legat de rot si de fapt de multe altele, iti mai trebuie cookbooks. si mai e si un spell care vindeca si rot si poison. daca ai rabdare maxima le gasesti, daca nu... nu e un bai daca dai un search dupa cookbookul specific pe google. legat de questul principal... exista acele dare luminoase dinspre sites of grace care te indreapta catre main path. altminteri e aceasi chestie ca in souls games, diferenta vine din faptul ca la alea spatiul era mai redus si erau multe ziduri care sa te tina inchis intr-un semi rail. te mai rataceai prin paduri sau mlastini mai deschise asa, dar mai devreme sau mai tarziu ajungeai la boss si de obicei erau max 1-3 bossi pe zona, 1 principal si 1-2 optionali. bateai principalul, treceai mai departe. acu ai jde bossi, dar stiind din toate materialele promotionale ca ai legacy dungeon (castelele/manors etc) si small dungeons si open field, mie mi-e destul de clar unde trebuie sa ajung. si mai zic si NPCs along the way. nu e ca alte jocuri open world, dar daca ar fi... nu ar mai fi souls like.
eu am alte probleme cu el: sunt bossi si enemies care sunt pur si simplu bull****. nu mai tine de skill in niciun fel. poate vor fi balanced la un mom dat.
sunt putin ofuscat de texture pop ins. nu e acceptabil pe un sistem ca ps5, in conditiile in care mie popinul imi apare la aproape fiecare fast travel la un site of grace in exterior.
a bit pissed off ca in ciuda numarului mare de bossi si enemies f puternici, primesti cantitati infime de rune la cam toti. inteleg ca e ptr balance si ca sa nu devii op prea rpd si sa eviti orice combat encounter prin a fugi. dar totusi.
cred si ca au exagerat putin cu "rapirile". i mean... it's nice from time to time, dar aici se intampla in fiecare sesiune. ok... ai chesturile alea cu smoke in loc de mimics. fine... ma pot feri sau pot risca, fine. mai ai acele portale. ok. dar erau necesare si virginele alea? si asa aduni f greu rune mai ales de pe la level 40-50 in sus ca sa cresti in nivel, mai dai si peste diversi... rapitori.
unele dungeons sau mini bossi sau encounters sunt trase la indigo si nu ofera reward conform cu challenge-ul.
alta chestie: au mai redus din impactul caderilor, dar situatiile in care iei sau nu damage, in care mori sau nu (fir pe cal, fie pe jos) atunci cand sari, cazi de la anumite distante sunt cam inconsistente. uneori sar cu calul cu double jump de la o distanta mai mare si nu mor, si alteori mor de la distante mai mici si eu si calul in full health si fara ca zona de aterizare sa fie out of bounds.
buguri suparatoare nu am intalnit multe, dar unul enervant era ca in anumite boss fights, mobii ma loveau prin fog door sau imi atrageau fantoma sumonata acolo si o omorau in timp ce fantoma mea nu le putea da damage.
inca nu am jucat in co op prelungit cu prieteni. dupa asta si dupa ce voi fi si invadat o sa imi exprim si pozitivele despre joc care sunt mai mult multe decat negativele.
PS: inca o chestie apropos de co op, nu inteleg de ce nu au lasat sa fie folosit steed-ul si in co op. e ca o alta piesa de echipament ptr mine, si mi se pare ca restrictioneaza f mult co opul. de altfel eu cred ca trebuiau sa renunte la limitarea co opului pe sub-zone unde bossul e in viata. la jocurile mai lineare gen dark souls sau bb mergea. aici e cam aiurea si segmenteaza f mult experienta. iar la ce se dorea cu acest open world... that is not ok.
PPS: legat de faza cu datul prin pereti cat si de ce am zis eu mai mult cu privire la bull**** enemies: unele chestii de genul au fost in toate jocurile lor. nu cred ca aici sunt facute toate intentionat. cred ca pur si simplu nu au optimizat bine asset-urile si regulile din joc. e primul lor joc open world si pare livrat destul de rapid dupa sekiro si cred ca de asta. spun asta ptr ca in anumite situatii vad ca intr-un spatiu inchis si inamicul da cu sabia in perete si ii da bounce back si e ametit putin, asa cum ar fi si normal daca mi se intampla mie. dar si destule situatii in care pur si simplu e stricat. ei pretind ca nu vor sa mai vada oameni are stau ca testoasele cu scutul sus si merg pas-pas cu frica. daca e asa atunci eu ca jucator ce plm sa fac cand nu mai sunt safe nici dupa un perete prin care arma mea aproape identica cu a mobului nu trece, iar a lui da? ah si bonus, jocul cu cea mai mare densitate de ambushes pe minut din toate jocurile lor, iarasi... putin exagerat.

+ dpad .
, mai ales in bossfights .
Red Wolf of Radagon e facut praf. Next in line - Rennala

Bookmarks