3 de 16GB, si as vedea cum ma descurc cu spatiul (iCloud, USB stick, retea).

11. #411 SP
    3g-ul iese din discutie, pentru ca o sa folosesc netul din telefon prin hotspot. Ipad 3 de 16 gb ma gandesc ca este cea mai proasta alegere, pentru ca aplicatile la rezolutia aceea or sa ocupe foarte mult.

12. #412 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Quote Originally Posted by Amsterdam View Post
    3g-ul iese din discutie, pentru ca o sa folosesc netul din telefon prin hotspot. Ipad 3 de 16 gb ma gandesc ca este cea mai proasta alegere, pentru ca aplicatile la rezolutia aceea or sa ocupe foarte mult.
    In cazul asta, trebuie sa mai cauti la buzunare inca 500 ron, pentru modelul wifi de 32 gb

13. #413 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Oricare e foarte bun daca nu te deranjeaza lipsa retina display la 2. In rest daca am bani pt variantele acelea 2 e clar ca as lua 3, nu vad de ce sa ma plafonez la ceva mai slabut cand e acelasi pret? Ai grija cu hotspot de pe telefon ca m-am gandit si eu la asta insa nu prea e viabil. In regimul ala un telefon nu te tine mai mult de 2-3 ore bateria.

Monky confirm si eu ca ecranul e ceva mai warm insa foarte placut. La luminozitate maxima ecranul e absolut bestial. Cum se vede, nu va puteti da sema, trebuie sa-l vedeti live. Personal in folosesc la 60% luminozitate si auto-brightness, in caz ca ies afara cu el sa vad mai bine ecranul sub soare.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

14. #414 SP
    Member Mythul's Avatar
    Cel mai bine e sa mergi la Mall si sa te convingi singur live.

15. #415 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Uite aici o lista cu jocurile luate de mine pe iPad3. Ai acolo si cat ocupa fiecare joc/aplicatie. Voi reveni imediat si cu o lista de jocuri/aplicatii de pe iPad2, ca sa poti face o comparatie.
    Attached Images Attached Images img_0063.png img_0064.png img_0065.png img_0066.png

16. #416 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si aici lista de pe iPad2. Atentie, lista nu e completa (ca nah, pe iPad3 nu am luat decat mare parte... iar pe iPad2 am inceput sa sterg). Dar, ca sa puteti face o comparatie intre dimensiunile unor apps/games intre cele 2.
    Attached Images Attached Images img_0483.png img_0484.png img_0485.png img_0486.png img_0487.png img_0488.png img_0489.png img_0490.png img_0491.png img_0492.png img_0493.png img_0494.png

17. #417 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Deci hai sa luam 2-3 dintre jocurile mari... sa facem o comparatie intre cat au pe iPad2 si cat au pe iPad3. Bineinteles, voi compara jocuri sau aplicatii mari, care sunt deja cu suport Retina.

Mass Effect Infiltrator - 1.2GB pe iPad3 - 1.0GB pe iPad2
    Real Racing 2 HD - 1.1GB pe iPad3 - 1.2GB pe iPad2 (?!?)
    Garage Band - 1.0GB pe iPad3 - 1.2GB pe iPad2 (?!?)

Deci, dupa cum vedeti... spatiul ocupat nu e cu mult mai mare avand Retina. Ba din contra (desi personal pun diferenta aceea pe seama unor salvari personale).

Also, a se observa ca pe iPad3, ce am downloadat s-a incadrat in limita a 16GB. Si nici n-am apucat sa pun ceva audio/movies/pictures pe iPad. De aceea am spus, daca mergeti pe titluri mari... aproape sigur va veti lovi rapid de limita celor 16GB. Eu recomand minim 32GB, indiferent ca vorbim de iPad2 sau 3.

18. #418 SP
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Uite aici o lista cu jocurile luate de mine pe iPad3. Ai acolo si cat ocupa fiecare joc/aplicatie. Voi reveni imediat si cu o lista de jocuri/aplicatii de pe iPad2, ca sa poti face o comparatie.
    Sunt cele optimizate pentru ipad 3? Nu ar fi mult 1gb/joc cu texturile acelea imense.

Multumesc!

19. #419 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sunt cele optimizate pentru ipad 3? Nu ar fi mult 1gb/joc cu texturile acelea imense.

Multumesc!
    Da man, dar astea sunt cele de la inceput care au primit upscale. O sa vezi la primele jocuri facute special pentru iPad 3 ca vor ajunge la peste 2GB jocurile mai serioase. Daca vrei sa pastrezi iPad-ul o vreme, ia-l minim pe cel de 32GB.

20. #420 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Air Supremacy are 441Mb si e facut special pt noul iPad...

Diferenta intre viteza internetului de la Digi cu cel al Orange in timpul zilei pe noul iPad. Cred ca sunt limitat de abon de date de la Orange ca ajunge usor la 7Mbps. My Smartphone de 10�.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 21 of 50 FirstFirst ... 11 19 20 21 22 23 31 ... LastLast