Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 27 of 27 FirstFirst ... 17 25 26 27
Results 521 to 538 of 538

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #521 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca te poti descurca binisor pe Fiberlink si cu ceva mai de buget. Router Wireless ASUS AC1200G Plus, Dual-Band, Gigabit - 299 lei. Are doar 2 downside-uri: are antenele fixe si nu are USB 3.0 ci doar 2.0. Nu e el cine stie ce SF de router, dar l-am vazut pe Fiberlink sarind de 920Mbps, iar pe WiFi de 400Mbps. Si e stabil (nu uita sa faci update de firmware, din secunda 2).

  2. #522 SP
    Member lukecelmare's Avatar
    e perfect . multumesc de ajutor

  3. #523 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Nu e un router propriu zis, da an zis ca poate ar fi mai ok sa intreb aici decat sa deschid thread nou: imi poate recomanda si mie cineva un Amplificator de WiFi care sa stiti ca e de incredere? Imi trebuie pe o suprafata destul de mare, si de aceea ma gandesc ca doar 2 adaptoare conectate intre ele nu o as fie indeajuns (am vazut optiuni de la doua la 6 adaptoare...dar aveai dezavantaje la alte capitole).

  4. #524 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tudoran, daca vorbesti de acele jucarii care se baga in priza, si spun ca preiau semnalul si amplifica... din ce am testat eu pana acum, sunt fix frectie la picior de lemn. Se comporta de fapt ca niste mini acces point-uri, si din start pierd jumatate din viteza (facand send/receive pe aceeasi banda).

    In opinia mea, ramane sfanta conexiunea prin fir de la router la alte routere setate in mod bridge sau AP, fix in zonele unde ai nevoie. Si nu esti limitat de numar (poti pune oricate cu ajutorul unui switch), nu iti scade viteza (fiecare router lucreaza independent), nu vei avea aglomeratie pe aceeasi banda (ai avantajul ca poti seta fiecare router pe alte benzi), poti seta aceleasi SSID-uri (ca sa nu stai sa te conectezi pe x retele) and so on. Singurele dezavantaje: costurile routerelor si faptul ca trebuie sa ai cablu intre ele.

  5. #525 SP
    Senior Member cosminbad's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Cred ca te poti descurca binisor pe Fiberlink si cu ceva mai de buget. Router Wireless ASUS AC1200G Plus, Dual-Band, Gigabit - 299 lei. Are doar 2 downside-uri: are antenele fixe si nu are USB 3.0 ci doar 2.0. Nu e el cine stie ce SF de router, dar l-am vazut pe Fiberlink sarind de 920Mbps, iar pe WiFi de 400Mbps. Si e stabil (nu uita sa faci update de firmware, din secunda 2).
    Subscriu si eu la ce zis MonkY. E foarte bun router-ul, il folosesc de 2 ani fara probleme doar pe wi-fi ( jocuri PS4 si Netflix pt tv 4k).

  6. #526 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Merci frumos de raspunsuri... inca nu apucasem sa ma aprofundez asa de tare tema aceasta. Problema e ca vreau sa imbunatatesc semnalul in partea opusa a unui hotel, fata de unde e pus router-ul momentan (la receptie). Asa ca nu stiu cat de practica ar fi optiunea sa trag un cablu pe hol (sau in alta parte) pentru un router ca sa amplific semnalul. Cand vazusem acele amplificatoare care se baga in priza si nu necesita cabluri, am crezut ca e ceva mana cereasca. Bine de stiut ca inca au destule bug-uri si nu sunt chiar asa de incredere. Cred ca mai trebuie sa ma documentez si sa vad eventual pe unde as putea sa trag un cablu... Regardless, merci frumos MonkY si cosminbad.

  7. #527 SP
    DY2
    Junior Member DY2's Avatar
    Asa, sa continui aici ce am inceput pe chat, mersi MonKY de link.
    So, am antena skydsl cu routerul lor dedicat care are dfoar o iesire de retea.
    Mai am prin casa un ruter Archer C5 dar nu face fata decat maxin la 2 camere.
    Sunt in stadiul montare pereti de rigips, deci acum ar fi momentul sa trag fire daca este necesar, dar vreau sa ma leg doar wifi la terminale.
    Am incercat cu pocnitor de extendere si alte balarii ce folosear reteaua de curent din casa dar nu fac fata la semnal.
    Casa are aproximativ 20 metrii lungime x 14 latime.
    Nu vreau sa modific anual reteaua, deaia am nevoie de ceva bun de la inceput.
    Gasesc ceva mai bun decat RT-AC86U sau sa merg pe mai multe rutere ?

    Apropous, linia de net este de 50 Mb, deci nu cred ca imi trebuie router giga, filme doar netflix...
    Astept pareri despre ce configuratie ar fi cea mai potrivita pentru mine, multumesc in avans.

  8. #528 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tudoran: cele care se introduc in priza sunt de 2 feluri. Fie WiFi Extenders (care de fapt sunt niste mici AP-uri si care sunt aproape useless - e si logic, daca e semnalul prost in zona unde sunt, nu vor ajuta prea mult, mai ales ca majoritatea au niste antene mici, interne... ce sa mai, de obicei sunt niste "jucarii". Eu am testat cel putin 10-15 modele de-a lungul timpului. Sunt mult mai slabe decat solutia cu folosirea unui router ca AP/extender. Daca gasesti varianta care are si LAN, atunci e super OK, doar ca tu ai spus ca nu ai cum sa tragi cablu acolo), fie asa numitele Powerline-uri (cele care fac translatarea pe curent. Aici depinde de reteaua ta electrica, si e cam singura modalitate de extensie "pe fir" fara sa mai tragi alte fire.) - In cazul tau, merge sa incerci cu un D-Link Gigabit COVR-P2502. Uite un filmulet si un link. Eu personal as incerca varianta cu Powerline. Nu vei avea cu siguranta gigabit (e pierdere in retea), dar daca ai peste 500Mbps, poti sa te consideri fericit!



    DY2: man, chiar daca ai DSL, asta nu inseamna ca nu poti avea Gigabit in casa. Poti sa mergi linistit pe 50Mbps in exterior, dar calculatoarele tale din retea, sau device-urile tale din retea, sa poata transfera Gigabit intre ele. 280mp pe un singur palier (ai si etaj?) din punctul meu de vedere inseamna fie un router foarte bun pozitionat central, la inaltime mai mare (semnalul WiFi se duce in jos si se reflecta), fie 2 routere pozitionate in capete (as merge pe a doua varianta). Ca idee, eu am mult mai putin (cam 120mp), si fara 2 routere, nu am sanse sa am semnal OK in casa, plus ca ma intereseaza sa am si la exterior conexiune OK. Prin urmare, eu folosesc in capete.

    So, AC86U pentru mine a fost solutia cea mai OK, dupa ce am testat aprox. 20 de routere in casa. Mai folosesc un AC68U la etaj (unde am suprafata mai mica). Imi place la nebunie designul acestui model... gandit ca el sa stea in picioare (nu se supraincalzeste), antenele sunt perfect pozitionate si reglabile (nu ca la modelele clasice, unde pentru o pozitionare mai buna, trebuie sa le agati de perete). Da, nu e foarte ieftin... dar nu e ca si cand vei cumpara un router la fiecare 2-3 luni. L-ai luat, l-ai setat, ani de zile il tii acolo si isi face treaba (plus ca e suportat de Merlin pt. custom firmware).

    Daca ai buget mai redus, mergi pe AC68U, pe care ar trebui sa-l gasesti la jumatate de pret fata de AC86U. La fel, suportat de Merlin, design asemanator, dar hardware ceva mai slab (256MB RAM vs 512MB RAM, 128MB Flash vs 256MB Flash, AC1900 vs AC2900, USB 2.0 USB 3.1, CPU 1.8Ghz vs 800Mhz - aici s-ar putea sa gresesc, nu mai stiu exact la ce frecventa e AC68U, dar cred ca sub 1Ghz). Oricum putere foarte mare de procesare nu cred ca vei avea nevoie, incat aproape sigur ca server DHCP, firewall, media convertor si toate cele, vei folosi jucaria de la Sky, iar routerul il pui in AP mode.

    Oricum, conteaza de la casa la casa. Eu de exp. nici cu cel mai tare router din lume, nu voi putea trece de la parter la etaj. Placa de fier-beton care a fost turnata, cred ca scade semnalul cu 80% la trecerea prin ea. Mai repede ajunge prin reflexie pe scari, decat prin acea placa. So, trebuie sa testezi... diverse pozitionari, sa te asiguri ca nu ai prea multe piedici in calea semnalului (de exp. un perete prin care sunt trase fire de curent). Ai de lucru. Good luck!

  9. #529 SP
    DY2
    Junior Member DY2's Avatar
    Mersi de info MonKY, pana acum am testat doar cu un router central (Archer C5) montat la etaj si nu ajunge in capete, iar la parter tv-ul vede reteaua dar nu reuseste sa se conecteze, cam asa de slab este (routerul?).
    Cred ca ma bag la un router scump sa il pun sus si Archer-ul sa il pun jos daca va merge, daca nu mai iau un router potent si jos.
    Revin cu rezultate dupa teste.

  10. #530 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    MonkY, ai idee cum sta AC86U la nr de conexiuni simultane? Mi-am tot impopotonat casa cu becuri smart si alte dispozitive si am momentan intre 24 si 27 de dispozitive conectate pe Archerul C9 pe care il detin. Vreo 14 sunt pe banda de 2.4 si restul pe cea de 5. Am impresia ca imi tot da routerul afara un bec si ma gandeam ca poate a ajuns cu conexiunile la limita, desi pot sa downloadez lejer de pe net cu toate cele.
    Totodata, ai idee ce diferente sunt intre AC86U si AC87U si cat de user friendly este aplicatia de la ASUS vs Tp-Link (caci numai d-astea am avut pana acum)?

  11. #531 SP
    Junior Member cristi1910's Avatar
    @ MonkY: mie logica imi spune ca un WiFi extender trebuie montat pana in locul unde semnalul devine prea slab.
    @ keanustar: in casa ta esti mai in siguranta in cuptorul cu microunde decat in pat.

  12. #532 SP
    Admin MonkY's Avatar
    keanustar: eu pe un AC86U tin o firma cu 30-40 de calculatoare, fiecare cu mobilul sau, plus guests... n-am vazut sa fie atinsa o limita. Dar oricum, becuri pe WiFi? De ce nu ceva cu Zigbee (gen Philips Hue) sau Z-Wave (Fibaro)? Au propriul lor canal (nu interfereaza cu 2.4Ghz sau 5Ghz), nu consuma banda si cel mai frumos, sunt de tip mesh network. Adica fiecare din ele devine repetor/extender.

    Referitor la AC86U vs AC87U, tin sa spun ca am avut si AC87U, folosit la mine pe birou... mai bine de 6 luni. L-am dat, nu mi s-a parut grozav la WiFi. Plus ca asa cum am spus mai sus, nu-mi place design-ul acela "culcat". Antenele se pozitioneaza foarte prost...

    Cat despre user friendly, sincer, nu cred ca exista ceva mai user friendly decat la Asus. As spune chiar, cam prea user friendly (pana pui un firmware Merlin si ai chestii mai avansate).


    cristi1910: daca e un extender wifi conectat pe cablu, poti sa-l montezi oriunde vrei. Daca e extender pe WiFi, e o aberatie din start (imparte aceeasi banda pt. primit si trimis).

  13. #533 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Mersi de raspunsuri. Aveam deja prin casa un roborock de la xiaomi si luasem si 2 air purifiere de la ei, plus hub-ul lor, pentru a le conecta cu niste senzori, asa ca am luat becurile de la Yeelight, sa le automatizez cu switchurile lor si niste bezi de lumini. Pe langa asta, m-ar fi costa cam mult cele de la Philips.
    O sa mai stau o zi sau 2 sa vad cum se mai comporta si daca C9-le imi mai da afara vreun client, o sa fac mutarea la AC86U.
    Nu prea imi vine sa mai dau 900-1000 si pe un router, dupa cheltuielile astea, dar cand te mananca trebuie sa te scarpini pana la capat

    Btw, legat de pozitionarea routerului, ai dreptate. 86-le e mai fain pe verticala. Asa e si C9-le de il am acum si, unde il am pus, tot unul pe verticala as prefera.

  14. #534 SP
    Admin MonkY's Avatar
    TP-Link + Xiaomi = Super combo! Eu zic sa fii fericit ca ai problema doar cu un bec.
    Incearca sa-l schimbi, sa vezi daca nu cumva el e cu probleme, si nu routerul. Sau iti da afara "random"?

  15. #535 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Cand le-am pus initial, am mai avut o problema cu un bec. Nu se comecta la retea. Am vb cu baietii de la v39, de unde le luasem, si mi-au trimis altul.
    Ieri incercam sa fac niste teste si am oprit routerul si nu se mai conecta unul din ele la loc. Am sunat la ei sa imi trimita altul si mi-au spus ca l-au testat si pe cel trimis de mine inapoi, iar lor le merge normal, deci exista posibilitatea sa fie de la router.
    Aseara cand am ajuns acasa am constatat ca becul era conectat linistit, avand in vedere ca au fost cativa clienti de pe router plecati de acasa
    Ce alti clienti mai am care suporta 5Ghz, ii tin pe banda respectiva (telefoane, laptopuri, TV-uri, PS, G Home-uri etc.). Ieri era si tel meu pe banda de 2.4ghz in afara de becuri si altele de la xiaomi. Parca si el dadea ceva rateuri, ca vedeam cum imi tot muta de pe wifi pe netul de mobil. Probabil asta ii facea si becului, il tot scotea din retea.
    Ma tot bate gandul sa dau o fuga pana la emag sa iau AC86-le, daca ma tot gandesc mai mult.

    ---------- Post added 15-02-2019 at 14:32 ----------

    Quote Originally Posted by cristi1910 View Post
    @ MonkY: mie logica imi spune ca un WiFi extender trebuie montat pana in locul unde semnalul devine prea slab.
    @ keanustar: in casa ta esti mai in siguranta in cuptorul cu microunde decat in pat.
    Hai sa n-o dam in teoria respiratiei. Presupun ca tu nu locuiesti in pustietate fara curent electric.
    Totusi, cred ca ma prajesc putin mai greu in casa decat in cuptorul cu microunde.

  16. #536 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ia de la eMag si ai 30 de zile timp de testare. Il poti returna fara nici-un motiv si iti iei banii inapoi daca nu esti multumit.
    De fapt, in cele 30 de zile, poti incerca mai multe routere...

  17. #537 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Ma bazez pe recomandarea ta. Ma duc sa il iau. Sper sa nu fie nevoie de retur De Merlin nu m-am interesat. Presupun ca e CFW pt el. M-ar ajuta la ceva in conditiile date? Pe fir nu o sa il folosesc deloc.

    ---------- Post added 15-02-2019 at 17:12 ----------

    L-am instalat. Momentan obtin 568 Mbps Download si 476 Mbps Up pe speed test in banda de 5 Ghz din camera alaturata. Becurile par a se prezenta ok momentan. Ramane de vazut in cateva zile, dar nu ma astept sa faca vreo figura avand in vedere ca la tine duce lejer peste 30 de clienti. Merci de sfat.

  18. #538 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da, Merlin e custom firmware... adauga niste extra functii. Nu cred ca te ajuta in conditiile date, ba chiar s-ar putea sa te incurce.

    568 Mbps DL si 476 Mbps UL pe WiFi, din camera alaturata... e mai mult decat ma asteptam. Usually, orice sare de 300Mbps pe WiFi, e bonus (repet, dupa niste pereti, distanta mai mare, etc.).

    Sa-l stapanesti/folosesti sanatos! Si sa-i faci neaparat update de firmware.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 27 of 27 FirstFirst ... 17 25 26 27

Similar Threads

  1. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 70 Last Post: 09-11-2019, 17:32
  2. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 943 Last Post: 12-11-2017, 22:30
  3. Licitatie: 2 routere MSI & TRENDnet + bonus By mirciulik.6 in forum Licitatii
    Replies: 7 Last Post: 16-03-2014, 12:52
  4. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 16:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts