Eu ma " alint " de faptul ca o sa achizitionez licente la pret intreg iar pe acele jocuri nu o sa le detin nici macar in format digital...
Eu ma " alint " de faptul ca o sa achizitionez licente la pret intreg iar pe acele jocuri nu o sa le detin nici macar in format digital...
Ai dreptate sa fii ingrijorat, dar n-a confirmat nimeni daca vor fi sau nu 'deals', n-a confirmat nimeni ca vom putea sau nu vom putea sa facem claim la o cheie digitala de pe un joc detinut pe disc, n-a zis nimeni nimic clar inca, e vina lor ca s-au exprimat prost si din topor, modul asta de comunicare nu l-am inteles nici eu.
Si jocurile pe disc le tinem in dulap dar nu ne lasa sa intram in ele fara day one patch sau regular updates, sau cand ne e lumea mai draga ne inchid serverele. Alea le 'detinem'?
Uite eu spre exemplu am platit in jur de 400 de euro cred in total pe Destiny si vroiam sa ma joc Destiny pana mor si in mormant daca se poate si la un moment dat nu o sa mai pot pentru ca asa vor ei. Il am pe disc. Se numeste ca 'il detin'?
Nu detineam nimic oricum, un disc de plastic nu-ti garanta tie ca nu fac ei switch off la jocul respectiv la un moment dat. Fara updates online este ca si cum ai incerca sa instalezi IOS 18 pe un Iphone 6, tot la mana lor esti/suntem. Si pe ala platesti o carca de bani si 'il detii' pana cand nu mai au ei chef sa il detii ca poti sa-l arunci in sertar ca nu-si mai face updates la apps...
Uite cum vreti voi (general 'voi') sa bagati discuri de PS4 in PS6 sau sa tineti in libraria de Playstation filme de acum 15 ani, eu spre exemplu urasc cu sange ceea ce au ajuns telefoanele mobile si am vrut din rasputeri sa raman la iphone 7 pentru ca pentru mine facea exact TOT ce aveam eu nevoie. Puteam sa sun, sa pun alarma si sa platesc cu el. ATAT!
Surpriza dupa ios 16.oOo... ia-o la cioc Xandere cu tot cu detinutul tau!
Il detineam, platisem pentru el si vroiam sa il folosesc cat vreau eu si cat timp este functional! Functioneaza si acum, se aprinde si atat, in rest, cum ar spune un bun prieten din Constanta, mai pot doar sa-mi fac poze cu el la sugiuc, ca asa vrea Apple...
Il mai detin? Am platit pentru el si nu putin, la vremea lui! E vina lor ca eram eu preistoric in gandire si necesitate? Ce este diferit?
E vina astora de la SONY ca vrea lumea in 2028 sa joace RDR 1 de pe disc de PS4 pe o consola care apare la 15 ani distanta? Nothing lasts forever... pentru ca noi suntem niste furnici.
Singurul lucru pe care 'il detinem' cu adevarat este aerul din plamani. Nici apartamentele la care platim rate pana murim nu sunt ale noastre, suntem doar tolerati sa stam in ele atata timp cat vrea banca. Daca o belim de Merineanu si ne imbolnavim si nu mai putem sa platim taxa de protectie, nu mai detinem nimic...
Nu le caut scuze, sunt suparat pe situatia asta si recunosc ca e vina lor, impreuna cu a utilizatorilor care au votat cu portofelul in ultimii ani.
Dar nu cred ca e capat de lume, asa cum nici gaming-ul pe PC nu a murit o data ce s-a renuntat la discuri.
Sa fim seriosi, cati utilizatori cumpara jocuri de pe GOG? Valve detine 75% din piata si GoG doar 2-3%. Degeaba il folosesti ca exemplu cat de bun e gaming-ul pe PC daca aproape nimeni nu-l foloseste.
Si eu tocmai ce mi-am luat un Portal… nici nu-mi vine sa mai arat poza, acum pare ca încurajez pe Sony spre digital …
Ies singur din camera și mă bucur in liniște.
Și aia este vina noastră, i-am lăsat să-și bată joc de noi si am continuat să le cumpărăm jocuri lansate in beta stage care aveau nevoie de o groază de uodate-uri ca sa fie jucabile, era mișto era PS3 când luai un disc si nu aveai nevoie de net, il băgai si il jucai fără probleme!
Pentru mine consolele au însemnat o platformă de jocuri mult mai ieftină si accesibilă decat un PC, mult mai portabilă și asta era un plus cand eram copil plus ca puteam face schimb s-au împrumuta un joc sau chiar vinde de nu mai aveai nevoie de el.
Consolele nu vor mai fi la preturi prea accesibile si nici acum renunță si la suport fizic, pentru mine next gen nu mai sună a consolă!
Mă bucur ca acum doi ani mi-am construit un PC care si acum duce jocuri brici (GPU 4080p Super, CPU i9 13900K, 32gb DDR5, SSD Samsung 980 Pro), chiar nu stau bine cu banii si cand am luat GPU am avut ceva buyers remorse dar a dispărut acel feeling foarte repede, plus ca l-am construit in timp si vânăm oferte la componente.
Probabil rămân doar cu PC-ul și tot la doua generații de placi grafice pot vinde GPU si sa fac upgrade cu pierdere relativ mică si asta nu ca ar fi chiar necesar ci fiindcă is nebun eu sa am grafică cât mai bună!
Ce mă mai deranjează la console de două generații este că plătești sa joci online, pai am cumpărat jocul, lasă-mă să-l folosesc ce naiba!!!! Pe PS3 băgăm online Killzone 2, Burnout Paradise, Battlefield 2 si nu plăteam nimic dar hai să-i mulgem de bani pe fraieri că ne lasă. Aia cred că și râd de prostia noastră, stau si zic uite ba ca au luat jocul si timp de doi ani cat il joaca online tot plătesc subscripție.
Acum mai joc Battlefield 6 online pe PC, am luat jocul și gata nu mai plătesc nimic si asa e si normal!!!
Eu înțeleg ca nu vrei sa te privezi de la ceva ce-ți oferă plăcere si că viața e scurtă dar timpurile se schimbă si se schimba in rau, habar nu am de ce lucrurile nu pot fi mai bune ci tot mai rau. Imi place sa joc ceva dar aș putea și renunța fără sa mor si joc de mic de pe vremea ZX Spectrum!
Am ajuns sa simt uneori ca toate astea is o minciună, trăiești printr-un televizor tâmpit, ai trăiri printr-un televizor tâmpit, te ține ocupat un nimic! Nu am mașină si nici permis ca as fi fost prin natură mai mult, mi-am pierdut din timp acasă de handicapat ce sunt, acum ca sunt operat de două luni la genunchi ma simt si mai blocat si prins aici pe langa casa in gunoiul asta de oraș. Nah bun ajunge ca am deviat deja!
Nu sunt o minciună, sunt pasiunea noastră și ca orice pasiune, există ups and downs!
Sănătatea pe primul plan, însănătoșire grabnică!
Sony buries its head in sand as gamers haven't heard a peep since July 1st https://www.notebookcheck.net/Sony-b...1335712.0.html
On July 1st, Sony announced that PlayStation won't have new physical game releases starting in 2028. The news caused a massive controversy online, with gamers shouting at the top of their lungs about how much they hate the decision.
Sony’s unfortunate announcement post on X has so far garnered over 143 million views. Sony has not said a word about the situation since then. Neither on X nor on the PlayStation Blog. Sony has gone radio silent, hoping that gamers will move on. But it appears unlikely as the outrage only seems to have grown over the past few days.
From regular gamers to industry journalists, overwhelmingly majority of people are pissed at Sony. People are worried that the move is meant purely as a tactic to increase profits. There are also concerns regarding the preservation of content that users have already paid for.
Under Sony’s official PSN policy, a PSN account that remains inactive for 36 months will be permanently deleted. Sony will notify a user after 36 months of inactivity and give a 6-month grace period for reactivation. At the end of the grace period, all your digital purchases, including games and DLCs, will be deleted with no way of recovering them.
In other words, with the PS6, which is likely to be all-digital, you will lose access to your games that you have bought with your own money if you don’t meet Sony’s conditions.
---------- Post added 07-07-2026 at 09:48 ----------
Excelenta desbaterea.
DF Direct Weekly #271: The End Of PlayStation Physical Media & True Game Ownership
A adus Xander vorba despre Resistance pe topicul de Xbox si am realizat ca n-am cum sa-l joc pe ps5, decat daca scot ps3-ul afara din dulap. Bine ca am discul fain frumos degeaba. Se putea prin cloud la un moment dat presupun. Excelent.
O firma canadiana are o petitie "Sony not to kill Playstation game discs" si a adunat deja peste 200.000 de semnaturi:
http://www.change.org/p/don-t-kill-t...ystation-games
Am dat de petiție pe site-ul celor de la DigitalFoundry, am trimis-o și la prietenul care are PS5 Pro. Încă mă gândesc dacă să fac măcar abonament la PS Plus Essential. Per total PS Plus Extra n-a prea meritat, am zeci de jocuri adăugate, vreo duzină descărcate de pe PS Plus Extra. Doar câteva nu le aveam deja. Mai aștept, am COD MW III pe disc deja și nu l-am jucat (dintre jocurile de la PS Plus din iulie 2026).
By steauacroitoru in forum Console Retro & Arcade
By krOOm in forum Sony PlayStation 4
By EvilG in forum Console Retro & Arcade
By MonkY in forum Sony PlayStation 3
By MonkY in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
Bookmarks