Eu am pus o intrebare referitoare la licente pentru inchiriere jocuri si console 360 la Microsoft Romania Infocenter <
[email protected]> si am primit raspunsul:
"Microsoft nu va poate oferi nici o autorizatie pentru folosirea acestora [consolele Xbox] in cadrul unui Internet Cafe."
La o intrebare similara pusa reprezentantului SCEE(Sony Computer Entertainment Europe) pentru Romania <
[email protected]> mi s-a raspuns:
"Our SW and HW products are made for non-commercial purposes only. For this reason we can not give you an authorization for commercial use."
Referitor la inchierea de jocuri firma de avocatura BURCHEL & ASOCIATII <
[email protected]> care reprezinta in Romania Electronic Arts si Vivendi Games (Blizzard Entertaiment si Sierra Entertaiment) mi s-a raspuns:
"Electronic Arts nu autorizeaza si prin urmare nu acorda licentiere pentru inchirierea programelor sale la domiciliul clientului sau in alte locuri din afara sediului sau a punctului de lucru al unui comerciant. Exista posibilitatea acordarii unei licentieri pentru inchiriere in sistem 'sala de jocuri'"
confirmand explicit faptul ca firmele de inchiriat (pt acasa) jocuri PS/xbox functioneaza ilegal.
Legea nr. 8 din 1996 actualizata zice:
Art. 140. - (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege:
b) distribuirea, inchirierea sau importul pe piata interna a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe, altele decat marfurile-pirat;