Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 191

Thread: Povesti de inceput in acvaristica

  1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Temperatura e ok la 25-27 grade (desi la guppy le place mai mult la 23-24 grade). De racit se raceste cu un produs numit chiller. Din pacate, e foarte scump si nu merita decat pt. acvarii mari. Se mai poate raci prin schimb de apa, prin montare de ventilatoare la neoane (care de obicei sunt principalele vinovate de incalzire) sau prin aerul conditionat din camera

    SAE eu am luat din Hornbach, oto gasesti la Coralis (vis-a-vis de Tricodava). Gasesti si neritine (melci) in ambele locuri...

    Nu cred ca mancau iarba, ci alge sau mancarica ce cazuse prin iarba. Alge as putea spune ca mananca orice peste cand nu mai are alternative. La urma urmei si mancarea pe care le-o dai tu, pe langa multe altele, contine si alge.

    Ai mai multe detalii despre guppy aici: The Guppy Fish

  2. #22 SP
    Junior Member veras911's Avatar
    Azi am luat 2 oto de la Hornbach, neritine nu aveau si nu au primit de
    ceva timp. Mai caut.

    Ca obiceiuri, mi-am format urmatoarele:
    1. Schimb 5 l de apa la saptamina si curat bine acvariul cu peria
    magnetica (acvariu nano 30 l)
    2. Mancare la pesti le dau doar o singura data pe zi, dimineata: fulgi
    tetramin si pastile
    3. Pun picaturi pt plante (3picaturi zilnic)
    4. Plantele au deja jbl balls
    5. Cind schimb filtru, la 3-6 luni, adaug jbl start boost iar apoi
    bacterii
    6. Ori de cite ori curat filtrul, adaug bacterii.

    Azi mi-am luat incalzitor pt apa...termometrul arata in jur de 27 dar
    nu prea sunt sigura pe el.
    Crezi ca este cazul sa il pornesc deja, sa stabilesc temperatura la 25
    de grade ??
    Maine fac testul de apa, tinand cont ca azi abia am schimbat apa, am
    spus sa las intii sa treaca o zi..iti trimit rezultatele..
    Sper sa fie bine


    Vera
    Sent from my Iphone

  3. #23 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hello. Mi-am permis sa-ti dau un copy/paste la post, pentru ca l-ai trimis gresit (via email)

    2 oto ? Vai, lor le place sa se joace in grup... ia si tu macar 3-4 Cat despre neritine ca nu au primit de mult timp... am luat de la ei acum 10 zile or so. La care Hornbach ai fost ?

    1. E ok, dar nu-i "cocolosi" atat de mult. Mai ales ca inca se cicleaza acvariul (si se chinuie bacteriile sa se aseze in filtru, substrat, etc). Nu curata cu peria magnetica decat daca e intr-adevar murdar.

    2. La mancare e ok. Eu aici exagerez, le dau si de 3-4 ori pe zi, cate putin. Important e sa le dai cat sa reziste mancarea maxim 5-10 minute (cu exceptia pastilelor care dureaza mai putin), si sa nu ramana pe-acolo.

    3. Picaturile sunt bune. Dar sa ai si plante care sa le "pape"

    4. Of of... daca ai substrat de la Dennerle, nu prea mai trebuiau si bile de la JBL. Cel de la Dennerle are deja fertilizanti. In plus, bilele acelea sunt cam mari pt. un nano. Dar nu-i nimic, acum ca le-ai pus, pune plante care sa haleasca repede din nutrienti, altfel o sa te umpli de alge. Excesul de nutrienti e la fel de rau ca lipsa lor

    5. Sper ca nu ai vorbit serios cu "schimbat de filtrul". El are nevoie doar de o curatare mica, si aceea doar partiala. De preferat sa-l clatesti in apa pe care ai scos-o din acvariu.

    6. Dap, dar tot mai bune sunt cele care s-au format deja

    Incalzitorul seteaza-l la 25-26 grade. Nu numai ca poti sa-l pornesti, dar acela e recomandat sa nu-l inchizi niciodata. Nu se stie cand ai parte de vreo noapte friguroasa si ii gasesti cu burticile in sus...

    In rest, n-are ce sa nu fie bine. Nu trebuie sa fii atat de "speriata" ca va merge rau. Mai departe, tine si de ei. Nu le poti oferi coltisorul perfect din natura, dar vad ca macar incerci.

    P.S. Sa pui poze cu noul nano

    MonkY
    Sent from my Maxthon

  4. #24 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Mi-am facut si eu noul acvariu odata cu mutarea. Atasez o poza cu el asa cum era in primele zile de la "lansare". Tre sa mai dispersez putin (radacina mai in dreapta si piatra din stanga mai in stanga) ca prea le-am cocolosit pe centru.
    Din pacate din "veterani" nu a mai ramas decat un peste pentru ca n-am fost atent la instalarea filtrului si doi dintre ei s-au bagat intr-un colt si nestiind cum sa inoate cu spatele s-au blocat acolo si aia a fost.
    Am repopulat acvariul cu 2 gourami si 2 cory acum dupa ce s-a terminat ciclarea.
    Plantele au mai crescut fata de cum arata in poze desi nu le-am tratat cu nimic pana acum. Ma gandeam sa bag niste tablete cu CO2 avand in vedere volumul mic. Pe numele lor sunt: Winderlov, Anubias Congensis si aia lunga si subtire al carei nume i-l uit tot timpul Thanks reef.ro
    Stiu ca ar fi recomandat sa atasez Winderlov de radacina dar dupa aia ar trebui sa pun alte plante pozitionate in fata/mijloc si oricum n-as vrea sa supraaglomerez acvariul cu plante sa nu fie ambientul prea toxic pentru pesti.
    Din ce m-am documentat plantele astea sunt foarte usor de intretinut, si au nevoie doar de lumina pentru o crestere buna, ceea ce si primesc (priza programabila intre 10:00 si 15:00 si intre 17:00 si 22:00)

    La doua saptamani dupa ce am bagat plantele au aparut si vreo 3-4 melci. Initial am vrut sa scap de ei insa aveam o piatra dintr-un acvariu vechi plina de alge si ieri am observat ca au curatat-o perfect incat ma gandesc sa-i mai tin pe-acolo. Oricum ii terorizeaza gouramii destul .

    Astept pareri legate de aranjamentul artistic
    Attached Images Attached Images dsc00354.jpg

  5. #25 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E un inceput bun Khan. Dar pune te rog poze de ansamblu cu tot acvariul (don't be shy) ca sa ne facem o opinie artistica

    Cat despre "n-as vrea sa supraaglomerez acvariul cu plante sa nu fie ambientul prea toxic pentru pesti" presupun ca stii ca nu e adevarat... niciodata plantele nu vor reusi sa-ti dea un mediu toxic. Ele nu fac altceva decat sa-ti preia nitratii, fosfatii (pe care ii ai oricum in apa), plus CO2-ul... si sa elibereze O2. In caz ca nu ai avea (desi ar fi anormal) atunci plantele ar stagna sau muri... in nici-un caz nu ar incepe sa produca ceva toxic sau sa "fure" ceva de la pesti. Vor co-exista asa cum o fac in natura... Asta daca nu cumva pui plante ucigase or something

    P.S. Melci de care sunt ? Daca sunt din aceia de substrat... e ok. Daca sunt din aceia rotunzi, mai incolo te vei chinui sa scapi de ei, sau te vei chinui sa-i tii sub control cel putin. Daca tot vrei melci si nu vrei populatie mare, ai cam 3 optiuni. Ori iei pesti mancatori de melci (gen botia, care se fac marisori insa). Ori iei neritine, care nu prea se inmultesc in acvariu (desi depun oua). Ori cumperi melci asasini (care nu se killaresc intre ei insa) ce vor decima tot pe-acolo

  6. #26 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Plante multe -> intretinere mai multa -> fertilizanti -> toxicitate

    Cam asta-i ciclul judecat de mine. O sa fac si poze mai ample insa mai dureaza putin ca vreau sa imprumut un aparat ca lumea sa-i fac poze cum trebuie.

  7. #27 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    De cati litri e acvariul Khan? Si de cine e facut?

  8. #28 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    55L de la Tetra. 280 RON la Hornbach cu tot filtru, incalzitor, capac si neon de 15W.
    Am mai luat: fertilizant JBL, pietris, piatro-radacina din stanga (ma fascineaza complet si mangrove-ul din dreapta.
    Feeder automat si priza programabila de la pepika.ro si plantele de la reef.ro

    Ca de obicei, cele mai ieftine componente: pestii

  9. #29 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Plante multe -> intretinere mai multa -> fertilizanti -> toxicitate
    Felicitari, ai reusit sa descoperi ca natura este toxica
    Come on man, e o concluzie complet eronata. Fertilizantii sunt de fapt micro si macro elemente, toate existente deja in natura (Fe, Mn, B, Cu, Zn, N, etc.). In apa din natura in mod normal exista toate aceste elemente... din pacate apa de la chiuveta este departe de asa ceva. In mare parte datorita clorului excesiv si a retelei invechite (e normal ca pe tevi de cupru de 50 de ani sa se formeze in exces oxizi de cupru and stuff like that).

    Poate nu stiai, dar fara ajutorul acestor elemente "toxice" (dupa cum le zici tu) pestii tai ar fi cu burticile in sus. De exp. sulful pentru proteine, fierul pentru sangele pestilor, cobaltul pentru vitamina B (pentru mucoasa pestilor si reducerea stressului), borul pentru tesut, etc...

    Tocmai de aceea, la apa de osmoza se folosesc (si se vor folosi intotdeauna daca vrei sa mai traiasca ceva in acel acvariu) acesti "fertilizanti" (micro, macro). Prin urmare, renunta la ideea ca lor le trebuie apa "non-toxica" pentru ca nu e adevarat. Si pestii si plantele au nevoie de toate aceste elemente. Lipsa unuia sau excesul altuia iti vor aduce intotdeauna belele: exces de alge, boli, etc.

    Cat despre lumina, daca vrei sa ai plante ok, cred ca va trebui sa te gandesti la a schimba neonul acela. 15W la 55L inseamna 0.27 W/L (desi nu accept in totalitate ideea de W/L, dar nu are rost sa ne complicam cu lumeni si alte nebunii pt. low cost aquariums).Incearca sa ajungi macar la 30W (adauga un neon) daca vrei sa ai plante cu cerinte medii de lumina.

    P.S. Am vazut ca te-ai mirat ca ti-au crescut plantele desi nu le-ai "tratat" cu nimic. Well, nici nu se face fertilizare de la inceput. Si asta pentru ca plantele au marea capacitate de inmagazinare. Pentru inceput, ele vor "strange" pe cat mai mult nutrienti posibili... dupa aceea, au nevoie de ajutor.

    Bafta cu proiectul !

    P.P.S. DeathWings, pe-al tau cand il vedem ? Deja ti-a luat-o inainte Khan

  10. #30 SP
    Junior Member veras911's Avatar
    sunt atit de trista...azi am gasit la birou, unul din gourami (cel argintiu) mort...nu stiu de ce..desi am o banuiala ca cel auriu ar fi "autorul" pentru ca il tot batea si fugarea..si asta exact cind aveam de gind sa mai iau un acvariu..pentru ca nu ma indur sa arunc un pestiuc care este mai nabadios precum cel auriu...
    cu toata durerea, am o intrebare...eu stiam ca un pestiuc cind moare..se ridica la suprafata cu burtica in sus..pe cind al meu..era jos, pe pietris, intre plante. te intreb pentru ca poate ceva nu merge bine..si sa pot sa remediez inainte sa moara si ceilalti....

  11. #31 SP
    Admin MonkY's Avatar
    veras911: imi pare rau pentru pestiuc. Din pacate, nu poti sa le stii si sa le rezolvi pe toate. Uita-te repede daca gourami-ul acela are puncte pe el, leziuni, etc... Daca avea o boala, el s-ar putea sa fie salvatorul celorlalti din acvariu. Din pacate sunt obligat sa repet: "Care sunt valorile apei ?". Fara acestea, (si ma repet iarasi) e ca si cand ai suna la un service auto si ai zice "Masina mea s-a stricat. Ce are ?".

    Cat despre faptul ca l-ai gasit pe jos, desi nu cunosc prea bine problema... zic ca e ceva normal. Pestii vor ramane pe jos cand "se inneaca". Practic li se inunda sistemul respirator si vezica inotatoare (cunoscuta si sub denumirea de vezica gazoasa si care la pestii de fund e foarte mica sau inexistenta). Cu ajutorul acelei vezici ei se scufunda sau ies la suprafata. Daca a avut vezica golita de gaz cand s-a intamplat incidentul, normal ca s-a dus la fund. Cu burtica in sus ii vei gasi daca vei ridica temperatura prea mult (vor incerca sa compenseze tragand mai mult gaz/oxigen) si prin ridicarea la suprafata cat mai des.

    Pana acum toti pestiucii care mi-au murit, i-am gasit pe jos... Cum spuneam, din pacate nu le poti oferi o lume perfecta. Si chiar daca ai face-o, nu le poti schimba comportamentul unora (agresivi, teritoriali, cu toane, etc.).

    Oricum tot raul spre bine... poate acest lucru te va convinge sa treci la un acvariu mai mare. Cu cat au mai mult spatiu, cu atat vor fi mai putin stressati, isi vor putea alege teritoriile, etc. Totodata, cu cat este mai mare volumul de apa, cu atat ai mai putine sanse sa strici "balansul" micutului univers.

  12. #32 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Din pacate acestea sunt in mare parte acvarii "de concurs". Adicatalea, au in cel mai fericit caz niste neoni, niste SAE sau shrimps... si cam atat. Se pompeaza atatia fertilizanti si CO2 in ele incat majoritatea pestilor ar fi in 2-3 zile cu burta in sus.
    De aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...tml#post112616

    Deci natura din acvariile alea e toxica, dar in rest natura nu e toxica. Nu mai inteleg nimic.

  13. #33 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    De aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...tml#post112616

    Deci natura din acvariile alea e toxica, dar in rest natura nu e toxica. Nu mai inteleg nimic.
    Nu te supara, dar tu faci acvariu de concurs ? Tu tii ph la 6.0 sau chiar mai jos ? Ti-ai gasit si tu un exemplu... rau de tot. Pai la acelea se vrea explozie la plante, pentru a putea fi tunse in diverse forme... Acolo totul e accelerat pana in ziua expozitiei, fertilizari de tip EI (se pune fix micro si macro care lipseste la teste, nu se da la pompita). Pana si lumina este crima pentru pesti in acele acvarii (se merge chiar pana pe la 4WPG - ca idee, eu acum am 2.4 WPG, deci la un acvariu de talia astuia al meu ei folosesc peste 600W, metal halide si alte nebunii). Daca te vei uita atent la acele acvarii, vei observa ca nici macar filtre nu au puse... totul se face pentru poza. Dupa aceea, Dzeu cu mila.

    Prin urmare, la acele acvarii nu e mai nimic natural, cu exceptia look-ului. Si nu sunt toxice din cauza fertilizantilor (daca se pun cum trebuie) ci in special datorita nivelului mare de CO2, al luminii criminale, etc... Introdu 2 gourami la pH 5.5 si iti garantez ca vor muri in 5 minute... That's toxic !

  14. #34 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Vine si al meu incetul cu incetul , eu sunt asa mai "ca melcul". Nu reusesc sa ma orientez unde sa il pun si ferit de lumina si sa am loc de el fiindca nu e prea mare spatiul, dar sper sa ii dau eu de cap.

    Mie imi place foarte mult al lui Khan, doar ca eu cred ca ar trebui mai multe plante si nu stiu de ce, dar pare apa putin tulbure, in rest e chiar foarte marfa! :applause:

  15. #35 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Apa era tulbure pentru ca acvariul era instalat de 2 zile. Lucrurile sunt limpezite acum (au trecut peste 3 saptamani de la poza respectiva).
    Si o sa iau si mai multe plante. M-au uscat cele doua fire de Winderlov (erau 50 RON bucata) ca altfel as fi avut alt buget la dispozitie pentru ele. La urmatorul salariu o sa mai bag ceva vegetatie

  16. #36 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Am repopulat acvariul cu 2 gourami si 2 cory acum dupa ce s-a terminat ciclarea.
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Apa era tulbure pentru ca acvariul era instalat de 2 zile. Lucrurile sunt limpezite acum (au trecut peste 3 saptamani de la poza respectiva).
    Pai ori ai pus pestii dupa ce s-a terminat ciclarea, ori la 2 zile ? Ciclarea tine minim 21 de zile... Daca ai facut-o cu pesti, e de rau... Bafta cu pestiucii !

    P.S. Vezi ca este Windelov si nu Winderlov. E o specie draguta de microsorum insa creste foarte foarte lent. Mai ales fara CO2 si lumina pe masura. Sa-ti traiasca si sa creasca !

  17. #37 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Pestii veterani i-am pus la 2 zile pentru ca nu aveam incotro. De abia ma mutasem si nu aveam unde sa-i tin.
    Repopularea am facuto dupa 3 saptamani de la instalare, insa motivele pentru care pestii bagati "la 2 zile" au murit nu tin de ciclare.

  18. #38 SP
    Junior Member veras911's Avatar

    poze noul nano

    Poze noul nano....as promissed
    Attached Images Attached Images iphone-vera-352.jpg iphone-vera-226.jpg iphone-vera-319.jpg iphone-vera-161.jpg

  19. #39 SP
    Junior Member veras911's Avatar

    Poze acvariu birou

    Ti-am trimis poze atat cu nano (acasa) cat si cu cel de la birou.


    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    veras911: imi pare rau pentru pestiuc. Din pacate, nu poti sa le stii si sa le rezolvi pe toate. Uita-te repede daca gourami-ul acela are puncte pe el, leziuni, etc..(Nu am avut taria de suflet sa ma uit la pestiucul mort - de la birou, sotul meu s-a "ocupat" si am vazut mesajul tau prea tarziu pentru "verificare".. Daca avea o boala, el s-ar putea sa fie salvatorul celorlalti din acvariu. Din pacate sunt obligat sa repet: "Care sunt valorile apei ?". Fara acestea, (si ma repet iarasi) e ca si cand ai suna la un service auto si ai zice "Masina mea s-a stricat. Ce are ?". Desi nu sunt "blonda" nici la propriu si nici la figurat, am cumparat testele JBL..dar am o problema cu "interpretarea" lor...Eticheta cu teste: interpretez fiecare casuta la culoarea care se aseamana, sau merg pe intreaga coloana?? Logic, eu as interpreta fiecare valoare cu cea care se aseamana cel mai mult...si la cel de acasa am (aprox) :
    NO3: 25
    NO2:0
    GH: >7
    KH: 6
    ph:7,2

    Cu toate valorile de mai sus, am un guppy (ti-am mai scris eu de el) care respira foarte sacadat, sta mai mult pe la suprafata, in majoritatea timpului (atit cit l-am observat) sta pe loc si da din aripioare...si am observat ca elimina niste firisoare albe subtiri..
    L-am sunat pe George (Reef) si mi-a spus sa il separ si sa il tratez de (crede el) hexamita.

    Am luat un acvariu mic Hailea FC200 - 6.6 l, am adaugat pietris, apa declorinata amestecata cu un sfert de tableta de Spirohexol de la JBL...si l-am pus singurel acolo..
    Nu i-am pus plante ca nu am gasit acum pe seara..

    per si ma rog sa supravietuiasca...daca trece de noaptea asta...ar fi ceva pentru ca este de ceva timp asa (inainte sa il "mut" avea doar momente cind parea ca e ok si inota alaturi de ceilalti).

    Intrebare: ar trebui sa tratez toti pestii?? sau sa vad ce se intimpla???
    Am procedat corect?? Eu am "creat" o carantina ad-hoc in criza de timp (era deja tarziu cind am fost la Animax - Real) si asta e tot ce am gasit..

    Iti postez o poza si astept reply..

    Multumesc,
    Vera

    PS Ce spui de acvariile (nano + birou)? Am imbunatatit situatia??


    Cat despre faptul ca l-ai gasit pe jos, desi nu cunosc prea bine problema... zic ca e ceva normal. Pestii vor ramane pe jos cand "se inneaca". Practic li se inunda sistemul respirator si vezica inotatoare (cunoscuta si sub denumirea de vezica gazoasa si care la pestii de fund e foarte mica sau inexistenta). Cu ajutorul acelei vezici ei se scufunda sau ies la suprafata. Daca a avut vezica golita de gaz cand s-a intamplat incidentul, normal ca s-a dus la fund. Cu burtica in sus ii vei gasi daca vei ridica temperatura prea mult (vor incerca sa compenseze tragand mai mult gaz/oxigen) si prin ridicarea la suprafata cat mai des.

    Pana acum toti pestiucii care mi-au murit, i-am gasit pe jos... Cum spuneam, din pacate nu le poti oferi o lume perfecta. Si chiar daca ai face-o, nu le poti schimba comportamentul unora (agresivi, teritoriali, cu toane, etc.).

    Oricum tot raul spre bine... poate acest lucru te va convinge sa treci la un acvariu mai mare. Cu cat au mai mult spatiu, cu atat vor fi mai putin stressati, isi vor putea alege teritoriile, etc. Totodata, cu cat este mai mare volumul de apa, cu atat ai mai putine sanse sa strici "balansul" micutului univers.
    Attached Images Attached Images iphone-vera-038.jpg iphone-vera-122.jpg iphone-vera-159.jpg

  20. #40 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Arata mult mai bine acvariile. Bravo, esti pe drumul cel bun ! Cat despre pestiuci cu boli, cel mai bine asculta-le pe George de la reef. Eu am avut probleme doar cu ramirezi pe care nu am reusit sa-i vindec cu nici-un fel de tratament. Ai facut bine cu spitalul, mai ales daca e vorba de ceva transmisibil. Chiar daca nu reusesti sa-l salvezi pe el, macar nu-i pui pe toti in pericol. Bafta multa !

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 227 Last Post: 25-08-2021, 14:29
  2. Killzone 2 Public Beta a inceput By istrategie in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 05-11-2008, 23:18

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts