Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 41 to 60 of 63

Thread: Facultatea in afara tarii

1. #41 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Statul britanic impune insa universitatilor care impun taxe de peste 6.000 de lire sterline pe an sa ia parte la programul national de burse in valoare de 150 de milioane de lire sterline, pentru a se asigura ca studentii saraci nu sunt exclusi de la educatie.

Deci tot te scoti cu o bursa macar.Si in plus, creste taxa de scolarizare-> primesti mai multi bani de la imprumutul de la stat

2. #42 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Da, asta asa e. Din pacat e prea mult pentru mine, si cred ca renunt la idee. Pana la urma se pot castiga bani frumosi si din ce fac acum, si modelare 3d pot invata si de unul singur Eu iti urez succes

3. #43 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Eu nu inteleg de ce nu aplicati in Danemarca niciunu. Facultatea e free pentru cetatenii europeni si trebuie doar sa ai IELTS. Cursurile toate se tin in engleza.

4. #44 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Huh? Nu stiam asta. Am o colega care a plecat in Danemarca sa predea la o scoala si zicea ca e frumos. Trebuie sa ma mai interesez inseamna

5. #45 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Si in Suedia e la fel. Cursuri gratis pt. cei din UE si au si predare in engleza.

6. #46 SP
    Senior Member GS0Ls's Avatar
    Si in Scotia sunt cursurile gratuite pentru membrii UE.

7. #47 SP
    When will the proposals take effect?
    Ministers intend to bring in the new system in time for it to take effect from September 2012. Students applying in 2011 who defer entry to 2012 will have to pay the increased fees, and there are concerns that there will be a rush for places in 2011 before the new regime kicks in. But students who have begun their courses before 2012 will not be affected in their later years of study.
    BBC News - Q&A: University funding

8. #48 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Si Finlanda e free, for that matter, daca tin minte bine.

9. #49 SP
    Hmm, ce sa aleg second choice : Northampton, Bolton sau UCLAN. ( eu m-am cam hotarat pe uclan, dar poate mai are cineva vreo informatie)

10. #50 SP
    Junior Member anamaria's Avatar
    tray.... ti-ai luat tzepa cu banii la Integral, 1300 lei pentru aplicatie?!? Plus 120 lei?!? Eu am aplicat la Essex, Bradford, UCL, Warwick si LSE la Study Abroad Advising Center - www.education-abroad.ro si m-a costat cam de 3 ori mai putin, am intrat la toate. Am platit 500 lei cu totul, pentru ca erau universitati nepartenere, am prieteni care au aplicat la universitati partenre si nu au platit nimic. Nu recomand Integral pentru ca sunt scumpi rau si eu am fost la ei si mi s-au parut foarte ciudati, insistau sa aplic pe un program care un exista! S-au deschis de curand, deci probabil nu sunt up to date.

Study Abroad exista din 2006, sora mea a aplicat la ei in 2006 si a si terminat facultatea, acum e la Master, tot in UK...

cu taxele se pare ca noi nu suntem afectati, vezi aici: www.education-abroad.ro

Eu plec la Essex anul viitor - anybody else?

O sa ma intalnesc la Study Abroad cu ceilalti care au aplicat prin ei - in jur de 100 pentru Essex am inteles ca au pe an, dar in rest daca mai e cineva, mail me!

Anamaria

11. #51 SP
    Junior Member Bugsy's Avatar
    Nu vreau sa iti distrug "visul" dar parerea mea ca mai bine ramai in tara.
    In primul rand e chestia e de bani,tu crezi ca e ca si in filme,te duci la Princeton iti iei o slujba part time,rupi invatatu si dupa ai o poveste de genul rags to riches?Gandeste ca jobul o sa iti acopere 3 4 ore pe zi MINIM,te vei angaja la ceva gen fast food ca orice student si vei avea un salariu mizer din care o sa iti acoperi cheltuielile de gen mancat,haine etc. chestii de baza.Luandu-ti un part-job nu vei mai putea aloca atat de mult timp invatatului,care e scopul tau,ptr. ca n-are sens sa te zbati cu part job sa iti platesti taxe,mancare si sa nu ai timp sa inveti,mai bine ramai in tara.Plus ca dupa vei plati toata viata acel credit,si viata e cam c**va deci nu e neaparat sa reusesti in ceea ce iti propui sa te faci.
    Si parerea mea e ca in Romania poti invata la fel de bine ptr. ca pana la urma materia e aceeasi totul este SA VREI.
    Mi-a zis tatal meu de un caz,era o fata care s-a dus la facultate la Bucuresti si dupa ce a terminat s-a dus sa lucreze la un birou de avocatura,notariat(ceva de genul)la o companie foarte mare iar dupa un an a ajuns ceva gen director pe acea aripa si acuma castiga cam 1 milion de euro pe an sau ceva de genul...deci sanse sunt.
    Ideea pana la urma care vreau sa ti-o dau este ca daca vrei sa inveti si nu ai parinti betivi si fel de fel de situatii si in Romania poti invata foarte bine.Crezi ca toti acei developeri de la Ubisoft s-au dus la facultati in Anglia?Gandestete la asta si o sa vezi ca nu are sens sa pleci afara.
    In al 3-lea rand,nu te cunosc,nu vreau sa te ofensez in vre-un fel.Tu esti in stare sa faci programare,design?Stii sa lucrezi bine in programe ca 3D MAX sau C# C++,ai o inclinatie spre asa ceva,iti place?Ptr. ca daca nu faci ceva din placere degeaba iti place sa te joci,si mie imi place sa ma joc care nu sunt o pers inteligenta,sunt mediu,si tiganului sifilitic de sub mine ii place sa se joace pe PS3...desi nici macar nu stie sa scrie.Ca si game designer ,ai o imaginatie bogata,iti place sa schitezi,sa desenezi ptr. ca asta este cel mai important.
    Dupa ce vei termina facultatea,sa fugi unde vezi cu ochii afara ptr. ca in tara asta vei muri de foame.

12. #52 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    In sfarsit am primit si eu 2 confirmari de la facultatile din Anglia. Una e de la Bradford (Computer Animation and Special Effects) si alta e de la Essex (Computer Games). Deja incepeam sa transpir pt ca un coleg avea confirmate 5 optiuni din 5, o colega avea 3 sau 4 din 5 iar eu pana acu 2-3 ore aveam (tobeeeee): 0 din 5 .

Si pe langa vestea asta super, am aflat ca au mai "scazut" criteriile de admitere la aceste 2 facultati: 1. Media la BAC acuma trebuie sa fie mai mare de 8.00, nu 9.00 cum mi-au zis cei de la agentie
    2.E indeajuns sa am si C la CAE (nu B respectiv A cum stiam eu inainte). Cand am citit ultima parte i-a venit sa urlu de fericire. de ce? Eu la CAE am luat nota C (daca luam inca 2 puncte atunci era B ) si la 4 din 5 facultati aveam nevoie de B sau A. Acuma ca am aflat ca si C e suficient macar stiu ca nu trebuie sa dau TOEFL-ul sau IELTS-ul (cum m-am gandit sa fac acu o saptamana sau doua).

Acuma ca stiu ca sunt admis la cel putin 2 facultati, pot sa spun ca is extrem de fericit, si is aprope sigur ca o sa fiu acceptat si la celelalte 3 optiuni.

si nu te teme @Bugsy ca nu imi distrugi visul. Din punct de vedere financiar o sa ma ajute parintii mei, care sunt foarte fericiti ca am decis sa invat si apoi sa lucrez in afara tarii. De asemenea sper ca o sa merg la aceeasi facultate la care o sa mearga si cei 2 colegi de-ai mei, asa macar stiu ca o sa am pe cineva de incredere mereu aproape.
    Si ca sa iti raspund la intrebarea ta, sunt in stare sa fac programare/design (i feel ready master lol). Am facut 4 ani de informatica (cei drept numa pascal si fox unde nu m-am omorat prea mult cu el, da macar am o idee cu ce se mananca si in plus au si specificat la sectiile respective ca nu trebuie sa ai experienta la informatica, da totusi e un bonus). Acasa am mai lucrat in Photoshop, iar 3ds max-ul numa l-am butonat un pic... Ideea e ca acolo la facultate multe o sa se inceapa de la 0 asa ca nu trebuie sa fii expert la C++/3ds max ca sa intrii acolo si sa te descurci.

Astept sa vina si celelalte confirmari si intre timp ma gandesc in ce oridine sa trec optiunile mele. Va anunt daca se mai intampla ceva interesant

13. #53 SP
    usor de ales , essex firm

14. #54 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Bravo! Sincerele mele felicitari. Dar dai de baut lol

15. #55 SP
    Senior Member GoodFella10's Avatar
    Quote Originally Posted by Tudoran View Post
    In sfarsit am primit si eu 2 confirmari de la facultatile din Anglia. Una e de la Bradford (Computer Animation and Special Effects) si alta e de la Essex (Computer Games). Deja incepeam sa transpir pt ca un coleg avea confirmate 5 optiuni din 5, o colega avea 3 sau 4 din 5 iar eu pana acu 2-3 ore aveam (tobeeeee): 0 din 5 .

Si pe langa vestea asta super, am aflat ca au mai "scazut" criteriile de admitere la aceste 2 facultati: 1. Media la BAC acuma trebuie sa fie mai mare de 8.00, nu 9.00 cum mi-au zis cei de la agentie
    2.E indeajuns sa am si C la CAE (nu B respectiv A cum stiam eu inainte). Cand am citit ultima parte i-a venit sa urlu de fericire. de ce? Eu la CAE am luat nota C (daca luam inca 2 puncte atunci era B ) si la 4 din 5 facultati aveam nevoie de B sau A. Acuma ca am aflat ca si C e suficient macar stiu ca nu trebuie sa dau TOEFL-ul sau IELTS-ul (cum m-am gandit sa fac acu o saptamana sau doua).

Acuma ca stiu ca sunt admis la cel putin 2 facultati, pot sa spun ca is extrem de fericit, si is aprope sigur ca o sa fiu acceptat si la celelalte 3 optiuni.

si nu te teme @Bugsy ca nu imi distrugi visul. Din punct de vedere financiar o sa ma ajute parintii mei, care sunt foarte fericiti ca am decis sa invat si apoi sa lucrez in afara tarii. De asemenea sper ca o sa merg la aceeasi facultate la care o sa mearga si cei 2 colegi de-ai mei, asa macar stiu ca o sa am pe cineva de incredere mereu aproape.
    Si ca sa iti raspund la intrebarea ta, sunt in stare sa fac programare/design (i feel ready master lol). Am facut 4 ani de informatica (cei drept numa pascal si fox unde nu m-am omorat prea mult cu el, da macar am o idee cu ce se mananca si in plus au si specificat la sectiile respective ca nu trebuie sa ai experienta la informatica, da totusi e un bonus). Acasa am mai lucrat in Photoshop, iar 3ds max-ul numa l-am butonat un pic... Ideea e ca acolo la facultate multe o sa se inceapa de la 0 asa ca nu trebuie sa fii expert la C++/3ds max ca sa intrii acolo si sa te descurci.

Astept sa vina si celelalte confirmari si intre timp ma gandesc in ce oridine sa trec optiunile mele. Va anunt daca se mai intampla ceva interesant
    Si eu mai aveam nevoie de doar 2 puncte sa iau B la CAE

Probabil ca dupa ce ma intorc de la Harrow School din Londra vara asta o sa incerc sa dau CPE si sa fiu sigur ca o sa pot sa merg la facultate in Anglia

16. #56 SP
    Senior Member Muthu Raoul's Avatar
    Quote Originally Posted by Tudoran View Post

Daca se incep de la 0 as fi si eu tentat avand in vedere ca sunt la profil uman...

17. #57 SP
    Quote Originally Posted by tray View Post
    usor de ales , essex firm
    nu e chiar asa de usor... cei de la agentie mi-au recomandat in primul rand Bradford deoarece cand vine vorba de gasirea unui loc de munca dupa terminarea facultatii, Bradford a obtinun un scor de 24 din 24 (desii hai sa fim sinceri Essex e destul de aprope avand 23 din 24). Si nu stiu daca sa aleg Essex deoarece nu are acel program "sandwich" de care se tot vorbeste(in al 3lea an de facultate poti sa alegi sa faci un an de practica muncind la o firma iar abea dupa aceea studiezi materia din anul 3...cica e foarte indicat sa faci miscarea asta si sa profiti de optiunea sandwich.. yummy).
    Costurile de trai in Bradford sunt mai mici deoarece e la nord de Londra iar Essex e la Sud de Londra. Si in plus la Bradford s-ar putea sa mearga si prietenii mei (thats a big plus ).
    Oricum daca ar fi sa pun primele 2 optiuni cred ca as pune Bradford, urmat de Sunderland pt ca ambele au acel program sandwich.

Merci eagle-eye si daca o sa ne intalnim vreodata, atunci o sa dau de baut...da dupa ce intru la facultate lol. Asta a fost doar unu dintre pasii care trebuiau facuti . Mai am un pic... bac-ul, ceva foi de completat si poate inca chestii. Da dupaia o sa beau si o sa dau de baut la toata lumea lol.

L.E. @goodfellam eu zic sa nu te stresezi cu CPE-ul. Poate nu iti ajunge C de la CAE, da totusi e mai indicat sa dai Toefl sau Ielts (asa mi-au spus si cei de la agentie). Cambridge is overrated . Si oricum CPE e greu de numa . CAE e floare la ureche in comparatie cu CPE .

@Muthu Raoul eu zic ca in mare parte e de la 0 deoarece cursurile din anu 1 is ceva de genu: basic programing, basic design, basic x, basic y lol. Poate ca te ajuta daca esti la mate info sau nu...treaba asta o sa o aflu la anu.

Mai erau ceva profile de game design mai complex, da alea necesitau un portofoliu....eu stiu sa desenez ceva ceva da nicidecum nu is destul de bun sa pun la punct un portofoliu de nota 10 . Asa ca am ales optiunile care nu necesitau asa ceva. Cea de la Essex e foarte directa: Computer Games lol(deii cred ca la sfarsit o sa poti sa lucrezi si la consoole ).

18. #58 SP

19. #59 SP
    Quote Originally Posted by tray View Post
    interesant . Din ce scrie aicea ordinea la optiunile mele ar trebui sa fie: Essex, Sunderland, Huddersfield si abea apoi Bradford... in timp ce cei de la agentie miau zis ca ar fi indicat asa: Bradford,Essex, Huddersfield si la sfarsit Sunderland.

Trebuie sa ma gandesc bine ce aleg. Si de as pune Essex prima mea optiune as primii din start bursa lor de 1000 de lire (asta e conditia la ei ca sa primesti bursa ). Damn .... da momentan nu imi mai bat capu. Must ... go.. to bed..

Merci tray pt site

20. #60 SP
    Senior Member Walkman's Avatar
    Ati aspirat vreunul si la facultati din State? Imi puteti oferi ceva informatii? Care ar fi cele mai ok dpdv financiar dar si ca prestigiu? Ma intereseaza informatica, programare.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast