WohooTocmai am mai prins un proiect long-term de $90/sapt, pt 3 ore/zi.
Content and blog editing - Writing & Translation Jobs - oDesk
Deocamdata e de 15h/sapt, dar a zis ca mareste perioada mai incolo![]()
Wow. Is foarte mandru sa vad un thread cu oDesk pe CG.ro.
Eu lucrez cu odesk de mai bine de un an. De vreo 6 luni am demisionat de la locul de munca si lucrez doar prin oDesk.
Luna asta au publicat un articol bazat pe un interviu care mi-lau luat in aprilie anu asta: Fixed-Price Finesse: The Test Run | oDesk.com
Daca aveti intrebari va pot ajuta eu.
ok . I`m going bananas(in a bad way
) : nimeni nu vrea sa ma angajeze . Cred ca stiu de ce : sunt nou si desi am 3 sau 4 teste luate cu un punctaj above average tot nu vor sa lucrez pentru ei pentru ca nu am nici un feedback pozitiv . Am nevoie de niste sfaturi de la veteranii odesk-ului
. Voi cum ati facut la inceput ? Cate teste ati facut ? Cum va era formulata cererea ? Ce fel de slujbe faceati ? Am nevoie de un mic sfat care sa ma ajute cat sa iau o slujba sau doua la inceput . Dupaia cred ca o sa vina mult mai usor restu slujbelor (odata ce am feedback pozitiv )
Salut. Eu am inceput saptamana trecuta. Eu m-am bagat pe creative writing. Am luat un job, unde acceptau newbies - so to speak - adica foarte slab platit. Am scris intr-o saptamana 20 de articole si am primit ieri feedback 5/5. Acum am aplicat pentru niste jonuri bine platite. Daca mai imi trebuie feedback, mai iau un job din asta pt. feedback. Sper ca in curind sa iasa ceva. Spor!![]()
angelicus nu se poate sa ai cumva un link sau ceva de genu ? chestii de noobi ?orice ai gasi si mi-ar putea fi de ajutor as ramane recunoscator . Eu am incercat si tehnical writting si si traduceri da tot nu am avut noroc
. Inceputul intotdeauna e cel mai greu
![]()
Eu jobul acesta l-am facut! Good luck! http://www.odesk.com/jobs/Creative-Article-Writer-Newbie-Welcome_~~df24611ec1cba2d1?sid=12001
Incaputu e clar cel mai greu.
Cel mai bine e sa incepi cu joburi fixe la care pui bid sub bugetu buyerului. Repeti chestia asta pana ai vreo 3 - 4 reviewuri si apoi poti incerca la un job platit la ora(aici e goldul).
Asa am inceput si eu...primu job l-am facut la 50 % din bugetul buyerului(am lucrat cam 2 zile pentru $ 35) si acuma lucrez cu $ 17 pe ora.
Daca sunt doritori, ar putea posta aici domeniile in care sunt interesati si eventual sa facem o echipa. Ar fi interesant.
Voi cam cum formulati cover letter'ul? Daca poate prezenta cineva succint niste idei dau o bere la urmatoarea intalnire.
Daca te uiti la help, la un cover letter, o sa vezi ca iti dau niste sfaturi foarte relative. Din ce am observat eu, nu trebuie sa fie foarte stufoase. Eu folosesc patternul acesta: daca imi cer "mostre de lucru", las alea sa vorbeasca pentru mine. Daca nu, atunci scrii o chestie pseudo-narcisista, repetind cuvintele lor. Ideea e sa nu exagerezi. Oricum, aveti grija sa fie scrise perfect gramatical si sa pastrati un stil formal, usor business. Drept introducere, intotdeauna, folosesc un "Hello," spun ce am de spus si termin cu "Yours sincerely," apoi te semnezi pe rindul urmator. Toata treaba asta depinde si de tipul de angajator: daca merg spre creative writing, atunci insisti pe rigurozitate lingvistica, daca merg pe matematica/business/marketing/internet/php si alte limbaje de programare, introduci foarte subtil diplome/certificate/studii. Incearca sa fii cit mai riguros in a da referinte. Oricum, cover letter-ul este numai primul pas - lucrurile pe care sa insisti sunt testele si un feedback cit mai pozitiv. Eu am inceput de trei saptamani si am facut deja 7 teste, toate cu note peste 4. La doua din ele, sunt printre primii 10%, respectiv 20%. E bine sa ai un test foarte greu trecut cu brio - la creative writing, de exemplu, Chicago Writing Style - pe asta am reusit sa il iau cu 3,90, dar sunt printre primii 10%. In urmatoarea luna, cind o sa pot, vreau sa scot cel putin first 20% la toate testele. Din experienta, am aplicat la un job bine platit, teoretic aveam all the requirements, dar mi-au respins cererea, ca nu aveam atunci cine stie ce teste. Baftttaaa!
---------- Post added 02-07-2010 at 05:04 PM ----------
a propos...va recomand si Freelancer.com | Online Jobs | Freelance Employment | Outsourcing Services | Programmers | Web Design | Freelancers same business - mai multe proiecte, unele chiar f bine platite
Si eu sunt nou pe oDesk si am aplicat de cateva zile la cateva job-uri si sper sa ma accepte! Pana acum m-am bagat doar la writing si vreau sa invat Photoshop mai bine! Daca faceti vreo echipa poate reusesc sa vad ajut si eu cu ceva... Mersi pentru sfaturile care le-ati scris pentru cei incepatori!![]()
Doua ore cu 10 dolari, cite doua pe zi. Plus, are sute de ore de audio that need transcriptions. Plateste cam 30-40 de dolari pt 30 de minute!Plus, eseuri ce trebuie standardizate, corectate. Teoretic, trebuie ii corectez foarte bine lucrarile si sa il provoc la discutii pt. brainstorming. Cauta asistent pe lunga durata si daca totul merge perfect si eu devin indispensabil, o sa ma recompenseze pe masura, ca sa nu plec!
The best part is that I like it! Proful e de filosofie!
Voi la cate job-uri aplicati odata ? Sunt si eu nou in luema oDesk-ului, am luat testele: U.S. English Basic Skills Test, oDesk Readiness Test for Independent Contractors and Staffing Managers si Windows XP Test.
Momentana am aplicat pentru 6 job-uri. Sa vad ce sanse am sa ma accepte.
Bookmarks