Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast
Results 61 to 80 of 112

Thread: Nexus 5

  1. #61 SP
    Junior Member ciuflingar's Avatar
    Te inteleg, aceiasi parere am si eu de iPhone, e mult prea scump si nu sunt dispun sa dau atatia bani, dar il luam daca era 2000 RON, si acceptam sa nu fie retina display, rezolutie mai mica si ma lipseam de cititorul de amprente ... cam asta ma asteptam sa fie 5C-ul dar no ...

  2. #62 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu unul sper ca odata cu Nexus 5 sa se duca toate preturile in jos. No offense, dar in ultima vreme mi se pare ca se plateste prea mult pt. acelasi smartphone de anul trecut, dar ceva mai rapid. Si cand spun asta ma refer la toti, nu doar la Apple si Google. De exp. mie mi se pare aberanta diferenta intre 16 GB si 32GB. Multi cer chiar si mai mult de 100 EUR diferenta, desi costul unui flash de 16 GB la cantitate mare nu cred ca depaseste 10 EUR (si sunt chiar darnic). Si aici, desi imi place Apple, arat si spre ei cu degetul...

    La fel, e aiurea ca tu ca producator sa ajungi sa iti optimizezi linia de productie, dar tu de fapt sa scoti produsul si acum si peste 6 luni la acelasi pret. Acesta ar trebui sa scada... dar se pare ca nu tine cont nimeni de chestia asta.

    Eu ma bucur ca apar smartphone-uri gen Nexus 5. Nu e pt. mine (vorba lui razvanrazy, nu l-as lua decat daca as fi platit), insa nu-mi fac probleme intrucat exista piata pt. el. Tare ma tem insa ca Google va proceda ca si in anii trecuti... adica va produce o cantitate extrem de limitata. Am avut pe cineva care anul trecut a avut problema cu Nexus 4... a trebuit sa astepte o luna (cu el in service) pana au avut cu ce sa-l schimbe. Pai in cazul asta, timpul meu (fara telefon) costa mai mult decat diferenta la care ma bucur cand achizitionez ceva mai ieftin. Pentru mine pretul unui produs inseamna nu doar cat dau pe el, ci si serviciile pe care le primesc pt. acei bani.

    Din pacate vad ca problemele clasice Android au ramas... deja citesc despre probleme de display, probleme de baterie, restart-uri aiurea. Adica exact ce patesc si eu cu Nexus 7 2013...

  3. #63 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Nu cred ca se vor ieftini si celelalte. Google mereu a avut preturi foarte mici la telefoane comparativ cu Samsung, Apple etc. Parerea mea e ca in ceea ce priveste smartphone-urile, tehnologia a atins un punct de saturatie. Sunt subtiri, frumoase ( aici e relativ ), usoare, au camere mai mult decat decente, capacitati de stocare mari, super hardware, sunt incredibil de rapide, au ecosisteme extrem de bogate ---> milioane de aplicatii de toate felurile. Plus feature-uri individuale. Ce ti-ai putea dori mai mult? Tocmai de aceea, mereu va fi "acelasi smartphone ca anul trecut", cel putin in punctul acesta. Eh, lasa... Iti iei un telefon, il utilizezi, mai faci cate un update, si dupa vreo doi ani, tot il schimbi.


    Si eu am problema asta legata de memorie. Deja nu mi se pare normal ca telefoanele/tabletele sa inceapa cu capacitati de stocare mai mici de 32GB. Sau daca tot incep de la 16GB, sa nu fie minim 100$ diferenta pana la 32 si inca 100$ pana la 64. Apple sunt cei mai nebuni la faza asta. Da, recent mi-am dat seama ca investesc zeci si uneori sute de milioane anual in produsele si ecosistemul lor, dar mi-e greu sa cred ca in 2013 avem de platit asemenea scoruri pentru memoria flash.


    Eu chiar vreau sa testez un Nexus 5, dar rareori se intampla sa vad prin magazine. Exact ca Surface-urile celor de la Microsoft. Cred ca o singura data am vazut undeva expus si era intr-un Mall din Italia. Ma surprinde ce spune Razvan legat de Nexus, cum ca are stutter si lag. E stock Android, deci ar trebui sa rupa gura targului. Ca pret, mi se pare bestial, dar ca build quality, e la pamant.


    Si ceva putin off-topic, ca vad ca au loc comparatii la greu cu iPhone-ul: nu sunteti intregi daca aveti impresia ca iPhone 6 va avea ecran tot de 4". Apple au deja in teste de luni de zile ecrane de 4.5" sau de 4.8". Diferenta e ca ei vor sa ramana fideli ideii de "one handed usability" si sa subtieze marginile, astfel incat sa nu il transforme in lopata. Ceea ce mi se pare OK. Oricum, toata industria e "phabletizata" de mult timp.

  4. #64 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    In toate unboxing-urile pe care le-am vazut, telefonul a venit fara casti. La mine in cutie au fost. Se pare ca pentru diferenta de pret din Europa primesti si o pereche de casti.

    Nu ca ar merita, dar ma rog, sa se stie.

  5. #65 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Cum e telefonul ?

  6. #66 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Mai vreau timp cu el, o sa vin cu un review dupa cateva zile

  7. #67 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ciudat. Nici prietenul asta al meu nu a avut casti in pachet. Luat din Flanco...

  8. #68 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu unul sper ca odata cu Nexus 5 sa se duca toate preturile in jos. No offense, dar in ultima vreme mi se pare ca se plateste prea mult pt. acelasi smartphone de anul trecut, dar ceva mai rapid. Si cand spun asta ma refer la toti, nu doar la Apple si Google. De exp. mie mi se pare aberanta diferenta intre 16 GB si 32GB. Multi cer chiar si mai mult de 100 EUR diferenta, desi costul unui flash de 16 GB la cantitate mare nu cred ca depaseste 10 EUR (si sunt chiar darnic). Si aici, desi imi place Apple, arat si spre ei cu degetul...
    Motorola observ ca urmeaza exemplul dorit de tine

    Motorola unveils the Moto G, its new colorful and affordable Android phone (hands-on)

  9. #69 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Nici Nexus-urile noastre de la munca nu au avut casti, cumparate de la emag.

    Cat despre ceea ce a spus Razvan, cu tot respectul pentru el fiindca este un user vechi, insa nu stiu ce fel de Nexus a incercat dar sigur era o chinezarie, deoarece ca si timp de raspuns Nexusul se misca impecabil. Ca sa nu mai spun ca daca se activeaza o optiune in developer options se misca si mai bine .

    Totul este foarte simplu, vrei Android iei Android, vrei iPhone iei iPhone, ambele "lumi" au avantajele si dezavantajele lor, este totul FOARTE simplu . Nu inteleg de ce atatea "razboaie"..

  10. #70 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Stai linistit ca nu am incercat vreo chinezarie. E Nexus 5 luat de la Flanco miercurea trecuta. Asta a fost parerea mea. D-aia am si ramas uimit de cums e misca in comparatie cu 5S, eu comparandu-l cu 4S si mi se parea ca e diferenta fff mica sau sunt identice in majoritatea testelor facute de mine.

    Astept sa-si cumpere si fratele meu (sper, anul asta) si o sa ma pot pronunta mai bine decat dupa un test de 30 de min la un prieten.

    Repet, eu personal nu l-as lua nici sa-mi dea cineva bani pentru asta. 4S-ul meu inca mi se pare perfect pentru ce am nevoie.

  11. #71 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ma, doar nu va mint cu castile alea, iaca povestea:

    Dupa ce am auzit niste povesti vizavi de posta din Belgia, am avut unele emotii si am zis ca imi trebuie o dovada ca deschid pachetul pentru prima data. Am zis sa filmez incat sa se vada ca eu il deschid pentru prima data, asa ca m-am prostit cu un unboxing. Si am fost chiar surprins ca am gasit casti inauntru.


  12. #72 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nice unboxing! Keep up the good work! Dar o mica intrebare: de ce Dzeu fata neagra, margini negre si doar spatele alb? Bine, e mai special el asa... dar totusi

  13. #73 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Stiu, e deranjant. Asa e si iPhone 5C, o fi o moda sau doar sa iasa mai ieftin.

    O alta diferenta fata de varianta all-black este ca marginile sunt lucioase in timp ce la varianta pe negru este un negru mat. Habar n-am de ce.

  14. #74 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Bun, am vazut si eu unboxingul, mie imi place telefonul, arata bine si mi se pare subţire. Astept si un review

  15. #75 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: ai facut si tu un test cu ART? Cum se compara cu Dalvik la performante? Intreb pt. ca pe Nexus 5 e instalat by default... pana vine si pe Nexus 7 cu 3G, imbatranesc...

    ---------- Post added 18-11-2013 at 00:35 ----------

    Well, am gasit niste teste comparative: Dalvik versus ART benchmarks on a Nexus 5 | John Miller.
    Din pacate, ma asteptam sa vad extra performanta peste tot... dar rezultatele sunt (cum spune americanul) "all over the place"... Macar e bine ca se mai reduce din lag cu ocazia asta... Thx God!

  16. #76 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sincer sa fiu, nu am sesizat diferente. Mai mult efectul placebo, pentru ca efectiv nu simti nimic in plus. Unele aplicatii fac figuri si scrie clar chiar si in link-ul tau ca nu e pentru oricine. Eu l-am folosit jumatate de zi dupa care am revenit. Nu mi-a convenit chestiile de genul. Cand vorbesti de lag probabil te referi la Nexus 7, pe 5 nu am observat nimic nici cu Dalvik. In ART au fost doua-trei freeze-uri, dar nu e inca gata.

  17. #77 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Cand vorbesti de lag probabil te referi la Nexus 7, pe 5 nu am observat nimic nici cu Dalvik.
    Nu, vorbesc de Nexus 5. Are lag in Chrome, are lag cand faci poze, are lag in Gallery (cand ai multe imagini), are lag in anumite treceri prin meniuri, are lag in anumite jocuri (de care nu ai sti daca nu ai juca si varianta pe alte device-uri), are lag in Phone app cand ai multe contacte care au asignate poze si infos... and the list goes on. Cine nu le observa, poate fi fericit. Altii nu observa lagul acela nici la Galaxy S2 (btw, si S4 are aceleasi lag-uri, mai putin la camera, unde sta mult mai bine decat Nexus 5 - dar poate fi doar un bug software ce va fi rezolvat - sper).

  18. #78 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Bine...

  19. #79 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cateva exemple (ca sa vezi ca nu e doar impresia mea de om nebun/maniac):

    The Verge: "Speaking of rendering, the old bugbear of Android has always been scrolling performance. Especially in Chrome, there's always been a sense of lag that seemed completely out of place on top-tier devices. On the Nexus 5, we're very sad to report that the situation doesn't seem any better. There is still not a one-to-one relationship between your finger and the screen, and it's still crazy-making."

    Slashgear: "For those of you used to working with devices with shutters so quick that it happens just as you press the button, there’ll be some getting used to it to do. The lag and periodic sluggishness are probably our biggest complaints about the Nexus 5′s camera, and we’re hoping Google can address them both with a software update much as Motorola did for the camera on the Moto X."

    Androidcentral: "i have my Nexus 5 for a day now. I noticed two issues. 1. the phone is really fast but when i open the gallery to watch a movie it takes for ever. If i stop watching checking mails and going back into the gallery it takes long time again."

    XDA: "My new Nexus 5 is freezing and lagging badly sometimes. I received a pdf of an image from an order at Brownells. I opened the pdf and it had no problems. I scrolled left to right and then it started lagging and stuttering. The pdf is only 253 kb. I have tried it several times with other ones and it does the same if you move it around a bit."

    And the list goes on...

    ---------- Post added 18-11-2013 at 01:07 ----------

    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Bine...
    Hai nu te supara si tu acum... Poate ai primit unul bun tu

  20. #80 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    1. Chrome e prost de cand il stiu. E foarte adevarat, cu alte browsere cica ar fi mai bine. Personal nu am incercat pentru ca inca il mai suport. Este un browser Delphin sau ceva de genul pe care lumea il lauda. Am 1000+ contacte in agenda, nu am pic de lag sau stutter. In ultimele doua saptamani inainte am folosit un i5, simteam diferente daca erau. Safari cu iOS 7 pe i5 se misca la fel de prost.

    2. Camera este slaba. Porneste greu si face greu poze. Nu e lag sau stutter, pur si simplu e inceata.

    3. Again, ca si cu contactele, am peste 500 de poze si imi intra instant si nu am loading-uri mari, freeze sau alte povesti.

    4. Am reviste Level de 80MB si se deschid mai repede decat pe i5.

    Nu are rost sa o lungesc. Ca si ala de la The Verge sau care au fost cu primul Hands-On, el se plimba pe homescreen si zicea ca are lag ca la Android

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast

Similar Threads

  1. Nexus 9 By tudyniuz in forum Android
    Replies: 23 Last Post: 01-05-2015, 16:31
  2. Nexus 6 By trickz in forum Android
    Replies: 30 Last Post: 26-11-2014, 21:43
  3. Nexus 5 la 349$ By tudyniuz in forum Tech News
    Replies: 24 Last Post: 12-11-2013, 21:07
  4. Replies: 0 Last Post: 21-11-2012, 11:53

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts