Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 23 of 74 FirstFirst ... 13 21 22 23 24 25 33 73 ... LastLast
Results 441 to 460 of 1469

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #441 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Fara a tine partea vreunui producator (LG, Samsung, Sony, Panasonic or else), tind sa cred ca generalizarea nu e deloc buna. De exemplu in cazul in care spui "nu te sfatuiesc sa iei LG pt. ca e cam puturos", eu pot sa-ti demonstrez live cum un LG de 1.400 RON se misca mai bine decat un Samsung de 10.000 RON. Are si unghiuri mai bune (deh, IPS vs S-PVA sau ce Dzeu mai foloseste Samsung these days) and so on. Desigur, eu compar un pic mere cu pere pt. ca diagonala este diferita, insa cred ca e o comparatia asemanatoare cu cea de mai sus.

    Referitor la timpul de raspuns si acel infam Game Mode... well, nu stiu cati dintre voi va jucati in Game Mode pe un Samsung, dar mie mi se pare o bataie de joc. Practic in Game Mode TV-ul iti dezactiveaza cam 75% din functiile cu care se lauda (si pt. care probabil l-ai achizitionat de la inceput). E ca si cand ti-ai lua o super masina si ca sa prinzi viteza dezactivezi ESP, ABS, etc... Eu recomand sa-l pacaliti cu trucul (care culmea, inca functioneaza de mai bine de 5 ani la produsele Samsung) prin care redenumiti input-ul in PC. Veti avea majoritatea functiilor active si mai scade un pic lag-ul.

    Cat despre Edge Led vs Direct Led, Micro-dimming & Co... toate astea palesc in fata unei plasme sau a unui OLED. TOATE tv-urile cu led-uri, fie ele aliniate pe margini pe orizontala, fie pe verticala, fie in clustere, atata timp cat nu sunt "led per pixel", vor produce o groaza de defecte. Imi vin rapid in minte efectul de haloing, motion blur, crushed shadows, clouding, etc. Sa fiu sincer, am vazut mai multe defecte la modelele cu led-uri din spate decat cele edge, si nu pentru ca sistemul ar fi mai prost (ba din contra, eu m-am mirat cand am vazut ca mai toti producatorii au renuntat la metoda) ci pentru ca procesarea e de cele mai multe ori dezastruoasa. Eu de-asta de exp. pt. gaming recomand un monitor dedicat.

    Oricum, eu exagerez un pic acum... la 1500 RON nici nu poti cere foarte mult (la naiba, pana si cele flagship au tone de issues), dar e bine sa nu generalizam.

    P.S. De s-ar ieftini mai repede OLED-urile astea...

  2. #442 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    La bugetul asta nu prea are variante Monky.
    Generalizarea nu este buna.. in general (ah ce-am zis aici!), dar in acest segment de pret se cam aplica.
    Panoul "sort-of-VA" este potrivit pentru "best of two worlds". Livreaza o imaginie (calitativ) mai mult decat decenta, in timp ce ofera un timp de raspuns foarte ok (nu mi se pare deloc de neglijat pentru un TV) iar pe partea de OS, Tizen este destul de "rapid".
    Cat despre game mode, eu il folosesc (ce-i drept pe un UHD), il gasesc util.

    TV-urile nu reprezinta solutia perfecta pentru jucat, spre deosebire de monitoare dar na, pentru console.. diagonala > ochi
    Cand mai vrei sa fie ok si pentru vizionat, ca doar nu il iei doar pentru jucat, trebuie sa te si pupi cu femeia la un film.. sau sa te mai uiti si la un meci, na, lucrurile se complica.
    Din pacate (nu doar pe acest segment de pret) asta este ce avem (la momentul actual) dpdv tehnologic (LED), cu bune si cu rele.
    Eu oricum sfatuiesc a se merge in magazin/showroom, testa mai multe TV-uri, infinge un stick, testa cu poze, butona un pic, si-abia apoi sa se faca achizitia. Nu exista panou perfect.. nici pe departe (toate au clouding, banding, etc.), eu de-abia dupa 3 am ajuns la unul decent.
    Cum ai zis si tu, OLED-urile alta treaba.. dar mai e pana acolo, cel putin pentru mine (oricat de mult mi-as dori o renovare a "man-cave", avem alte prioritati).
    Oricum, pana la urma, fiecare cu gusturile lui, am incercat sa fiu cat mai obiectiv si sa ofer o solutie in acel buget.
    Oh ca tot ai mentionat, inca am o plasma VIERA (la parinti) pe care ma mai joc din cand in cand Good times.

    PS: nu am nimic cu "baietii", ba din contra, am avut/testat (de-a lungul vremii) nu cateva monitoare/TV-uri LG.. primul meu PC l-am luat cu un monitor LG (ah melancolie..)

  3. #443 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Guys, am acest TV si are o singura mufa USB. Am incercat in weekend sa pun un HDD cu alimentare doar pe USB si nu vrea sa mearga. Se aude ca si cum l-ar porni, dar totusi se opreste, incearca din nou si din nou si tot asa pana-l scot. In schimb, un stick USB merge fara probleme.

    Am incercat acelasi HDD pe un alt Panasonic, aproape identic, de acum 2 ani, 42", dar cu 2 sloturi USB si acolo merge in oricare din ele.

    Am mai incercat si pe alt tv din casa, un Samsung si la fel, merge fara probleme.

    Pe toate USB-urile scrie ca au 5V, deci ar avea putere.

    Mentionez faptul ca atat HDD-ul (partitia respectiva) cat si stick-ul USB sunt formatate exFat (pe Mac) si merg fara probleme pe celelalte 2 TV-uri.

  4. #444 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In cazul in care nu-i da putere suficienta, ai 2 solutii (de fapt chiar 3):

    1. Folosesti un HDD extern alimentat la priza (cam toate cele de 3.5" sunt asa)
    2. Folosesti un HUB USB alimentat la priza, si la el conectezi HDD-ule extern - putere va primi de la priza, nu de la TV
    3. Iei un HDD extern (de 2.5", 5400 sau 4900 ROM) cu consum mai mic - desi aici sunt sanse sa nu alimenteze suficient

    P.S. Incearca si un update de firmware la TV... poate exista o problema cu setarile de voltaj, rezolvate din firmware. E cu bataie lunga... but one can only hope!

  5. #445 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Faza cu alt HDD extern pica, pentru ca nu mai am altu si oricum nu ma obosesc asa tare pentru asta, cand am stick ce functioneaza fara probleme, dar e ceva ce ma sacaie si nu inteleg care-i faza.

    Update de fw i-am facut imediat ce l-am luat (in urma cu o saptamana) deci nu e cazu.

  6. #446 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Are careva, TV UHD 4K, cum se vede imaginea la PS4 ?

  7. #447 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Faza cu alt HDD extern pica, pentru ca nu mai am altu si oricum nu ma obosesc asa tare pentru asta, cand am stick ce functioneaza fara probleme, dar e ceva ce ma sacaie si nu inteleg care-i faza.
    E simplu. Toate USB-urile sunt la 5V, dar puterea e data de amperaj. Degeaba are 5V daca scoate doar 200mAh. 5V x 0.2Ah = 1Watt!!! Majoritatea celor super lente au nevoie de minim 2.5W (si atunci esti la limita)... asta ar insemna 5V x 0.5Ah. Desigur, ai putea sa te iei de producator, dar ma indoiesc ca se va rezolva. Cel mai simplu un USB HUB alimentat (de preferat USB 3.0) si ai rezolvat problema.

    P.S. Ai mai putea rezolva altfel: exista (dar destul de greu de gasit) niste cabluri pt. HDD-uri externe care folosesc 2 mufe USB 2.0, pentru a-si dubla amperajul. Asta desigur functioneaza doar daca ai 2 mufe USB - acum m-am uitat pe specificatii si vad ca nu are decat una Ciudat rau TV-ul asta... zici ca au bagat banii de productie doar in panoul de 50", iar in rest are specificatii si conectica de la un TV super cheap de maxim 30".
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    Are careva, TV UHD 4K, cum se vede imaginea la PS4 ?
    Stii vorba aceea... cu nu poti sa faci bici din rahan, nu? Se vede la fel de prost pe o diagonala mare. Probabil de-asta si nebunia cu PS4.5 sau PS4 Neo... Upscale-ul de multe ori mai mult strica decat ajuta.

  8. #448 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Da...eu l-am luat strict pentru living, adica Chromecast/Smart pe youtube/Netflix/HBO Go. Am vrut doar sa pun un serial de pe HDD in weekend si mi-am prins urechile vreo 2h cu chestia asta, dar nu e cazu sa mai continui. Tks de raspuns

  9. #449 SP
    Member legokid220's Avatar
    Salutare!! Nu stiu cum sa incep... Nu stiu mai nimic despre televizoare dar imi doresc unul. Nu m.am m.ai uitat la un tv e 3 ani si nu asta ma intereseaza ( desi daca acum o sa.mi iau unul, sigur am sa ma uit si la ceva posturi tv) in special il vreau pt ps4, filme, internet prin browser ( cat permite) .
    Momentan ma joc pe un monitor LG 23 IPS.
    Prefer tot LG , dar am auzit multe vorbe rele despre LG, personal n.am nici o problema cu monitorul. Mai mi.a spus cineva ca are un Smart LG si cand pune un film online se incarca 20 de min si apoi zice ca nu are memorie suficienta pt incarcare. Nu stiu care e diferenta intre sistemele de opereare....
    As vrea cat se poate de detaliat sa imi explicati de ce e bun brandul recomandat de voi(sony,samsung,lg etc.) minusuri, probleme, plusuri si in special imi place sa navighez pe pe canapea pe cateva situri, in special CG.
    Buget: usor peste 2000 ron . 2500 mai exact .
    Acum , daca el straluceste prin simplu fapt ca este full hd si nu este neeaparat smart nu am nimic impotriva.
    Inca nu stiu la ce e bun 4k. Desi m.ar incanta...

    ---------- Post added 04-06-2016 at 17:55 ----------

    Iertare, cred ca am postat gresit. Se poate muta?

  10. #450 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ti l-am mutat eu legokid220. Referitor la explicatiile pe care le doresti... cred ca ar fi o discutie la care nu ne-ar ajunge o zi si-o noapte. Pe scurt mai toate brand-urile au modele proaste, mai putin proaste, bune si unele chiar foarte bune. Referitor la probleme, poti sa iei si un flagship de 20-30.000 RON si sa se strice sau sa vina cu defecte din start... important e sa iei cu garantie. Caz in care mai toate companiile au service-uri autorizate, vin acasa sau iti asigura transport, etc.

    Pe scurt, la un buget de 2000-2500 RON iti vei lua un TV decent, depinde acum insa ce conteaza pt. tine mai mult. Conteaza sa aiba o diagonala cat mai mare sau sa aibe cat mai multe functii? Intreb pentru ca poti gasi un 32" fully packed la banii aceia, sau ai sanse sa iei un 50" dar cu mai putine functii, eventual fara SMART. Depinde foarte mult si ce oferte sunt in perioada in care vrei sa achizitionezi. De exp. de Black Friday au fost 55"-uri 4K la aproximativ 3000 RON. Poate merita mai mult sa astepti si sa prinzi o oferta buna.

    Eu iti recomand inainte de toate sa mergi prin magazine si sa pui ochii pe cateva modele care iti plac... eventual sa te hotarasti daca vrei diagonala mai mare... si sa incepi sa le "vanezi". E greu sa intrebi despre ceva generic... mult mai simplu sa intrebi "ce credeti despre modelul X sau Y?".

    P.S. Personal cred ca majoritatea SMART-urilor de pe TV sunt destul de slabe... mai repede iei un non-smart si iti cumperi ceva gen nVidia Shield TV sau un Apple TV, cu care mai poti sa te si joci.

  11. #451 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Bai, stii care-i faza ? Chromecast n co. fac toate aceleasi lucruri, lucruri pe care le poti face fara probleme si pe un SMART TV, oricat de praf este el.
    Personal tin Chromecast-ul in sertar si cand vreau sa dau ceva foto sau video de youtube le dau direct pe Smart. Si asa am si un USB si un HDMI liberi in TV.

    @legokid220 , vezi ca si-a luat Tudor zilele trecute un 4K la 2500 ron. Sau poti lua un Panasonic de 50" full HD si cu Smart la 2200 ron. Alternative sunt o gramada. La toate ai si garantie 2 ani, deci no worries (doar Panasonic are inca 3 ani, extinsa, daca te inregistrezi la ei pe site).

    Sfatul meu: du-te intr-un magazin si vezi toate cele 10.000 de modele, vezi care s-ar incadra in buget, cere-le omuletilor de pe raion sa puna 2-3 unu langa altu si ia-l pe ala care-ti place. La urma urmei si daca se strica, 2 ani n-ai treaba.

    @MonkY, am nevoie de putin ajutor, daca ai cum si cu ce, in reglarea 2 TV-uri Panasonic. Am tot folosit setari de pe net, dar nu sunt 100% multumit.

    Primul este un Panasonic TX-42AS600B si cu setarile de aici, in jocuri mi se pare putin "off". Cele mai evidente au fost Witcher 3 si Uncharted 4, jocuri cumva suprasaturate iar mie mi se pare ca tinde cumva spre galben.

    Al doilea este Panasonic TX-50CS520 si am pus aceleasi setari de mai sus si tot nu sunt 100% multumit.

  12. #452 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Clar e de mers in magazin si vazute cat mai multe. Si eu am cumparat la fel, doar dupa ce am vazut. Eu nu am avut niciodata nevoie de Smart, dar unii au, dar pana la urma conteaza imaginea si aia o vezi cel mai bine live. Vezi TV-ul ala luat de mine, lasasem niste impresii pe cateva topicuri.

    Am avut de-a lungul timpului doua televizoare LG si ambele au avut numai probleme: backlight bleed, image retention, luminozitate varza, unghiuri proaste, etc. Ii consider in aceasi categorie cu Akai, Horizon si alte firme de vapor similare.

  13. #453 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Tudor, app de firme de vapor, am un Sunny luat cu 800 ron prin februarie 2010 pe care-l foloseste mama absolut non stop (doar cand mai cade curentu e stins, sau cand pleaca de acasa pe perioare mai mari) si inca merge fara nici cea mai mica problema, atat video cat si audio.

  14. #454 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu faceam referire la LG, de la care am luat doar flagshipuri de peste 1000€ iar amaratul de Philips 4K de 2500ron are o imagine mai buna din toate punctele de vedere. Atat doar ca nu e smart.

  15. #455 SP
    Member seven1994's Avatar
    Ca veni vorba de modelul philips 4k de 139 (dacă nu mă insel),cel fără smart.Merge pentru vizionare filme și gaming?Sau sa strâng mai mulți bani Pt alt model?

  16. #456 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu nu am probleme cu el, iar la banii dati nu ma pot plange de nimic. Citeste HDD-uri (dar greu), stick-uri, carduri de memorie prin adaptor spre USB. In rest, am jucat atat jocuri de PS4/XO cat si PC in 4K si din nou, nu am de ce sa ma plang de banii dati. Nu e smart, porneste mai greu decat un smart (5s vs 15s), citeste mult mai incet un HDD plin de 2TB (nici n-am avut rabdare sa stau sa se incarce totul de pe el, pe smart TV stai maxim 10s)

    Dar uite, ca tot intreaba lumea, o sa fac o mica comparatie intre cele doua TV-uri 4K pe care le am. Intre: Samsung UN55JS8500 si Philips 55PUH4900/88.

    Samsungul l-am luat acum vreo 9 luni cu 1600EUR, Philips l-am cumparat de la emag acum aproximativ o luna cu 510EUR. Diferenta dintre cele doua este de peste 1000EUR si daca ar fi sa ma intrebe cineva daca merita diferenta de pret as zice imediat ca nu. Samsung are mai multe porturi, are mult mai multe functii, se misca mult mai rapid, cand mergi dintr-un input in altul se misca instant (in timp ce Philips sta 3-5s), porneste aproape instant, poti instala tot felul de aplicatii si prostii inutile pe el, are smart-hub care e extrem de util si pentru cei care vor unele functii de smart, asta le are pe toate. Dar daca as compara strict imaginea, diferentele sunt minime. Samsung e putin mai luminat, dar poate am impresia asta doar pentru ca Philips sta intr-o camera mult mai luminata, redarea culorilor e cam la fel fara diferente sesizabile. Spun cam la fel pentru ca unul dintre ele e in Romania, celalalt in Olanda si mi-e imposibil sa le pun unul langa altul pentru o comparatie directa. Dar dupa 9 luni cu Samsung si trecand la acest Philips, la uzul meu nu am simtit absolut nicio diferenta.

    Conteaza mult si pentru ce folosesti TV-ul. In 90% din timp eu le-am folosit strict pentru console, fie ea PS4 sau XO. Am conectat si PC-ul de cateva ori de distractie si chin in 4K, dar asta a fost scopul lor pentru mine. Iar aici din nou, diferentele sunt insesizabile. Asa cum am jucat The Division in 4K de pe PC pe Samsung, la fel de bine il pot juca acum de pe Philips. Asa cum am jucat sute de ore de Witcher 3 de PS4 folosind Samsung, asa am adaugat alte zeci de ore de pe acest Philips. Nu vad nicio diferenta notabila in urma trecerii si pot spune ca diferenta e data de viteza TV-ului si functiile smart. Nici nu m-ar mira sa fie acelasi panou dedesubt sau macar ceva apropiat calitativ.

    Daca esti panicat de fel si vrei neaparat TV-ul cel mai cel, mergi spre ceva similar cu acel Samsung. In rest, eu cred ca am invatat o lectie importanta in urma acestei achizitii si voi privi TV-urile cu alti ochi de acum inainte

  17. #457 SP
    Member Leni's Avatar
    Eu am acelasi model de Panasonic ca si razvanrazy, 50cs520e si sunt foarte multumit de el. il am de mai mult de jumate de an, are 5 ani garantie si merge fara probleme. Pe partea de smart sunt de acord cu Monky ca e slabut (bine, asteptarile mele erau sa se miste ca un smartphone gigantic...stiu, sunt exagerat, dar eu asa imi imaginam ca este un smart tv), l-am legat la router prin cablu fiindca wi-fi-ul e cam slabut si cuplat cu router-ul meu no-name de 30RON era dezastru, si merge brici. Eu sunt foarte multumit de el, imaginea e excelenta, sunetul bun, youtube si netflix preinstalate, works like a charm. Ca si gaming, eu il folosesc la Wii U si sunt extrem de multumit, iar la pretul de acum (2200RON) cred ca e best-buy.

  18. #458 SP
    Member styng's Avatar
    Salut,

    O parare despre modelul LED Smart Panasonic, 126 cm, TX-50CX670E, 4K ?
    O sa-l folosesc cam la orice: tv, filme, ps4 ... am citit pe un forum ca ar avea input lag de 55ms, mi se mare cam mult

    ps. il am rezervat la 2.564 Ron

  19. #459 SP
    Member Sir Dinu's Avatar
    Televizor LED Philips, 124 cm, 49PUH4900/88, 4K Ultra HD
    Ce parere aveti de el? Il iau, nu il iau? Strict pentru vizionat filme, pentru Xone si pt PS4. Am sistem 5.1 la care sa il leg.

  20. #460 SP
    Member party_man's Avatar
    Nu cumpara nimic de la philips, au vandut gama de mult. Mi-am luat eu un monitor cu ips acum 2 ani si ceva si a crapat exact cand a iesit din garantie. Da un ban in plus pe o marca care se respecta.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 23 of 74 FirstFirst ... 13 21 22 23 24 25 33 73 ... LastLast

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts