Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 121 to 140 of 229

Thread: STALKER 2: Heart of Chornobyl

1. #121 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    De asemenea am inteles ca au probleme cu sistemul de A-Life 2.0 (care dicteaza viata prin Zona, cum patruleaza NPCii, unde se spawneaza, etc.) si s-a vazut din ce am jucat ca am omorat cativa apoi random s-au spawnat altii fix in acelasi loc.
    Vazusem ceva despre asta, dar nu intelegeam la ce se refera.

Ceva clar e stricat pe acolo, dar mai e si componenta random in majoritatea cazurilor - cred/sper.
    Urmaream ceva video despre cum sa gasesc echipament mai bun, ca sa nu fiu chair pielea p... p-acolo si ajunsese tipu intr-un joc, unde a evitat si apoi omorat cu greu o dihanie d-aia gen vaca/porc si mi-am zis - that looks easy enough. Hai sa o fac si eu.
    Si am ajuns in zona aia, am vazut dihania, m-am furisat sa iau shotgun-ul respectiv si reusesc sa omor dihania si mai vin inca 4 pe mine. Reusesc cu greu sa le omor si mai apar alte 4. Dau sa fug si cu greu omor din ele si cum omoram una, aparea alta si efectiv cred ca se respawn-au la infinit

Si am mai patit sa ma omoare unii in padure si cum salvasem cu 5s inainte, la load sa nu mai fie aia acolo ci un monstru, apoi nimic fix acolo si aparea mai departe ceva. Destul de misto faza asta.

2. #122 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Da bine, daca stau sa ma gandesc este FIX ce ai gasi pe niste soldati rusi daca le-ai face buzunarele in ziua de azi in Ucraina. Dar e totusi un joc, nu tre sa fie realist chiar la toate punctele

3. #123 SP
    Member codpin's Avatar
    Dupa vreo 7 ore de joc, murit de vreo 30 de ori din cauze stupide si terminat prima zona, am decis sa il las deoparte pana nu primeste niste patch-uri.

AI-ul e varza. Efectiv varza. Nu te poti baza cand te vad sau nu. Ba se uita fix la mine si nici nu misca ba sunt cu spatele la 50m si ma vad instant.

Faptul ca efectiv se spawneaza NPC random, fix langa mine m-au facut sa mor de vreo 10 ori cel putin. Apoi a fost o faza cand trebuia sa ies dintr-o baza si dupa ce am omorat vreo 50 am realizat ca ei de fapt erau in infinite spawn. Efectiv apareau unul dupa altul. Noroc ca foloseau aceeasi arma ca mine si am avut munitie. Pana la urma a trebuit sa fug de acolo. Am murit de minim 15 ori acolo.

E survival shooter, dar oricat de mult as avea grija sa fiu atent la imprejurimi totul se duce pe p... cand se spawneaza un grup de banditi sau mutanti langa mine. Efectiv e zero predictibilitate. Tin minte ca la alea vechi auzeam ce se intampla in jurul meu si stiam la ce sa ma astept. Aici din pacate nu e valabil.

Si poate as fi trecut peste astea daca economia nu era stricata si looting-ul ar fi fost mai rewarding. Te chinui sa mergi ca melcul juma de harta sa ai ce vinde si descoperi ca nu-ti ajung banii nici sa repari echipamentul, ce sa mai zic de upgrade sau sa mai cumperi ceva.

Iar faptul ca gasesti 90% numai arme stricate care costa enorm sa le repari si ca gasesti doar cate 3-5 gloante o data e chiar frustrant si anevoios.

Am asteptat prea mult jocul si nu vreau sa ma frustreze mai mult decat ma distreaza. Il las vreo luna doua pana fac ceva ok cu el. Chiar nu inteleg de ce au ales sa il lanseze in starea asta, pentru ca astea nu-s buguri minore.

Good hunting, stalkers!

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

4. #124 SP
    Fix asta voiam si eu sa spun.

Oricat imi place jocul, cred ca voi lua o pauza de la el, macar pana la urmatorul patch.
    Am avut aseara 2 faze atat de frustrante, incat efectiv am inchis jocul, desi mai aveam timp de joaca, vreo 2h.

Prima data, la finalul primei zone - pun cu spoiler desi nu e neaparat:

A doua faza a fost mega imbecila, la inceputul zonei 2, unde eram intr-o misiune banala de recuperat un artefact, dar intr-o zona mai greu accesibila si random a inceput o furtuna d-aia toxica pentru care trebuie sa te adapostesti urgent, iar eu eram cumva sub pamant, dar tot ma omora instant - efectiv iti scadea viata in cateva secunde de nu aveai timp sa faci animatia de bagat viata. Si am incercat de vreo 40 de ori, cred, diferite rute si feluri de a fugi de acolo, de a ma ascunde, de a baga viata efectiv incontinuu dar nu am reusit nimic.
    Pana la urma am avut, cumva, noroc, la o faza imbecila - am dat load mult in spate, dar tot in misiune si in loc sa pierd timp sa ma bat cu aia sau sa fac loot, am rupt-o cu fuga, stiind unde trebuia sa ajung, m-am ferit efectiv de vreo 8 dihanii si 4-5 oameni, prin baltoace radioactive si prin canale, limitarile jocului cu cataratul (pentru ca da, nici macar pe ceva la nivelul braului nu te poti catara - zici ca nu are maini...) si am reusit sa iau artefactul si sa fug si culmea, m-am adapostit intr-o cladire fara usi si geamuri, unde cumva aerul de la furtuna nu ajungea si nu-mi topea costumul instant

In schimb am descoperit o chestie pe care nu o intelegeam initial - cand te ataca o haita de caini si tragi in ei si dispar in ceva fum albastru, de la un glont - atunci trebuie sa descoperi cainele care nu dispare si sa tragi in el pana moare (foarte mult) si asa dispar si restu.

Ce sa zic...pacat. Mare pacat. Jocul este fabulos.

Sper sa rezolve mai rapid faza cu vazutul prin pereti, pentru ca mie AI-ul inamicilor chiar mi se pare bine implementat, chiar se ascund, se misca incontinuu, arunca cu grenade, se feresc - asta cand functioneaza bine.

5. #125 SP
    Manager paul's Avatar
    Vanzari de peste 1 milion unitati + numar necunoscut de jucatori Game Pass la lansare:
    No wonder it feels a bit crowdy in the Zone. A million copies were sold, and much more stalkers joined the artifact hunt with Game Pass.

This is just the start of our unforgettable adventure. The Heart of Chornobyl emanates stronger with each of us.

Thank You, stalkers!
    S.T.A.L.K.E.R. OFFICIAL on X
    Attached Images Attached Images gc_kqhsxeaaz9lx.jpg

6. #126 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    De acord cu tot ce s-a zis mai sus, lootingul este MEGA unrewarding, treci prin focurile iadului ca sa eliberezi o baza si te trezesti ca tot rewardul tau e o coaja de paine, 10 gloante si 5 bandaje. Doamne daca n-am la plasturi din-astia cu rivanol ca as face o avere daca ii vand in tramvai, ma pensionez dupa o luna. Da-mi mai jocule si mie o arma tunata ca lumea (o singura data am gasit un AK cu luneta si a fost foarte satisfacator, inca il folosesc), da-mi o armura, o masca mai misto, un artefact, numai nu sticle de bere si parizer. Si quest rewards la fel de slabe sunt, mi-a dat unu o arma "nemaintalnita in zona" si efectiv peste 1 ora am mai gasit 5 ca ea. Era si stricata. Si costa si vreo 16k s-o repari...

Si da, AI-ul e tampit rau de tot, i-am vazut pe unii cum stateau de paza si ma gandeam "ba, astia m-ar fi vazut pana acum, cred ca sunt aliati sau ceva ca nu se alerteaza", m-am dus pe langa ei si fix cand am ajuns la 1m de unul s-au alertat toti si au inceput sa traga, pana atunci eram invizibil. Detection-ul ala e mega retardat also, fix cum ati zis si voi, ma vad/aud astia prin pereti, cu ochii din ceafa, n-au nicio treaba, noroc ca ii caci repede cu un glont in cap, but still. Weight sistemul e si el cretin, ma chinui sa merg cu buzunarele pline de sticle si conserve ca na, din altceva nu poti sa faci bani, de ajung sa bag la energizante de zici ca-s un gen Z de 13 ani care a chiulit de la scoala sa imparta o tigara furata de la tac-su cu colegii lui in parc. Ma gandesc si eu sa astept sa-l mai repare dar mi-e greu ca totusi ma distrez si ca e misto jocul in rest... din pacate nici n-am ce altceva sa joc perioada asta.

7. #127 SP
    Manager paul's Avatar
    A venit si IGN cu recenzie:

8. #128 SP
    Stalker 2's first patch is coming next week

Here's everything else scheduled for a fix in the first upcoming patch:

Gameplay and balance adjustments, including:

Fixing the price of the weapons with upgrades installed compared to their value without attachments.
    NPCs behavior, including the way they act when lacking a shelter during the Emissions.
    Cutscenes and visual fixes, including:

Rarely missing facial animations, misplaced NPCs, and visual inconsistencies like detached heads and clothes clipping.
    Quality and stability improvements of the visual effects.
    Softlock fixes, including:

Issue where players were unable to close the trade screen after putting ammo in a wrong slot while playing on a gamepad.
    User interface improvements, including:

Quest notifications now showed correctly during dialogues.
    Corrected texts and missing interaction prompts.
    Asta cred ca va fi cel mai greu de adresat si va lua cel ma mult timp - ma astept la cateva luni, iar asta e cea mai mare problema a jocului, din punctul meu de vedere
    Noted to be addressed in future updates:

Analogue sticks dead zones bugfixes.
    A-Life system bugfixes.

9. #129 SP
    Nici nu stiam de existenta acestei Ultimate Edition, doar de Collector's Editions:

Foarte misto editia si unboxing facut de colegul nostru SeCeX
    Attached Images Attached Images stalker-2-ultimate-edition-scaled.jpg

10. #130 SP
    Member rzv31's Avatar
    Ce as putea face in situatia asta? Credeti ca mai am vreo sansa sa il primesc? E versiunea limited edition, ca daca era standard renuntam demult. Ma astept sa primesc notificare ca a fost pierdut coletul cat de curand. Gamers-u si-a facut treaba macar
    Attached Images Attached Images img_5318.png img_5319.png

11. #131 SP
    Ia legatura cu ei. Uneori scrie "Received", dar se refera la AWB-ul pe care l-au generat in sistem. Sunt sanse sa nu-l fi trimis.

12. #132 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Hai ca daca tot l-am laudat, acum trebuie sa fiu corect si sa expun si o buba mare. Am dat de un softlock/walkthrough break, la misiunea 'Extreme simplicity' cand trebuie sa vorbesc cu Strider ca sa termin misiunea, Strider nu se spawneaza.
    Am citit pe internet si vad ca este un bug super raspundit, deci pana la urmatorul patch, cam asta a fost. Pacat... mi-a taiat putin din elan.

Chiar si asa cu gust groaznic de amar pentru bug-ul asta, gasesc lumea jocului extraordinara, abia astept sa explorez urmatoarea zona si urmatoarea zona si tot asa, senzatia de imersiune in cazul meu este maxima!
    Am incercat dimineata sa ma duc in Pripyat inainte de main quest-ul respectiv, dar nu reusesc, astia zic ca merge fortata o coliziune dar mi-e frica sa nu-l stric mai tare decat este deja. Abia astept sa ajung in zona aia legit din questline. A ajuns cineva?

13. #133 SP
    Eu, din pacate, chiar nu m-am mai atins de el. Astept macar update-ul de saptamana asta, care ar trebui sa repare cateva chestii, pentru ca sunt constient ca ala care va repara AI-u si/sau va rebalansa economia, va veni in cateva luni, nu zile/saptamani.

14. #134 SP
    Junior Member staedler's Avatar
    Iata atentie la detalii, demontatul AK mi-a adus aminte de armata.

15. #135 SP
    Exact, la fiecare pas se vede cata pasiune au pus oamenii astia in jocul lor, iar cel mai mare regret pe care il am este ca au cedat presiunii si n-au mai amanat macar 1 luna sau 2. I mean, si asa in stadiul asta in care are walkthrough breakere efective pe main path, tot a luat note bune, parerea mea este ca trebuia amanat inca o perioada scurta pentru polish, iar la reviews sa mearga o versiune cu day one patch.

Notele mici reflecta strict stadiul tehnic in care se afla jocul acum, dar din pacate multi il vor ignora cum au facut si cu Cyberpunk mult timp dupa ce jocul va fi reparat deja. Daca ar fi functionat day one ireprosabil dpdv tehnic si daca aveau mai mult timp la dispozitie sa nu fie AI-ul retard si economia varza, asta era joc de 90-95+ fara nici un fel de problema. Nivelul de imersiune in zona de excludere este total!

Nice things de care am dat in ultimele zile:
    • In timp ce ma ascundeam de unii in niste tufisuri, in balta de langa mine a sarit o broasca si a inceput sa innoate, lasand urme in apa.
    • Niste stalkeri apartinand unei factiuni anume care au fost prietenosi cu mine initial, m-au tinut minte ca le-am tradat liderul intr-un side quest ulterior si m-au dat prin statie, apoi m-au cautat si au devenit agresivi.
    • Ploaia este absolut dementiala, stau si ma uit cum picura in balti sau cum se preling picaturi de apa pe arma, eu cand ploua ma opresc din jucat si vanez balti sa le fac poze!
    Attached Images Attached Images 2.jpg 1.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

16. #136 SP
    Vazand pozele tale Alex, imi e dor sa ma reintorc in joc. Astept cu mare interes patch-u ala - sper sa iasa azi/maine, ca au zis ca sigur iese saptamana asta

17. #137 SP
    Ma bucur ca au fixat imbecilii astia capturile de ecran din Xbox, dupa 11 ani (UNSPE' ani, 132 de luni!!) de probleme cu screenshots, ies capturile cum trebuie inclusiv cu HDR, timp de 11 ani a fost nevoie sa corectez gamma si contrastul pozelor scoase din Xbox, ca ieseau spalacite fara HDR.

Speram sa-i fi dat drumu peste noapte la update dar vad ca nu este inca. Sunt blocat, car dupa mine in ghiozdan un artefact de 12kg pe care n-am unde sa-l las, dar chiar si asa, mai curat din side quests si de ce nu, cred ca azi bag si niste achievements daca tot nu pot progresa.
    Trebuie sa omor un sobolan cu un lansator de grenade, activitate specifica varstei!

---------- Post added 28-11-2024 at 16:52 ----------

Mare atentie ca este spoiler, dar daca va intereseaza sa luati toate achievementurile de final (fiecare are 50G) si/sau sa experimentati toate ending-urile, cititi cu atentie aici ce alegeri si unde anume trebuie sa faceti:

18. #138 SP
    Din pacate, nu cred ca vine nici azi acest update.
    Ei, care sunt destul de activi pe canalul de Discord, au fost cam radio silence zilele astea - ceea ce e ok, e semn ca lucreaza , dar sunt sigur ca cei care se ocupa de PR nu repara bug-uri, deci ar putea cumva sa dea un update.

Sper sa ma insel si sa vedem o surpriza, desi nu prea stiu cat dureaza autorizarea de la Xbox.

19. #139 SP
    Patch-ul 1.0.1 este live, cica, dar mie nu-mi apare inca pe Xbox:

https://store.steampowered.com/news/...44537830474602

AI fixes:
    Fixed groups of NPCs getting stuck and dying near Shelter during active Emission.
    Fixed issue when Burer could drop any mission items out of the player's hands.
    Added missing sound effects for Burer’s 'Telekinesis' ability.
    Fixed issues with NPCs occasionally getting stuck and not reaching the mission location. This might have caused inability to interact with NPC or progress to the next mission stage due to idle behavior of mission NPC.
    Fixed issues with performance drops/potential out-of-memory crashes in hubs and locations crowded with NPCs during long play sessions.
    Fixed issue when NPCs would move to A-pose or start flying after death.
    Fixed issue when NPCs could not track whether a target in cover was covered from shots, which caused them to shoot into cover.

And other, more than 20 different issues with AI.

Optimization fixes:
    Fixed issue with invisible NPC/Mutants appearing in FOV while the Player is scoping.
    Fixed fire visual effects that were not rendering at certain camera angles.

Also, we fixed approximately 100 different crashes, including potential memory leaks and EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION issues.

Audio & Sound fixes:
    Fixed issue when combat music was still playing while combat was finished.

And 7 other minor audio & sound bugs.

Balance adjustments:
    Weapons and armor repair cost is decreased.
    Significantly increased cost of artifacts (more revenue from selling).
    Money reward for most missions is increased from 2 to 3 times.
    Rookie difficulty armor and weapons buffs.
    Damage from mutants is moderately decreased on Rookie difficulty (more mutant health balance changes in Combat Balance section).
    Damage to player's weapon is decreased by 23 percent on Rookie difficulty.
    Armor durability is increased by 12.5 percent.
    Added silencer attachment for PTM to specific stash on Lesser Zone.
    Fixed sell prices for Exoskeletons, they are now more expensive to sell.
    Fixed sell price of upgraded weapons.
    Rebalanced Hercules consumable: player speed debuff removed; increased the effect parameters (now more weight could be carried by player after consuming).

Some additional minor bugfixes.

Combat Balance:
    Reduced some mission items' weight (including weight of scanners)
    Slightly rebalanced Bloodsucker’s damage.
    Decreased Bloodsucker’s strike protection rank (more damage from guns).
    Reduced Boodsucker’s HP regeneration outside the combat.
    Controller HP is moderately reduced.
    Burer HP is moderately reduced.
    Boar HP is moderately reduced.
    Flesh HP is moderately reduced.
    Damage to Boar from headshots changed to 100% of body damage.
    Damage to Boar from shots to the limbs is increased.
    Damage to Flesh from shots to the limbs is increased.
    Significantly increased weapon melee distance.
    Slightly increased knife melee distance.

Gamepad Input:
    Increased gamepad dead zones

Characters:
    Fixed eyes and teeth on NPC models.
    Some minor fixes of NPC models and animations.

Cutscenes:
    Added missing footage to TV displays in the final cutscene.
    Fixed issue with deer animation in the opening cutscene.

And 20 other different bugs in the cutscenes.

Game Settings & Menus:
    Adjusted unreadable text at the bottom of the Shader Compilation screen.
    Fixed issue with the 'Nvidia Reflex Low Latency' option not being saved on subsequent boots of the game.

And 10 more minor issues.

Interactable Objects:
    Fixed physics issues with destructible and movable objects, including those floating in the air.
    Fixed interaction prompt with glass doors in SIRCAA’s inner yard, which caused a walkthrough blocker.
    Fixed missing inner doors in the X-11 laboratory elevator.

And more minor bugs.

Main and Side Missions:

Resolved numerous mission blockers and bugs encountered under specific conditions. Key fixes include:
    Fixed missing interaction with dead Blind dogs in the Nightingale’s Hunt mission.
    Fixed uncompletable objectives in the Seek, and You Shall Find mission.
    Fixed multiple issues in the There and Back Again mission, including one where the artifact couldn’t be found.
    Resolved dialog loop with Zotov during the A Needle in a Haystack mission.
    Fixed progression blockers in the Answers Come at a Price mission, including issues with bandits after an emission and missing the Heavy Key item.
    Corrected mission markers for NPC locations in Hot on the Trail mission.
    Fixed door-related issues in the In Search of a Guide mission and The Side Hustle mission.
    Fixed issue when cutscene does not start during the Just Like the Good Old Days mission.
    Fixed issue when Lodochka is missing in Quite's Camp during the Just Like the Good Old Days mission.
    Fixed an issue during Just Like the Good Old Days when Lodochka acts aggressively after bringing him the Emitter.
    It is now possible to turn off electricity in the flooded area during the To the Last Drop of Blood mission.
    Fixed multiple issues in the On the Edge mission, including idle NPCs, stuck doors, and the Monolith attack progression.
    Fixed progression blockers in the A Minor Incident mission, including issues with Bayun's collar and locked doors.
    Addressed performance drops and confusing objectives in the In Search of Past Glory mission.
    Fixed issues in the Visions of Truth mission, including stuck NPCs and blocked progression after dialogs.
    Resolved stuck cutscenes and blocked progression in the Dangerous Visitors, Gray’s Last Hunt, and The Eternal Shining missions.
    Corrected spawn behaviors for NPCs and enemies in The Boundary and Escape from the Cage missions.
    Tweaked missions like Down Below, Budmo!, and A Big Score to resolve stuck NPCs, misaligned markers, and missing dialog options.

And approximately 120 other issues within the main line, side missions, and encounters.

Open World Experience:
    Fixed stretched or missing limbs on humanoid corpses.
    Fixed missing fast travel routes, including to the Concrete Plant for Toadstool.
    Resolved issues with loudspeakers, fast travel, and NPC interactions in various locations, such as the Scientists' Bunker, and Chemical Plant.
    Adjusted hostile NPC behavior during the Arena missions, including bandits’ tactics and increased ammo for the Tyrant fight.
    Corrected mission progression in the Black Sheep and The Key to Freedom missions.

And approximately 50 other issues were fixed.

Player Guidance, Gear, and Weapons:
    Fixed a bug that allows to sell items to the trader for more money that they actually cost.
    Fixed input blocking issues with the PDA, inventory, and attachments when interacting with artifacts.
    Corrected flashlight behavior after saving/loading.
    Resolved issues with grenade type selection, compass marker overlaps, and missing mission markers.
    Fixed inconsistencies with weapon and armor upgrade effects, including pricing and upgrade reversals.
    Improved HUD behavior and prolonged the duration of "Point of No Return" hints during Down Below mission.
    Fixed a bug where player could sell mission items using gamepad.

And approximately 50 minor “anomalies”.

Voiceover and Facial Animations:
    Restored missing facial animations for Sava in the Hot on the Trail mission and Mugwort in The Eternal Shining mission.
    Fixed missing voice lines during the Let No One Leave Unsatisfied mission.
    Corrected radio call effects so NPC voices properly reflect distance during communication.

And a couple more things are fixed.

World:
    Fixed flickering textures in various locations, including the Sphere, Military Base and Chemical Plant.
    Resolved movement issues, including getting stuck in certain locations during missions like Once More Unto the Breach and A Tough Awakening.
    Corrected artifact spawn points in some areas.
    Fixed NPC behavior during encounters.
    Adjusted voice volume during storm weather for improved audio balance.

And approximately 50 more bugs.

20. #140 SP
    The patch will be available for download on Xbox a little later today. Over the past week, we’ve been working to improve the game, implementing over 650 fixes to enhance your journey through the Zone.
    Cateva chestii foarte interesante acolo - astept cu interes sa revin in zona diseara

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast