Nu pot sa cred. Imi iese media 10 la franceza. Mie. 10. Franceza. E ca si cum Einstein ar fi recunoscut in istorie pentru minunatii sai cartofi la cuptor.
Nu pot sa cred. Imi iese media 10 la franceza. Mie. 10. Franceza. E ca si cum Einstein ar fi recunoscut in istorie pentru minunatii sai cartofi la cuptor.
Si mie mi-a iesit 10 semestrul trecut , iar semestrul acesta imi iese 9 (eu nu stiu decat Bonjour! + cateva propozitii).
Mai da cineva bacalaureatul anul acesta? Eu sunt M1 si imi fac griji la matematica. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti de ciuda ca am ales profilul acesta. Culmea culmii, iau la simulari la romana 9, 8.5, la biologie 8, 7.50 si la mate mai mult de 3.50, 4 nu pot sa iau. Ceva sfaturi de la cei care au dat anul trecut ?
Is confuz. Iei 5 din partea I. Singuru' sfat ii sa faci toate exercitiile odata, toate variantele. Cand nu stii te uiti pe rezolvari, le notezi alea ce nu le-ai stiut si dupa ce ai terminat toate variantele le refaci pe alea. O parte nu o sa le stii iar si te mai uiti odata.
Partea I, a II si a III au fiecare cate 30 de puncte, iar 10 puncte sunt din oficiu. Trebuie sa faci perfect partea I ca sa iei bacalaureatul pentru ca mai scoti 10-15 puncte de la II si III.
Nu ca as fi eu foarte bun, probabil maxim de 8 pot sa fac singur la mate, insa tie ti-e frica ca nu treci? In 4 ani nu ai facut deloc mate? Incearca sa faci variante, unde nu stii te uiti la rezolvare si iti faci o fisa, fiecare problema cate moduri de rezolvare area. Spre exemplul la partea 2-a iti trebuie putine notiuni, in 2 zile le-ai invatat. Daca poti sa inveti la bio o sa poti si la mate
si eu tot cele mai mari griji mi le fac la mate :-s. La fizica si la romana nu am cine stie ce emotii. Da la mate
. Poate ca stiu sb 1 si 2 destul de bine, da la sb 3 is varza: mai faco integrala, o derivata, o axioma... da cam atat. Si totusi is optimist ca ma gandesc ca mai am o luna jumate ca sa inteleg odata problemele de la sb 3. Damn M1
![]()
@ Tray, nu le am cu matematica deloc si in cei 4 ani de liceu, am avut media de 6-7. Nu e ca sunt prost si nu inteleg, nu am lucrat deloc tot liceul, iar acum nu stiu de unde sa o mai apuc....Apropo, uite modelul 2011: Variante bac 2011 matematica m1 | Variante Bacalaureat .
SB1: Scot 25 din 30 ;
SB2: Scot 15 din 30;
SB3: Scot 5 din 30;
25+15+5+10 OF = 55 pc...
Urasc legile de compozitie..daca mi-ar pica o matrice si un polinom - > iau bacul 100%, dar in rest..
Momentan mi-am facut o lista: Bijectivitate, surjectivitate, injectivitate habar nu am ce sa le fac, trebuie sa invat formulele trigonometrice, iar in rest stiu mai tot...90% stiu...treubie sa fac doar exercitii. La subiectul 2 am vazut ca pica o matrice obligatoriu si un polinom sau o lege de compozitie. Matricea este incredibil de usoara, iar polinoamele le inteleg, dar daca-mi pica unu hidos cum mi-a picat saptamana trecuta la simulare ( f(x^2 + 3x +x ) = f^2(x) la 3f(x) +f(x) sa ma ia dracu daca stiu ce sa-i fac.
bijectivitate : injectivitate + surjectivitate : injectivitate exista x1 x2 apartinand domeniului astfel incat f(x1) =f (x2) rezulta x1=x2
surjectivitate exista y astfel incat f(x)=y, si scoti x din ecuatie, daca apartine domeniului este surjectiva
la legi de compozitie este foarte usor zi-mi ce nu stii. la polinom nu am inteles ce se cere. si care e polinomul in sine?
Ps: daca nu intelegi ce iti zice profesorul de mate intreaba un coleg care stie, uneori rezolvarea e mult mai simpla doar ca profesorii o zic ca la carte si pare grea
Merci mult. Am adaugat in attachment polinomul, habar nu am ce sa-i fac, iar la legea de compozitie, este cea din postul anterior, dar o sa adaug varianta mai jos.
Legile de compozitie le-am uitat complet, trebuie sa le reiau de la 0, stiu ca erau ceva cu a0b0c=(a0b)0c=a0(b0c) unde a0b=A si vine A0c si trebuie sa il rezolv.
Polinomul este in V94, iar legea de compozitie in modelul 2011.
1.La legi de compozitie este calcul tot ce trebuie sa stii este
element neutru x compus cu e = x si inlocuiesti in cerinta in loc de x compus cu y inlocuiesti y cu e si il calculezi pe e
simetrizabil : x compus cu x prim = e si il afli pe x prim
izomorfism f (compus dupa prima lege cu y) trebuie sa fie egal cu f(x) compus cu a 2-a lege cu f(y) si scrii f(xy supra 2xy -x -y +1) = (1/x) -1 inmultit cu (1/y) -1. Si tine cont de f(x) din cerinta C. adica 1/xy/2xy-x-y+1 = 1/x ori 1/y -1/x -1/y +1
Si daca este IZOmorfism f(x) asta (1/x)-1 trebuie sa dem ca e functie injectiva + surjectiva, dupa cum ti-am zis mai sus
2.a ) f( -1) = f patrat de -1 + 3 f ( -1) + 1 = -1
b) restul impartirii lui f la x-5 este f(5)
x=0 f(1) = f patrat de 0 +3f(0) +1 =1
x=5 f(5)= f patrat de 1 + 3 f(1) +1 =5
la partea c este cam greu trebuie prin inductie
Iti multumesc pentru raspunsuri. Daca ai vreodata nevoie de informatii in legatura cu gramatica limbii romane/ limba si literatura romana si chiar biologie, nu ezita sa ma contactezi.
Mersi insa la romana stau cel mai bine , la mate stau cel mai prost, iar proba a 3-a dau la info.
vine cineva maine, azi, la simularea de la medicina? Simulare Admitere UMF eu voi fi supraveghetor in sala de anatomie, daca vreti sa ne cunoastem si sa vorbim ma puteti cauta pe acolo. voi avea un ecuson albastru cu numele: Corha Andrei. gata, acum trebuie sa ma culc, maine ma trezesc la 5![]()
Bookmarks